مطابق با این بند جدید هر مشترک به ازای مصرف هر كيلووات ساعت برق باید مبلغی حدود 30 ریال به عنوان عوارض مصرف برق پرداخت کند.
وزارت نیرو در خصوص اضافه شدن این بند جدید در صورتحساب مشترکان، توضیح داده است: عوارض برق مبحثي است براي نخستين بار در قانون بودجه امسال درخصوص آن به تصميم گيري پرداخته و وظيفه جمع آوري و چگونگي هزينه كرد آن نيز مشخص شده است.
توانیر هم با انتشار گزارشی در خصوص نحوه هزینه کردن منابع مایل حاصل از اضافه شدن بند عوارض به قبوض برق، اعلام کرده بود: وجوه حاصله به حساب شركت توانير نزد خزانهداري كل كشور واريز و عين وجوه دريافتي صرفاً بابت حمايت از توسعه و نگهداري شبكههاي روستايي و توليد برق تجديدپذير و پاک هزينه ميشود.
با گذشت حدود یکسال از اجرای این طرح جدید، سازمان انرژی های نو ایران از افزایش ظرفیت تولید برق پاک با تبدیل نیروگاه بادی منجیل به بزرگترین نیروگاه برق بادی منطقه خاورمیانه خبر داده است.
نکته قابل توجه آن است که هزینه سرمایه گذاری برای افزایش ظرفیت تولید برق در نیروگاه باید منجیل از محل عوارض اخذ شده مصرف برق از مردم تامین و برای سرمایه گذاری در طرح افزایش ظرفیت تولید برق این نیروگاه مورد استفاده قرار گرفته است.
در همین حال، یوسف آرمودلی مدیرعامل سازمان انرژی های نو ایران گفته است: با تصویب دریافت عوارض 30 ریال بهازای هر کیلووات ساعت مصرف برق از مشترکان خانگی بهمنظور توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور، توانستیم قرارداد نیروگاه بادی منجیل را منعقد کنیم.
این مقام مسئول با اعلام از محل اخذ عوارض برق پرههای جدید نیروگاه باید منجیل ساخته شده است، تصریح کرد: بر این اساس نصب 40 توربین بادی در سایت منجیل در مهرماه کامل شده و این نیروگاه که یکی از نیروگاههای بادی بزرگ خاورمیانه است، پس از سالها با تمام ظرفیت وارد مدار شده است.
مدیر عامل سازمان انرژی های نو ایران با یادآوری اینکه با اجرای این طرح، ظرفیت نصب شده در سایت منجیل به 100 مگاوات رسیده است، بیان کرد: در کنار طرح نیروگاه بادی منجیل، احداث و توسعه سایر نیروگاه های برق بادی با استفاده از منابع اخذ عوارض مصرف برق در دستور کار قرار گرفته است.