به گزارش مشرق به نقل از مهر، شهر سنداي در فاصله 100 کيلومتري از مرکز زلزله 9 ريشتري ژاپن قرار دارد و بيشترين آسيب را به دليل وقوع زلزله و سونامي متحمل شده است. در حال حاضر نيز به دليل نزديکي به نيروگاه اتمي فوکوشيما در معرض خطر تشعشعات مواد راديواکتيو قرار دارد.
دانشگاه توهوکو نيز از دانشگاههاي ژاپني است که حدود 20 دانشجو و محقق از ايران در آن فعال هستند و ايرانيان يکي از بزرگترين گروههاي دانشجويي خارجي در حال تحصيل و تحقيق در اين دانشگاه را تشکيل مي دهند.
نگارندگان اين بيانيه انتقادي در مقايسه عملکرد سفارتخانه کشورهايي نظير اندونزي، پاناما و کشورهاي حاشيه خليج فارس در توکيو با عملکرد سفارت کشورمان مدعي کم کاري و کم توجهي کارکنان و مسئولان سفارتخانه ايران در توکيو شده اند.
اين دانشجويان در بخشي از اين نامه سرگشاده آورده اند: "پس از وقوع زلزله بسياري از سفارتخانه ها به دليل خطرات احتمالي پس لرزه ها و خطرات ناشي از تابش مواد راديو اکتيو با ارسال اتوبوس اقدام به انتقال اتباع کشور خود از شهر سنداي کردند. کشورهايي نظير اندونزي، پاناما، کشورهاي حاشيه خليج فارس و حتي کشورهايي که از لحاظ وضعيت سياسي يا شاخص هاي رفاهي در سطح پائين تري نسبت به کشور ما قرار دارند و شمار دانشجويان يا شهروندان آنها در شهر سنداي کم بود، هموطنانشان را به شهرهاي امن و حتي کشورهاي خودشان منتقل کردند اما سفارت کشور ما در اين بحران بزرگ براي دانشجويان يا شهروندان ايراني مقيم شهر سنداي چه اقداماتي بعمل آوردند."
نگارندگان اين نامه سرگشاده تاکيد کرده اند: "چون هميشه اين احتمال وجود دارد که حوادثي مانند آنچه در ژاپن رخ داد در هر نقطه اي از جهان رخ دهد و براي اينکه کمترين آسيبي به هموطنان ما برسد نيازمند يک دستورالعمل جامع مقابله با بحران در زمان وقوع حادثه در خارج کشور هستيم تا سفارتخانه هاي کشور ما با انجام اقدامات به موقع بتوانند جان هموطنانمان را از خطرات احتمالي نجات دهند.