به گزارش مشرق، تازه ترین شماره هفتهنامه پنجره با پروندههای مختلفی در زمینههای سیاست، ادبیات، اقتصاد و... بر روی پیشخوان کیوسکهای مطبوعاتی نشست.
جلد این شماره پنجره مربوط به روابط اخیر میان مسکو و تهران و چرخش دولت روحانی به سمت کشور روسیه است. باشگاه اهل قلم در ادامه شمارههای پیشین یادداشتهایی از رضا داوری اردکانی (آزادي و عدالت مضمر در توسعه سياسي)، احمد رهدار (جريانشناسي تمدن اسلامي در جهان اسلام)، جواد محدثی (شناخت علايم تواضع و تکبر)، محمد منصورهاشمی (بازيابي مؤلفههاي رنسانس در شکوفاييهاي اسلامي) و سید محمد روحانی (چرا به ولايت مطلقه فقيه نيازمنديم؟) به بررسی مسائل گوناگونی در حوزه اندیشه، دین و فلسفه پرداخته است.
بخش ترجمه نیز که پای ثابت هر شماره از این هفته نامه است موضوعات متنوعی چون چهکسي داعش را ايجاد کرد؟، آيا جهان عرب هميشه نيازمند قيموميت است؟، ايران و عربستان در پرونده لبنان، نارضايتي آمريکاييها از دو حزب جمهوريخواه و دموکرات و عبدالملک الحوثي کيست؟ را از دریچه رسانه های الاخبار، السفیر، صدی البلد، گلوبال ریسرچ و میدل ایست آی مورد بررسی قرار داده است.
برخوردهاي صفر و صدي با سفر روحاني به نيويورک
سرویس سیاست خارجی نشریه پنجره در این شماره، به طور مفصل پیامدها و نتایج سفر دکتر روحانی به نیویورک را مورد بررسی قرار داده است.
سعید صدرائیان، دبیر سیاسی نشریه تماس تلفنی پارسال و نیز دیدار امسال روحانی با دیوید کامرون را علت پررنگ تر شدن حواشی این سفرها نسبت به محتوای آنها دانسته است. محمد قادری در یادداشتی با عنوان بيادبي با برنامه بچه روباه، پذيرش درخواست ملاقات نخستوزير انگليس با حسن روحاني را به دور از عقلانيت سياسي دانسته و تأکید کرده است که بهدليل تداوم زيادهخواهي آمريکاييها در تحميل خواستههاي نامشروع خود و از سوي ديگر بهدليل ايستادگي تيم ايراني بر خطوط قرمز تعيينشده توسط رهبر انقلاب، عملا رسيدن به هرگونه توافقي در خلال مذاکرات هسته ای تنها منوط به کوتاه آمدن يکي از طرفين از خواستههاي خويش است.
در ادامه دکتر مهدي مطهرنيا، کارشناس مسائل سياسي در گفتوگو با پنجره ضمن مثبت دانستن کلیت سفر روحانی به نیویورک سخنان کامرون را تلاشي براي تحت فشار قرار دادن ايران در آستانه مذاکرات نهايي براي دستيابي به معاهده يا توافقنامه هستهاي تلقی کرده است.
منصور حقیقتپور نیز در مصاحبهای دیگر تأکید کرده است که امیدی به مذاکرات هسته ای میان ایران و شش کشور ندارد. در ادامه حمیدرضا کاظمی نگاهی متفاوت به سفر روحانی به آمریکا داشته و گفته است که اگر سخنان روحاني و بن بست کنوني در مذاکرات را با سخنان بسيار کوتاه اوباما درباره ايران را در کنار هم قرار دهيم، شايد به اين نتيجه برسيم که تهران و واشنگتن خودشان را براي عدم دستيابي به توافق آماده ميکنند.
بررسي مذاکرات ايران و غرب با توجه به مواضع کامرون و اوباما، حاشيه هاي جذابتر از متن، نخستوزير انگلستان، آگاهانه احمقانه سخن گفت، تحليل مذاکرات هستهاي در نيويورک در گفتوگو با دکتر سيد علي خرم، بهانهاي براي عدم توافق، کاخ سفيد و کرملين بازيگران اصلي در مذاکرات هستهاي ايران، بايستههاي رژيم حقوقي خزر از جمله گفتوگوها و یادداشت های دیگر پرونده سیاست خارجی نشریه پنجره این هفته است.
بازار پرسود و سوداگر بسيار!
اما بخش اقتصاد پنجره این هفته مالبات عایدی مسکن را مورد بررسی قرار داده است. عليرضا خسروي، عضو کميسيون عمران در گفت و گو با پنجره تاکید کرده که شخص دکتر علي لاريجاني، شرايط کنوني اقتصاد را براي تصويب چنين لايحه اي در کشور مهيا ندانسته است اما با این حال همه از حذف بند ماليات بر عايدي مسکن تعجب کردند.کریم زاهدی در ادامه طی یادداشتی به جاي خالي ماليات بر معاملات مسکن در طرح تحول نظام مالياتي اشاره کرده است و رئيس اتحاديه املاک تهران نیز در مصاحبه ای به واکاوي ماليات بر معاملات مسکن پرداخته است. طه موسوی نیز در پایان رابطه ماليات عايدي مسکن با تورم را بررسی کرده است.
نگاهي به سليقه محوري در اعمال مميزي
بخش ادبیات پنجره در این شماره ممیزی کتاب و مطبوعات را زیر ذره بین خود برده است و تاکید کرده است که این موضوع را هم میت توان به عنوان فرصت و هم به عنوان تهدید دید.سعید ابوالقاسمی در یادداشتی نگاهي اجمالي به مميزي کتاب و مطبوعات در ايران انداخته است و در ادامه علي شجاعي صائين رئيس دفتر توسعه کتاب و کتابخواني وزارت ارشاد تاکید کرده است که همه کتاب ها براساس ضوابط چاپ نميشوند. اما بخش اصلی این پرونده میزگرد محسن پرويز، معاون فرهنگي اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نجفعلي ميرزايي، مدير عامل فعلي مؤسسه خانه کتاب است. در این میزگرد به موضوعاتی چون ممیزی، ممنوع القلمها، حقوق ناشران و مؤلفان، جلسه با مدیران وزارت اطلاعات و... پرداخته شده است.
ضمیمه رایگان پنجره
امید مهدینژاد در ضمیمه پنجره با دکتر مرتضي گودرزي ديباج، نقاش، پژوهشگر و مدير فرهنگي گفتوگویی انجام داده است. بخش تاریخ شفاهی ضمیمه پنجره نیز عذرخواهی از روسیه به سبک فتحعلیشاه را بازخوانی کرده است.