گروه بینالملل مشرق - امروز هم با تحولات سوریه در قالب درگیری داعش با عشایر در دیرالزور، شدیدترین درگیریهای روز در حلب، هلاکت یکی از فرماندهان ارشد داعش، تحولات جبهه حاشیه شهر دمشق، شکست مفتضحانه عملیات محاصره فرودگاه دمشق، شکست عملیات شکستن محاصره ملیحه و مذاکرات برای حل بحران اردوگاه یرموک دمشق با ما همراه باشید.
درگیری داعش با عشایر در دیرالزور
در ادامه درگیریها میان گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) و عشایر منطقه "شعیطات" رسانه های وابسته به گروه تروریستی داعش اعلام کردند که موفق به تصرف تمامی روستاهای منطقه شعیطات (سویدان جزیره- سویدان شامیه - جرذی شرقی- ابوحردوب – ابوحمام - غرانیج و کشکیه) شدند. حملات به شیوه مرسوم تروریستهای داعش، با حمله سه کامیون بمبگذاری شده به مواضع عشیره شعیطات آغاز گردید و همچنان میان دوطرف ادامه دارد. در صورت صحت ادعای داعش مبنی برتصرف شعیطات، عملا گروه داعش بر بخش اعظمی از چاههای نفت دیرالزور مسلط شده است.
در این میان ارتش سوریه روز گذشته با پخش اعلامیه هایی از طریق هواپیماهای جنگی با اشاره به تاریخ پرافتخار مردم منطقه دیرالزور در مبارزه با ظلم و ستم، از قیام عشایر شعیطات علیه تروریستهای داعش حمایت کرد.
درگیری ها میان دوطرف موجب خسارات بسیار زیادی به ابنیه این روستاها نیز شده است و مردم بسیاری نیز برای دور ماندن از اثرات درگیریها منازلشان را ترک کرده و به مناطق امن تر پناه بردند.
داعش و عشایر شعیطات تا کنون هیچ اشاره ای به آمار تلفاتشان نکرده اند اما منابع رسانه ای نزدیک به معارضان سوریه مانند دیده بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان دولت که در لندن مستقر می باشد از آمار کشته ها و مجروحان صدها نفری تروریستهای داعش صحبت به میان آورده است.
درگیری میان اعضای این قبیله سنی و داعشیها زمانی رخ داد که داعش سه تن از اعضای قبیله شعیطات را ربود و توافقی را که میان دو طرف برقرار بود، نقض کرد. پس از آن این عشایر به این اقدام اعتراض و به عنوان تلافی به برخی مراکز داعش در این روستا و اطراف آن حمله ور شده و تعدادی از عناصر داعش را به هلاکت رساندند. گروه داعش نیز در ادامه در واکنش به این وقایع، گروهی از جوانان عشایر شعیطات را ربوده و به فجیع ترین شیوه به قتل رساند.
مرکز دیدهبان حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان دولت سوریه) در ادامه این گزارش تاکید کرد، شیوخ این قبیله که همگی از اهل سنت هستند به فرماندهان گروه تروریستی داعش قول داده بودند که مخالفتی با فعالیتهای این گروه تروریستی در مناطقش نداشته باشند و در مقابل، شبهنظامیان داعش هم تعهد کردند که به اعضای این قبیله تعرضی نداشته باشند و به آنها حمله نکنند. اما با عهد شکنی و توحشی که تروریستهای داعش در مواجهه با عناصر عشایر به خرج دادند اکنون بسیار بعید است که دوطرف از این پس حاضر به تحمل یکدیگر در مناطق مورد مناقشه که جدا از اهمیت سوق الجیشی نظامی دارای اهمیت فراوان اقتصادی نیز هست باشند.
از نتایج دیگر درگیریهای امروز میان داعش با عشایر شعیطات می توان به هلاکت" ابو المغیره کویتی" یکی از معروف ترین فرماندهان داعش که به توحش منحصر به فرد در برخورد با اسرا و مخالفان داعش در میان عناصر این گروه تروریستی مشهور بود، اشاره کرد.
کارشناسان نظامی معتقدند یکی از اهداف داعش از عملیاتهای نظامی چند وقت اخیر به خصوص در مناطقی مانند دیرالزور و رقه تلاش رهبران این گروه برای حکومت انحصاری بر این مناطق از سوریه و در اختیار گرفتن چاههای نفت آنها می باشد. چه اینکه هزینه های عملیاتهای وسیع و برق آسای این گروه در سوریه و عراق که هر روز گستره جغرافیایی بیشتری به خود می گیرد نیاز به منابع مالی جدیدی دارد. البته ناگفته اثبات شده است که بخش عظیمی از بودجه نظامی گروه داعش ازکشور عربستان سعودی، قطر، ترکیه، کویت تامین می گردد.
تحولات جبهه حلب: شدیدترین درگیریها
درگیری ها در محورهای مختلف شمالی و شرقی شهر حلب میان نیروهای ارتش و دفاع وطنی سوریه و رزمندگان حزب الله با تروریستهای تکفیری با شدت ادامه دارد.
در همین راستا از محور شرقی شهر حلب و به طور مشخص فرودگاه "کویرس" خبر می رسد که درگیریها در اطراف این فرودگاه مهم و استراتژیک از صبح امروز شدت بیشتری گرفت و طی آن عناصر گروه تروریستی داعش از چند محور با بهره گیری از تسلیحات سنگین به سوی این فرودگاه حمله ور شدند که با مقاومت یگانهای مدافع مواجه شدند و با بیست کشته که اکثریتشان از تروریستهای غیر سوری عضو داعش بوده اند، به عقب رانده شده اند.
در منطقه صلاح الدین شهر حلب امروز ارتش سوریه موفق به کشف یک تونل به طول یکصد متر و عمق بیش از 6 متری زمین شد که بلافاصله این تونل توسط ارتش سوریه با مقادیر قابل توجهی مواد منفجره بمب گذاری و منهدم گردید. همه تروریستهایی که برای ادامه کندن تونل وارد آن شده بودند در داخل آن به هلاکت رسیدند. حفر تونل با هدف اتصال مناطق به یکدیگر، نقل و انتقال نیرو و تسلیحات، استراحت عناصر گروههای تروریستی، تعبیه انبار مهمات و بیمارستان میدانی و یا بمبگذاری زیر مراکز ارتش و دفاع وطنی سوریه و انهدام کامل آنها در مناطق مختلف تحت سیطره تروریستهای تکفیری مورد استفاده قرار می گیرد. در آخرین نمونه حفر تونل زیر هتل "کارلتون" واقع در بخش تاریخی قلعه حلب در بافت قدیمی شهر حلب و بمب گذاری و انهدام آن موجب شهادت دهها نفر از عناصر ارتش و دفاع وطنی سوریه شده است.
درگیریها میان ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری در منطقه خان طومان و شیخ سعید که از چند روز پیش شدت گرفته بود همچنان بدون هرگونه پیشروی از سوی طرفین ادامه دارد.
همزمان با درگیری گروههای مختلف تروریستی فعال در شهر حلب با ارتش سوریه این گروهها با یکدیگر نیز به جنگ و ستیز مشغول هستند. در همین راستا در شهر اعزاز واقع در حاشیه شمالی شهر حلب دوگروه تروریستی جبهه اسلامی و داعش بایکدیگر درگیر شدند که این درگیریها تعدادی کشته و مجروح از دوطرف برجای گذاشت.
هلاکت یکی از فرماندهان ارشد داعش
روز گذشته "ابوحمزه انصاری" جانشین فرمانده کل داعش در شهر حلب در طی درگیری با نیروهای ارتش سوریه در نزدیکی شهر باب واقع در شمال حلب به هلاکت رسید. ابوحمزه انصاری از اهالی شهر ادلب سوریه بوده است.
تحولات جبهه حاشیه شهر دمشق
تیپ 68 ارتش سوریه که در اطراف خان الشیخ در غوطه غربی واقع در ریف دمشق جنوبی مستقر هستند، از صبح دیروز (یکشنبه 19 مرداد) هجوم سنگینی را برای پاکسازی روستای بیت تیما در مجاورت تیپ 68 آغاز کردند. هدف از اجرای این عملیات گسترش خطوط دفاعی در اطراف مقر این تیپ نظامی عنوان شده است. از مهمترین مقرهای تروریستهای جبهه النصره در این منطقه می توان به بیت جن و مزارع بیت تیما اشاره کرد که تروریستهای تکفیری مستقر در منطقه بیت تیما هم از همین بیت جن تغذیه میشوند و ارتش سوریه قصد دارد پس از تصرف بیت تیما به سمت مزارع بیت جن پیشروی داشته باشد. تا لحظه مخابره این گزارش درگیری ها میان طرفین همچنان ادامه دارد.
شکست مفتضحانه عملیات محاصره فرودگاه دمشق
تروریستهای تکفیری از گروه ارتش اسلام از دو روز پیش با اعلام آغاز عملیات محاصره فرودگاه دمشق هجومی را به منطقه غزلانیه و حتیته الترکمان در نزدیکی جاده دمشق به سمت فرودگاه بین الملی دمشق آغاز کرده اند. اما منابع میدانی در ارتش سوریه در واکنش به این ادعای رسانه ای تروریستهای تکفیری ضمن دعوت از رسانه ها و نمایش مناطق اطراف فرودگاه دمشق و فعالیتهای عادی شامل نشست و برخاست هواپیماهای ایرلاینهای مختلف داخلی و خارجی، اعلام کرد که درگیریهای محدود و پراکنده ای میان نیروهای ارتش و تروریستهای تکفیری در همان منطقه غزلانیه به وقوع پیوست و ارتش سوریه موفق به عقب راندن تروریستها از این دو منطقه به دیر العصافیر در عمق غوطه شرقیه گردیده است.
شکست عملیات شکستن محاصره ملیحه
منطقه استراتژیک "ملیحه" معروف به دروازه غوطه شرقیه دمشق از ماههای گذشته تحت محاصره کامل نیروهای ارتش سوریه و حزب الله و مجاهدین شیعه قرار دارد. چند روز پیش تروریستهای مستقر در این منطقه خصوصا گروه ارتش اسلامی اعلام کردند که قصد شکستن محاصره دارند در همین راستا بنا بود همزمان با درگیر شدن عناصر این گروه تروریستی با نیروهای ارتش سوریه، گروهی دیگر از تروریستهای تکفیری از باغهای اطراف منطقه دوما به محض بازشدن منفذی برای نفوذ، به ملیحه ورود کرده و تا عمق این منطقه پیشروی سریعی داشته باشند اما با واکنش شدید ارتش و حزب الله و بمباران شدید مواضع نیروهای امدادی تروریستها ضمن وارد شدن تلفات بسیار سنگین مجبور به عقب نشینی به شهر دوما گردیدند.
مذاکرات برای حل بحران اردوگاه یرموک دمشق
منابع رسانه ای نزدیک به ارتش سوریه اعلام کردند که مذاکرات برای حل بحران اردوگاه آوارگان فلسطینی "یرموک" واقع در اطراف شهر دمشق به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. بحران در این اردوگاه فلسطینی نشین به دلیل خیانت بخشی از نیروهای جنبش حماس و همپیمانی آنها با گروه تروریستی القاعده و ورود عناصر آن به داخل اردوگاه و نقش آنها در حملات گاه و بیگاه به مناطق امن شهر دمشق شامل حملات خمپاره ای، ترور افسران ارشد ارتش سوریه، طرح ریزی عملیات حمله سراسری به شهر دمشق آغاز شد. پس از تعیین مهلت ارتش برای خروج تروریستها و عدم توجه به آن، نیروهای ارتش سوریه اقدام به محاصره کامل و چند لایه این اردوگاه، منع ورود و خروج ساکنین آن، و هرگونه مواد غذایی و دارویی به داخل آن کردند.
در ابتدای حصار، تروریستها و مردم داخل اردوگاه از خود مقاومت نشان دادند و با برپایی تجمعاتی اقدام به فحاشی به نظام و ارتش سوریه کرده، خواستار سرنگونی نظام سوریه و قول حملات بیشتر علیه ارتش و مردم دمشق را می دادند. با ادامه تشدید محاصره، فشار گرسنگی و فقدان امکانات پزشکی و بمباران روزانه مراکز استقرار تروریستهای تکفیری داخل اردوگاه، اعتراضات مردمی علیه نظام سوریه به اعتراضات و تظاهرات علیه عملکرد گروههای مسلح و هم پیمانانشان در گروه حماس تغییر جهت داد! تا جاییکه در دو مرحله منجر به مذاکرات میان ارتش و تروریستهای تکفیری داخل اردوگاه برای حل بحران شد.
خواست ارتش سوریه در یک موضوع خلاصه می شد و آن "خروج تروریستهای تکفیری از اردوگاه، خلع سلاح عناصر مسلح داخل این اردوگاه و اداره امور آن توسط کمیته های برقراری نظم فلسطینی" بود که با آن موافقت شد. اما به محض وارد شدن اولین محموله کمکهای انسان دوستانه، تروریستها مفاد قرارداد را ملغی اعلام و با نیروهای فلسطینی برقراری نظم در اردوگاه (ازگروههای فتح، جبهه خلق برای آزادی فلسطین و ...) وارد درگیری نظامی شدند. در نهایت با ادامه محاصره تاکنون این گروهها وادار به ادامه مذاکرات و پذیرش شرط خروج از اردوگاه شده اند و حسب اخبار منتشر شده در رسانه های سوری بزودی شاهد بازگشت اوضاع به شرایط عادی در این اردوگاه فلسطینی نشین خواهیم بود.
درگیری داعش با عشایر در دیرالزور
در ادامه درگیریها میان گروه تروریستی دولت اسلامی عراق و شام (داعش) و عشایر منطقه "شعیطات" رسانه های وابسته به گروه تروریستی داعش اعلام کردند که موفق به تصرف تمامی روستاهای منطقه شعیطات (سویدان جزیره- سویدان شامیه - جرذی شرقی- ابوحردوب – ابوحمام - غرانیج و کشکیه) شدند. حملات به شیوه مرسوم تروریستهای داعش، با حمله سه کامیون بمبگذاری شده به مواضع عشیره شعیطات آغاز گردید و همچنان میان دوطرف ادامه دارد. در صورت صحت ادعای داعش مبنی برتصرف شعیطات، عملا گروه داعش بر بخش اعظمی از چاههای نفت دیرالزور مسلط شده است.
در این میان ارتش سوریه روز گذشته با پخش اعلامیه هایی از طریق هواپیماهای جنگی با اشاره به تاریخ پرافتخار مردم منطقه دیرالزور در مبارزه با ظلم و ستم، از قیام عشایر شعیطات علیه تروریستهای داعش حمایت کرد.
درگیری ها میان دوطرف موجب خسارات بسیار زیادی به ابنیه این روستاها نیز شده است و مردم بسیاری نیز برای دور ماندن از اثرات درگیریها منازلشان را ترک کرده و به مناطق امن تر پناه بردند.
داعش و عشایر شعیطات تا کنون هیچ اشاره ای به آمار تلفاتشان نکرده اند اما منابع رسانه ای نزدیک به معارضان سوریه مانند دیده بان حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان دولت که در لندن مستقر می باشد از آمار کشته ها و مجروحان صدها نفری تروریستهای داعش صحبت به میان آورده است.
درگیری میان اعضای این قبیله سنی و داعشیها زمانی رخ داد که داعش سه تن از اعضای قبیله شعیطات را ربود و توافقی را که میان دو طرف برقرار بود، نقض کرد. پس از آن این عشایر به این اقدام اعتراض و به عنوان تلافی به برخی مراکز داعش در این روستا و اطراف آن حمله ور شده و تعدادی از عناصر داعش را به هلاکت رساندند. گروه داعش نیز در ادامه در واکنش به این وقایع، گروهی از جوانان عشایر شعیطات را ربوده و به فجیع ترین شیوه به قتل رساند.
تصاویری که داعش از کشتار بیرحمانه جوانان عشیره شعیطات دیرالزور منتشر کرد و آتش جنگ بین دوطرف را شعله ورترکرد
مرکز دیدهبان حقوق بشر سوریه (وابسته به مخالفان دولت سوریه) در ادامه این گزارش تاکید کرد، شیوخ این قبیله که همگی از اهل سنت هستند به فرماندهان گروه تروریستی داعش قول داده بودند که مخالفتی با فعالیتهای این گروه تروریستی در مناطقش نداشته باشند و در مقابل، شبهنظامیان داعش هم تعهد کردند که به اعضای این قبیله تعرضی نداشته باشند و به آنها حمله نکنند. اما با عهد شکنی و توحشی که تروریستهای داعش در مواجهه با عناصر عشایر به خرج دادند اکنون بسیار بعید است که دوطرف از این پس حاضر به تحمل یکدیگر در مناطق مورد مناقشه که جدا از اهمیت سوق الجیشی نظامی دارای اهمیت فراوان اقتصادی نیز هست باشند.
از نتایج دیگر درگیریهای امروز میان داعش با عشایر شعیطات می توان به هلاکت" ابو المغیره کویتی" یکی از معروف ترین فرماندهان داعش که به توحش منحصر به فرد در برخورد با اسرا و مخالفان داعش در میان عناصر این گروه تروریستی مشهور بود، اشاره کرد.
کارشناسان نظامی معتقدند یکی از اهداف داعش از عملیاتهای نظامی چند وقت اخیر به خصوص در مناطقی مانند دیرالزور و رقه تلاش رهبران این گروه برای حکومت انحصاری بر این مناطق از سوریه و در اختیار گرفتن چاههای نفت آنها می باشد. چه اینکه هزینه های عملیاتهای وسیع و برق آسای این گروه در سوریه و عراق که هر روز گستره جغرافیایی بیشتری به خود می گیرد نیاز به منابع مالی جدیدی دارد. البته ناگفته اثبات شده است که بخش عظیمی از بودجه نظامی گروه داعش ازکشور عربستان سعودی، قطر، ترکیه، کویت تامین می گردد.
تحولات جبهه حلب: شدیدترین درگیریها
درگیری ها در محورهای مختلف شمالی و شرقی شهر حلب میان نیروهای ارتش و دفاع وطنی سوریه و رزمندگان حزب الله با تروریستهای تکفیری با شدت ادامه دارد.
در همین راستا از محور شرقی شهر حلب و به طور مشخص فرودگاه "کویرس" خبر می رسد که درگیریها در اطراف این فرودگاه مهم و استراتژیک از صبح امروز شدت بیشتری گرفت و طی آن عناصر گروه تروریستی داعش از چند محور با بهره گیری از تسلیحات سنگین به سوی این فرودگاه حمله ور شدند که با مقاومت یگانهای مدافع مواجه شدند و با بیست کشته که اکثریتشان از تروریستهای غیر سوری عضو داعش بوده اند، به عقب رانده شده اند.
در منطقه صلاح الدین شهر حلب امروز ارتش سوریه موفق به کشف یک تونل به طول یکصد متر و عمق بیش از 6 متری زمین شد که بلافاصله این تونل توسط ارتش سوریه با مقادیر قابل توجهی مواد منفجره بمب گذاری و منهدم گردید. همه تروریستهایی که برای ادامه کندن تونل وارد آن شده بودند در داخل آن به هلاکت رسیدند. حفر تونل با هدف اتصال مناطق به یکدیگر، نقل و انتقال نیرو و تسلیحات، استراحت عناصر گروههای تروریستی، تعبیه انبار مهمات و بیمارستان میدانی و یا بمبگذاری زیر مراکز ارتش و دفاع وطنی سوریه و انهدام کامل آنها در مناطق مختلف تحت سیطره تروریستهای تکفیری مورد استفاده قرار می گیرد. در آخرین نمونه حفر تونل زیر هتل "کارلتون" واقع در بخش تاریخی قلعه حلب در بافت قدیمی شهر حلب و بمب گذاری و انهدام آن موجب شهادت دهها نفر از عناصر ارتش و دفاع وطنی سوریه شده است.
دوتصویر از هتل کارلتون واقع در بخش تاریخی شهر حلب که توسط تروریستهای تکفیری به شیوه تونلهای بمبگذاری شده مورد هدف قرار گرفت و منهدم شد.در این حادثه دهها نفر از نیروهای ارتش و دفاع وطنی سوریه به شهادت رسیدند
درگیریها میان ارتش سوریه و تروریستهای تکفیری در منطقه خان طومان و شیخ سعید که از چند روز پیش شدت گرفته بود همچنان بدون هرگونه پیشروی از سوی طرفین ادامه دارد.
همزمان با درگیری گروههای مختلف تروریستی فعال در شهر حلب با ارتش سوریه این گروهها با یکدیگر نیز به جنگ و ستیز مشغول هستند. در همین راستا در شهر اعزاز واقع در حاشیه شمالی شهر حلب دوگروه تروریستی جبهه اسلامی و داعش بایکدیگر درگیر شدند که این درگیریها تعدادی کشته و مجروح از دوطرف برجای گذاشت.
هلاکت یکی از فرماندهان ارشد داعش
روز گذشته "ابوحمزه انصاری" جانشین فرمانده کل داعش در شهر حلب در طی درگیری با نیروهای ارتش سوریه در نزدیکی شهر باب واقع در شمال حلب به هلاکت رسید. ابوحمزه انصاری از اهالی شهر ادلب سوریه بوده است.
تحولات جبهه حاشیه شهر دمشق
تیپ 68 ارتش سوریه که در اطراف خان الشیخ در غوطه غربی واقع در ریف دمشق جنوبی مستقر هستند، از صبح دیروز (یکشنبه 19 مرداد) هجوم سنگینی را برای پاکسازی روستای بیت تیما در مجاورت تیپ 68 آغاز کردند. هدف از اجرای این عملیات گسترش خطوط دفاعی در اطراف مقر این تیپ نظامی عنوان شده است. از مهمترین مقرهای تروریستهای جبهه النصره در این منطقه می توان به بیت جن و مزارع بیت تیما اشاره کرد که تروریستهای تکفیری مستقر در منطقه بیت تیما هم از همین بیت جن تغذیه میشوند و ارتش سوریه قصد دارد پس از تصرف بیت تیما به سمت مزارع بیت جن پیشروی داشته باشد. تا لحظه مخابره این گزارش درگیری ها میان طرفین همچنان ادامه دارد.
موقعیت منطقه خان الشیخ واقع در غوطه غربی حاشیه شهر دمشق رنگهای سبز مناطق تحت کنترل تروریستهای مسلح میباشد که در محاصره ارتش سوریه قرار دارد
شکست مفتضحانه عملیات محاصره فرودگاه دمشق
تروریستهای تکفیری از گروه ارتش اسلام از دو روز پیش با اعلام آغاز عملیات محاصره فرودگاه دمشق هجومی را به منطقه غزلانیه و حتیته الترکمان در نزدیکی جاده دمشق به سمت فرودگاه بین الملی دمشق آغاز کرده اند. اما منابع میدانی در ارتش سوریه در واکنش به این ادعای رسانه ای تروریستهای تکفیری ضمن دعوت از رسانه ها و نمایش مناطق اطراف فرودگاه دمشق و فعالیتهای عادی شامل نشست و برخاست هواپیماهای ایرلاینهای مختلف داخلی و خارجی، اعلام کرد که درگیریهای محدود و پراکنده ای میان نیروهای ارتش و تروریستهای تکفیری در همان منطقه غزلانیه به وقوع پیوست و ارتش سوریه موفق به عقب راندن تروریستها از این دو منطقه به دیر العصافیر در عمق غوطه شرقیه گردیده است.
شکست عملیات شکستن محاصره ملیحه
منطقه استراتژیک "ملیحه" معروف به دروازه غوطه شرقیه دمشق از ماههای گذشته تحت محاصره کامل نیروهای ارتش سوریه و حزب الله و مجاهدین شیعه قرار دارد. چند روز پیش تروریستهای مستقر در این منطقه خصوصا گروه ارتش اسلامی اعلام کردند که قصد شکستن محاصره دارند در همین راستا بنا بود همزمان با درگیر شدن عناصر این گروه تروریستی با نیروهای ارتش سوریه، گروهی دیگر از تروریستهای تکفیری از باغهای اطراف منطقه دوما به محض بازشدن منفذی برای نفوذ، به ملیحه ورود کرده و تا عمق این منطقه پیشروی سریعی داشته باشند اما با واکنش شدید ارتش و حزب الله و بمباران شدید مواضع نیروهای امدادی تروریستها ضمن وارد شدن تلفات بسیار سنگین مجبور به عقب نشینی به شهر دوما گردیدند.
مذاکرات برای حل بحران اردوگاه یرموک دمشق
منابع رسانه ای نزدیک به ارتش سوریه اعلام کردند که مذاکرات برای حل بحران اردوگاه آوارگان فلسطینی "یرموک" واقع در اطراف شهر دمشق به مراحل پایانی خود نزدیک شده است. بحران در این اردوگاه فلسطینی نشین به دلیل خیانت بخشی از نیروهای جنبش حماس و همپیمانی آنها با گروه تروریستی القاعده و ورود عناصر آن به داخل اردوگاه و نقش آنها در حملات گاه و بیگاه به مناطق امن شهر دمشق شامل حملات خمپاره ای، ترور افسران ارشد ارتش سوریه، طرح ریزی عملیات حمله سراسری به شهر دمشق آغاز شد. پس از تعیین مهلت ارتش برای خروج تروریستها و عدم توجه به آن، نیروهای ارتش سوریه اقدام به محاصره کامل و چند لایه این اردوگاه، منع ورود و خروج ساکنین آن، و هرگونه مواد غذایی و دارویی به داخل آن کردند.
در ابتدای حصار، تروریستها و مردم داخل اردوگاه از خود مقاومت نشان دادند و با برپایی تجمعاتی اقدام به فحاشی به نظام و ارتش سوریه کرده، خواستار سرنگونی نظام سوریه و قول حملات بیشتر علیه ارتش و مردم دمشق را می دادند. با ادامه تشدید محاصره، فشار گرسنگی و فقدان امکانات پزشکی و بمباران روزانه مراکز استقرار تروریستهای تکفیری داخل اردوگاه، اعتراضات مردمی علیه نظام سوریه به اعتراضات و تظاهرات علیه عملکرد گروههای مسلح و هم پیمانانشان در گروه حماس تغییر جهت داد! تا جاییکه در دو مرحله منجر به مذاکرات میان ارتش و تروریستهای تکفیری داخل اردوگاه برای حل بحران شد.
نقشه موقعیت اردوگاه آوارگان فلسطینی یرموک در شهر دمشق
خواست ارتش سوریه در یک موضوع خلاصه می شد و آن "خروج تروریستهای تکفیری از اردوگاه، خلع سلاح عناصر مسلح داخل این اردوگاه و اداره امور آن توسط کمیته های برقراری نظم فلسطینی" بود که با آن موافقت شد. اما به محض وارد شدن اولین محموله کمکهای انسان دوستانه، تروریستها مفاد قرارداد را ملغی اعلام و با نیروهای فلسطینی برقراری نظم در اردوگاه (ازگروههای فتح، جبهه خلق برای آزادی فلسطین و ...) وارد درگیری نظامی شدند. در نهایت با ادامه محاصره تاکنون این گروهها وادار به ادامه مذاکرات و پذیرش شرط خروج از اردوگاه شده اند و حسب اخبار منتشر شده در رسانه های سوری بزودی شاهد بازگشت اوضاع به شرایط عادی در این اردوگاه فلسطینی نشین خواهیم بود.