ولي روش 10 وزير شيعه ،10 وزير سني و 10وزير مسيحي بيشتر از ساير پيشنهادها مورد نظر حاضزين بود تا مسأله غالب و مغلوبي در ميان نباشد.
به گزارش مشرق به نقل از ايرنا از بيروت، هدف از نشست اخير ميقاتي با 'جبران باسيل' وزير نيرو به نمايندگي 'ميشل عون' و معاونان سياسي 'نبيه بري' رييس مجلس و سيد'حسن نصرالله' دبيرکل حزب الله لبنان برخلاف نشست هاي قبل، نهايي کردن پيشرفت هاي صورت گرفته در مذاکرات براي تشکيل دولت جديد و نزديک شدن به پايان مسير بود.
بر اساس خبر روزنامه الجمهوريه، دو معاون سياسي بري و سيد حسن نصرالله بعد از برگشت از دمشق با خود پيامي را به همراه داشتند که پايان روند تشکيل دولت در حدود 10 روز آينده را ضروري مي دانست.
اللواء نيز نوشت: ميقاتي در نشست شب گذشته خود با معاونان سياسي دفتر بري و سيد حسن نصرالله و محمد صفدي گفته که به نظرم آخرين راه حل اين است که اگر دولت از 30 وزير تشکيل شود، سهم عون 10 وزير باشد نه 11 وزير و اگر دولت از 24 وزير تشکيل شود، سهم عون 8 وزير خواهد بود نه 9 وزير.
وي افزود: درخصوص اين راه حل با 'ميشل سليمان' رييس جمهور لبنان نيز صحبت کردم و وي نيز گفت که يک سوم از سهم وزرا در اختيار رييس جمهور و نخست وزير باشد و دو سوم ديگر آن در اختيار عون، جنبش امل، حزب الله و وليد جنبلاط قرار گيرد.
روزنامه السفير قرائت ديگري از نشست مذکور ارائه داد و نوشت: نشست شب گذشته در فضايي مثبت برگزار شد، هر چند که نتايج جدي حاصل نشد.
'النهار' نيز فضاي اين نشست را بسيار مثبت ارزيابي کرد و نوشت: مشکل در راه تشکيل دولت جديد، عوامل خارجي نيست بلکه کاملا داخلي است.
** مشکل وزارت کشور درحال حل شدن
در حال حاضر مشکلاتي فراروي مسير تشکيل دولت جديد لبنان وجود دارد و مسائل موجود تنها به مشکل وزارت کشور که مورد اختلاف 'ميشل عون' رييس حزب آزاد ملي و رييس جمهوري لبنان است، متنهي نمي شود چراکه مشکل وزارت کشور در مسير حل شدن است.
امکان دارد 'زياد بارود' مجددا به عنوان وزير کشور انتخاب شود و در مقابل وزارت دادگستري به اختيار ميشل عون انتخاب شود.
گفته مي شود عون قصد دارد 'شکيب قرطباوي' مسئول سابق اتحاديه مهندسين را به عنوان وزير دادگستري لبنان انتخاب کند.
در اين ميان وظيفه نجيب ميقاتي تنها دست يابي به ترکيبي از دولت جديد است که قابليب بحث و بررسي داشته باشد، ولي اين امر هنوز حاصل نشده و ديدارهاي مکرر وي با ميشل سليمان رييس جمهوري لبنان و نبيه بري رييس مجلس نمايندگان به رغم طرح ليست هاي اوليه و ايجاد تغييرات در آن، تاکنون نتوانسته به ارائه ليست معيني از ترکيب تشکيل دولت جديد لبنان بينجامد.
** ترکيب اوليه دولت
بر اساس آخرين گمانه زني هاي رسانه اي، سليمان فرنجيه رييس جريان المرده تلاش مي کند 'سليم کرم' يا 'يوسف سعاده' (وزير مشاور دولت سعد حريري) را به دولت بفرستد.
'محمد صفدي' وزير اقتصاد و بازرگاني دولت سعد حريري از اهل سنت هم خارج از بحث تغييرات است چراکه حضور وي در دولت قطعي است و 'علاء الدين ترو' نماينده اهل سنت نيز تقريبا به طور قطعي در دولت حضور خواهد داشت و فقط مسأله 'فيصل کرامي' يا 'احمد کرامي' باقي مي ماند که به خاطر اختلاف ميان اعضاي خانواده آنها هنوز تکليف آنها مشخص نشده است.
در خصوص شيعيان 'محمد جواد خليفه' به عنوان وزير بهداشت در سمت خود باقي خواهد ماند و همچنين اسم'غازي زعيتر' از منطقه بقاع بر سر زبان ها جاري است.
نبيه بري رييس مجلس به تنهايي وزير سوم را مشخص خواهد کرد و حزب الله همچنان در اين خصوص سکوت اختيار کرده و به احتمال قوي با يک وزير يا 'محمد فنيش'(وزير توسعه امور اداري) يا 'حسين الحاج حسن'(وزير کشاورزي دولت سعد حريري) در دولت جديد ايفاي نقش خواهد کرد و منصب دوم را براي 'عدنان السيد حسين'(وزير مشاور دولت حريري) در صورت موافقت ميشل سليمان باقي گذاشته است.
در آخرين نشست 'نجيب ميقاتي' نخست وزير مامور تشکيل کابينه لبنان با نمايندگان احزاب گروه 8 مارس چند پيشنهاد براي تشکيل دولت مطرح شد...