به گزارش مشرق به نقل از دفتر امور رسانههاي رياست جمهوري، محمود احمدينژاد در مصاحبه با مجله آمريکايي «نيويورکر» در پاسخ به سوالي درباره پيشبيني خود از شکست قدرت نظامي آمريکا در آينده، با بيان اينکه مردم دنيا از سياستهاي سلطهطلبانه و ظالمانه دولت آمريکا بيزار هستند، اظهار داشت: امروز ملتها از وجود پايگاههاي نظامي آمريکا در کشورشان به شدت ناراحت و خواهان برچيده شدن آن هستند. اين در حالي است که 40 سال قبل مردم متقاضي وجود پايگاههاي نظامي درکشورشان بودند و اين بدان معني است که سلطه نظامي آمريکا به پايان رسيده است.
وي افزود: اگر آمريکا بخواهد در برابر افکار عمومي ملتها بايستد، بدون ترديد در سالهاي آينده، مردم ژاپن و حتي اروپاييها آشکارا در خيابانها عليه وجود پايگاههاي نظامي آمريکا در کشورشان اعتراض خواهند کرد که علت آن سياستهاي اشتباه دولتمردان آمريکايي است.
* هيچ کس نميتواند عليه ملت ايران اقدامي انجام دهد
رييس جمهور در ادامه تصريح کرد: ملت ايران هيچگاه از تقابل استقبال نميکند و خواهان روابط دوستانه و احترامآميز است اما هيچ کس هم نميتواند عليه ملت ايران اقدامي انجام دهد، زيرا ايران کشوري بزرگ با 75 ميليون انسان شجاع است که در طول تاريخ با تدبير و منطق از خود دفاع کردهاست.
احمدينژاد با بيان اينکه تفاوتي ميان انسان ايراني، آمريکايي، اروپايي، آفريقايي، مسلمان و مسيحي نيست، اظهار داشت: انسانيت وجه مشترک همه بشريت است و وجدان عمومي همه انسانها به دنبال محبت، دوستي، عدالت، عزت و احترام است.
وي با بيان اينکه مرزهاي سياسي و جغرافيايي، مرزهاي انساني نيستند، خاطرنشان کرد: اين مرزها مديريتي و براي اداره دنيا و تنظيم معادلات جهاني ايجاد شدهاند. همه انسانها جهاني و به هم پيوسته هستند و تنها تفاوت آنها در ميزان برخورداري از ارزشهاي انساني است بنابراين همه بايد براي عدالت، دوستي، صلح و همکاري تلاش کنند.
رييس جمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه غربي ها از مواضع جمهوري اسلامي ايران نگراني دارند، گفت: موضعگيري برخي سياستمداران و سران غرب عليه ملت ايران، سابقهاي طولاني دارد. مخالفت دولتمردان آمريکايي و متحدان آنها با ملت ايران، محدود به سالهاي اخير نيست، بلکه سالهاست که دولت آمريکا با ملت ايران دشمني ميکند. دولت آمريکا 57 سال قبل در ايران کودتا کرد و خانم آلبرايت رسما مسووليت آن را هم برعهده گرفت. آمريکا از صدام در 8 سال جنگ تحميلي عليه ايران حمايت کرد. به دنبال پيروزي انقلاب اسلامي هم که انتخابات آزاد و دموکراسي را به ارمغان آورد، دولت آمريکا در مقابل ملت ايران صفآرايي کرد و در سي سال گذشته ايران را مورد تحريم قرار داده است، امروز هم موضوع هستهاي ايران را به بهانه اقدامات خود تبديل کرده است، اين در حالي است که ايران معاهده NPT را پذيرفته و دوربينهاي آژانس بينالمللي اتمي فعاليتهاي ايران را کنترل ميکنند، اما دولت آمريکا اين معاهده را نپذيرفته و بمبهاي هستهاي را در دنيا ذخيره کرده است.
* استفاده از بمب اتم براي پايان دادن به جنگ پذيرفتني نيست
احمدينژاد در پاسخ به اينکه آمريکا با انفجار بمب هستهاي در هيروشيما قصد خاتمه دادن به جنگ جهاني دوم را داشت، تصريح کرد: استفاده از بمب اتم براي پايان دادن به جنگ، پذيرفتني نيست، زيرا بسياري از مردمي که کشته شدند، بيگناه و غيرنظامي بودند. اين سخنان به معناي آن است که امروز هم مجوز حمله به غيرنظاميها صادر شود. اين موضوع برخلاف منشور سازمان ملل متحد و مقررات جهاني است که آمريکا خود از دستاندرکاران اصلي تنظيم آن بوده است.
