جناح اصلاح طلب مایل است رقابتی بین احمدی نژاد و روحانی ایجاد کنند. در این خصوص قرائن نشان می دهد که رسانه های متمایل به جناح اصلاحات نیز برای این امر زمینه سازی می کنند که دایره رقابت را اینگونه شکل دهند.

به گزارش مشرق، گرچه احمدی نژاد خود بیان داشته که اصولگرا نیست و بسیاری از اصولگرایان منتقد جدی وی هستند اما هنوز افرادی در این جریان نسبت به بازگشت احمدی‌نژاد امیدوار هستند و شاید در آینده بر روی وی سرمایه گذاری کنند. از همین رو یکی از خطراتی که جریان اصولگرایی را تهدید می کند ماجرای بازگشت احتمالی احمدی نژاد به قدرت با بهره گیری از پایگاه اجتماعی این جریان است. در همین خصوص سراغ عباس سلیمی نمین رفتیم تا در خصوص آینده اصولگرایان و دوستان و مخالفان این جریان با وی گفتگویی انجام دهیم. متن این گفتگو را در ادامه بخوانید:

اصلاحات خواهان رقابت احمدی‌نژاد و روحانی/ کمکی که احمدی‌نژاد به پیروزی جریان هاشمی کرد

اصلاح طلبان مایل به رقابت با احمدی نژاد هستند
 
- به عنوان بخش ابتدایی گفتگو بفرمایید که به نظر شما آیا این احتمال وجود دارد که برخی از اصولگرایان با توجه به اختلافاتی که در درون این جریان وجود دارد بازگشتی به احمدی نژاد داشته باشند و او را به عنوان جلودار خود بار دیگر معرفی کنند؟
در حال حاضر قرائنی برای این مسئله نمی بینیم اما جناح اصلاح طلب مایل است چنین چیزی صورت بگیرد و رقابتی بین احمدی نژاد و روحانی ایجاد کنند. در این خصوص قرائن نشان می دهد که رسانه های متمایل به جناح اصلاحات نیز برای این امر زمینه سازی می کنند که دایره رقابت را اینگونه شکل دهند.  
 
دولت احمدی نژاد به پیروزی جریان هاشمی کمک کرد
 
- علت این تمایل از سوی اصلاح طلبان به نظر شما چیست؟
هر جریانی که بتواند رقیب خودش را خودش انتخاب کند بسیار در مسائل سیاسی موفق خواهد بود.  عملکرد آقای احمدی نژاد در اواخر دولتش، کمک شایان توجهی به مطرح شدن جریان آقای هاشمی رفسنجانی کرد. خوب طبیعتا اگر این دایره ادامه پیدا کند مرتب قدرت بین این دو جناح دست به دست خواهد شد. از سوی دیگر نیز شباهت های زیادی بین اطرافیان آقای احمدی نژاد در زمینه مبانی فکری و روش های سیاسی با جریان اصلاحات وجود دارد.  
 
مشایی یک اصلاح طلب است
 
- یعنی شما بر این باورید که جریان احمدی نژاد به اصلاح طلبان بیشتر نزدیک است تا اصولگرایان؟
قطعا آقای مشایی چنین چیزی است. یعنی پدیده آقای مشایی را می توان به اصلاح طلبان نزدیک تر دانست. ضمن اینکه مواضع مختلفی که مشایی در سال های آخر ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد اتخاذ کرد چه در ارتباط با اسرائیل و چه در ارتباط با مسائل دیگر، درمی یابیم که این نکته بی پشتوانه سندی نیست.  
 
احمدی نژاد قسم خورد نگذارد قالیباف رئیس جمهور شود
 
- بنابراین با این تفاسیر می توان مشایی را یک اصلاح طلب معرفی کرد؟
آقای مشایی یک پدیده ناشناخته است. من از روی مواضع وی می گویم که به اصلاح طلبان نزدیک تر است. برای مثال باید بگویم مواضع اصلاح طلبان درباره سوریه چه بود، مواضع آقای مشایی چه بود. مواضع اصلاح طلبان درباره مسئله بیداری اسلامی چه بود، مواضع آقای مشایی چه بود. در بسیاری از زمینه ها همراهی ها و همگونی های جدی وجود دارد. مشایی به یک پوشش و اصلاح طلبان با یک پوشش دیگر سیاسی. بنابراین چه دلیلی دارد که به یکدیگر کمک نکنند. در واقع آنها به هم کمک کردند به لحاظ فکری.  
 
- بنابراین در انتخابات سال 92 نیز به نظر شما جریان آقای احمدی نژاد به پیروزی آقای روحانی کمک کرد؟
قطعا اینگونه بود.
 
- این کمک ها در چه زمینه هایی صورت گرفت؟
اول اینکه ایجاد اختلاف کرد در جریان اصولگرایی. تمام توان آقای احمدی نژاد بر تخریب جریان اصولگرایی بود. آیا این کمک محسوب می شود یا خیر؟ تمام توان احمدی نژاد بر این بود که کاندیدای اصلی جریان اصولگرایی که آقای قالیباف بود را تخریب کند. احمدی نژاد قسم خورده بود نگذارد قالیباف رئیس جمهور شود. در این زمینه سوگند هم یاد کرده بود و با تمام توان نیز وارد این میدان شد. بعضی از نیروهای اصولگرای کج سلیقه نیز با احمدی نژاد همگام شدند، مانند جریان پایداری.. آیا این کمک احمدی نژاد به پیروزی روحانی نبود؟
 
احمدی نژاد در بین اصولگرایان جایگاهی ندارد

- آیا اصولگرایان در صورت بازگشت احمدی نژاد به قدرت به وی گرایش خواهند داشت؟
جریان اصلاح طلب خیلی مایل است که رقابت با احمدی نژاد را خودش شکل دهد وگرنه آقای احمدی نژاد در میان اصولگرایان هیچ جایگاهی ندارد.  
 
- به نظر شما اقداماتی که احمدی نژاد برای تخریب چهره های اصولگرا و در پی آن پیروزی جریان نزدیک به هاشمی رفسنجانی انجام داد آگاهانه بود؟
قطعا این اقدامات آگاهانه بود. آقای احمدی نژاد و مشایی مشکل اصلی خودشان را اصولگرایان می دانند. چراکه اصولگرایان هستند که می توانند مانع شوند احمدی نژاد پایگاه اجتماعی خودش را فعال کند.  
 
- با توجه به اینکه شما نیز بر این باورید که اصلاح طلبان مایل هستند احمدی نژاد به قدرت بازگردد، به نظر شما با این ترفند اصلاح طلبان به دنبال این نیستند که هزینه کارهای احمدی نژاد را به گردن اصولگرایان بیندازند و این روش را برای مبارزه با اصولگریان در پیش گیرند؟
طبیعی است که یکی از دلایل خواست اصلاح طلبان مبنی بر بازگشت احمدی نژاد همین مسئله می تواند باشد. شما ببینید در زمینه تاریخ که من کار می کنم یکی از شکایت هایی که آقای مشایی از من کرده بود این بود که من گفتم بحث تاریخ هخامنشی که آقای مشایی دنبال می کند همان مسئله ای است که در تاریخ پهلوی دوم انگلیسی ها آن را دنبال می کردند. بعد آقای مشایی از بنده شکایت کرد و قوه قضائیه هم من را به زندان محکوم کرد. خوب شما مواضع اصلاح طلبان را در زمینه های تاریخی ببینید. همان مواضعی را دنبال می کنند که مشایی آنها را دنبال می کند. یعنی در دوران اصلاحات نیز در میراث فرهنگی همین مواضعی دنبال می شد که مشایی در میراث فرهنگی آن را دنبال کرد. یعنی در واقع سازمان میراث فرهنگی ما تاریخ هخامنشی محور را تبلیغ می کرد. مقوله ای که بسیار محل تامل است و به نفع بیگانگان و انگلیسی هاست. یعنی هم انگلیسی ها روی این موضوع دست می گذارند و هم عوامل میراث فرهنگی خودمان در داخل. 

قرابت نظر هاشمی واحمدی نژاد در بحث سوریه
 
- اشاره ای هم به مسئله سوریه و قرابت جریانات آقای هاشمی و احمدی نژاد به یکدیگر در خصوص مسئله سوریه داشتید.  
 در مواضعی که احمدی نژاد در بحث سوریه داشت می توانست دعوای کاذبی را بین شیعه و سنی ایجاد کند که اسرائیل بهترین بهره برداری را از آن بعمل آورد. این مواضع سیاسی آیا اتفاقی بود بین آقای هاشمی، خاتمی و حتی متاسفانه آقای روحانی. مواضع همه این آقایان در کنار مواضع احمدی نژاد در موضوع سوریه یکی بود و می گفتند که ما نباید در ماجرای سوریه از دولت قانونی سوریه حمایت کنیم و باید بگذاریم این دولت سرنگون شود. شما می دانید اگر دولت سوریه سرنگون می شد چه فاجعه ای رخ می داد؟ یعنی جریان پرمسئله سلفی ها که الان در سوریه اسرائیل و غرب پشت آن هستند بعد از سوریه به عراق می آمد و شیعه عراق را قتل عام می کرد و بدین ترتیب یک دشمنی بین فرقه های اسلامی ایجاد می کرد. دشمنی بین فرقه های مسلمانان نیز یعنی بهترین هدیه به اسرائیل. این به نظر من مسئله کمی نبود که آقایان هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام علیه دولت سوریه و عدم حمایت ایران از این دولت صحبت کردند، هم آقای احمدی نژاد در جمع های مختلف مانند جمع سفرا این مسئله را بیان کردند. این مسئله نیز یکی دیگر از قرابت های جریان احمدی نژاد و هاشمی بود. یکی دیگر از مسائلی که باید مطرح کرد این است که احمدی نژاد در اواخر ماه های دولتش به اغلب عوامل آقای هاشمی نزدیک شد. به آقای جاسبی نزدیک شد، به آقای رحیمی و مرتضوی نزدیک شد و امتیاز دهی به این افراد آغاز شد. این در واقع بحثی است که باید به آن توجه کرد. بنابراین باید گفت هم جریان آقای مشایی دوست دارد در مقابل سایر جریانات اصولگرایان به قدرت نرسند و هم جریان آقای هاشمی چنین مسئله را نمی خواهد.  
 
- به عنوان بخش پایانی گفتگو آنچه مشخص است مسئله بازگشت به قدرت احمدی نژاد است. حالا با این تفاسیر به نظر شما این بازگشت به قدرت برای خود احمدی نژاد خواهد بود یا برای کمک به ادامه کار اصلاح  طلبان و دولت روحانی؟
من نمی توانم بگویم احمدی نژاد برنامه ای برای ادامه قدرت روحانی خواهد داشت چراکه قطعا همه جریانات سیاسی بعد از کنار رفتن از قدرت تلاش خواهند داشت تا به قدرت بازگردند. اما احمدی نژاد تمایل به قدرت را خواهد داشت.

منبع: فردا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یوسف ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    0 0
    سلام موافقم که احمدی نژاد کمک زیادی کرد که دولت کنونی روی کار بیاد!!! فکر می کنم ناخواسته بود!!! چون بیشتر سعی داشت طرح پوتین -مدودف در روسیه رو پیاده کنه!!! بس که ساده است وفریب خورده مشایی!!! چون اگه مشایی می برد حتماً احمدی نژاد رو دیپورت میکرد!!؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
    0 0
    آقای یوسف خان! به شهید بهشتی هم امثال شماها همین تهمت ها رو زدند احمدی نژاد پیرو ولایت فقیه و امام خامنه ای بوده و هست بعضی آقایون طی 8 سال پست و مقام نداد علیهش شدند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس