40 نماينده از کشورهاي مختلف جهان و سازمانهاي بينالمللي در نشست مشترک خود بر ادامه فشار بر قذافي و کنارهگيري او از قدرت تاکيد کردهاند.
به گزارش مشرق به نقل از پرس تيوي، پس از گذشت 11 روز از آغاز حملات هوايي امريکا و متحدانش به ليبي و اعمال قطعنامه منطقه پرواز ممنوع برفراز اين کشور، شرکتکنندگان در نشست لندن روز سهشنبه (9 فروردين) با هدف حمايت از ادامه ماموريت نيروهاي ائتلاف غرب در ليبي جبهه مشترکي تشکيل دادند و به اتفاق آرا بر خروج معمر قذافي از ليبي تاکيد کردند.
رهبران شرکتکننده در نشست لندن توافق کردند، تا زماني که حاکم ليبي با درخواستهاي سازمان ملل مبني بر آتشبست، توقف حملات عليه غيرنظاميان و اجازه ورود کمکهاي بشردوستانه به اين کشور موافقت نکند، عمليات نظامي در ليبي يابد.
پيش از اين نشست، گمانهزنيها حاکي از آن بود که شرکتکنندگان در نشست لندن طرحي را براي تبعيد قذافي به تصويب خواهند رساند اما در بيانيه نهايي هيچ اشارهاي به اين موضوع نشده است.
فرانکو فرانتيني، وزير خارجه ايتاليا گفت: "شرکتکنندگان در نشست لندن به اتفاق آرا به اين اجماع رسيدهاند که قذافي بايد ليبي را ترک کند."
وي افزود: "اين امر بستگي به کشوري دارد که قذافي را خواهد پذيرفت. تا کنون پيشنهاد رسمي از سوي هيچ کشوري دريافت نشده و هيچ کشوري حتي کشورهاي آفريقايي چنين طرحي ارائه نکردهاند."
در همين حال، ويليام هگ، وزير خارجه انگليسکه رياست نشست لندن را برعهده داشت گفت، شرکتکنندگان در اين نشست "پذيرفتهاند که قذافي و رژيم او به طور کامل مشروعيت خود را از دست دادهاند."
به گفته خبرنگار پرس تيوي، گر چه ديويد کامرون، نخست وزير انگليس به طور علني ميگويد که قدافي بايد به خاطر ارتکاب جنايات جنگي محاکمه شود، با اين حال روشن نيست چه گفتوگوهايي ميان رهبراني که پشت درهاي بسته درباره آينده ليبي پس از قذافي تصميمگيري ميکنند، رد و بدل شده است.
برخي از کشورهاي حاضر در نشست آينده ليبي پس از قذافي در حالي قصد دارند براي آينده اين کشور تصميمگيري کنند که خود تا چندي پيش به عنوان قدرتهاي استعماري در شمال آفريقا محسوب ميشدند.
نمايندگان اين کشورها در حالي روز سهشنبه به دور هم گرد آمدند که گروهي از مخالفان نشست لندن با تجمع در برابر ساختمان محل برگزاري اين نشست حمله نيروهاي غربي به ليبي را محکوم کردند.