به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، دکتر حسن هويدا با اشاره به ثبت نام اعضاي جامعه پزشکي متقاضي دريافت تجهيزات دفاع شخصي در اين معاونت، گفت: براي آن که پزشکان بتوانند در برابر تهاجمها و سرقتهاي احتمالي از آنها، بتوانند از خود دفاع کنند با مذاکراتي که با نيروي انتظامي بويژه اداره پليس پيشگيري نيروي انتظامي انجام داديم در ابتدا به اين توافق رسيديم که افشانهها و شوکرهاي دفاع شخصي در اختيار جامعه پزشکي قرار گيرد.
وي افزود: در تعقيب اين تفاهمنامه به جامعه پزشکي اعلام شد که درصورت نياز و تمايل براي دريافت اين ابزار دفاع شخصي مراجعه کنند. به دنبال اين موضوع درخواستها نسبت به دريافت شوکر افزايش يافت و اين درخواستها به نيروي انتظامي منعکس شد. مسوولان اداره پليس پيشگيري نيروي انتظامي نيز در تعقيب بالا رفتن اين درخواستها طي جلسهاي با سازمان نظام پزشکي چگونگي استفاده و موارد استفاده از شوکرها را براي ما تشريح کردند و بيان شد که مورد استفاده شوکر تنها در گلاويز شدن با فرد مهاجم است و ضمن آن که ضامن اين شوکرها معمولا در مچ دست قرار ميگيرد و اگر فشاري به آن وارد شود، شوکر از ضامن خارج ميشود و کاربردي نخواهد داشت. علاوه بر آن هر بار که شوکر مورد استفاده قرار گيرد هزينهاي براي شارژ کردن آن بايد پرداخت شود که معادل قيمت اوليه آن است.
هويدا در اين باره ادامه داد: بنابراين با توضيحات مسوولان اداره پليس پيشگيري نيروي انتظامي درباره شوکر قانع شديم که اين وسيله دفاع شخصي با اين نحوه استفاده نميتواند براي جامعه پزشکي ابزار مطمئن و قابل استفادهاي باشد و ممکن است مشکلات ديگري را ايجاد کند. بر اين اساس از دراختيار گذاشتن شوکر ميان اعضاي جامعه پزشکي خودداري کرديم و فعلا افشانههاي دفاع شخصي که ابزار قابل استفاده و بدون خطري است در اختيار پزشکان قرار ميگيرد.
وي با بيان اين که افشانههاي دفاع شخصي قابليت عملياتي بيشتري براي دفاع شخصي دارند، افزود: اين افشانهها ابزار خوبي براي دفاع شخصي پزشکان است و از فاصله چند متري ميتواند مهاجم را ناتوان کند و خطر جاني نيز ندارد. اين در حالي است که شوکرها ممکن است گاهي در برخي افراد توقفهاي قلبي را سبب شود و مشکلاتي را براي استفاده کننده ايجاد کند.