کد خبر 3471
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۰۶

اين روزنامه چاپ سرزمين هاي اشغالي مي افزايد,يکي از مسائلي که در حمله احتمالي اسراييل به ايران کمتر مورد بحث قرار گرفته است واکنش جامعه بين المللي و فشار احتمالي آمريکا براي خلع سلاح هسته اي اين رژيم است.

به گزارش مشرق، تابناک به نقل از "هاآرتص"نوشت:يکي از مسائلي که در حمله احتمالي اسراييل به ايران کمتر مورد بحث قرار گرفته است واکنش جامعه بين المللي در اين ارتباط است. در اين سناريو لازم است احتمال فشارهاي بين المللي گسترده بر اسراييل مد نظر قرار گرفته شود که از جمله آن ها مي توان به فشار آمريکا براي خلع سلاح هسته اي اسراييل و پيوستن آن به معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي و قرار گرفتن تاسيسات هسته اي تل آويو تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي اشاره کرد.
جملات بالا را روزنامه صهيونيستي "هاآرتص" در مقاله اي با تيتر "صبح روز پس از حمله به ايران" بيان داشته و مي نويسد: اين سناريو در تصميمي که در کنفرانس بازنگري NPT در ماه ژوئن پيرامون اسراييل گرفته شد و به طور خاص در تغيير موضع آمريکا در ارتباط با مساله تسليحات هسته اي در جهان نيز شکلي واقعي تر به خود گرفته است.
حتي آن دسته از کارشناسان سياست دفاعي اسراييل که تصور مي کنند اسراييل بايد در خلع سلاح هسته اي خاورميانه به يک توافقنامه دست يابد بر اين باورند که نبايد اين سناريو ناخوشايند را دست کم گرفت. سناريويي که در آن اگر اسراييل در برابر اين فشارها مقاومت کند به واقع خود را در زمينه خريد و فروش سلاح، مواد و تجهيزات نظامي و غيرنظامي منزوي ساخته است. در مقابل با مغلوب شدن در برابر اين فشارها نيز مجبور خواهد شد تسليم يک قمار استراتژيکي و متعاقب آن يک رويکرد دفاع منطقه اي (تحت نظارت استانداردهاي IAEA) شود.
اين روزنامه چاپ سرزمين هاي اشغالي مي افزايد, اما يک بار ديگر نيز در اين سناريو معلوم مي شود که سياست هسته اي اسراييل اساسا اشتباه است هرچند که شواهدي دال بر تحقق حتي يکي از اهداف آن نيز وجود نخواهد داشت. چراکه اين سياست مانع از وقوع حملات در جنگ دوم لبنان يا غزه نشد و براي سرکوب يک انتفاضه نيز نمي توان از تهديد هسته اي استفاده کرد. مهم تر آن که هر زمان که کشوري در خاورميانه برنامه توسعه سلاح هاي هسته اي را آغاز مي کند به رويکردي براي بازدارندگي هسته اي نمي انديشيم و خواهان نابودي پتانسيل عرب/ايراني آن مي شويم.
در اين ميان شواهدي وجود دارد دال بر آن که توانايي هسته اي اسراييل به الگويي براي چندين کشور در منطقه بدل شده است تا به توسعه سلاح هسته اي بپردازند و در اين ميان بر روند توسعه قابليت هاي شيميايي و بيولوژيکي سوريه، رژيم صدام حسين و حتي مصر نيز تسريع بخشيده شد.
"هاآراتص" اضافه مي کند: اگر تهاجم اسراييل با شکست رو به رو شود يا اسراييل متقاعد شود که از حمله خودداري کند و ايران به توانمندي هاي هسته اي دست يابد، ساير کشورهاي منطقه نيز پا جاي پاي اين کشور خواهند گذاشت.
در حقيقت واقعيت شکل گيري يک خاورميانه هسته اي به شکل فزاينده اي محتمل است و اسراييل در دوراهي ايجاد يک خاورميانه هسته اي و يک منطقه فاقد سلاح هسته اي قرار دارد. به بيان ديگر يا تمام کشورهاي منطقه مجهز به سلاح هسته اي خواهند شد يا هيچ کشوري آن را نخواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس