به گزارش مشرق، لطفعلي پورکاظمي در گفتگو با مهر اظهار داشت: در فهرست مواد ممنوعه که از سوي آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا) تائيد شده است، شمار داروهايي که مصرف آنها براي ورزشکاران منع شده، بسيار است اما مصرف برخي از آنها در ميان ورزشکاران کشورمان شايع شده است.
وي شايعترين مواد نيروزا براي ورزشکاران ايراني را نام برد و گفت: ناندرولون، تستوسترون، متانديون، هورمون رشد، انسولين، سوما، LH، HCG، کلنبوترول، فوروسمايد، آمفتامين، مت آمفتامين (شيشه)، دي اکسيد مت آمفتامين، کوکائين، مواد مخدر سنتي (حشيش و ترکيبات ترياکي)، دگزامتازون، بتامتازون، پردنيزولون، هيدروکورتيزون، تريامسينولون، الکل، ايندرال و آتنولول ?? داروي دوپينگي هستند که استفاده از آنها در ميان ورزشکاران ايران رواج يافته است.
دبيرکل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ ضمن تاکيد بر اينکه مصرف اين گونه داروها عوارض زيادي بر روي سلامتي افراد مصرف کننده خواهد گذاشت، به برخي از آنها اشاره کرد و گفت: بي نظمي ضربان قلب شايعترين عارضه استفاده از مواد نيروزا است.
رئيس فدراسيون پزشکي ورزشي تصريح کرد: اختلالات کبدي، ورم و زخم معده، تخريب سلول هاي کليوي، اختلالات هورموني، سرگيجه، تهوع از ديگر عارضههايي است که در اثر گرايش به مواد نيروزا ايجاد ميشود. البته نبايد از عوارضي همچون افسردگي، پرخاشگري، خودکشي، قتل، ريزش مو، کاهش رشد طولي استخوانها، ناتواني جنسي (در اثرمصرف دراز مدت)، کوما و حتي مرگ هم غافل شد.
پورکاظمي در بخش ديگري از گفتگو با خبرنگار مهر بر استفاده آگاهانه ورزشکاران از مواد نيروزا تاکيد کرد و يادآور شد: مواد نيروزا عوارضي بر روي سلامتي افراد ميگذارد. اين در حالي است که بيش از ?? درصد ورزشکاران به صورت آگاهانه اقدام به دوپينگ ميکنند.
دبير کل وابا اظهارداشت: معمولا ورزشکاران وقتي براي پاسخگويي به نتيجه تست خود احضار ميشوند به استفاده آگاهانه از مواد نيروزا اعتراف ميکنند.