مشرق- بعد از ظهر در يک جاده خاکي نزديک تهران، يک خودرو پليس که با سرعت در حال حرکت است توسط رفيع پيتز مورد اصابت گلوله قرار مي گيرد.
اين يک سکانس از فيلم "شکارچي" است.
اين فيلم دقيقا مدتي قبل از وقوع فتنه 88 در تهران فيلمبرداري شده است.
ترغيب به شورش عليه حکومت در فيلم "شکارچي"
"شکارچي" يک فيلم سينمايي سياسي است که رفيع پيتز، فيلمساز ايراني ساکن انگليس، نقش شخصيت اصلي داستان را بازي مي کند و در عين حال نويسنده فيلمنامه و کارگردان آن است.
داستان فيلم شکارچي، کشتن دو مامور پليس توسط يک مجرم سابقه دار است که همسر و دخترش در جريان زد و خورد بين ماموران انتظامي و تظاهر کنندگان کشته شده اند.
در واقع فيلم به گونه اي است که مخاطب اين حق را براي شخصيت اصلي داستان قايل مي شود که از پليس که نماينده حکومت است انتقام بگيرد و القا مي کند که اين حق مسلم مردم است که عليه حکومت به خيابانها بريزند و ماموران حکومت را به قتل برسانند.
در اين ماجرا کارگردان به عملکرد جمهوري اسلامي، شرايط اقتصادي و مسئله عدالت در جامعه ايران مي پردازد و تلاش مي کند فضاي ايران را بسيار ملتهب و متشنج نمايش دهد.
رفيع پيتز پس از حوادث پس از انتخابات 88 ايران گفته است: "شباهتهاي موجود بين تنشهايي که در فيلم «شکارچي» به تصوير کشيده شده و آنچه در ايران اتفاق افتاده، عجيب است."
شکارچي در شصتمين جشنواره فيلم «برلين» به نمايش درآمد و ميترا حجار که يکي از نقش آفرينان فيلم "شکارچي" است؛ در زمان نمايش اين فيلم در جشنواره برلين نيز حضور يافته بود.
رفيع پيتز مي گويد که او براي به تصوير کشيدن تنش موجود در جامعه ايران ژانر فيلم هاي ماجراجويانه را انتخاب کرده است و به نظر او ژانر ماجراجويانه براي اين کار بهترين الگو است.
وي همچنين مي گويد: "من دوست دارم يک روزي ميليون ها نفر از مردم ايران فقط با حمل علامت سئوال و بدون هيچ شعاري به خيابان ها بيايند."
رفيع پيتز همچنين زندگي مردم عادي در تهران را که الزاما مردمي سياسي نيستند در مرز انفجار توصيف مي کند.
داستان فيلم "شکارچي"
رفيع پيتز خود نقش «علي علوي» را بازي ميکند که به اتهام نامعلومي به زندان افتاده است.
"علوي" که علاقهمند به شکار است، پس از بازگشت به خانه ميفهمد که همسرش "سارا" (با بازي ميترا حجار) و دختر شش سالهاش گم شدهاند. پس از ساعتها انتظار، پليس به او ميگويد که "سارا" در تيراندازي پليس به تظاهرکنندگان کشته شده است.
"علي" که بعدا ميفهمد دخترش نيز کشته شده است با تفنگ شکارياش دو پليس را ميکشد.
در سکانسي از فيلم علي در ماشين خود مشغول رانندگي است و راديو در حال پخش فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص پيام تبريک نوروزي اوباماست. (آنها مي گويند به سوي ايران دست دراز کرده ايم و ما مي گوييم اگر آمريکا در زير دستکش مخملي، دستي چدني را پنهان کرده باشد، اين اقدام هيچ معنا و ارزشي ندارد.)
«رفيع پيتز» درباره شخصيتي که در اين فيلم بازي کرده است، معتقد است: "علي نماد جامعه مدرن است که ديگر زماني براي از دست دادن ندارد و نماد مردمي که اکنون پاسخ ميخواهند."
اين کارگردان، علي رغم اينکه فيلم بسيار گوياست و نمايش خروش عليه حکومت است گفته است: "ميخواهد اينکه چه چيزي را قصد داشته مطرح کند به مخاطب واگذار کند."
زندگينامه کارگردان
رفيع پيتز مادري ايراني و پدري انگليسي دارد. او متولد سال 1345 در مشهد است و در سال وقوع انقلاب با وجودي که 12 ساله بود، رفيع پيتز در سال 1360 همراه خانواده اش به انگليس مهاجرت کرد و در آنجا تحصيلات خود در رشته فيلم و سينما را به پايان رساند.
او اولين فيلم بلند داستاني خود را در سال 1375 در ايران تهيه کرد که "فصل پنجم" نام دارد. وي خود را اولين کارگردان ايراني مقيم خارج ميداند که پس از انقلاب اسلامي در ايران فيلم ساختهاست.
فيلم هاي وي دو بار نامزد دريافت جايزه خرس طلايي جشنواره فيلم برلين شده و يک فيلم او به نام «صنم» محصول سال 2000 جايزه "گران پري" جشنواره فيلم پاريس را از آن خود کرد.
تلاش براي نمايش در ايران
اين کارگردان علي رغم اعتراف خود مبني بر اينکه اين فيلم نحوه عملکرد حکومت را به چالش مي کشد و شرايط اجتماعي ايران را وخيم توصيف مي کند؛ اميدوار است که براي نمايش عمومي اجازه اکران يابد.
وي همچنين در اين خصوص مي گويد: «وقتي شما فيلمي ميسازيد، ميخواهيد در جايي که ساخته شده نمايش يابد و اين طبيعي است. من عقيده دارم که اين فيلم نمايش خواهد يافت، بههمين خاطر آن را ساختم. اما سوال اين است که چهقدر طول خواهد کشيد که اين فيلم نمايش يابد که جوابي براي آن ندارم. »