پادگان ابوذر امروزه از یک غربت خاصی برخوردار است، این پادگان «دوکوهه» غرب است و یقینا آنچه که در این پادگان غریب گذشته،ارزش و قداست آن را کمتر از دوکوهه رقم نزده است.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، قدرت الله خان‌محمدی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و از راویان فتح در مناطق عملیاتی سپل ذهاب است.

وی اینگونه روایت می‌کند: در اوایل دوران دفاع مقدس ساکنان این مناطق در منطقه ماندند و شهر و دیار خود را ترک نکردند و با دستان خالی با تشکیل گروه های چریکی خودجوش دوشادوش برادران ارتش و سپاه در برابر دشمن ایستادند و جان خود را نثار کردند.

«دوکوهه غرب» غریب مانده است

مردم بومی منطقه هیچ گاه شهر را ترک نکردند و از نزدیک شاهد حماسه‌های هشت سال دفاع مقدس بودند.اکثر خانواده‌های آنها از نعمت بزرگ شهادت بی‌نصیب نشدند و در حال حاضر بیشتر خانواده‌های ما میراث‌دار یادگاران هشت سال دفاع‌مقدس هستند و در حقیقت خمس و زکات هشت سال دفاع‌مقدس را پرداخته‌اند و در این راستا هیچ منت و ادعایی نیز ندارند.

یکی از مکان‌های مهم در طول هشت سال دفاع مقدس در منطقه غرب پادگان ابوذر است،یک پادگان استراتژیک که در طول هشت دفاع‌مقدس به عنوان مکانی برای رزم برادران ارتش،نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و دیگر رزمندگان اسلام بود و پر از خاطرات غم و شادی است که روح هر شنونده را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این پادگان امروز از غربت خاصی برخوردار است. آن را به دوکوهه غرب نام نهاده‌اند در حالی که قداست و ارزش این پادگان کمتر از دوکوهه نیست و باید از آن به عنوان مادر دوکوهه یاد کرد.

دوکوهه در هشت سال فقط یک شهید را تقدیم کرده است؛در حالی که پادگان ابوذر فقط در یک روز بیش از 1200 شهید و بیش از چند هزار زخمی و حتی مفقود‌الاثر را به چشم خود دیده است.

در وصف این پادگان داستان‌ها و وقایع زیادی وجود دارد یکی از این وقایع که در هیچ کجای از تاریخ نگاشته نشده است حمله هوایی در روز ۱۶ اسفند سال ۶۳ بود.

در این روز پادگان سه مرتبه مورد هجوم هواپیماهای جنگنده قرار گرفت و بسیاری از خانواده‌هایی که در روستاهای اطراف این پادگان قرار داشتند چندین شهید و جانباز را تقدیم امام و انقلاب کردند.

یکی دیگر از نقاط بسیار مهم و استراتژیک در منطقه غرب ارتفاعات بازی دراز است،یکی از اهداف مهم دشمن در تصرف بازی‌دراز موقعیت مکانی استثنایی آنجاست چرا که اگر براین ارتفاعات قرار بگیری به طور کامل می‌توانی برتمام مناطق اطراف تسلط داشته باشی و باچشم غیرمسلح می‌شود حرکت هر جنبنده‌ای را نظاره کرد.

این قله‌ها سرانجام با تدابیر فرماندهان وقت چون شهید شیرودی،شهید پیچک،شهید وزوایی،موحد دانش، حاجی بابا، ادیبان و دیگر فرماندهان و رزمندگان در دوم اردیبهشت سال ۱۳۶۰ در طول هشت روز در عملیاتی با نام محسن به یاد شهید محسن حاج‌بابا تصرف دشمن بیرون آمد.

در همین عملیات بود که هلی‌کوپتر شهید شیرودی در منطقه‌ای به نام کوره موش مورد اصابت دشمن قرار گرفت و به شهادت رسید.


همچنین پیکر شهید ادیبان فرمانده گردان مالک اشتر در ارتفاعات بازی‌دراز بر جای ماند و هنوز بعد از ۳۲ سال به دست خانواده‌اش نرسیده است.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس