به گزارش مشرق، اين مستندساز در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به ريشهايبودن ارزشگذاري پايين صداوسيما براي مستند درايران، اظهار کرد: من از سال 1384 به بعد براي سازمان صداوسيما بهطور مستقيم برنامهاي نساختهام، با اين حال خيلي از کارهاي بدون تيتراژام را به نام افراد ديگر در تلويزيون پخش کردهاند.
وي تصريح کرد: در مجموع بهخاطر نوع برداشتهايي که سازمان صداوسيما نسبت به مستند دارد، از کار با سازمان فراري هستم.
اين مستندساز با بيان اينکه آخرين کارش براي مرکز مستند سيما بوده است، عنوان کرد: سال 84 قراردادي داشتم که مديريتاش با شهيد بابک قياسوند بود که موضوع آن پرواز 130 ـ c بود که تعدادي از خبرنگاران در آن شهيد شدند؛ تعامل شهيد قياسوند با من و مستندسازان بسيار خوب بود، اما پس از شهادت ايشان، مديريت نسبت به کار من کملطفي کرد و به مرور مرکز مستند منحل شد.
او ادامه داد: مساله ريشهاي اينجاست که اکثر مديراني که براي مستند سرمايهگذاري ميکنند حرفهيي نيستند و از نور و تصوير و رنگ و مشکلات سر راه مستند اطلاع دقيقي ندارند و با برآوردهاي مستندسازان تيتروار و سطحي برخورد ميکنند.
کريمي، نداشتن نگاه کارشناسانه مديران را از مشکلات تهيه مستند دانست و افزود: براي حرفهييتر شدن مستند با هزينهي خودم با دو دوربين فيلمبرداري ميکنم، اما مديران توجه نميکنند و زحمات مستندسازان را نميبينند.
وي گفت: بسياري از مديران و کارشناسان به واسطه ضابطه نيامدهاند، بلکه به واسطهي رابطه وارد سيستم شدهاند و ارزشگزاريشان براي مستند فاقد نگاه کارشناسانه و دقيق است و کيفيت کارها را از هم تشخيص نميدهند و تلاش مستندساز را نميبينند.
کريمي در بخش ديگري از اين گفتوگو با اشاره به مفيدبودن راهاندازي شبکهي مستند به خبرنگار ايسنا اظهار کرد: شبکهي فارسي "بي بي سي" کار خود را با مستند شروع کرد و اين مستندها جذب مخاطب کرد و پس از آن وارد جريان سياسي شد و توانست مخاطبان بيشتري را جذب کند.
او با بيان اين که « از طريق مستند ميتوان جذب مخاطب کرد»، گفت: ما محدوديتهايي در ساخت مستند داريم، اما سوژههاي بسيار زيادي هم وجود دارد که ميتوانيم با پخش در صداوسيما و شبکه مستند، مخاطبان را به سمت مستند بکشانيم.
کريمي با بيان اينکه با راهاندازي شبکهي مستند فضاي رقابتي و کارشناسي به وجود ميآيد، گفت: اين رقابت و زيادشدن کارهاي با کيفيت بالا باعث ميشود خود به خود کيفيت کار مستندسازان بالا برود و ارزشگذاريها هم نسبت به کار مستند بهتر شود.
سهيل کريمي گفت: استفاده از مديران متخصص و راهاندازي شبکهي مستند،به ايجاد رقابت و بالارفتن کيفيت مستند کمک ميکند. راهاندازي «شبکهي مستند» کيفيت مستند را بالا ميبرد.