به گزارش مشرق، در بازدید فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه توانمندی های نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «پهپادهای» ایرانی RQ170 به همراه پهپاد RQ170 آمریکایی غنمیتی به نمایش درآمد که همین نمایش شروعی خواهد بود بر کابوس جدید آمریکایی ها چراکه بنا بر اطلاعات کسب شده، سپاه پاسداران قرار است بر خلاف آمریکایی ها که از این هواپیما در حوزه اطلاعاتی و شناسایی استفاده میکنند، آن را در حوزه رزمی و به عنوان یک هواپیمای بمب افکن علیه ناوهای آمریکایی بکار بگیرد.
بازدید رهبر انقلاب از پهپاد آمریکایی غنیمتی و مدل ایرانی RQ170
در جریان بازدید رهبر انقلاب از این پهپاد، یکی از مسئولان نیروی هوافضا طی توضیحاتی گفت: «آمریکاییها عمده مزیتهای هواپیماهای بدون سرنشین را روی این هواپیما متمرکز کردهاند که اگر اهم آن را بشماریم در درجه اول بحث اختفای آن است که اختفای راداری، رادیویی، حرارتی، صوتی، بصری و رسانهای را در حد بالایی در آن رعایت کردهاند.
در مرحله اول، بعد از اینکه پرنده به غنیمت گرفته و تسخیر شد ما اطلاع زیادی از معماری داخل، رایانه ها و دیگر اجزای آن نداشتیم. ولی به یکسری حافظهها و هاردهایی که در دسترس بود و میشد شناسایی کرد دسترسی پیدا کرده و سعی کردیم در مرحله اول این دادهها را بازیابی کنیم. شاید مشابه کاری که بعد از تسخیر لانه جاسوسی انجام شد و سعی کردند آن اطلاعات بازیابی شود اما این کار با چند تفاوت اصلی صورت گرفت.
ما در اینجا حتی جنس اطلاعات را نمیدانستیم که باید دنبال چه بگردیم. در اینجا بحث کُدینگ و رمز را داشتیم که به فضل خدا این مرحله را رد کردیم.
دیتایی که در این مرحله استخراج شد، شامل تصاویر ویدئویی و تصاویر فراطیفی بود که حجم زیادی از این اطلاعات را شامل میشد. اطلاعات این دو هارد کاملاً شناسایی شد.
پهپاد آمریکایی به غنیمت گرفتهشده
مسیر پروازهای این هواپیما در 13 مأموریت بوده که هم از افغانستان و هم پاکستان اطلاعات برداشته که اطلاعتش داخل کامپیوتر موجود است.
تدبیر فرمانده نیرو این بود که در کنار این کار، ما مهندسی معکوس را روی سختافزار این پرنده نیز انجام دهیم لذا پرندهای تعریف شد که RQ ایرانی است.
برای رسیدن به آن با توجه به پیچیدگی دینامیک پروازی بایستی یک پرنده با ابعاد کوچکتر تعریف میکردیم که ارزانتر و سادهتر باشد که این کار را انجام دادیم.
تستهای زمینی را هم انجام دادیم و انشاالله بعد از این نمایشگاه، تست پروازی آن نیز انجام میشود.»
این پهپاد ایرانی قادر خواهد بود کار شناسایی و رزم عمیق را نیز انجام دهد.
این درحالی است که آمریکایی ها از RQ-170 در حوزه شناسایی استفاده میکنند اما بنا بر مأموریت تعریف شده سپاه برای مدل ایرانی RQ، از این پهپاد به عنوان بمبافکنی رادارگریز علیه ناوهای آمریکایی استفاده خواهد شد.
پهپاد ایرانی ساختهشده از روی RQ170
بنا بر این گزارش، نمونه 15درصد این پهپاد در هفته قبل، تست پرواز را با موفقیت پشت سر گذاشته و در سال جاری نیز نمونه 40درصد و یک به یک آن به پرواز در خواهد آمد.
به گزارش مشرق، همچنین در جریان بازدید دو ساعته فرمانده معظم کل قوا از نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران، موشک «زلزال بارشی» نیز رونمایی شد و برای اولین بار به نمایش درآمد.
30 بمب 17 کیلویی در موشک زلزال بارشی بهکارگرفته شده که این بمبها در فاصله نزدیک به زمین پخش میشود و برای زدن باند فرودگاه و تجهیزات پخش شده روی زمین مناسب است.
موشک زلزال با سوخت جامد از جمله مهمترین موشکهایی است که با برد حدود 300 کیلومتر میتواند اهداف و پایگاههای دشمن در اطراف ایران را در فواصل کوتاه مورد هجوم قرار دهد.
برای اولین بار، در رزمایش پیامبر اعظم6 بود که موشکهای زمین به زمین زلزال از روی لانچرهای 3تایی شلیک شد که این امر شلیک تعداد بیشتری از موشکهای زلزال در مدت زمان کم را امکانپذیر کرده و موجب میشود تا تعداد موشکهای بیشتری برای شلیک در آنِ واحد آماده شوند.
شلیک راکت زلزال از لانچر 3تایی در رزمایش پیامبر اعظم6
در رزمایش فوق، تعداد 9 فروند از این موشکها به صورت همزمان از روی لانچرهای 3تایی شلیک شدند.
حالا با نصب سر جنگی های بارانی بر روی موشک زلزال که در بازدید رهبری به نمایش درآمد، این موشک که بنا بر اعلام قبلی، به لحاظ دقت در انهدام اهداف نیز ارتقاء چشمگیری یافته، توانایی انهدام طیف متنوعی از اهداف را به دست آورده است.
این نوع کلاهک محوطه نسبتاً گستردهای را در زمان فرود مورد اصابت قرار میدهد.
گرافیک لحظه جدایش بمبهای بکارگرفته شده در موشک زلزال بارشی
در حقیقت کلاهک بارانی برای انهدام یک هدف واحد طراحی نشده بلکه برای آسیب رسانی به محوطه ای از اهداف پراکنده استفاده میشود.
بنا بر گفته یکی از فرماندهان نیروی هوافضای سپاه، موشک «زلزال بارشی» هم از لحاظ عملیاتی و هم به لحاظ اقتصادی با 36 راکت زلزال برابری میکند.