به گزارش مشرق، اميرحسين فردي؛ مدير مرکز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري و دبير جشنواره «داستان انقلاب» در گفتوگو با پايگاه خبري حوزه هنري، با تاکيد بر دائمي بودن دبيرخانه جشنواره، اظهار کرد: دبيرخانه دائمي جشنواره «داستان انقلاب» در کارگاه قصه و رمان مستقر است و هر فردي پرسشي داشته باشد ميتواند به اين کارگاه مراجعه کند.
وي افزود: همچنين فعاليت دوره چهارم جشنواره نيز از اريبهشت ماه سال 90 با انتشار فراخوان، آغاز خواهد شد.
براي کمک به نويسندگان آمادهايم
اميرحسين فردي همچنين درباره ايجاد بستر تحقيقي براي نگارش داستان توسط نويسندگان علاقهمند، اظهار کرد: اگر نويسندهاي نياز به منبع و ماخذ داشته باشد و از ما درخواست کند، حتما به او کمک خواهيم کرد. البته تا به حال به چنين موردي برنخوردهايم اما اگر نويسندهاي کمکي بخواهد، دريغ نخواهيم کرد و حتما شرايط لازم را تا حد امکانات موجود فراهم مي کنيم.
وي همچنين درباره کمک مالي مرکز به نويسندگان براي تحقيق و پژوهش نيز گفت: از آن جايي که حمايت مالي جشنواره از نويسندگان بعد از داوري صورت ميگيرد در اين باره پيشبيني نکردهايم ما اگر موردي وجود داشته باشد کمک خود را دريغ نمي کنيم.
دوري از تکرار
دبير جشنواره «داستان انقلاب» در ادامه صحبتهاي خود با تاکيد بر تلاش دبيرخانه براي دوري از تکرار، تصريح کرد: حضور دکتر صابر امامي و دکتر محسن پرويز در کنار حضور وحيد جليلي در ترکيب هيات داوران اين دوره تلاشي براي دوري از تکرار بود.
وي افزود: نقطه قوت داوران جشنواره در هر سه دوره، داوري منصفانه بوده است و از همين رو شايد برخي از داوران در ترکيب داوري حضور مجدد دارند. از سوي ديگر بايد توجه داشت که داوري کاري سخت است و قضاوت منصفانه مهمترين معيار ما براي انتخاب داوران است که دست ما را براي دعوت از هر فردي باز نميگذارد اما با اين حال تمام تلاش خود را براي دوري از تکرار انجام ميدهيم.
داوران «داستان انقلاب» بايد به انقلاب اسلامي اعتقاد داشته باشند
اميرحسين فردي در پاسخ به پرسشي مبني بر دعوت از تمام قشرها براي حضور در داوري، گفت: من معتقدم که نبايد شان انقلاب را پايين بياوريم و در برابر کساني که بسيار کوچک هستند، خم شويم. هيچ ابايي از حضور نويسندگاني با اعتقادات مختلف نداريم اما نکته آنجاست که بخش مهمي از داوري جشنواره، اعتقاد قلبي به انقلاب اسلامي است. وقتي کسي انقلاب را قبول ندارد، چطور ميتواند در داوري حضور داشته باشد؟
وي در اين باره توضيح داد: شرکتکنندگان به ما اعتماد ميکنند و ما بايد در برابرشان پاسخگو باشيم. از سوي ديگر نبايد شخصيت انقلاب را خدشهدار کنيم.
«داستان انقلاب» جشنواره پربرکتي است
نويسنده «اسماعيل» اظهار کرد: جشنواره بايد زودتر از اينها آغاز ميشد اما سرانجام آغاز شد و ما به آينده آن بسيار اميدوار هستيم چراکه به اعتقاد من اين جشنواره، ادبيات داستاني کشور را متحول خواهد کرد.
به اعتقاد وي جشنواره «داستان انقلاب» يک پديده تاريخي در ادبيات معاصر است که همه بايد با نقد و آسيبشناسي به رشد آن کمک کنند.
حوزه هنري بهترين خانه براي داستان انقلاب است
مدير مرکز آفرينشهاي ادبي در ادامه صحبت خود حوزه هنري را بهترين خانه براي داستان انقلاب توصيف کرد و گفت: اين جشنواره نبايد وارد فضاي جشنوارههاي فجر شود .
وي افزود: حوزه هنري نهاد انقلاب است و تفاوت وزارت ارشاد و حوزه همچون تفاوت وظيفه ارتش و سپاه است. وظيفه حوزه هنري به اصول انقلاب نزديکتر است و از همين رو معتقدم بهترين خانه براي داستان انقلاب حوزه هنري است که فرزند انقلاب است.
در صورت اعلام آمادگي مراکز استاني، جشنواره را دومرحلهاي ميکنيم
دبير جشنواره «داستان انقلاب» در پاسخ به پيشنهاد برخي از شرکتکنندگان مبني بر دومرحلهاي شدن جشنواره، گفت: هر چقدر بتوانيم سطح برگزاري جشنواره را وسعت داده و استعدادهاي شهرستاني را در جشنواره ببينيم، خوب است. بايد روي اين پيشنهاد فکر و در صورت اعلام آمادگي مراکز استاني حوزه هنري حتما بخش استاني را فعال کنيم.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود، اظهار کرد: بزرگترين اتفاق در زندگي يک نويسنده اين است که يک اثر خوب بنويسد و اين مساله، از انگيزه مالي بسيار مهمتر است. يک نويسنده با اثر خوب حيات جديدي را آغاز ميکند. فکر ميکنيم مهمترين انگيزه حضور نويسندگان در جشنواره، خلق آثاري خوب باشد.
سومين دوره جشنواره «داستان انقلاب» ساعت 16 روز يکشنبه هشتم اسفندماه در تالار مهر حوزه هنري برگزار ميشود.