کد خبر 37795
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۶

مجله نشنال جغرافيک در گزارشي تصويري به معرفي يکي از خطرناک ترين آتشفشانهاي دنيا واقع در آفريقا پرداخته است که در صورت فوران مي تواند حادثه اي مرگبار براي ساکنان منطقه رقم بزند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، در سال 79 پس از ميلاد آتشفشان "وزوويو" واقع در خليج ناپل ايتاليا فوران و مردم شهر "پومپي" را به سنگ تبديل کرد.

اکنون دانشمندان معتقدند که آتشفشان "مونت نيراگونگو" واقع در حاشيه شرقي جمهوري دمکراتيک کنگو در آفريقا مي تواند براي مردم شهر "گوما" حادثه اي مشابه را به وجود آورد. آتشفشان "مونت نيراگونگو" يکي از خطرناک ترين آتشفشانهاي دنيا است.

در دامنه اين آتشفشان، شهر "گوما" با حدود يک ميليون جمعيت قرار دارد. در دهه هاي اخير، دو فوران اين آتشفشان به اين شهر خسارتهايي وارد و خانه ها را نابود کرده است، اما اکنون زلزله شناسان معتقدند که در آينده اي غيرقابل پيش بيني خطري مرگبار مردم اين منطقه را تهديد مي کند.

يک زيست شناس ايتاليايي به نام "داريو تدسکو" که در 15 سال اخير بر روي اين آتشفشان تحقيق کرده است به مجله "نشنال جغرافيک" گفت: "گوما خطرناکترين شهر در تمام دنيا است."

اطلاعات تاريخي نشان مي دهد که در سال 2003 پس از فوران اين آتشفشان بيش از 11 ميليون و 468 هزار و 323 متر مکعب گدازه در شهر گوما فرود آمد که منجر به نابودي 14 هزار خانه و فرار 350 هزار نفر شد.

در سال 1977 نيز گدازه ها با سرعت بيش از 26.82 متر بر ثانيه از کوه سرازير شدند. اين سريعترين سرعت حرکت گدازه در دنيا است که تاکنون به ثبت رسيده است در اين فوران صدها نفر کشته شدند.

اما به گفته زلزله شناسان هر دوي اين حوادث در مقايسه با خطري که ممکن است در فوران آينده اين آتشفشان به وجود آيد ناچيز هستند.

آتشفشان "نيراگونگو" از يک سيستم تونلي پيچيده برخوردار است که همانند ريشه هاي درخت در سراسر کوه گسترده شده اند.

در سال 2002 پس از آنکه شکاف اوليه اين تونلها باز شد فشار هوا اين سيستم را تخليه و فورانهايي از مواد مذاب را به بيرون پرتاب کرد.

تصاوير زير که در شماره ماه آوريل مجله نشنال جغرافيک منتشر شده اند فعاليت شديد اين آتشفشان را نشان مي دهند.

مرگبار
کوه "نيراگونگو" يکي از مرگبارترين آتشفشانهاي زمين است اما به اعتقاد دانشمندان خطري که مردم منطقه را تهديد مي کند
بيش از خطر خود فوران اين آتشفشان است

"پيتر کارستن" عکاس با پوشيدن لباس مخصوص عايق به درياچه گدازه هاي آتشفشاني نزديک مي شود

اکتشاف
يک عضو هيئت اعزامي نشنال جغرافيک بر روي کف گدازه هاي خنک شده راه مي رود

نماي هوايي کوه "نيراگونگو"
يک آتشفشان فعال در کوهستان "ويرونگا" واقع در پارک ملي "ويرونگا"

چارچوب يکي از بزرگترين و کمتر شناخته شده ترين درياچه هاي مواد مذاب
اين درياچه بيش از 700 پا عرض و احتمالا چندين مايل عمق دارد

حبابهاي جوشان امواج خروشاني از گدازه ها را به ديواره هاي دهانه پرتاب مي کنند
دانشمندان از عمق اين درياچه اطلاع چنداني در دست ندارند اما نمونه گيريهاي اخير گدازه نشان مي دهد که در اين ماده مذاب، ماگمايي از جبه زمين با عمق بيش از 74 کيلومتر (46 مايل) وجود دارد

با دماي حدود هزار و 800 درجه فارنهايت (982.22 درجه سانتيگراد) اين درياچه گدازه به شدت نا آرام است به طوريکه سنگهاي مذابي که به هوا پرتاب مي شوند اشکال صفحه مانندي را بر روي سطح درياچه تشکيل مي دهند

حبابهاي گازي که از اين درياچه متصاعد مي شوند در ارتفاع 60 پايي بالاي درياچه گدازه در هوا منفجر مي شوند
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس