کد خبر 31977
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۶

روزنامه واشنگتن پست نوشت: در حالي که برنامه هاي راديويي صداي آمريکا در چين متوقف مي شود چين برنامه هاي تبليغاتي خود را افزايش مي دهد.

به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، روزنامه واشنگتن پست روز 15 فوريه مي نويسد: دولت اوباما امسال پخش برنامه هاي راديويي صداي آمريکا را براي چين متوقف مي کند و اين در حالي است که چين عمليات پروپاگانداي خود را در آمريکا و ساير نقاط جهان گسترش مي دهد.
اين تصميم، انتقادهاي زيادي را در آمريکا برانگيخته است. اکثر منتقدان اعتقاد دارند که قطع برنامه هاي راديويي با امواج کوتاه و کاهش کارکنان اين سازمانها باعث مي شود که افراد بسياري در چين نتوانند به اطلاعات و اخبار فيلتر نشده دست يابند. آمريکا با اين اقدام ديگر نمي تواند در ذهن ها و قلب هاي مردم چيني نفوذ کند و به ترويج تفکر و سبک زندگي آمريکايي در چين اقدام نمايد.
دانا روراباکر، نماينده جمهوري خواه ايالت کاليفرنيا و عضو کميته امور خارجه مجلس ادعا مي کند: مردم چين بزرگترين متحد ما و جريان آزاد اطلاعات بزرگترين سلاح ماست.
بلنکوئيتا کالوم، عضو سابق هيأت مديران پخش مدعي شد: اين زمان، زمان مناسبي براي محدود کردن برنامه هايي که در جوامع بسته اي چون چين کمونيست پخش مي شود نيست. [از ديد آمريکا جامعه اي بسته تلقي مي شود که مانع از پخش و نفوذ تفکر، سبک زندگي و رسانه هاي آمريکايي در کشورش شود و براي جلوگيري از نفوذ آمريکا در کشورش به فيلترينگ دست بزند.]
او ادعا کرد، در زماني که شاهد تحولات مصر هستيم نبايد در پخش برنامه در جهت حمايت از دموکراسي عقب نشيني کنيم بلکه هم اکنون زمان پيش روي و پخش برنامه هاي بيشتر است.
کالوم ادامه مي دهد که پخش صرفأ اينترنتي برنامه ها، باعث مي شود ميليونها چيني به خصوص در مناطق محدود دستيابي به اخبار و اطلاعات با نگاه آمريکايي، نداشته باشند.
برنامه آمريکا براي قطع پخش صداي آمريکا در چين، بعد از ديدار هو جين تائو رئيس جمهور چين، از آمريکا صورت گرفت. بعضي از مقامات مي گويند اين امتياز در مقابل کاهش پارازيتهاي چند دهه اي چين روي امواج برنامه هاي راديويي صداي آمريکا است.
جان تک کيک، کارشناس سابق مسائل چين در وزارت خارجه مدعي شد؛ درست است که راهپيمايي هاي مصر از طريق فيس بوک و ايميل صورت گرفت اما اين گونه رسانه ها در چين به شدت سانسور مي شوند. او گفت: به نظر من عاقلانه نيست که صداي آمريکا تمام توجه اش را معطوف به رسانه هاي اجتماعي و ديجيتالي کند.
صداي آمريکا پخش برنامه هاي خود را در چين از سال 1942 شروع کرد. با اين تغيير جديد، بيش از 90 ساعت از برنامه هايي راديويي و تلويزيوني در چين که به طور هفتگي پخش مي شود تحت تأثير قرار مي گيرد.
سال گذشته خبرگزاري دولتي چين، شينهوا يک شبکه تلويزيوني 24 ساعته به زبان انگليسي به راه انداخته است که مقامات مي گويند تلاشي براي گسترش نفوذ يک دولت کمونيست در خارج از کشور است.
کالوم مي گويد چين دو سال گذشته 7 ميليارد دلار به تبليغات بين المللي اختصاص داده است. اين در حالي است که صداي آمريکا قصد دارد 50 درصد از کارکنان چيني خود را ترخيص کند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس