به گزارش مشرق، خبرنامه دانشجويان ايران نوشت: در ايام ديد و بازديد و عيد 89بود که به جاي بحث ها و جدل هاي معمول خانوادگي محور اصلي نقل و قول ها در اکثر خانه هاي ايراني ستايش و مدح زني وفادار در سريالي کلمبايي به نام ”ويکتوريا“ بود و حسرت هايي که مردهاي خانواده از انقراض و نيستي زن هاي وفادار چون ويکتوريا مي خوردند.اما اگر کل روزنامه هاي جام جم که برنامه هاي روزانه صدا و سيما را منتشر مي کند بررسي کنيد هيچ کجا نامي از اين سريال به چشم نمي خورد. سريالي که از تلويزيون پخش نمي شد اما نقل قول بحث هاي عامه در اتوبوس و تاکسي تا محافل خانوادگي و مراسم خواستگاري بود!
اما ردگيري و طرح اين پرسش که اين سريال از کجا پخش مي شود؟ پرسشگر را به شبکه اي تازه تاسيس به نام ”فارسي1“ مي رساند، گرچه قصد تقبيح استفاده هاي علمي که هدف اصلي خانواده ها براي خريدن ديش و رسيور است، در اين مجال نداريم اما اين شبکه و سريال هايش به بحث داغ روزانه تبديل شده بود.اندکي کنکاش و جستجو نشان مي داد که راه اندازان اين شبکه دوستان و نزديکان تلويزيون دولتي بي بي سي فارسي هستند که قلب خانواده ها را هدف گرفته اند تا عشق هاي فانتزي و مثلثي و مربعي و ذوزنقه اي و...را در دل پسر و دخترها جا بيندازند و بگويند:اگر يک خارجي مي تواند با چند معشوقه رابطه داشته باشد پسر و دختر ايراني چه کم دارد؟
شما نيز ”مي توانيد!“ شبکه تازه تاسيس فارسي 1که به صورت متناوب و شبانه روز سريال هاي شبانه را پخش مي کرد تا به قول اهالي جنگ نرم ”تک متناوب“ خود را براي تصرف قلوب و اذهان مردم ايران انجام دهد.فعاليت هاي ممتد و مستمر اين شبکه و پخش انواع سريال هاي خانوادگي کره اي و ژاپني تا عشقولانه هاي آمريکايي و هندي و شکست سريال هاي توليد داخلي چون ”شمس العماره“ و ”آشپزباشي“ و ”هوش سياه“ براي جذب مخاطب نشان از آن داشت که سونامي خطرناک فارسي1 در انتظار ايام تابستان 89ايراني ها است که“دايره زنگي“ هاي پشت بام ها اين کانال را بهتر از کانال هاي داخلي دريافت مي کنند.البته شايد بتوان گفت خوشبختانه و از شانس و اقبال مسئولان صدا و سيما اين بار امدادغيبي از چمن هاي آفريقاي جنوبي بيرون زد تا پخش 64بازي جام جهاني حداقل براي يک ماه شبکه ماهواره اي تازه تاسيس را گوشه رينگ نگاه دارد.
اما در انتها و اثناي جام جهاني سريال هاي با تبليغ هاي زيادي در ميان فوتبال ها پخش مي کرد تا سريال هايي را نشان دهند که در ايام بعد از جام جهاني به صورت شبانه پخش خواهد شد.“تاوان“، ”فاصله ها“ و ”زير هشت“ سريال هايي بود که تبليغ هايشان به همراه بازيگران معروفشان چشم هاي بينندگان را مجذوب مي کرد.
گرچه شمه هايي از عشق مثلي در تاوان ديده شد اما بازي ملموس و روان بازيگراني مثل بازغي در اين سريال که حتي يک بار هم گريم نکرده بود يکي از گل هاي اين سريال ها به فارسي وان بود.
قصه جذاب و مهيج ”زير هشت“ و بازي جذاب امير جعفري در نقش ”عطاخان عمو“ وزير و زبر سازي سيروس مقدم علتي شد تا عطا سبيلوي اين سريال که در گرم خانه مي خوابيد چهره اي جذاب تر از ”سالوادور“ سفري ديگر فارسي1 را داشت که بوي انواع ادکلن هايش هر روز تعداد معشوقه هايش را زياد مي کند.
صدا و سيما اثبات کرد گرچه دست و پا شکسته اما توانايي آن را دادر که از ساعت 9 تا 11:45مخاطبش را پاي تلويزيون نگاه دارد و اجازه حتي کمک کردن به مادر خانواده براي پهن کردن سفره شام به مخاطبان جوان ندهد. سريال سازي همانطور که گفته شده به علت استمرارش و نقل و قول و احاديث مربوطه اش اين روزها در سيماي مدرن جاي سينما را تا حدود زيادي پر کرده است و گوي سبقت را از سينماي فانتزي و کمدي و درام و ملو درام و تراژدي و حتي مستهجن ربوده است.
گرچه استفاده از چهره هاي تکراري در سريال هاي شبانه در واقع ذوق مخاطب را براي دنبال کردن کور مي کند اما تابستان 89 فستيوال سريال هاي ايراني بود که توانست مسابقه و کل کل با فارسي 1 را به سمت رسانه ملي عوض کند. بدون اغراق و به اذعان آنها که در منزل هايشان ماهواره دارند در زمان پخش زير هشت و فاصله ها دستگاه هاي رسيور در حالت ”stand bye“ هستند و اين امواج داخلي هستند که گرچه با چاقو و تيزي ”عطا خان عمو و رفقايش“ و نيز نصايح کليشه اي ” حاج رضا و حاج محسن کريمي“ به مخاطب مي رسد ولي به مذاق ايراني بيشتر از الفاظ و رفتار غير اخلاقي سريال کره اي و کلمبيايي فارسي 1 خوش مي آيد.
گرچه اين روزها بي بي سي فارسي هم به سمت پخش سريال رفته است ولي به نظر خانواده هاي ايراني هم نشان داده اند بيشتر علاقه مند هستند که شام را پاي سريال هاي ايراني را باهم حين ديدن زير هشت بخورند تا آنکه با سريال هاي عشق مثلثي که تنها شک پدر و مادر و فرزندان را به هم بيشتر مي کند و سودي جزء خالي ماندن سفره شام ندارد.
اما ردگيري و طرح اين پرسش که اين سريال از کجا پخش مي شود، پرسشگر را به شبکه اي تازه تاسيس به نام ”فارسي1“ مي رساند، گرچه قصد تقبيح استفاده هاي علمي که هدف اصلي خانواده ها براي خريدن ديش و رسيور است.