به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، روزنامه گاردين در شماره روز گذشته خود در اينترنت نوشت: ارتش امريکا در حال توليد نرم افزاري است که به ان امکان خواهد داد به طور سري پايگاههاي رسانه هاي اجتماعي از قبيل فيس بوک و توئيتر را با استفاده از شخصيت هاي اينترنتي دروغين دستکاري کند تا بتواند بر مکالمات اينترنتي اعمال نفوذ کند و تبليغات امريکا گرايانه را گسترش دهد.
يک شرکت مستقر در کاليفرنيا به نام انترپيد(Ntrepid) قراردادي براي راه اندازي يک سرويس مديريت شخصيتي اينترنتي با فرماندهي مرکزي امريکا (سنتکام) که بر عمليات مسلحانه امريکا در خاورميانه و اسياي ميانه نظارت دارد ، منعقد کرده است.
اين نرم افزار به يک عضو ارتش امريکا امکان مي دهد تا ده هويت مجزا را در سراسر جهان تحت کنترل داشته باشد.
کارشناسان اينترنتي اين پروژه دو ميليون و هفتصد هزار دلاري را به تلاش هاي چين براي کنترل و محدود کردن ازادي بيان در اينترنت تشبيه کرده است.
منتقدان احتمالا شکايت خواهند کرد که اين طرح به ارتش امريکا امکان مي دهد در مکالمات اينترنتي اجماع کاذب ايجاد کند ، نظرات ناخوشايند را کنار بزند و مانع از انتشار تفسيرها يا گزارش هايي شود که با اهداف ان مطابقت ندارد.
افشاي طرح ارتش امريکا براي ايجاد شخصيت هاي اينترنتي کاذب همچنين مي تواند ديگر دولتها، شرکتهاي خصوصي و سازمان هاي غيردولتي را به چنين کاري ترغيب کند. در قرارداد سنتکام تصريح شده است هر شخصيت اينترنتي کاذب بايد از سابقه و تاريخچه قانع کننده و جزئيات تکميلي برخوردار باشد که اينکه تا پنجاه کنترل کننده مستقر در امريکا بايد بتوانند از محل کارشان هويت هاي کاذب را کنترل کنند بدون انکه از شناسايي توسط دشمنان خبره هراس داشته باشند. سخنگوي سنتکام گفت، اين فن اوري از فعاليت هاي وبلاگي محرمانه در پايگاههاي اينترنتي خارجي زبان پشتيباني مي کند تا اينکه سنتکام امادگي مقابله با افراط گرايي خشونت اميز و تبيلغات دشمنان در خارج از امريکا را داشته باشد. وي گفت هيچ مداخله اي به زبان انگليسي صورت نخواهد گرفت چون خطاب قرار دادن مخاطبان امريکايي با چنين فن اوري غيرقانوني خواهد بود.
از جمله زبانهايي که براي اين منظور استفاده مي شود عبارتند از: زبانهاي عربي، فارسي، اردو و پشتو. اين نرم افزار به محض توليد به پرسنل نظامي امريکا امکان خواهد داد از يک محل به طور بيست و چهار ساعته به مکالمات اينترنتي جديد با هر تعداد پيام هماهنگ شده فيس بوک، توئيتر، وبلاگها و چت روم ها و ديگر مداخلات پاسخ دهند.
جزئيات اين قرارداد حاکي از ان است که اين محل پايگاه نيروي هوايي مک ديل در نزديکي تامپا در فلوريدا خواهد بود که مرکز فرماندهي عمليات ويژه امريکا است. گفته مي شود اين طرح جديد بخشي از عمليات موسوم به اُ ئي وي است که اولين بار در عراق برضد محافل متعدد مورد استفاده اعضاي القاعده و ارتباطات اينترنتي شورشيان به کار گرفته شد.
فرماندهان عالي رتبه امريکا ان برنامه را يک ابزار حياتي در مبارزه با تروريسم و افراط گرايي مي دانند. سنتکام واگذاري ان قرارداد را به شرکت مستقر در لس انجلس تاييد کرد اما امکان تماس با مقامات شرکت انترپيد ميسر نشد. معلوم نيست ايا يک برنامه مديريت شخصيت ناقض قانون انگليس خواهد بود يا نه.
کارشناسان حقوقي مي گويند چنين برنامه اي مغاير با قانون جعل و تقلب مصوب 1981 است که طبق ان هر فردي در صورت ساخت يک ابزار کاذب با قصد اصيل نشان دادن ان به ديگران گناهکار خواهد بود.