
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، نوع تغذيه، نوع کار و فعاليت، استراحت کم، کم تحرکي و مشکلات روحي و رواني از عوامل بسيار موثر در ايجاد سوءهاضمه هستند.
متخصصان مرکز پزشکي مايوکلينيک در مقالهاي تاکيد کردند که با توجه به چند نکته ميتوان از بروز سوءهاضمه تا حد زيادي جلوگيري کرد. براي مثال رعايت رژيم غذايي مناسب حاوي مواد متنوع پروتئيني، چربي، کربوهيدرات، ميوه و سبزيجات تازه براي اين منظور بسيار ضروري است. وجود الياف گياهي که بيشتر از طريق خوردن ميوه و سبزيجات به بدن ميرسد در هضم و جذب و دفع موادغذايي بسيار مهم است.
سبوس گندم از مهمترين منابع الياف گياهي است. عدم تنوع مواد غذايي به خصوص در طولاني مدت باعث به هم خوردن وضعيت هضم، جذب و دفع ميشود و انواع علائم سوءهاضمه را ايجاد ميکند. نکته مهم در تغذيه خوب، تنوع و ميزان مصرف غذايي است که بايد به طور مرتب مصرف شود. مصرف فيبرهاي گياهي که از طريق ميوه و سبزيجات به بدن ميرسند نه تنها در جلوگيري از سوءهاضمه نقش دارند بلکه پس از ورود به بدن با جذب آب، حجيم شده و باعث سهولت دفع مدفوع ميشوند و از توقف طولاني مواد در روده بزرگ و در نتيجه از جذب بيش از اندازه چربي کلسترول جلوگيري ميکنند. همين طور در جذب و دفع مواد تعادل برقرار ميسازند و در نتيجه بسياري از مشکلات و از جمله چاقي کاهش مييابد. هم چنين فيبرهاي گياهي ميتوانند با اين عمل از يبوست که خود عامل مشکلات متعددي است جلوگيري کنند.
از سوي ديگر، تحرک و ورزش از عوامل بسيار مهم براي سلامتي انسان به خصوص در جلوگيري از سوءهاضمه است. بعلاوه با توجه به اين که وظيفه همه اعضاي بدن تحت تاثير فرمانهاي اعصاب است، عواملي چون استرس، دلهره، تشويش، نوع کار و ساير عوامل اطراف زندگي شخص ميتوانند از طريق مختل کردن کار معده و روده، عمل هضم و جذب و دفع را مختل کرده و مشکلات مربوط به سوءهاضمه را ايجاد کند، لذا بايد از عوامل استرسزا دوري کرد و کوشيد تا آرامش حفظ شود. همچنين استراحت و خواب از عواملي هستند که به آرامش کمک کرده و در سلامت انسان دخالت مستقيم دارند.