معاون وزیر نیرو با اشاره به آغاز مذاکرات با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از احتمال آغاز صادرات برق ایران به ابوظبی امارات خبر داد و گفت: احداث ۲ مسیر جدید انتقال برق بین ایران جمهوری آذربایجان و ارمنستان در دستور کار قرار دارد.

به گزارش مشرق، هوشنگ فلاحتیان درباره آخرین وضعیت توسعه تجارت برق ایران با کشورهای همسایه، گفت: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای همسایه که دارای مرز خشکی بودهف صادرات و تبادل برق دارد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه به منظور توسعه مبادلات برقی با جمهوری آذربایجان پیشرفت احداث یک خط انتقال جدید برق به ۹۰ درصد رسیده است، تصریح کرد: این خط جدید از ظرفیت انتقال ۴۰۰ کیلوولت انرژی الکتریکی برخوردار است.

این مقام مسئول همچنین از ساخت یک خط جدید انتقال برق بین ایران و ارمنستان خبر داد و افزود: ساخت این خط جدید انتقال برق در مرحله تامین منابع مالی قرار دارد.

فلاحتیان با با اشاره به انجام مذاکراتی با کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس به منظور صادرات برق، بیان کرد: با برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مذاکراتی شده و قرار است یک خط انتقال برق زیر دریایی بین ایران و کشورهای عربی در بستر خلیج فارس ساخته شود.

وی با بیان اینکه در مرحله اول اجرای این طرح برق ایران به امارات متحده عربی صادر خواهد شد، تبیین کرد: در فاز نخست این برق به ابوظبی امارات تحویل داده خواهد شد.

معاون وزیر نیرو همچنین از مذاکره با وزارت نفت برای تعیین قیمت سوخت نیروگاه های خصوصی برق خبر داد و افزود: در صورت تعیین قیمت سوخت امکان صادرات برق توسط نیروگاه های بخش خصوصی و یک جهش در روند صادرات برق کشور فراهم می شود.

فلاحتیان با یادآوری اینکه هم اکنون به طور متوسط سالانه حدود ۱۲ میلیارد کیلو وات ساعت برق توسط ایران به کشورهای مختلف همسایه صادر میوشد، تاکید کرد: همچنین سالانه حدود چهار میلیارد کیلووات ساعت برق وارد کشور می شود.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع در شرایط فعلی تراز تجارت برق ایران مثبت بوده و پیش بینی می‌شود حجم صادرات برق کشور با افزایش روبرو شود.

به گزارش مهر، برای اتصال شبکه برق ایران به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس همچون امارات، قطر و عمان باید حدود ۱۸۰ کیلومتر خط انتقال ۴۰۰ کیلوولتی در بستر خلیج فارس طراحی و احداث شود.

پیش بینی می‌شود در صورت تبادل انرژی الکتریکی با امارات متحده عربی و قطر حتی امکان شبکه برق ایران به کشورهایی همچون عربستان سعودی و مصر هم فراهم شوداز این رو پس از اتصال شبکه برق ایران به کشورهایی در غرب آسیا همچون لبنان و سوریه، اتصال شبکه برق به کشورهای شمال آفریقا هم در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.

در حال حاضر مطالعات طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی کابل برق زیر دریایی بین ایران، قطر، عمان و امارات توسط یک مشاور بین‌المللی در حال انجام است.در صورت توافق نهایی و ساخت کابل برق زیر دریایی حدود یکهزار و ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات برق با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس مبادله شود.

یکی از سیاست‌های کلان دولت در برنامه پنجم توسعه اتصال شبکه برق ایران به روسیه از مسیر گرجستان یا ارمنستان، اتصال به شبکه برق لبنان از مسیر ترکیه و سوریه، اتصال به شبکه برق کشورهای حاشیه خلیج فارس و شبه قاره هند است.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • بیچاره ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۴
    0 0
    شبا یخچال های ما روشن نمیشن اونوخ برق میفروشیم به این و اون :|
  • رضا ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۴
    0 0
    کاش میشد فهمید که کشوری که ادعای کمبود برق داره و درخواست کاهش مصرف از مردم چطور هر روز به فکر صادرات بیشتره!
  • علی ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۴
    0 0
    چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است هرروز مسولان اعلام می کنند که صرفه جوئی کنید تا دچار خاموشی برق نشویم ان موقع دارند برق را صادر می کنند مسولان عزیز حالا متوجه می شوید که چرا ملت به شما اعتماد ندارند برق را صادر کنید تا عربهای حوزه خلیج فارس راحت زندگی کنند و ملت را بیخیال شوید
  • ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۴
    0 0
    مهندس جالن اطلاعات فنی ات رو ببر بالا. برق رسانی با تولید برق فرق دارد. شما باید برق را از مرز جنوب بفروشید و از مرز شمال بخرید تا مشکلات برق رسانی کاهش پیدا کند
  • ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۴
    0 0
    اطلاعات فنی ندارید حرف نزنید. برق رسانی با تولید برق فرق دارد. شما باید برق را از مرز جنوب بفروشید و از مرز شمال بخرید تا مشکلات برق رسانی کاهش پیدا کند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس