آغاز خاموشی ها؛ پس از جیرهبندی آب درکلانشهرها نوبت به قطع برق رسید
وطن امروز نوشت: هنوز اولین ماه تابستان به نیمه نرسیده اما وضعیت آب و برق در کشور بحرانی است. وزارت نیرو در اطلاعیههای مختلف خبر از مصرف شدید آب و برق و کمبود منابع میدهد و عاجزانه از مردم میخواهد در مصرف خود صرفهجویی کنند. وضعیت بهگونهای است که توانیر اعلام کرده اگر مردم همکاری نکنند اختلالاتی در خدمترسانی برق به وجود میآید. جالب اینکه خاموشیها و موضوع برق موجب تشدید اختلافات بین وزارت نفت و نیرو شده است.
بیژن زنگنه، وزیر نفت اردیبهشت ماه سال جاری با حضور در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت افزایش صادرات گاز طبیعی ایران، گفت: نباید کاری کنیم که با صادرات برق، رقیب خودمان شویم! وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر هر مترمکعب گاز با ۴۵ سنت صادر میشود، در حالی که هر مترمکعب گاز به ۵/۸ کیلووات ساعت برق تبدیل میشود، تصریح کرد: در این شرایط به جای درآمد ۴۵ سنت، این گاز به قیمت ۲۰ سنت به بخش برق داده میشود. این اظهارات وزیر نفت با واکنش مسؤولان وزارت نیرو مواجه شد به طوریکه هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: صادرات برق ایران از محل نیروگاههای برقابی انجام میگیرد.
همزمان با رد و بدل شدن این اظهارنظرها، وزارت نفت از ابتدای سال جاری تاکنون ارسال فرآوردههای نفتی بویژه گازوئیل را به نیروگاهها بشدت کاهش داده است. مصطفی کشکولی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی هم خرداد ماه سالجاری در جمع مدیران نفتی با بیان اینکه کاهش عرضه سوخت مایع به نیروگاهها از اولویتهای امسال شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی است، گفت: کاهش عرضه سوخت مایع به بخش نیروگاهی کشور با هدف جایگزینی گازطبیعی، انجام میشود. موضوع برق فقط به تولید و نیروگاهها مربوط نمیشود بلکه با آغاز تابستان خاموشیهای پراکندهای در پایتخت رخ داد. برخی نقاط مختلف تهران مثل مناطق 19،8 و 12 شاهد خاموشیهای نیمساعته تا یک ساعته بودند.
کامبیز ناظریان، معاون بهرهبرداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق در پاسخ به این سوال که چرا خاموشیهای پراکنده برق در تهران افزایش یافته به فارس گفت: با افزایش دمای هوا، بار خطوط برقرسانی و فیدرها ممکن است با مشکل مواجه شوند و سیستمهای حفاظتی عمل کنند. همچنین معاون برق و انرژی وزیر نیرو با بیان اینکه انتظار میرفت مردم نسبت به کاهش مصرف اقدام کنند و شهروندان در این زمینه با وزارت نیرو همراه شوند، تصریح کرد: در صورتی که روند افزایشی مصرف برق ادامه پیدا کند، احتمالا در برخی از نقاط کشور قطعی برق را داشته باشیم و این موضوع غیرقابل تصور نیست.
ورود داعش به ايران شايعه است
روزنامه اعتماد نوشت: فرمانده نيروي انتظامي در خصوص شايعه دستگيري گروهي از گروهك تكفيري بعثي داعش كه قصد عبور از مرز ايران را داشتهاند، گفت: ممكن است در مرزها افرادي وابسته به اين گروهك دستگير شوند اما اينكه يگاني از داعش وارد شده باشد، خير، چنين موضوعي صحيح نيست. به گزارش ايسنا، ، سردار سرتيپ اسماعيل احمديمقدم در مراسم توديع و معارفه فرماندهان قديم و جديد انتظامي فارس با تاكيد بر اينكه مرزهاي ما روي تروريسم كاملا بسته است، گفت: در مرزها هيچ نگراني از نظر تروريسم وجود ندارد. وي تصريح كرد: خوشبختانه بر تمام فعاليتها و حركات در مرزهاي جمهوري اسلامي اشراف اطلاعاتي داريم و جاي نگراني وجود ندارد. احمديمقدم تاكيد كرد: نيروي انتظامي قائم به شخص نيست، استراتژيها هم در مبارزه با جرايم خشن، ثابت است و تغيير فرماندهان يك امر عادي و تقويمي است. وي در ادامه با بيان اينكه فارس همچون ايران اسلامي شاهد تعدد و تكثر اقوام و مذاهب است، گفت: نظام ولايي در ولي امر تبلور دارد اما وليفقيه هم جزيي از مجموعه نظام، ساختار حكومت و ارتباط با مردم است. احمديمقدم تاكيد كرد: اينكه ميگويند داعش فردا در ايران و مشهد است، خيالي باطل است، پيرامون كشور را در غرب آسيا به آشوب كشيدند كه ايران را متزلزل كنند، نهتنها نتوانستند بلكه ايران اسلامي به تكيهگاهي براي جلوگيري از فروريختن ساير كشورهايي كه مورد حمله و تجاوز قرار گرفته بودند، تبديل شد.
روایت سایت ضد انقلاب از بیاعتنایی مردم به اپوزیسیون
روزنامه کیهان نوشت: یک سایت وابسته به محافل ضدانقلاب تاکید کرد اپوزیسیون جمهوری اسلامی، گروههای چند نفرهای است که حتی در اتحاد و یکپارچگی آرا و عقاید بین گروهی خود دچار تفرق هستند.
گویانیوز مینویسد: یکشنبه گذشته سالن بزرگ شماره 108 دانشگاه جورج واشنگتن پذیرای جمعیت 30 نفرهای بود که برای شنیدن سخنرانی ده فعال سیاسی با موضوعیت «مرور بر کارنامه دولت روحانی» به این کنفرانس آمده بودند. ده تن از فعالان سیاسی برای مستمعینی که تعدادشان با احتساب دو فیلمبردار و سه گزارشگر از سه رسانه دیداری و شنیداری به زحمت به 30 نفر میرسید سخنرانی کردند.
گویانیوز نوشت: اگرچه برگزاری چنین جلساتی آن هم با مدعوین اندک، در بین اپوزیسیون خارج از کشور مسبوق به سابقه است و تازگی ندارد اما گردهماییهایی این چنین بیرونق و فاقد حمایت از سوی هموطنان مهاجر و رانده شده از وطن، آن هم در چنین شرایط حساس، نه تنها بیاعتمادی مردم به گروههای سیاسی و اپوزیسیون خارج از کشور را به دلیل عدم توانایی در جذب حتی همفکران خود، افزایش میدهد، بلکه آب در آسیاب رژیم ریختن را میماند.
نویسنده خاطرنشان کرد: آیتالله خمینی جهان را مرعوب قدرت سحر کلام خود ساخت تا بدانجا که از روشنفکر تا تاجر و مردم کوچه و بازار به دیدارش میشتافتند و با او بیعت میکردند. در آن ایام دکتر کریم سنجابی از بنیانگذاران جبهه ملی دوم نیز چون همه مرعوب شخصیت و سحر کلام آیتالله میشود و برای دیدارش به نوفل لوشاتو میرود، اما پس از بازگشت از فرانسه از سوی برخی از یاران و همقطاران مبارزاتی خود مورد سرزنش قرار میگیرد و میگویند از شمایی که مردی اهل سیاست و لیدر حزب مردمی جبهه ملی منتسب به دکتر مصدق هستید بعید بود که برای ملاقات آیتالله به فرانسه بروید. مرحوم سنجابی در پاسخ به ناصحین خود میگوید «ما با همه ادعایی که در مردمی بودن حزب خود داریم، اما هرگز قادر به تجمیع جمعیتی بیش از 100 نفر نبودیم اما آیتالله با فرمانی ملتی را به خیابان میکشد، از این رو دیدن چنین فردی حتی برای رفع حس کنجکاوی هم که باشد واجب بود».
هر 8 روز يك اسكانيا ميسوزد!
آرمان نوشت: اتوبوس اسكانيا در لرستان طعمه حريق شد اما خوشبختانه مسافران نجات يافتند. بنابر گزارش پليس راه استان لرستان در ساعت 2:40 بامداد ديروز یک اتوبوس اسكانيا كه از مبداء اهواز به سمت تهران در حركت بوده در كيلومتر 25 آزادراه خرمآباد- پل زال دچار آتشسوزي ميشود كه با هوشياري راننده و اقدام به موقع وي تمامی مسافرين تخليه شده و خوشبختانه به هيچ يك از سرنشينان آسيبي وارد نشد اما اتوبوس كاملا در آتش سوخت به گونهاي كه تنها اسكلت فلزي آن باقي مانده است. علت آتش سوزي توسط كارشناسان پليس و آتشنشاني در دست بررسي است، ضمن اينكه با بررسي آمار حوادث آتشسوزي اتوبوسهاي اسكانيا از 24فروردين سال جاري تا اكنون بطور متوسط در هر 8روز يك دستگاه از اين نوع اتوبوس ها به علت ضعف ساختاري دچار آتشسوزي شده است.
دستور روحاني براي گسترش دانشگاه ترويج معارف شيعه
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير حجت الاسلام روحاني به وزارت علوم، مقرر شده با توجه به پيشنهاد شريعتمداري معاون اجرايي رييس جمهور و موافقت شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مجوز تاسيس و راه اندازي شعب دانشگاه غيرانتفاعي اميرالمومنين (ع) که به همت آيت ا... موسوي جزايري نماينده ولي فقيه در خوزستان و به منظور ترويج معارف شيعه و دفاع از حريم اهل بيت (ع) ايجاد شده، در کرمانشاه، ايلام، هرمزگان و ساير شهرهاي استان خوزستان صادر و شرايط ايجاد اين دانشگاه فراهم شود.
منافقین از کفار بدترند
روزنامه وطن امروز در یادداشتی به قلم سیروس محمودیان نوشت:
1- اخیرا حجتالاسلام و المسلمین سیدعلی خمینی با درایت سیاسی و هوشیاری انقلابی نسبت به اقدامات جنونآمیز منافقین در همراهی با گروه تروریستی داعش اعلام موضع کرده و با تحلیل دقیق و مبتنی بر حقایق وجودی منافقین، آنها را بدتر از داعشیها برشمردند. ایشان با بیان سوابق تروریستی منافقین در دهه 60 و همراهی آنها با صدام، بخشی از تاریخ ماهوی منافقین را مورد بررسی قرار دادند. تمجید از اقتدار نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران در مواجهه با منافقین در آن دوران روح سخنان ایشان را شکل میدهد. روزهای پایانی 8 سال دفاع مقدس (تیر 1367) منافقین سعی داشتند با انجام یک عملیات برقآسا در کنار ارتش صدام، جمهوری اسلامی را ساقط و عملا ایران را به اشغال نظامی صدام درآورند. قتلعام مردم بیگناه قصرشیرین، گیلانغرب و کشاورزان کرمانشاهی تنها دستاورد این عملیات ضدملت ایران بود. ایجاد همزمان شورش در زندانهای کشور توسط منافقین دربند، حلقه مکمله برنامههای عملیاتی منافقین محسوب میشد که در آن مقطع با اقدام انقلابی و به شکلی مقتدرانه به رفتارهای منافقین پاسخ شرعی داده شد. در شرع اسلام یکی از مجازاتهای مقرر برای محاربه، افساد فیالارض و قیام علیه اساس حکومت اسلامی(باغی) اعدام است. تحسین این اقدام انقلابی توسط حجتالاسلام خمینی موجبات نگرانی اشخاصی را فراهم کرده که در عین داشتن پست ریاستی در نظام جمهوری اسلامی با منافقین نیز ارتباط خانوادگی داشتند.
2- مبتنی بر آموزههای قرآنی خلوت مسلمانان با شیاطین انسی و جنی محصول زیانباری جز نفاق ندارد. به اعتبار اسناد متقن تاریخی از صدر اسلام تاکنون بروز نفاق در عرصه سیاسی گریزناپذیر و جزء لاینفک تاریخ اسلام بوده است. در واقع نفاق یکی از ویژگیهای درونی شخصیتهای قدرتطلبی بوده است که همواره جوامع اسلامی را با مشکلات قابل تاملی مواجه کردهاند. از منظر ماهوی فرقه تروریستی منافقین به دلیل التقاط مذهبی، قدرتطلبی، غلبه هوای نفس، برخورداری از یک همبستگی عینی و ذهنی با عناصر فرقهای و داشتن پیوندهای مادی و معنوی با دشمنان ملت ایران فینفسه اثرات مخرب ضدمردمی در پی دارد. بهطور اختصاصی در 40 سال اخیر این آفت عموما گریبانگیر برخی اشخاص ذینفوذ جامعه بوده و طبیعتا زدودن آثار ویرانگر خط نفاق در عرصه سیاسی– دینی مشکل بوده و ذاتا پیچیدگیهای زمانبری دارد.
3- از نظر تاریخی در دوران مبارزات مردم ایران علیه نظام طاغوت که با اتکا بر رهبری دینی حضرت امام(ره) بود، جمعی از جوانان احساسی با تشکیل یک گروه مبارزاتی مسلحانه به نام سازمان مجاهدین خلق مدعی همراهی با مردم شدند. تدریجا با کشته شدن رهبران اولیه سازمان که با همکاری داخلی عوامل بدنامی از قبیل مسعود رجوی با ساواک صورت گرفت، هسته مرکزی سازمان به دست اشخاصی افتاد که وابستگی خارجی، شهوتپرستی جنسی، التقاط دینی، اعتقاد و اقدام به تسویه خونین مخالفان داخلی، ترور و کشتار مردم بیگناه، خیانت فراگیر به ملت و کشور از جمله ویژگیهای بارز آنان به شمار میرفت. روابط نامشروع مریم عضدانلو با مسعود رجوی در حالی که وی همسر شرعی مهدی ابریشمچی بود، گویای زوایای روشنی از شهوتپرستی رهبران فعلی این سازمان است. به هر حال شروع زندگی اشتراکی مریم رجوی با مسعود رجوی به بهانه ارتقای ایدئولوژیک در دهه 60 در عراق در حالی که وی همسر شرعی ابریشمچی بود، سطوح دیگری از اعتقادات باطل این فرقه شیطانی را مشخص میکند. اعترافات زنان بریده از سازمان نیز لایههای پنهان و میزان فراگیری شهوتآلودی رهبران آن را عیان میکند. همچنین همکاری با ارتش صدام در کشتار شیعیان و قتلعام کردهای عراقی نمونه دیگری از جنایتپیشگی این فرقه تروریستی است.
4- از بدو پیروزی انقلاب اسلامی این جمع منافق، مبتنی بر برداشتهای مارکسیستی از دین مبین اسلام به بیراهه رفته و به شکل مسخ شدهای تحت سلطه شیطانی رهبرانی قرار گرفتند که جز شهوات پست حیوانی(خاطرات خانههای تیمی منافقین گویای آلودگیهای این طیف است) آرمان دیگری نداشتند. در گذر زمان مزدوری برای صدام برگ دیگری از کتاب قطور خیانتهای این فرقه را رقم زد. در واقع سران فرقه منافقین با فریب اعضای سادهاندیش و صرفا برای رسیدن به قدرت به آغوش صدام پناه برده و در طول 8 سال دفاع مقدس علنا در جبهه مقابل ملت ایران به صفآرایی پرداختند. همچنین ترور و شهادت 17هزارنفر از مردم کوچه و بازار به بهانه مسلمانی آنها تنها یکی از جنایات سازمانیافته منافقین علیه ملت ایران است. بعدها پخش تصاویر تلویزیونی جلسات سران منافقین با صدام و افشای اسناد همکاری اطلاعاتی سازمان منافقین با عراق در موضوع موشکباران شهرهای ایران ماهیت حقیقی آنها را بیش از پیش هویدا ساخت.
5- سقوط صدام عملا موجب شد منافقین اجارهای این بار به شکلی آشکار در خدمت سیاستهای رژیم صهیونیستی و آمریکا قرار گیرند. در حقیقت تحتالحمایه اروپا درآمدن از برکات این خوشخدمتی به صهیونیستهاست. در حال حاضر که ایجاد تفرقه و دودستگی در جوامع اسلامی و کشتار مسلمانان توسط فرقههای تروریستی اسلامنما و تضعیف محور مقاومت از برنامههای راهبردی آمریکا و رژیم صهیونیستی در خاورمیانه محسوب میشود همراهی با گروههای تروریستی در سوریه و عراق از آخرین دستورات ابلاغی صهیونیستها به منافقین است که حجتالاسلام خمینی با دقت و حساسیت به آن پرداخته که این پردازش هوشمندانه جای تقدیر دارد.
داعش اولین حامی خود را قربانی کرد
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: داعش اعلام كرده كه براي آزادي 31 راننده كاميون گروگان گرفته شده تركيه به همراه 28 كاميون، آنكارا بايد براي هريك مبلغ 50 هزار دلار بپردازد. به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري دوغان، يكي از مقامهاي شركت اعزامكننده اين كاميونها گفت كه با يكي از رانندگان گروگان گرفته شده گفت وگو كرده و اين راننده گفته كه داعش براي آزادي هركدام از رانندهها مبلغ 50 هزار دلار به عنوان باج درخواست كرده است.در كنار اين رانندگان، 49 كارمند كنسولگري تركيه در موصل عراق نيز توسط داعش در 11 ژوئن پس از تصرف اين شهر توسط اين تروريستها ربوده شدهاند. مقامهاي تركيه در ابتداي امر پيشنهاد باج از سوي داعش را رد كردند اما اين مقام شركت اعلام شده مدعي شد كه داعش از آنها 15 ميليون دلار براي آزادي اين رانندگان درخواست كرده است. احمد داوود اوغلو، وزير امور خارجه تركيه 15 ژوئن گفت كه داعش براي آزادي 80 تن از اتباع تركيهاي گروگان گرفته شده درخواست باج نكرده و افزود: مذاكراتي دراين باره صورت گرفته است.گروه نظارت بر رسانههاي تركيه به رسانهها اعلام كرده كه نبايد موارد مربوط به بحران گروگان گيري در عراق را پوشش دهند. همچنين، مديريت بحران تركيه نيز اعلام كرد كه، اقداماتي را براي آزادسازي اتباع ربوده شده تركيه در عراق انجام ميدهدریاست موقت آیت الله هاشمی شاهرودی بر مجلس خبرگان
رونامه شرق نوشت: یک عضو هیاترییسه مجلس خبرگان رهبری از برگزاری شانزدهمین اجلاس دور چهارم مجلس خبرگان در ۱۱ و ۱۲شهریور به ریاست آیتالله سیدمحمود هاشمیشاهرودی خبر داد. احمد خاتمی محل برگزاری اجلاس را ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی خواند. آیتالله خاتمی به «فارس» گفت: «در جلسه گذشته هیاترییسه مجلس خبرگان که با حضور آیتالله مهدویکنی تشکیل شد این زمان برای اجلاس شانزدهم مقرر شد.» او با بیان اینکه «هنوز سخنران ویژه شانزدهمین اجلاس خبرگان مشخص نشده است» درباره ریاست این دوره اجلاس گفت: اگر آیتالله مهدویکنی نتواند در این جلسه حضور پیدا کند، اجلاسیه شانزدهم خبرگان با مدیریت نایبرییس اول یعنی آیتالله هاشمیشاهرودی برگزار خواهد شد. مجلس خبرگان رهبری هر سال دو اجلاس در شهریور و اسفندماه برگزار میکند. شانزدهمین اجلاس خبرگان در حالی برگزار میشود که آیتالله مهدویکنی، رییس مجلس خبرگان در بیمارستان بستری است و برخی اخبار حکایت از وخامت حال ایشان دارد و به همین دلیل گمانهها از احتمال انتخاب رییس جدید برای خبرگان خبر میدهند. پیش از این نیز احمد خاتمی ابراز امیدواری کرده بود آیتالله مهدویکنی بهبودی و سلامتی خود را پیدا کند تا نیازی به انتخابات نباشد اما با این حال تاکید کرده بود که اگر نیازی به انتخاب رییس باشد، طبق آییننامه عمل خواهد شد. همچنین با توجه به درگذشت چند نفر از اعضای مجلس خبرگان از جمله آیتالله زرندی، نماینده استان کرمانشاه در خبرگان و همچنین حسامالدین مجتهدی، امامجمعه سنندج در سالجاری، هنوز درباره انتخابات میاندورهای سخنی به میان نیامده است.
عارف را جدی نمیگیرند اما به بازی میگیرند
روزنامه کیهان نوشت: خاتمی ضمن تأکید بر جذب عارف میگوید: اگر دست در انتخابات مجلس زیاد شود و هرکس لیستی جداگانه بدهد، شانس موفقیت اصلاحطلبان کمتر میشود.
به گزارش شبکه دانا، جلسات اصلاحطلبان برای انتخابات از سال گذشته آغاز شده است که طی این جلسات اصلاحطلبان به دنبال گزینه مناسب برای بدست گرفتن کرسی ریاست مجلس شورای اسلامی هستند.
خاتمی که در سالهای پس از فتنه 88 جایگاه اجتماعی خود را از دست داده بود، در یکی از این جلسات اظهار داشته است که عارف از دست ما دلخور شده و باید از وی دلجویی کنیم.
در همین حال وبسایت مشرق به بررسی این سؤال پرداخت که چرا عارف جایگاهی در ائتلاف اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس ندارد؟ مشرق مینویسد: در حالی که این روزها خبرهای زیادی از فعالیت و جلسات اصلاحطلبان برای انتخابات مجلس به گوش میرسد، روزنامه زنجیرهای آرمان از تشکیل ائتلافی میان هاشمی، ناطق نوری و خاتمی برای انتخابات مجلس خبر داده است. روزنامه آرمان در گزارش خود این ائتلاف را مثلث طلایی بزرگان نامیده است. این روزنامه در حالی صحبت از تشکیل این ائتلاف مذکور میکند که در آن هیچ اشارهای به نقش محمدرضا عارف- که از مدتها پیش فعالیتهای خود برای انتخابات مجلس را شروع کرده- نشده است. عارف در یکی از اظهار نظرهای خود در مورد فعالیتهایش برای انتخابات مجلس گفته بود: در رابطه با پروژه انتخابات مجلس آینده ما خیلی جدی هستیم. جدیتر از آن چیزی که برخی فکر میکنند.
مشرق افزود: با وجود فعالیتهای جدی عارف برای انتخابات مجلس و پیگیریهایش برای تأسیس دانشگاه، حزب و روزنامه شاهد آن هستیم که این فعالیتها و نقش وی در انتخابات مجلس شورای اسلامی جدی گرفته نمیشود و کماکان دیگر گروههای اصلاحطلب با قائل شدن نقش پدر خواندگی برای خود به دنبال حذف و کاهش نقش وی هستند.
پیامی که از مطالب این روزهای روزنامههای اصلاحطلب و تجدیدنظر طلبان به عارف ارسال میشود، تحمیل اراده جمعی که عارف برخی از آنها را حتی اصلاحطلب نیز نمیداند- همانگونه که روحانی را نیز اصلاحطلب نمیدانست- برای انتخابات مجلس است.