به گزارش مشرق به نقل از جهان، آنچه که اين روزها با حمايت اصلي چهره جنجالي دولت و ساير همقطارانش تحت عنوان "جشن هاي جهاني نوروز" قصد آغاز شدن دارد، شباهت هاي غير قابل انکار و البته جالبي با جشن هاي ???? ساله شاهنشاهي و در ادامه با شرايط وقت کشور در هنگام برگزاري اين جشن ها دارد.
در اينجا ذکر يک نکته ضروريست و آن اين که تنها بهانه طاغوتيان براي پر رنگ کردن مفهوم ايرانيت در راستاي بلندپروازي هايشان "کوروش و تخت جمشيد" بود و گويا تنها بهانه امروزيان نيز براي توجه دادن افکار به مفهوم ايرانيت و جدا کردن آن از اسلاميت، "نوروز" است و البته غير از نوروز هم بهانه ديگري در دستشان نيست.
نگاهي کوتاه به اسناد منتشره توسط سازمان اسناد انقلاب اسلامي جزئيات جالبي را از جشن هاي ???? ساله بيان مي کند.در بخشي از سندهاي منتشر شده از سوي سازمان اسناد انقلاب اسلامي پيرامون جشن هاي ???? ساله و انگيزه شاه ستمگر در برگزاري اين جشن ها آمده است:"او با اين سخنان ميخواست دليلي بر موجوديت خويش اقامه کند... وي براين بود تا با اتصال تاريخي خود با يکي از پادشاهان باستاني ايران که از نظر او ارزش و اهميت بيشتري داشت، بتواند با کسب نظر موافق خارجيها! و تأييد و صحهگذاري آنان بر برنامههايش، محبوبيت بيشتري در نزد مردم ايران به دست آورد... شاه معتقد بود در صورت کسب موفقيت در جلب نظر دولتهاي خارجي به ويژه آمريکا نسبت به برنامههايش، ميتواند با بزرگنمايي اين مسئله و دلالت بر تأييد شخصيت هاي باصطلاح سياسي، مهر تأييدي بر اقداماتش بزند."
از سوي ديگر انتقاد قاطبه مردم به برگزاري جشن هاي ???? ساله شاهنشاهي و هزينه هاي گزاف اين جشن ها يکي نکات مهم در تاريخ دوره شاهنشاهي و چرايي اضمحلال آنست. نکته اي که حتي برخي از تاريخدانان معتقدند يکي از عوامل اصلي سوق دادن مردم به سمت انقلاب براي سرنگوني شاه خائن، برگزاري همين جشن هاي پر زرق و برق از کيسه ملت بود.در همين زمينه ساواک در گزارش ويژه خود در رابطه با برگزاري جشن هاي ???? ساله به يک تجمع مردمي در يکي از مساجد تهران اشاره مي کند و ميگويد: "بعد از ظهر روز ?/?/???? چند نفر از افراد حاضر در مسجد خيابان فردوسي قبل ازشروع سخنراني فخرالدين حجازي ضمن صحبتهاي خصوصي اظهار داشتند: وضع بازار بد است و اين جشنها و مخارج کمرشکن آن وضع اقتصادي را شکسته و نابود کرده است. مالياتها زياد شده، حتي کارمندان دولت، هم ازگراني کرايه منزل و بالارفتن سطح زندگي ناراحت هستند. دولت فرياد ميزند که مخارج جشنها را خودش تأمين کرده در صورتي که با گراني روزافزون و مالياتهاي کمرشکن که از بازاريهاي بدبخت و مردم کوچه و بازار گرفتهاند، اين علم و کتل را راه انداختهاند. به خدا امسال بازار گرفتار ورشکستگي حتمي خواهد شد و لااقل ??% نفر از تجار ورشکست خواهند شد. در ميان آن چند نفر يکي کارمند دولت بود و گفت: آقا از حقوق ما هم براي جشن مبلغي کم کردهاند، بدبختي اينجاست که کسي جرأت حرف زدن را ندارد وآن بيچاره (آيت الله سعيدي) تا آمد حرفي بزند توي زندان او را کشتند."
به نظر مي رسد تا هنگاميکه در مملکت ما هنوز نقاط فراموش شده و محروم وجود دارد و تا زماني که انگشت هاي ظريف کودکان براي امرار معاش قطع مي شود و يا مادري در يک منطقه محروم به دليل نبود امکانات در هنگام زايمان فرزندش جان مي سپارد، برگزاري جشن هاي پر زرق و برق و خرج کردن از کيسه ملت براي مفاهيمي که نه براي آن انقلاب کرديم و نه براي آن شهيد داديم و فقط جزئي از هويت ماست، بي معنا باشد.
از ديگر سو در عنفوان اجراي طرح هدفمندي يارانه ها و درست در هنگاميکه دولت نياز به مديريت صحيح اجراي اين طرح دارد آيا گران تر شدن نرخ برخي کالاها و خدمات مايحتاج مردم با برگزاري جشن هاي پر زرق و برق و دعوت زنان و دختران بزک کرده براي برگزاري مراسمي که هزينه آن را دولت داده است، آيا اقدامي عاقلانه است يا برعکس آن اقدامي نافهميده و با مقاصد خاص نام دارد؟مرکز انقلاب اسلامي در يکي ديگر از اسناد خود در مورد جشن هاي ???? ساله شاهنشاهي آورده است: "سپهبد فريدون سنجر که خود يکي از آجودانهاي سران کشورهاي افريقايي در جشن بود، در خاطراتش چنين ميگويد: وقتي چشمم به آن بلوار زيبا و درختهاي زينتي و گلکاريها و فوارهها و آب نماها در شهرک چادرها که به اين مناسبت (جشن ???? ساله) برپا کرده بودند، افتاد در دلم گفتم براي ساخت اين ويلاهاي چادري و اين بلوارها و گلگاريها چقدر انرژي و پول مصرف شده است؟ آيا نميشد اين پولها را در راهي خرج کرد که به درد جامعه بخورد؟..."در اينجا بايد گفت که وقتي يک چهره طاغوتي نيز با ديدن زرق و برق هاي ايجاد شده با پول مردم، چنين سوال هايي در ذهنش ايجاد مي شود، تکليف ما و مردم که سربازان امام روح الله هستيم و در کنار اين نظام و انقلاب ايستاده ايم روشن است...؟!جشن هاي ???? ساله شاهنشاهي که حکومت طاغوت را رو به زوال برد تا آنجا قبيح بود که امام روح الله نيز نسبت به ان واکنش نشان داد.امام راحل در اعلاميه اي خطاب به ملت ايران نوشتند: " برملت است که با جشنهاي ?هزار و ??? ساله مبارزه منفي کند. به حکومت ايران بگوييد که از اين جشن دست برداريد."
در اينجا يادآوري برگزاري جشني شبيه جشن جهاني نوروز در دوران اصلاحات نيز خالي از فايده نخواهد بود. جشني که دقيقا قرار بود در زمان رياست سيدمحمد خاتمي در تخت جمشيد برگزار شود و حتي تبليغات تلويزيوني آن نيز از تلويزيون پخش شد اما برگزاري آن با دخالت برخي مقامات نظام منتفي شد.ما در خاتمه اين گزارش اين نکته را به دولت محترم گوشزد مي کنيم که قرار نيست با هر اشتباه واضح دولت، رکن اصلي نظام مجبور به دخالت و اصلاح برخي اقدامات غلط باشد.برگزاري جشن جهاني نوروز که در واقع يک کپي برابر اصل جشن هاي ???? ساله شاهنشاهيست نه تنها به دلايل مختلف مفهومي و پيراموني به صلاح کشور نيست بلکه ما رسانه هاي طرفدار دولت را در برابر هجوم سوالات بي پاسخ مردم تنها مي گذارد.