* ايران مخالف معادلات ناعادلانه در جهان است
وي در پاسخ به اينکه آيا ايران قصد دارد در بازي بزرگان شرکت کند؟ گفت: اين سخن نادرستي است؛ ملت ايران اهل بازي نيست. ايران مخالف معادلات يک سويه و ناعادلانهاي است که برخي از کشورها آن را تنظيم کردهاند. ايران معتقد است نظم و سيستمي که پس از جنگ جهاني دوم بهوجود آمد، ظالمانه و ناتوان است و نميتواند عدالت و امنيت را در دنيا برقرار و تهديدات و ناامنيها را از بين ببرد.
رييسجمهور با تأکيد بر ضرورت برپايي نظم عادلانه در جهان و مشارکت همه ملتها در مديريت جهاني اظهار داشت: اگر بناست صلح و عدالت پايدار در جهان برقرار شود، بايد همه در ايجاد آن مشارکت کنند، زيرا نتيجه اداره دنيا توسط عده معدودي مانند وضعيت موجود خواهد بود.
احمدينژاد خاطرنشان کرد: همه بايد براساس عدالت، قانون، دوستي و برادري در مديريت و برپايي نظم عادلانه در جهان مشارکت کنند.
* ايران با افتخار از فلسطين، لبنان و عراق حمايت ميکند
وي در پاسخ به سوالي درباره ادعاهاي رژيم صهيونيستي مبني بر کمک ايران به گروههاي فلسطيني و عراقي، گفت: طرح اينگونه ادعاها به دليل حاکم بودن نظم ناعادلانه در جهان است. ايران هيچ گاه حمايت معنوي خود از مردم فلسطين، لبنان و عراق را پنهان نکرده است و با افتخار از آنها به عنوان يک عمل انساني حمايت ميکند.
* ملتها تحت فشار حکومتها نباشند، مخالفت خود با رژيم صهيونيستي را اعلام ميکنند
رييسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون اين سوال مطرح است که بر اساس چه منفعتي عدهاي از سرزمينهاي دور به منطقه خاورميانه آمده و با اشغال سرزمينها، کشتن مردم و خراب کردن خانهها، يک رژيم جعلي را تاسيس و به منطقه تحميل کردند؟ البته پاسخ کاملاً روشن است، زيرا قدرتهاي زورگو به دنبال تسلط بر منابع خاورميانه هستند اما امروز ديگر شرايط تغيير کرده و هيچ کس در دنيا تخريب خانهها، بمباران مردم و ترور شخصيتهاي روحاني و مذهبي را نميپذيرد. بي شک اگر ملتها تحت فشار حکومتهايشان نباشند، مخالفت خود را با رژيم صهيونيستي اعلام خواهند کرد.
* بيش از 97 درصد مردم منطقه به دليل حمايتهاي آمريکا از رژيم صهيونيستي با آنها مخالف هستند
احمدينژاد با انتقاد از گره خوردن سرنوشت مردم آمريکا با صهيونيستها گفت: در حالي که آمريکا ميتواند با تمام ملتهاي منطقه خاورميانه روابطي دوستانه، اقتصادي و فرهنگي داشته باشد، بيش از 97 درصد مردم منطقه به دليل حمايتهاي آمريکا از رژيم صهيونيستي با آنها مخالف هستند. دولت آمريکا ميتواند هزينههاي سنگين حمايت از صهيونيستها، لشکرکشي به عراق و افغانستان را براي رفاه مردم آمريکا و توسعه سرمايه گذاري وآباداني در منطقه خاورميانه هزينه کند.
* رژيم صهيونيستي تحميل شده و بيريشه است
وي با بيان اينکه رژيم صهيونيستي در سراشيبي اضمحلال قرار دارد، تصريح کرد: رژيم صهيونيستي براي تامين منافع غرب تاسيس شد و از تصرف سرزمينهاي نيل تا فرات سخن ميگفت اما امروز غربيها براي نجات اين رژيم به منطقه خاورميانه لشکرکشي کردهاند، بنابراين فلسفه وجودي اين رژيم از بين رفته است. آمريکاييها هنگامي ميتوانند در منطقه زندگي کنند که با ملتهاي ديگر منطقه رابطهاي منطقي و دوستانه داشته باشند.
رييسجمهور با تاکيد بر مخالفت ملتهاي منطقه با رژيم صهيونيستي گفت: يک حکومت زماني استمرار مييابد که در خاک آن سرزمين ريشه داشته باشد، در حالي که رژيم صهيونيستي تحميل شده و بيريشه است.
* اروپايي ها اجازه دهند يهوديان به سرزمين خود بازگردند
احمدينژاد درباره راه حل موضوع فلسطين خاطرنشان کرد: ملت فلسطين اعم از مسلمان، يهودي و مسيحي بايد سرنوشت خود را تعيين کنند و کساني که از ساير نقاط جهان به اين سرزمين آمدهاند، تحت حکومت مشخص ملت فلسطين زندگي کنند. اگر هم اين افراد خواستند به سرزمين خود بازگردند، ميتوان هزينههايي که امروز براي تقويت رژيم صهيونيستي ميشود را در صندوقي قرار داد تا به بازگشت آنها کمک کرد. مطمئنا عده زيادي ميخواهند به همان مکاني که آمدند، بازگردند و بايد اروپاييها تنفر خود را آنان کنار گذاشته و اجازه دهند که به وطن خود بازگردند.
وي با تأکيد بر اينکه اگر جنگ جهاني دوم در اروپا اتفاق افتاده چرا مردم فلسطين بايد تاوان آن را بدهند، خاطرنشان کرد: آنها ميتوانستند سرزميني را در آلاسکا، کانادا و يا در گوشهاي از آمريکا به يهوديان بدهند. در اين صورت هيچ درگيري و اختلافي هم به وجود نميآمد.
رئيس جمهور خاطرنشان کرد: ملت فلسطين، انسان هستند و حق تعيين سرنوشت دارند آنها بايد از حقوق قانوني و اوليه خود برخوردار باشند به همين دليل اشغالگري را محکوم ميکنيم زيرا اشغالگري در نقطه مقابل حقوق انساني است و براي اجراي عدالت بايد در برابر اشغالگري مقاومت کرد.
* صهيونيستها ديندار نيستند؛ يک حزب سياسي هستند
احمدينژاد با اشاره به وضعيت يهوديان در ايران گفت: در حالي که در ايران به ازاي هر 150 هزار نفر يک نماينده در مجلس وجود دارد، يهوديان ايران که کمتر از 20 هزار نفر هستند، يک نماينده در مجلس دارند و اين نشاندهنده رابطه خوب، انساني و برابر ايرانيها با يهوديان است.
وي خاطرنشان کرد: مردم ايران با يهوديان دوست هستند. هيچ انسان دينداري ضدساير دينداران نيست ما همه اديان را يکي و واحد ميدانيم اما صهيونيستها ديندار نيستند، آنها يک حزب سياسي هستند که مي خواهند بر دنيا حکومت کنند.
رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه رژيم جعلي صهيونيستي ارتباطي به يهوديت ندارد، تصريح کرد: صهيونيزم يک حزب سياسي است که سعي دارد خود را يهودي معرفي کند.
* امروز همه رقبا و مخالفين من آزاد هستند
احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره اوضاع داخلي ايران اظهار داشت: يکي از مشکلات اصلي سردمدارن غرب کم اطلاعي آنها نسبت به مسايل ايران و جهان است. سال گذشته در ايران بالاترين تراز دموکراسي به نمايش گذاشته شد؛ اين در حالي است که در هيچ يک از کشورهاي غربي 85 درصد مردم درانتخابات شرکت نميکنند. ايران کشوري آزاد است که همه به راحتي از هم انتقاد ميکنند و امروز هم همه رقبا و مخالفين من آزاد هستند.
* کساني که ايران را به ديکتاتوري متهم ميکنند از شاه حمايت ميکردند
وي تصريح کرد: ايران هيچ نوع ديکتاتوري اعم از حزبي يا غيرحزبي را بر نميتابد. جالب است کساني که ايران را به ديکتاتوري متهم ميکنند در گذشته از رژيم شاه که يک ديکتاتور شناخته شده و خشني بود، به طور مطلق حمايت ميکردند؛ حتي امروز هم ازکشورهايي که ديکتاتوري مطلق هستند و هيچ انتخاباتي در آن برگزار نميشود، کاملا حمايت ميکنند.
رييس جمهور افزود: به نفع سياستمداران غربي است که واقعيتهاي ايران را مورد توجه قرار دهند، زيرا با اظهارات آنها واقعيتهاي ايران تغيير نميکند و ايران هم هرگز مطابق خواسته و ميل آنها عمل نخواهد کرد. مردم ايران درحاليکه باهم صميمي هستند، در انتخابات آزادانه با هم رقابت ميکنند. ضمن اينکه در هر کشوري قانون وجود دارد. اگر کسي موجب شکسته شدن قانون شود، دستگاه قضايي با او برخورد ميکند.
* سياستمداران غربي در تحليل مسائل ايران سردرگم هستند
احمدينژاد گفت: سياستمداران غربي در تحليل مسائل ايران سردرگم هستند. آنها هيچگاه نميخواهند واقعيت ايران را بپذيرند. ملت ايران ملتي يکپارچه و متحد است و از منافع جمهوري اسلامي در مقابل دشمنان حمايت و پشتيباني ميکنند.
* بدترين خفقان در آمريکا حاکم است
وي تصريح کرد: بدترين خفقان در آمريکا حاکم است. در دوره آقاي بوش بستههاي پستي و مکالمات تلفني را کنترل ميکردند. در حاليکه در ايران هيچ گاه چنين چيزي وجود ندارد. درحال حاضر شما به عنوان خبرنگار، راحت و بدون واهمه با من صحبت ميکنيد، در حالي که هيچ يک از روساي جمهور آمريکا اين جرات را نداشتند که يک خبرنگار ايراني، آزادانه از آنها سوال کند و در کنفرانسهاي خبري مختلف نزديک به 60 خبرنگار آزادانه از من سوال ميکنند، در حاليکه امکان ندارد سران آمريکا چنين کنفرانس خبري را برگزار کند.
رييس جمهور درپاسخ به اينکه در سال 2008 خوشبيني بسياري براي تعامل ميان ايران و آمريکا وجود داشت اما به نظر ميآيد روابط در يک ونيم سال گذشته سختتر شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه فضا همين طور است. البته ايران از اين وضعيت استقبال نميکند. بنده براي آقاي اوباما پيام تبريک فرستادم که اين اقدام بعد از سي سال اهميت بسياري دارد، البته فشارهاي زيادي بر من وارد شد و بسياري از روزنامهها و گروههاي سياسي ايران به اين اقدام اعتراض کردند. ايران با اين اقدامات گام اول را برداشت و اعلام کرد اگر تغييرات واقعي باشد، ايران همکاري خواهد کرد، اما پاسخي دريافت نشد. سپس آمادگي خود را براي گفت وگوي آزاد و در برابر رسانهها در جريان سفر نيويورک اعلام کرديم که اين نشانه صداقت ايران بود اما باز هم پاسخي دريافت نشد.
* دو راه پيش روي آمريکا؛ "اصلاح رفتار " يا "جمعآوري نيروهاي نظامي از سراسر جهان "
احمدينژاد درباره پيشبيني خود از وضعيت روابط ايران و آمريکا در پنج سال آينده گفت: در آينده دو اتفاق خواهد افتاد؛ يا دولتمردان آمريکا سياستها و رفتارشان را اصلاح ميکنند يا تحت فشار ملتها مجبور ميشوند نيروهاي نظامي خود را از تمام جهان جمعآوري کنند که به نظر ميرسد حالت اول بهتر است.
وي در پاسخ به سوالي درباره بيانيه تهران خاطرنشان کرد: ايران از تبادل هستهاي استقبال کرد اما آنها با افزودن شروطي شروع به تهديد کردند، بنابراين نتيجهاي حاصل نشد. پس از مدتي آقاي اوباما از آقاي لولا و آقاي اردوغان درخواست کرد که بحث تبادل را هماهنگ کنند، اين بار هم با وجود بي اعتمادي تهران نسبت به غرب، به خاطر باز شدن مسير تعامل آنرا پذيرفتيم.
* اوباما در مسيري شکست خورده قرار دارد
رييس جمهور بيانيه تهران را شفاف، عادلانه، قانونمند و در جهت صلح، دوستي و همکاري دانست و اظهار داشت: پاسخ آمريکا در برابر اين بيانيه، صدور قطعنامهاي عليه ايران بود و اين مسأله نشان دهنده عدم تغيير ديدگاههاي آمريکا است. آنها هنوز تصور ميکنند بايد براي گرفتن امتياز چماقي در دست بگيرند. استفاده از تهديد و چماق، احترام و عدالت را از بين ميبرد ولي با اين حال گفتگوها را رد نکرديم و خواهان اصلاح رفتار آنها هستيم. متاسفانه آقاي اوباما در مسير شکست خورده قرار دارد و ادامه اين مسير هيچ آيندهاي ندارد، زيرا اين مسير در گذشته توسط آقاي بوش تجربه شده است.
رييس جمهور در پاسخ به ادعاي آمريکا و رژيم صهيونيستي مبني براينکه ايران تا دو سال ديگر به بمب هستهاي دست مييابد، گفت: رسانهها و سياستمداران آمريکايي اصرار دارند اين نگراني را القا کنند. در حاليکه پاسخ نميدهند اگر وجود يک بمب اتم تا اين حد خطرناک است، پس داشتن 5 هزار بمب اتم از سوي خودشان چقدر ميتواند خطرناک باشد؟ دولتمردان آمريکا در شوراي امنيت با امتياز وتو حکومت ميکنند و در شوراي حکام و آژانس بينالمللي اتمي با زورگويي سياستهاي خود را جلو ميبرند.
احمدينژاد افزود: دولتمردان آمريکا تصور ميکردند با لشکر کشي ميتوانند بر منطقه مسلط شوند و جريان انرژي، سياست و فرهنگ منطقه را به طور کامل در اختيار خود بگيرند.اگر آنها واقعا به دنبال دستگيري تروريستها هستند، بهتر است گزارش دهند در 10 سال اخير چند تروريست را دستگير کردند. ظاهراً در عراق بيش از 4 هزار آمريکايي کشته شدند، در حاليکه در 11 سپتامبر 3 هزار نفر کشته شدند و همه آنها هم آمريکايي نبودند، پس از حمله آمريکا به منطقه، يک ميليون عراقي، 110 هزار نفر از مردم افغانستان و چند هزار نفر هم از نيروهاي ناتو کشته شدند. اين موضوع نشان دهنده اين است که اصرار بر سياست غلط منجر به پيروزي نميشود و هر سياستمداري منحني رفتار آمريکا و ناتو را ترسيم کند، ادامه آن به شکست منجر خواهد شد.
* ايران آمادگي کمک به آمريکا بر اساس عدالت و احترام را دارد
وي با اعلام آمادگي ايران براي کمک به آمريکا براي خروج از شرايط کنوني تصريح کرد: ايران آمادگي دارد بر اساس عدالت و احترام به آنها کمک کند. اگر اين موضوع را بپذيرند ملت ايران راه خروج از اين بن بست را به آنها نشان ميدهد.
رييس جمهور افزود: آمريکاييها مردم منطقه را نميشناسند و ادعا ميکنند براي نجات مردم عراق و افغانستان به منطقه آمدند که در اين صورت به طور طبيعي بايد مردم عراق و افغانستان طرفدار آنها باشند اما اگر نظرخواهي کنند، متوجه تنفر مردم اين کشورها از خودشان خواهند شد.
احمدينژاد در پاسخ به اينکه آيا حاضر به کمک و همکاري با آمريکا هستيد، گفت: من هر سال اعلام آمادگي کردم اما فکر نميکنم در بين سياستمداران آمريکايي گوش شنوايي باشد، اما آنکه بايد بشنود مردم آمريکا هستند. اميدوارم سردمداران آمريکايي با درک اين موضوع مردم افغانستان و عراق و سربازان خود را بيش از اين به کشتن ندهند، زيرا حتي اگر يک نفر هم کشته شود، حل مساله مشکلتر ميشود.
کد خبر 3208
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۳
- ۰ نظر
- چاپ
رئيس جمهور گفت: سياستمداران غربي در تحليل مسائل ايران سردرگم هستند. آنها هيچگاه نميخواهند واقعيت ايران را بپذيرند. ملت ايران ملتي يکپارچه و متحد است و از منافع جمهوري اسلامي در مقابل دشمنان حمايت و پشتيباني ميکنند.