کد خبر 302786
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴

آذرماه سال 92 یادواره‌ای برای شهدای نیروی دریایی در کرمان برگزار و مقدمه سفری شد برای خبرنگاران، تا سوار بر ناوشکن جماران به محل عروج حماسه‌سازان ناوچه سهند در آب‌های بین ‌لمللی خلیج فارس رفته و در جوار خانواده‌های شهدا و دریادلان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی؛ آب‌های منطقه را گلباران کنند.

به گزارش مشرق، سفر صبح روز 27 فروردین 93 از جوار شهدای گمنام موزه دفاع مقدس کرمان آغاز شد. دو اتوبوس از پایگاه دریایی سیرجان برای بردن کاروانیان عازم شده بودند.

زیارت شهید گمنام

در بدو ورود به مرکز آموزش شهدای وظیفه نیروی دریایی ارتش، فرمانده مرکز ناخدا یکم ستاد مجید توسلی به اتفاق حجت‌الاسلام محمد علی احمدآبادی رئیس عقیدتی سیاسی مرکز به استقبال خبرنگاران آمده و ضمن خیر مقدم، در کنار مرقد مطهر شهید گمنام حضور یافتند.

در این مکان مقدس حاضرین ضمن قرائت فاتحه از زبان ناخدا توسلی شنیدند که این شهید با پیگیری‌های بسیار در سال 90 در این مکان به خاک و به یاد سپرده شده و موجبات خیر و برکت را فراهم آورده است.

بازدید از مرکز آموزشی شبیه‌سازی رزمی فاتح 12 و 2 گام بعدی این سفر بود.

محل بعدی که مورد بازدید خبرنگاران قرار گرفت، سالن فاتح 2، مرکز شبیه‌ساز نجوم و جهت‌یابی بود که در این خصوص توضیح داده شد چون در زمان جنگ ممکن است ردیاب جی. پی اس. دچار مشکل و بحران شود، لذا در یگان‌های رزمی زمینی و ناوبری باید جهت‌یابی با ستاره‌ها را آموزش ببینند که این کار در مرکز شهدای وظیفه نداجا در سالن فاتح 2 انجام می‌شود.

نرم‌افزارها و سلاح‌ها همواره در حال به روزرسانی است


بعد از اقامه نماز جماعت،ناخدا یکم ستاد مجید توسلی فرمانده مرکز شهدای وظیفه نیروی دریایی ارتش(نداجا) به خبرنگاران گفت: اینجا در دهه 40 یک مرکز اداری بود که با داشتن یک گروهان، ماموریت ویژه و خاصی نداشت و کم‌کم گردان آموزشی تشکیل و در دوران دفاع مقدس، بیشترین فعالیت این مرکز آغاز شد.با آموزش‌های فشرده، گردان‌ها به مناطق عملیاتی اعزام می‌شدند که در ابتدا با سه گردان آغاز و با اوج گیری جنگ، حجم یگان‌ها گسترده‌تر شد. این مرکز آموزشی که منحصر به فرد است، با سه گردان شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر 6گردان آموزشی دارد که یک گردان مخصوص فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است.

وی از جذب و به کارگیری نیروهای فنی و حرفه‌ای در رشته‌های مختلف جوشکاری؛ لوله کشی، برق؛ کشت گیاهان دارویی؛ کارگاه موتور و مکانیک و ....در این مجموعه خبر داد و گفت: نرم‌افزارها و سلاح‌ها و امکانات این مرکز در حال به روز رسانی است و با این هدف به دنبال رسیدن به ارتش‌های مهم جهان هستیم.

وی با ارجح دانستن شهدای دریایی نسبت به سایر شهدا، گفت: والاترین شهدای نیروی دریایی متعلق به استان کرمان است.

شهید قهرمانی تا آخرین لحظه مقاومت کرد

ناخدا توسلی همچنین اظهار کرد: شهید قهرمانی از شهدای ناوچه سهند، کسی بود که تا آخرین لحظه مقاومت کرد و آخرین نفری بود که در ناو سهند پشت پدافند به هواپیمای مهاجم و متجاوز امریکا شلیک می‌کرد. 48 شهید پایور داریم و شهید نگارستانی اولین شهید تکاور نیروی دریایی است که در پل خرمشهر شهید شد.

بیش از 80 درصد شهدای تکاور در مقاومت خرمشهر به شهادت رسیدند و نابودی سکوهای الامیه و البکر عراق از حماسه‌های تکاوران بود.

ناوشکن جماران میزبان کاروانیان

از پیچیده‌ترین فناوری‌های روز دنیا می‌توان به فناوری ساخت ناوشکن‌های غول پیکر اشاره کرد که ایران جزو معدود کشورهای دنیاست که به این تکنولوژی پیشرفته دست پیدا کرده است.

در کلاس ناوشکن‌ها، ایران با ساخت ناوشکن جماران جزو 7 کشوری قرار گرفت که قدرت ساخت این ناوها را داراست.

و حالا خبرنگاران کرمان سوار بر این ناو می‌روند تا همراه با خانواده‌ای شهدا محل شهادت دریادلان ناوچه سهند را گلباران کنند و یاد و خاطر 48 هزار شهید سرافراز ارتش جمهوری اسلامی را گرامی دارند.

تصاویر شهدا بر پیشانی ناوشکن جماران

تصاویر شهدایی همچون کارمند شهید محمد آبسواران، ناوسروان شهید علی سعیدی، ناوسروان شهید حمید قهرمانی، دریادار شهید حسن آذری، ناوسروان شهید علیرضا ارسنجانی، دریادار شهید کاظم نظافت و ناوسروان شهید علی اصغر نقدی امیرآبادی چشم‌ها را می‌نوازد.

خاطره گویی جانباز ناوبان یکم محمد علی شادی دوست که از بازماندگان ناوچه سهند بوده، بخش بعدی مراسم بود.

وی گفت: روز 28 فروردین سال 67 مصادف با روز اول ماه مبارک رمضان، پرسنل بی‌آنکه بدانند مقصد کجاست بر ناوچه سهند سوار شدند ولی گویا همه می‌دانستند واقعه‌ی مهمی در حال رخ دادن است، همه از یکدیگر حلالیت طلبیدند و به خاطر روزه‌دار بودن نیروها، یگان بعد از اذان ظهر از اسکله عازم شد. بیشتر نیروها در آن درگیری که بین ناوچه سهند و هواپیماهای امریکایی پیش آمد به شهادت رسیدند، ای کاش من هم جزو شهدا بودم.

در ادامه،حجت‌الاسلام حیدری رئیس عقیدتی سیاسی منطقه یکم نداجا گفت: نیروی دریایی امروز از سوی رهبر معظم انقلاب به نیروی راهبردی تعبیر می‌شود وعظمت دارد و این تنها در سایه مجاهدات و رشادت‌های دلیرمردانی است که در 8 سال دفاع مقدس با تلاش خود توانستند نیرویی را تحویل انقلاب دهند که به عنوان نیروی راهبردی ارتش، در جهان اسلام بدرخشد.نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی تنها نیرویی است که در طول 8 سال دفاع مقدس یک تنه پنجه در پنجه امریکا انداخت.

افتخاری که دلیرمردان ناوچه‌های سهند و سبلان و جوشن کسب کردند، چراغ راه ما و آیندگان است تا با داشته‌هایمان در مقابل ابرقدرت‌ها بایستیم.

وی ابراز کرد: ناوشکن جماران در شرایط تحریم و مشکلات توسط رهروان شهدا ساخته شد و ماموریت‌هایش در آب‌های نیلگون خلیج فارس؛ دریای عمان و آب‌های آزاد افتخار و وجودش مدال ارزشمندی است که از شهدا به ارث برده‌ایم. ما باید به تأسی از شهدا نظام جمهوری اسلامی را به سر منزل مقصود رسانده و پرچمش را به دست مبارک حضرت حجت‌ابن‌الحسن برسانیم.

وی به رشادت‌های شهید قهرمانی در ناوچه سهند اشاره کرد و گفت: ما مدیون شهدا و خانواده آن‌ها هستیم و افتخار می‌کنیم در نظامی زندگی می‌کنیم که با نام و یاد شهیدان زنده است.

در خاتمه ضمن تجلیل از خانواده‌های شهدای حاضر در مراسم و جانبازان نیروی دریایی؛ با رسیدن ناوشکن جماران به آب‌های بین المللی و محل شهادت رزمندگان ناوچه سهند، آب‌های نیلگون خلیج فارس گلباران شد.

با نثار گل به ساحت شهدا که اتوبانی از گلایول‌های سفید، صورتی و سرخ را بر دریا نقش زده بود، ناوشکن جماران به سمت اسکله راه خود را در پیش گرفت و سفر پربار و خاطره‌انگیز راهیان نور دریایی به خاتمه نزدیک می‌شد.

ناوشکن جماران که در سوم بهمن 88 با حضور رهبر معظم انقلاب به آب انداخته شد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس