به گزارش مشرق، برنامه نگاه یک، با حضور "سید حسین نقوی حسینی" و "موید حسینیصدر" نمایندگان مخالف و موافق وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، اهمیت وزارت علوم، ویژگیها و برنامههای "فخرالدین دانشآشتیانی" وزیر پینهادی دولت بررسی کرد.
صلاحیت آقای دانش آشتیانی ، گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، موضوع مناظره دو نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه نگاه یک سیما شد.
به گفته مجری برنامه قرار بود آقای دانش آشتیانی نیز درارتباط تلفنی در این برنامه حضور یابد که از این گفتگو انصراف داد.
حسینی صدر نماینده موافق دانش آشتیانی در ابتدا به بیان اهمیت جایگاه وزارت علوم پرداخت و گفت : وزارت علوم زیربنای حرکت کشور و با توجه به حضور جوانان باهوش و استعداد در جامعه چگونگی آموزش آنها برای مجلس مهم و اساسی است.
وی افزود : زمانی که سیاست گذاری درستی در زمینه آموزش علمی نباشد به دانشجو و کشور ظلم شده است.
به گفته حسینی صدر کارشناسان معتقدند 5 درصد ثروت جهان به ایران تعلق دارد اما کشورمان فقط 1 درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد اگر این ثروت به صورت علمی مدیریت شود ایران از مقتدرترین کشورهای جهان می شود که راهکار آن هزینه کردن و توجه علمی و غیر سیاسی به دانشگاه است.
نقوی حسینی نماینده مخالف دانش آشتیانی نیز در آغاز سخنان خود دانشگاهها را سکان دار علم و تولید آن خواند و گفت : وزراتخانه های علوم تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش به طور خاص و وزراتخانه های ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور عام جایگاه سر را برای جامعه دارند و مظهر تولید اندیشه هستند.
وی اضافه کرد : این وزارتخانه ها باید تولید علم را مدیریت کنند و ما به این موضوع حساس هستیم.
حسینی صدر در پاسخ به این سوال که چرا وزیر علوم در دولت یازدهم دیرتر از بقیه وزرا رای آورد گفت : این سوال را باید از کسانی بپرسید که به وزرای پیشنهادی رای ندادند.
این نماینده مجلس افزود : همه گزینه های پیشنهادی وزارت علوم در این دوره از فیلترهای لازم عبور کردند و دارای شرایط بودند و من به همه آنها رای دادم.
نقوی حسینی نیز پس از این سخنان نماینده خوی با بیان اینکه وزارت علوم حوزه تولید فکرو اندیشه است گفت : با پیروزی انقلاب اسلامی جبهه جدیدی از اندیشه به جهان معرفی شد که این برای مجلس شورای اسلامی بسیار مهم است.
وی افزود : با توجه به اینکه دانشگاه مرکز تولید اندیشه انقلاب اسلامی و امید این انقلاب به دانشگاه است اما این مرکز مطمع گروهها و جریان ها نیز هست.
نقوی گفت : ما می دانیم چه کسانی در وزارت علوم پس از رای آوردن دکتر روحانی وارد میدان شده اند. سوابق نخستین کسی که برای وزارت علوم معرفی شد برای همه مشخص بود بنابراین صلاحیت وی را تشخیص ندادیم .
این نماینده مجلس با بیان اینکه مجلس برای انتخاب وزیر علوم شاخص هایی دارد افزود : انتظار داریم وزارت علوم ، وزارت علوم تحقیقات و فناوری باشد و تولید علم را سکان داری کند که این در فضای آرام دانشگاهها امکان پذیر است.
وی گفت : دانشگاه نباید باشگاه سیاسی باشد البته این به معنای سیاسی نبودن دانشجو نیست .
نقوی افزود : از مهمترین شاخص هایی که برای گزینه های پیشنهادی در نظر مجلس بوده بحث فتنه است زیرا فتنه خط قرمز نظام است.
صدر حسینی نیز با بیان اینکه با کلیات صحبت های نقوی موافق است گفت : فضای دانشگاه باید سالم باشد و ارزشهای اسلامی و انقلابی ما را پرورش دهد .
وی افزود : دانشگاه نباید به باشگاه سیاسی تبدیل شود و دانشجویان باید اعتماد به نفس داشته و وادادگی به غرب و بیگانگان نداشته باشند.
این نماینده مجلس گفت : اگر کسی منصوب به جریان خاصی باشد باید مرجع قانونی این مسئله را تایید کند .
صدر حسینی اضافه کرد: در سال 1388 انتخابات بسیار پرشوری داشتیم که موجب شد 38 میلیون نفر پای صندوق های رای بیایند که پیروزی ارزشمندی برای کشور شد اما عده ای فکر می کردند باید به انتخابات اعتراض کنند در حالیکه فصل الخطاب براساس قانون رهبری معظم انقلاب اسلامی است و ایشان نیز فرمودند که پرونده انتخابات باید بسته شود.
این نماینده مجلس گفت : زمانی که دولت شخصی را تایید می کند و هیچ نهاد قانونی متخلف بودن وی را اعلام نمی کند ما موظف به رای دادن به او هستیم.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی رای قاطع به فرجی دانا نداد افزود: اینکه وی پس ازمدتی استیضاح شد به همان دلایلی بود که اشاره کردم.
صدر حسینی گفت : باید ببینیم دانشگاه چه می گوید و دانشگاه چقدر با آرمان های ما موافق است .
وی افزود : در این یکسالی که دانشگاه در دست فرجی دانا بود به رغم اینکه دستهایی می خواستند از فضای پس از انتخابات استفاده کنند فضای دانشگاهها آرام بود.
این نماینده مجلس گفت : دانشجویان دراین یکسال مرزی میان خود و مسئولان نمی دیدند و حس همدلی داشتند.
صدر حسینی افزود : استاد و دانشجو و مدیران دانشگاه حس خودی و غیر خودی نداشتند و حس نمی کردند کسی خود را مسلمان تر می داند.
وی با بیان اینکه کشور به همه آحاد مردم تعلق دارد و باید مقداری صبر و تحمل داشته باشیم گفت: عده ای در برهه ای از انتخابات نظر دیگری داشتند چه اشکالی دارد ؟ باید این داستان تمام شود.
نقوی حسینی گفت : اینکه بگوییم انتخاباتی برگزار شده و برخی به انتخابات اعتراض کردند من اینقدر ساده انگاری نمی کنم چون همان شب القای تقلب شد و ساعت 10 شب یکی از سران فتنه نشست مطبوعاتی گذاشت و گفت من پیروزم در حالی که خودش مدیر اجرایی بوده و میداند هنوز صندوقی باز نشده است.
وی افزود : این اتفاق ساده ای نبود و آنها مدعی تقلب شدند و مردم را به خیابان کشاندند و هدایت فتنه را بر عهده گرفتند .
نقوی اضافه کرد : پس از این تاریخ همه کسانی که در اعتراض ها بودند فتنه گر هستند و ما برای همه اینها مدرک داریم.
این نماینده مجلس درباره منتسب کردن استیضاح فرجی دانا به انتشار فهرست دانشجویان بورسیه گفت : من از رئیس جمهور گله دارم که چرا هر ازچند گاهی در تریبون عمومی می گوید: بورسیه و ما ادراک بورسیه !
نقوی خطاب به رئیس جمهور اضافه کرد: من و هیچ یک از خاندان من از بورس استفاده نکرده ایم اما جزو استیضاح کنندگان بودم، شما رئیس جمهور این مملکت هستید چرا به من توهین می شود.
نقوی گفت : اسامی 37 نفر از بورسیه شدگان اعلام شد که از تحصیل محروم شده اند ، بورسیه کجا بود ، ما می گوییم اعلام کنید، از ابتدای انقلاب اسلامی همه بورسیه ها را اعلام کنید.
نماینده مردم ورامین گفت : ابتدا آقای میلی منفرد معرفی شد که از اصحاب فتنه بود و رای نیاورد سپس فرجی دانا معرفی شد و همکاران من در مجلس وی را فرا خواندند و با او صحبت کردند و گفتند که در دانشگاه آقای توفیقی و سمنانیان همه کاره هستند و اینها متهم هستند .
وی افزود : فیلم آنها را پخش کردیم که به صراحت می گویند درانتخابات 88 تقلب شده است و فرجی دانا گفت من همه اینها را کنار می گذارم و این در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضبط شده است.
نقوی اضافه کرد : نمایندگان به فرجی دانا رای اعتماد دادند اما وی به وعده هایش عمل نکرد و روسای دانشگاهایی را منصوب می کرد که همه در فتنه نقش داشتند.
این نماینده مجلس گفت : دوباره فرجی دانا را به مجلس خواستیم و تذکر دادیم و آقای لاریجانی واسطه شد و فرجی دانا یک ماه زمان خواست که افراد مرتبط با فتنه را کنار بگذارد اما اینکار را نکرد.
وی افزود : وی سه بار به نمایندگان گفت که این اصلاحات را انجام می دهد اما نداد و استیضاح شد.
صدر حسینی پس از سخنان نقوی گفت : اینکه سران فتنه چه کرده اند به بحث ما مربوط نیست و خط قرمز نظام است.
نماینده مردم خوی افزود: تهمت و افترا زدن انسان های منصف را به اشتباه می اندازد.
در این زمان نقوی گفت: بنده مستند صحبت می کنم.
صدر حسینی اضافه کرد: توفیقی گفت بحث ها درباره من برای پیش از صحبت های مقام معظم رهبری است اما مجلس به وی رای نداد.
نقوی گفت : توفیقی که برای وزارت علوم معرفی نشد و فقط به عنوان سرپرست معرفی شد.
صدر حسینی گفت : اکنون توفیقی کاره ای نیست و برکنار شده است.
نقوی افزود : وی پس از استیضاح فرجی دانا استعفا داده است.
نماینده مردم ورامین اضافه کرد: فرجی دانا گفت من مثل امام حسین (ع) هستم که فقط می توانم برای خودم تعیین تکلیف کنم و برای دیگران نمی توانم.
صدر حسینی با تایید سخنان نقوی درباره مرتبط کردن استیضاح فرجی دانا با انتشار اسامی بورسیه ها گفت : ارتباط دادن بورسیه به استیضاح اهانت به مجلس است اما بورسیه ها غیر قانونی بودند و عددی که از وزارت علوم گرفتم 600 اسم است.
وی افزود : اکنون کشور نیازی به بورسیه کردن دانشجویان ندارد و نیاز کشور در داخل تامین میشود.
صدر حسینی گفت : از سران فتنه و کسانیکه مرتبط با فتنه هستند اعلام برائت می کنم و کسی نمی تواند آرامش کشور را به هم بزند.
وی اضافه کرد : نتیجه را در انتخابات مردم تعیین می کنند.
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی گفت : باید باسند حرف بزنیم و اگر سندی را پیش از نشان دادن به متهم در جمع مطرح کنیم ظلم به آن شخص است زیرا فرصت دفاع ندارد.
صدر حسینی افزود : همه استعلامات درباره دانش آشتیانی مثبت است و آغاز فعالیتهای وی از سپاه بوده و منشاء خدمات خوبی در دانشگاه شده است.
وی گفت : آشتیانی می گوید در فتنه نبوده و روحش از آن خبر ندارد و فعالیت انتخاباتی نیز نداشته و مخالف این قضایا است .
این نماینده مجلس با بیان اینکه آشتیانی معتقد است جامعه باید آرام باشد افزود : وی از خانواده روحانیت است و مدارس مفید را راه اندازی کرده است که در آنها علوم کاربردی آموزش داده می شود.
صدر حسینی اضافه کرد : اگردانش آشتیانی روی یک کلمه از قانون تردید داشته باشد من نه تنها از وی حمایت نمی کنم بلکه مخالف او نیز هستم.
نقوی پس از این سخنان صدر حسینی گفت : اگر ما سندی به شما بدهیم که دانش آشتیانی در تحصن های دانشجویی در زمان فتنه فعال بوده قبول می کنید ؟ که صدر پاسخ داد : ممکن است کسی در دوره ای خطایی داشته باشد اما بعدا برائت بجوید که این فرد مناسب وزارت نیست .
صدر گفت : البته آن مدرک را باید مرجع قانونی تایید کند.
نقوی افزود : ما دلایلی داریم که ارائه می کنیم و چشم و گوش نمایندگان باز است.
برنامه
نماینده مردم ورامین گفت : فتنه برای ما خط قرمز است.
نقوی حسینی نماینده مخالف دانش آشتیانی گزینه تصدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پاسخ به صدر حسینی نماینده موافق آشتیانی که گفت چرا اسناد را پیش از طرح عمومی به فرجی دانا نشان نداده بودید گفت: ما با فرجی دانا صحبت کردیم و همه سندها را به وی و به آقای لاریجانی ارائه کردیم و همه ی سندها را فرجی دانا دیده بود.
وی افزود : حتی برخی اعضای برجسته شورای انقلاب فرهنگی به وی تذکر داده بودند اما وی توجه نکرد .
نقوی اضافه کرد : آقای توفیقی همه کاره وزارت علوم شد و روسای دانشگاههارا تغییر داد که ما در این زمینه احساس خطر می کنیم.
این نماینده مجلس گفت : یکی از این روسا که می خواهد معلم تربیت کند و این معلمان فرزندان ما را تربیت کنند سه ماه پیش در حضور حجت الاسلام ابوترابی پشت تریبون رفته و یک ربع ساعت از نظام تعلیم و تربیت آمریکا تعریف و تمجید کرد.
نقوی افزود : پس از این اظهارات نائب رئیس مجلس به وی تذکر داده و گفته است شما که اینطور از نظام آموزشی آمریکا تمجید می کنید آیا میدانید که 95 درصد دانش آموزان آمریکایی پیش از فارغ التحصیلی مورد تجاوز قرار می گیرند؟
نماینده مردم ورامین در مجلس با بیان اینکه سابقه ی آدم ها چیزی را ثابت نمی کند گفت : سابقه اکبر گنجی را همه ی ما می دانیم اما اکنون کجاست ؟
وی افزود : کسی که سال 1360 وارد سپاه شد اکنون برای ما ملاک است ؟ طرف نخست وزیر دوران جنگ بوده امروز از معاند بدتر و سر فتنه است.
نقوی گفت : اگر اسناد و مدارکی داشته باشم که آشتیانی در فتنه فعال بوده است موظف هستم آن را به همکارانم ارائه کنم.
وی اضافه کرد : بنده فیلم دارم و نیازی ندارم آن را به تایید وزارت اطلاعات برسانم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ملاکی گذاشتند و آن فتنه است گفت : خیانتی که در فتنه شد چنگ کشیدن به عصمت نظام اسلامی بود آیا این قابل گذشت است؟ و آیا یک اتفاق است ؟
نقوی افزود : آمریکائیها که ادعای دموکراسی دارند و به این بهانه به کشورهای دیگر حمله می کنند در انتخابات اخیر فقط 30 درصد مردم پای صندوق های رای آمدند و 70 درصد به نظام سیاسی این کشور بی تفاوت هستند آنوقت دموکراسی را به دنیا دیکته می کنند.
وی گفت : شما به آقایان نجفی، میلی منفرد ، فرجی دانا ، توفیقی ، آشتیانی و احمد آبادی بگو بگویید «فتنه » اما نمی گویند بلکه می گویند حادثه .
نقوی اضافه کرد : رهبری معظم انقلاب فرمودند هرکس القای تقلب کرد مجرم است .
این نماینده مجلس افزود : ما نمی گوییم از جایگاه اجتماعی محروم شود اما وزیر نماینده سیاسی نظام اسلامی است و اینکه آشتیانی از عوامل فتنه بوده خط قرمز ماست و تفاوتی با توفیقی و فرجی دانا ندارد.
صدر حسینی در ادامه گفت : نقوی می گوید من مدارکی مبنی بر ارتباط آشتیانی با فتنه دارم بنده نیز افراد موجهی را می شناسم که به صدق گفتار آنها اعتماد دارم و آنها گفتند که دانش آشتیانی هیچ مشکلی ندارد مگر اینکه شما مدارکی را به من ارائه دهید.
وی افزود : بیاییم واقع بین باشیم ، اگر فرجی دانا در رتبه استادی دانشگاه وفرمانده جنگ بود و تخلفی نداشت اما سه نفر از معاونان وی مشکل داشتند و اکنون نیستند آیا می ارزد که دانشگاه بدون تکلیف باشد؟
این نماینده مجلس اضافه کرد : آیا دانشگاهیان عقل و تفکر دارند یا خیر؟ باید نظر آنها راداشته باشیم و باید ببینیم برکناری وی آسیب بیشتری داشت یا ابقا و اصلاح وضع موجود .
صدر حسینی گفت : دانشگاه درحال آسیب دیدن است و پیام خوبی از مجلس به گوش نمی رسد.
وی افزود : شاید مجلس انتظار داشت که رئیس جمهور سلایق مجلس را نیز در نظر می گرفت اما نباید وزارت علوم را معطل بگذاریم .
صدر حسینی گفت : یکسری پدیده های چرکین است که همه ما از آن بدمان می آید و نباید آن را تکرار کنیم و باید عملی تر صحبت کنیم.
وی افزود : اگر چکشی رفتار کنیم موجب ریزش جوانان و دوستان ما می شود .
این نماینده مجلس گفت : آمریکا از نظر اخلاقی کشوری تنزل یافته اما از نظر علمی پیشرفته است ، باید این واقعیت ها را به دانشجویان بگوییم و به آنها اعتماد کنیم.
وی اضافه کرد : دانشجویان به زمانش دلشان برای ایران و اسلام می تپد و ممکن است در ظاهر با من متفاوت باشند اما مشخص نیست ایران دوستی و اسلام دوستی آنهااز من کمترباشد.
صدر حسینی گفت : استدلال دانشجویان ضعیف نیست که رئیس دانشگاهی بیاید و حرف لغوی بزند و آنها منحرف شوند.
نقوی حسینی در پاسخ به سخنان نماینده خوی گفت : من تبلیغاتی و انتخاباتی صحبت نمی کنم و برای همه دانشجویان و استادان ارزش قائلم اما رئیس جمهور نظر استادان را برای معرفی وزیر بخواهد.
وی افزود : مجلس شورای اسلامی در جایگاهی نیست که وزیر معرفی کند بلکه به شخص معرفی شده رای می دهد .
نماینده ورامین در مجلس گفت : اعتراض و انتقاد ما به رئیس جمهور این است که حدود 70 هزار عضو هیئت علمی که 30 هزار نفر آنان عضو هیئت علمی دانشگاههای دولتی هستند داریم ، چرا دور همین 5 نفر بچرخیم و یکی از اینها را معرفی کنیم و یکی را یکسال سرپرست کنیم آیا بقیه مدیر نیستند ؟ عضو هیئت علمی نیستند ؟
صدر حسینی گفت : اگر مدارکی که شما رو کردید برای ما ثابت شد من به نفع شما کنار می روم اما اگر سخنان ما درست بود شما چه کار می کنید ؟
نقوی پاسخ داد : ما به کسانی که شاخص ها و ارزش های وزارت علوم را داشته باشند حتما رای می دهیم.
نقوی گفت : ما همراه ترین مجلس را با دولت داریم و مجلس با دولت همکاری خوبی دارد.
وی افزود : مجلس امکانات مالی در اختیار دولت قرار می دهد تا دولت با قدرت و توانایی کار کند.
این نماینده مجلس گفت : ایراد کار در مجلس نیست زیرا ما از وزیر بهداشت و وزیر امور خارجه حمایت و دفاع می کنیم.
نقوی اضافه کرد : در دولت تقسیم سهامی صورت گرفته است. استنباط ما این است و اگر این طور نیست رئیس جمهور این مجموعه را کنار بگذارد ببینید ما رای می دهیم یا خیر.
وی گفت : انگار گروهی از رئیس جمهور سهم خواهی می کنند و مشکل این است.
نقوی افزود : نجفی وقتی رای نیاورد رئیس جمهور همان شب حکم بالاتری برای وی صادر کرد و به عنوان سرپرست معرفی شد معنای این چیست ؟
این نماینده مجلس گفت : ما از رئیس جمهور گله مند هستیم.
نقوی اضافه کرد : می خواهیم رتبه نخست منطقه را داشته باشیم اما اینطور وزیر معرفی می کنیم.
وی افزود : مجلس شورای اسلامی تسلیم فشار نمی شود و اگر 20 نفر از افراد فتنه نیز معرفی شوند رای نمی آورند و مجلس از خط قرمز عبور نمی کند.
نماینده مردم خوی در پاسخ به سخنان نقوی گفت : اگر دولت به طیف های مختلف سهم بدهد از دید من مذموم نیست و این در همه جای دنیا مرسوم است .
صدر حسینی افزود : باید چتر را باز کرد و همه افرادی را که ارزش های انقلاب اسلامی را قبول دارند زیر آن جمع کرد .
نقوی در پاسخ به این سخن صدر گفت : متاسفانه وزارت علوم سهم بد گروهی شده است .
صدر حسینی با تمجید از برنامه های دانش آشتیانی گفت: برنامه وی از بهترین برنامه ها برای وزارت علوم است.
منبع: خبرنامه دانشجویان
صلاحیت آقای دانش آشتیانی ، گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ، موضوع مناظره دو نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه نگاه یک سیما شد.
به گفته مجری برنامه قرار بود آقای دانش آشتیانی نیز درارتباط تلفنی در این برنامه حضور یابد که از این گفتگو انصراف داد.
حسینی صدر نماینده موافق دانش آشتیانی در ابتدا به بیان اهمیت جایگاه وزارت علوم پرداخت و گفت : وزارت علوم زیربنای حرکت کشور و با توجه به حضور جوانان باهوش و استعداد در جامعه چگونگی آموزش آنها برای مجلس مهم و اساسی است.
وی افزود : زمانی که سیاست گذاری درستی در زمینه آموزش علمی نباشد به دانشجو و کشور ظلم شده است.
به گفته حسینی صدر کارشناسان معتقدند 5 درصد ثروت جهان به ایران تعلق دارد اما کشورمان فقط 1 درصد جمعیت دنیا را به خود اختصاص داده است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد اگر این ثروت به صورت علمی مدیریت شود ایران از مقتدرترین کشورهای جهان می شود که راهکار آن هزینه کردن و توجه علمی و غیر سیاسی به دانشگاه است.
نقوی حسینی نماینده مخالف دانش آشتیانی نیز در آغاز سخنان خود دانشگاهها را سکان دار علم و تولید آن خواند و گفت : وزراتخانه های علوم تحقیقات و فناوری و آموزش و پرورش به طور خاص و وزراتخانه های ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی به طور عام جایگاه سر را برای جامعه دارند و مظهر تولید اندیشه هستند.
وی اضافه کرد : این وزارتخانه ها باید تولید علم را مدیریت کنند و ما به این موضوع حساس هستیم.
حسینی صدر در پاسخ به این سوال که چرا وزیر علوم در دولت یازدهم دیرتر از بقیه وزرا رای آورد گفت : این سوال را باید از کسانی بپرسید که به وزرای پیشنهادی رای ندادند.
این نماینده مجلس افزود : همه گزینه های پیشنهادی وزارت علوم در این دوره از فیلترهای لازم عبور کردند و دارای شرایط بودند و من به همه آنها رای دادم.
نقوی حسینی نیز پس از این سخنان نماینده خوی با بیان اینکه وزارت علوم حوزه تولید فکرو اندیشه است گفت : با پیروزی انقلاب اسلامی جبهه جدیدی از اندیشه به جهان معرفی شد که این برای مجلس شورای اسلامی بسیار مهم است.
وی افزود : با توجه به اینکه دانشگاه مرکز تولید اندیشه انقلاب اسلامی و امید این انقلاب به دانشگاه است اما این مرکز مطمع گروهها و جریان ها نیز هست.
نقوی گفت : ما می دانیم چه کسانی در وزارت علوم پس از رای آوردن دکتر روحانی وارد میدان شده اند. سوابق نخستین کسی که برای وزارت علوم معرفی شد برای همه مشخص بود بنابراین صلاحیت وی را تشخیص ندادیم .
این نماینده مجلس با بیان اینکه مجلس برای انتخاب وزیر علوم شاخص هایی دارد افزود : انتظار داریم وزارت علوم ، وزارت علوم تحقیقات و فناوری باشد و تولید علم را سکان داری کند که این در فضای آرام دانشگاهها امکان پذیر است.
وی گفت : دانشگاه نباید باشگاه سیاسی باشد البته این به معنای سیاسی نبودن دانشجو نیست .
نقوی افزود : از مهمترین شاخص هایی که برای گزینه های پیشنهادی در نظر مجلس بوده بحث فتنه است زیرا فتنه خط قرمز نظام است.
صدر حسینی نیز با بیان اینکه با کلیات صحبت های نقوی موافق است گفت : فضای دانشگاه باید سالم باشد و ارزشهای اسلامی و انقلابی ما را پرورش دهد .
وی افزود : دانشگاه نباید به باشگاه سیاسی تبدیل شود و دانشجویان باید اعتماد به نفس داشته و وادادگی به غرب و بیگانگان نداشته باشند.
این نماینده مجلس گفت : اگر کسی منصوب به جریان خاصی باشد باید مرجع قانونی این مسئله را تایید کند .
صدر حسینی اضافه کرد: در سال 1388 انتخابات بسیار پرشوری داشتیم که موجب شد 38 میلیون نفر پای صندوق های رای بیایند که پیروزی ارزشمندی برای کشور شد اما عده ای فکر می کردند باید به انتخابات اعتراض کنند در حالیکه فصل الخطاب براساس قانون رهبری معظم انقلاب اسلامی است و ایشان نیز فرمودند که پرونده انتخابات باید بسته شود.
این نماینده مجلس گفت : زمانی که دولت شخصی را تایید می کند و هیچ نهاد قانونی متخلف بودن وی را اعلام نمی کند ما موظف به رای دادن به او هستیم.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی رای قاطع به فرجی دانا نداد افزود: اینکه وی پس ازمدتی استیضاح شد به همان دلایلی بود که اشاره کردم.
صدر حسینی گفت : باید ببینیم دانشگاه چه می گوید و دانشگاه چقدر با آرمان های ما موافق است .
وی افزود : در این یکسالی که دانشگاه در دست فرجی دانا بود به رغم اینکه دستهایی می خواستند از فضای پس از انتخابات استفاده کنند فضای دانشگاهها آرام بود.
این نماینده مجلس گفت : دانشجویان دراین یکسال مرزی میان خود و مسئولان نمی دیدند و حس همدلی داشتند.
صدر حسینی افزود : استاد و دانشجو و مدیران دانشگاه حس خودی و غیر خودی نداشتند و حس نمی کردند کسی خود را مسلمان تر می داند.
وی با بیان اینکه کشور به همه آحاد مردم تعلق دارد و باید مقداری صبر و تحمل داشته باشیم گفت: عده ای در برهه ای از انتخابات نظر دیگری داشتند چه اشکالی دارد ؟ باید این داستان تمام شود.
نقوی حسینی گفت : اینکه بگوییم انتخاباتی برگزار شده و برخی به انتخابات اعتراض کردند من اینقدر ساده انگاری نمی کنم چون همان شب القای تقلب شد و ساعت 10 شب یکی از سران فتنه نشست مطبوعاتی گذاشت و گفت من پیروزم در حالی که خودش مدیر اجرایی بوده و میداند هنوز صندوقی باز نشده است.
وی افزود : این اتفاق ساده ای نبود و آنها مدعی تقلب شدند و مردم را به خیابان کشاندند و هدایت فتنه را بر عهده گرفتند .
نقوی اضافه کرد : پس از این تاریخ همه کسانی که در اعتراض ها بودند فتنه گر هستند و ما برای همه اینها مدرک داریم.
این نماینده مجلس درباره منتسب کردن استیضاح فرجی دانا به انتشار فهرست دانشجویان بورسیه گفت : من از رئیس جمهور گله دارم که چرا هر ازچند گاهی در تریبون عمومی می گوید: بورسیه و ما ادراک بورسیه !
نقوی خطاب به رئیس جمهور اضافه کرد: من و هیچ یک از خاندان من از بورس استفاده نکرده ایم اما جزو استیضاح کنندگان بودم، شما رئیس جمهور این مملکت هستید چرا به من توهین می شود.
نقوی گفت : اسامی 37 نفر از بورسیه شدگان اعلام شد که از تحصیل محروم شده اند ، بورسیه کجا بود ، ما می گوییم اعلام کنید، از ابتدای انقلاب اسلامی همه بورسیه ها را اعلام کنید.
نماینده مردم ورامین گفت : ابتدا آقای میلی منفرد معرفی شد که از اصحاب فتنه بود و رای نیاورد سپس فرجی دانا معرفی شد و همکاران من در مجلس وی را فرا خواندند و با او صحبت کردند و گفتند که در دانشگاه آقای توفیقی و سمنانیان همه کاره هستند و اینها متهم هستند .
وی افزود : فیلم آنها را پخش کردیم که به صراحت می گویند درانتخابات 88 تقلب شده است و فرجی دانا گفت من همه اینها را کنار می گذارم و این در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ضبط شده است.
نقوی اضافه کرد : نمایندگان به فرجی دانا رای اعتماد دادند اما وی به وعده هایش عمل نکرد و روسای دانشگاهایی را منصوب می کرد که همه در فتنه نقش داشتند.
این نماینده مجلس گفت : دوباره فرجی دانا را به مجلس خواستیم و تذکر دادیم و آقای لاریجانی واسطه شد و فرجی دانا یک ماه زمان خواست که افراد مرتبط با فتنه را کنار بگذارد اما اینکار را نکرد.
وی افزود : وی سه بار به نمایندگان گفت که این اصلاحات را انجام می دهد اما نداد و استیضاح شد.
صدر حسینی پس از سخنان نقوی گفت : اینکه سران فتنه چه کرده اند به بحث ما مربوط نیست و خط قرمز نظام است.
نماینده مردم خوی افزود: تهمت و افترا زدن انسان های منصف را به اشتباه می اندازد.
در این زمان نقوی گفت: بنده مستند صحبت می کنم.
صدر حسینی اضافه کرد: توفیقی گفت بحث ها درباره من برای پیش از صحبت های مقام معظم رهبری است اما مجلس به وی رای نداد.
نقوی گفت : توفیقی که برای وزارت علوم معرفی نشد و فقط به عنوان سرپرست معرفی شد.
صدر حسینی گفت : اکنون توفیقی کاره ای نیست و برکنار شده است.
نقوی افزود : وی پس از استیضاح فرجی دانا استعفا داده است.
نماینده مردم ورامین اضافه کرد: فرجی دانا گفت من مثل امام حسین (ع) هستم که فقط می توانم برای خودم تعیین تکلیف کنم و برای دیگران نمی توانم.
صدر حسینی با تایید سخنان نقوی درباره مرتبط کردن استیضاح فرجی دانا با انتشار اسامی بورسیه ها گفت : ارتباط دادن بورسیه به استیضاح اهانت به مجلس است اما بورسیه ها غیر قانونی بودند و عددی که از وزارت علوم گرفتم 600 اسم است.
وی افزود : اکنون کشور نیازی به بورسیه کردن دانشجویان ندارد و نیاز کشور در داخل تامین میشود.
صدر حسینی گفت : از سران فتنه و کسانیکه مرتبط با فتنه هستند اعلام برائت می کنم و کسی نمی تواند آرامش کشور را به هم بزند.
وی اضافه کرد : نتیجه را در انتخابات مردم تعیین می کنند.
نماینده مردم خوی در مجلس شورای اسلامی گفت : باید باسند حرف بزنیم و اگر سندی را پیش از نشان دادن به متهم در جمع مطرح کنیم ظلم به آن شخص است زیرا فرصت دفاع ندارد.
صدر حسینی افزود : همه استعلامات درباره دانش آشتیانی مثبت است و آغاز فعالیتهای وی از سپاه بوده و منشاء خدمات خوبی در دانشگاه شده است.
وی گفت : آشتیانی می گوید در فتنه نبوده و روحش از آن خبر ندارد و فعالیت انتخاباتی نیز نداشته و مخالف این قضایا است .
این نماینده مجلس با بیان اینکه آشتیانی معتقد است جامعه باید آرام باشد افزود : وی از خانواده روحانیت است و مدارس مفید را راه اندازی کرده است که در آنها علوم کاربردی آموزش داده می شود.
صدر حسینی اضافه کرد : اگردانش آشتیانی روی یک کلمه از قانون تردید داشته باشد من نه تنها از وی حمایت نمی کنم بلکه مخالف او نیز هستم.
نقوی پس از این سخنان صدر حسینی گفت : اگر ما سندی به شما بدهیم که دانش آشتیانی در تحصن های دانشجویی در زمان فتنه فعال بوده قبول می کنید ؟ که صدر پاسخ داد : ممکن است کسی در دوره ای خطایی داشته باشد اما بعدا برائت بجوید که این فرد مناسب وزارت نیست .
صدر گفت : البته آن مدرک را باید مرجع قانونی تایید کند.
نقوی افزود : ما دلایلی داریم که ارائه می کنیم و چشم و گوش نمایندگان باز است.
برنامه
نماینده مردم ورامین گفت : فتنه برای ما خط قرمز است.
نقوی حسینی نماینده مخالف دانش آشتیانی گزینه تصدی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پاسخ به صدر حسینی نماینده موافق آشتیانی که گفت چرا اسناد را پیش از طرح عمومی به فرجی دانا نشان نداده بودید گفت: ما با فرجی دانا صحبت کردیم و همه سندها را به وی و به آقای لاریجانی ارائه کردیم و همه ی سندها را فرجی دانا دیده بود.
وی افزود : حتی برخی اعضای برجسته شورای انقلاب فرهنگی به وی تذکر داده بودند اما وی توجه نکرد .
نقوی اضافه کرد : آقای توفیقی همه کاره وزارت علوم شد و روسای دانشگاههارا تغییر داد که ما در این زمینه احساس خطر می کنیم.
این نماینده مجلس گفت : یکی از این روسا که می خواهد معلم تربیت کند و این معلمان فرزندان ما را تربیت کنند سه ماه پیش در حضور حجت الاسلام ابوترابی پشت تریبون رفته و یک ربع ساعت از نظام تعلیم و تربیت آمریکا تعریف و تمجید کرد.
نقوی افزود : پس از این اظهارات نائب رئیس مجلس به وی تذکر داده و گفته است شما که اینطور از نظام آموزشی آمریکا تمجید می کنید آیا میدانید که 95 درصد دانش آموزان آمریکایی پیش از فارغ التحصیلی مورد تجاوز قرار می گیرند؟
نماینده مردم ورامین در مجلس با بیان اینکه سابقه ی آدم ها چیزی را ثابت نمی کند گفت : سابقه اکبر گنجی را همه ی ما می دانیم اما اکنون کجاست ؟
وی افزود : کسی که سال 1360 وارد سپاه شد اکنون برای ما ملاک است ؟ طرف نخست وزیر دوران جنگ بوده امروز از معاند بدتر و سر فتنه است.
نقوی گفت : اگر اسناد و مدارکی داشته باشم که آشتیانی در فتنه فعال بوده است موظف هستم آن را به همکارانم ارائه کنم.
وی اضافه کرد : بنده فیلم دارم و نیازی ندارم آن را به تایید وزارت اطلاعات برسانم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی ملاکی گذاشتند و آن فتنه است گفت : خیانتی که در فتنه شد چنگ کشیدن به عصمت نظام اسلامی بود آیا این قابل گذشت است؟ و آیا یک اتفاق است ؟
نقوی افزود : آمریکائیها که ادعای دموکراسی دارند و به این بهانه به کشورهای دیگر حمله می کنند در انتخابات اخیر فقط 30 درصد مردم پای صندوق های رای آمدند و 70 درصد به نظام سیاسی این کشور بی تفاوت هستند آنوقت دموکراسی را به دنیا دیکته می کنند.
وی گفت : شما به آقایان نجفی، میلی منفرد ، فرجی دانا ، توفیقی ، آشتیانی و احمد آبادی بگو بگویید «فتنه » اما نمی گویند بلکه می گویند حادثه .
نقوی اضافه کرد : رهبری معظم انقلاب فرمودند هرکس القای تقلب کرد مجرم است .
این نماینده مجلس افزود : ما نمی گوییم از جایگاه اجتماعی محروم شود اما وزیر نماینده سیاسی نظام اسلامی است و اینکه آشتیانی از عوامل فتنه بوده خط قرمز ماست و تفاوتی با توفیقی و فرجی دانا ندارد.
صدر حسینی در ادامه گفت : نقوی می گوید من مدارکی مبنی بر ارتباط آشتیانی با فتنه دارم بنده نیز افراد موجهی را می شناسم که به صدق گفتار آنها اعتماد دارم و آنها گفتند که دانش آشتیانی هیچ مشکلی ندارد مگر اینکه شما مدارکی را به من ارائه دهید.
وی افزود : بیاییم واقع بین باشیم ، اگر فرجی دانا در رتبه استادی دانشگاه وفرمانده جنگ بود و تخلفی نداشت اما سه نفر از معاونان وی مشکل داشتند و اکنون نیستند آیا می ارزد که دانشگاه بدون تکلیف باشد؟
این نماینده مجلس اضافه کرد : آیا دانشگاهیان عقل و تفکر دارند یا خیر؟ باید نظر آنها راداشته باشیم و باید ببینیم برکناری وی آسیب بیشتری داشت یا ابقا و اصلاح وضع موجود .
صدر حسینی گفت : دانشگاه درحال آسیب دیدن است و پیام خوبی از مجلس به گوش نمی رسد.
وی افزود : شاید مجلس انتظار داشت که رئیس جمهور سلایق مجلس را نیز در نظر می گرفت اما نباید وزارت علوم را معطل بگذاریم .
صدر حسینی گفت : یکسری پدیده های چرکین است که همه ما از آن بدمان می آید و نباید آن را تکرار کنیم و باید عملی تر صحبت کنیم.
وی افزود : اگر چکشی رفتار کنیم موجب ریزش جوانان و دوستان ما می شود .
این نماینده مجلس گفت : آمریکا از نظر اخلاقی کشوری تنزل یافته اما از نظر علمی پیشرفته است ، باید این واقعیت ها را به دانشجویان بگوییم و به آنها اعتماد کنیم.
وی اضافه کرد : دانشجویان به زمانش دلشان برای ایران و اسلام می تپد و ممکن است در ظاهر با من متفاوت باشند اما مشخص نیست ایران دوستی و اسلام دوستی آنهااز من کمترباشد.
صدر حسینی گفت : استدلال دانشجویان ضعیف نیست که رئیس دانشگاهی بیاید و حرف لغوی بزند و آنها منحرف شوند.
نقوی حسینی در پاسخ به سخنان نماینده خوی گفت : من تبلیغاتی و انتخاباتی صحبت نمی کنم و برای همه دانشجویان و استادان ارزش قائلم اما رئیس جمهور نظر استادان را برای معرفی وزیر بخواهد.
وی افزود : مجلس شورای اسلامی در جایگاهی نیست که وزیر معرفی کند بلکه به شخص معرفی شده رای می دهد .
نماینده ورامین در مجلس گفت : اعتراض و انتقاد ما به رئیس جمهور این است که حدود 70 هزار عضو هیئت علمی که 30 هزار نفر آنان عضو هیئت علمی دانشگاههای دولتی هستند داریم ، چرا دور همین 5 نفر بچرخیم و یکی از اینها را معرفی کنیم و یکی را یکسال سرپرست کنیم آیا بقیه مدیر نیستند ؟ عضو هیئت علمی نیستند ؟
صدر حسینی گفت : اگر مدارکی که شما رو کردید برای ما ثابت شد من به نفع شما کنار می روم اما اگر سخنان ما درست بود شما چه کار می کنید ؟
نقوی پاسخ داد : ما به کسانی که شاخص ها و ارزش های وزارت علوم را داشته باشند حتما رای می دهیم.
نقوی گفت : ما همراه ترین مجلس را با دولت داریم و مجلس با دولت همکاری خوبی دارد.
وی افزود : مجلس امکانات مالی در اختیار دولت قرار می دهد تا دولت با قدرت و توانایی کار کند.
این نماینده مجلس گفت : ایراد کار در مجلس نیست زیرا ما از وزیر بهداشت و وزیر امور خارجه حمایت و دفاع می کنیم.
نقوی اضافه کرد : در دولت تقسیم سهامی صورت گرفته است. استنباط ما این است و اگر این طور نیست رئیس جمهور این مجموعه را کنار بگذارد ببینید ما رای می دهیم یا خیر.
وی گفت : انگار گروهی از رئیس جمهور سهم خواهی می کنند و مشکل این است.
نقوی افزود : نجفی وقتی رای نیاورد رئیس جمهور همان شب حکم بالاتری برای وی صادر کرد و به عنوان سرپرست معرفی شد معنای این چیست ؟
این نماینده مجلس گفت : ما از رئیس جمهور گله مند هستیم.
نقوی اضافه کرد : می خواهیم رتبه نخست منطقه را داشته باشیم اما اینطور وزیر معرفی می کنیم.
وی افزود : مجلس شورای اسلامی تسلیم فشار نمی شود و اگر 20 نفر از افراد فتنه نیز معرفی شوند رای نمی آورند و مجلس از خط قرمز عبور نمی کند.
نماینده مردم خوی در پاسخ به سخنان نقوی گفت : اگر دولت به طیف های مختلف سهم بدهد از دید من مذموم نیست و این در همه جای دنیا مرسوم است .
صدر حسینی افزود : باید چتر را باز کرد و همه افرادی را که ارزش های انقلاب اسلامی را قبول دارند زیر آن جمع کرد .
نقوی در پاسخ به این سخن صدر گفت : متاسفانه وزارت علوم سهم بد گروهی شده است .
صدر حسینی با تمجید از برنامه های دانش آشتیانی گفت: برنامه وی از بهترین برنامه ها برای وزارت علوم است.
منبع: خبرنامه دانشجویان