گروه بین الملل مشرق- مساله گفت و گو های هسته‌ای ایران و کشورهای موسوم به 5+1 یکی از مهمترین پرونده های حقوقی کشورمان است که باید به صورت دقیق تر به اظهار نظر های صورت گرفته توسط مقامات مسول در این زمینه توجه کرد تا بتوان تحلیل درست تری از این پرونده به دست آورد.

پیش از این سرخط اخبار هسته ای در حوزه بین الملل رسانه های داخلی طی سه شماره منتشر شده بود که در نظر داریم این اخبار را به صورت هفتگی در دو نسخه اخبار مرتبط با حوزه بین الملل و سیاست خارجی رسانه های داخلی و مطالب منتشر شده در حوزه سیاسی رسانه ها دنبال کنیم.

گزارش پیش رو مربوط به اخبار منتشر شده از تاریخ 93/1/17 الی 93/1/29 است.


ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/17/افخم: تهدید و فشار علیه ملت ایران بی‌تاثیر است

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان برخی تحلیل‌های ارائه شده از سوی محافل آمریکایی در مورد برنامه هسته‌ای ایران را ناشی از پیش فرض‌های غلط، اطلاعات ناقص در مورد ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران و مبانی آن دانست و آن را غیرسازنده و شک‌برانگیز خواند. مرضیه افخم افزود: در شرایطی که مذاکرات بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 ادامه دارد، شبهه‌افکنی و توصیه‌های ناشی از منفی‌نگری با استناد به نظریات افراد تندرو، نمی‌تواند کمکی به این روند باشد.

93/1/17/ظریف:سلاح هسته‌ای در راستای مبانی دینی و دکترین دفاعی ایران نیست

"جرار ون بوهمن” معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه نیوزیلند صبح امروز (یکشنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.

ظریف در این دیدار با تاکید بر این مهم که سلاح هسته‌ای در راستای مبانی دینی و دکترین دفاعی ایران نیست، به دوگانگی رویکرد غرب در برخورد سیاسی با موضوع هسته‌ای ایران علی‌رغم حمایت از برنامه اتمی و استفاده کشورمان از انرژی صلح آمیز هسته‌ای در دوره قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد.

جرار ون بوهمن نیز بر موضع شفاف کشورش در حمایت از حق ایران در بهره‌مندی از انرژی صلح آمیز هسته‌ای بر اساس معیارهای بین‌المللی و در چارچوب ان پی تی تاکید کرد.

93/1/17/عضو ارشد شورای امنیت ملی آمریکا شرمن را در ۱+۵ همراهی می‌کند

وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای از اضافه شدن "رابرت مالی” به تیم مذاکره‌کننده این کشور در دور تازه مذاکرات هسته‌ای با ایران خبر داد. مالی که سال‌ها در زمینه روند صلح اسرائیلی-فلسطینی در خاورمیانه فعالیت کرده، در ماه فوریه از سوی "باراک اوباما” رئیس‌جمهور آمریکا به عنوان عضو ارشد شورای امنیت ملی این کشور برگزیده شد. وی بر خلاف سوابق کاری خود، مسئولیت رسیدگی به موضوعات مربوط به کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران را بر عهده گرفت.

93/1/18/ ظریف و تیم هسته‌ای راهی وین شدند

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به همراه تیم مذاکره کننده هسته‌ای به منظور شرکت در سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره راه‌حل جامع برنامه هسته‌ای ایران، تهران را به مقصد وین محل برگزاری این دور از مذاکرات ترک کرد.

سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه،‌ مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر امور خارجه، محمد امیری مدیرکل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیرکل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی ترکیب تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را تشکیل می‌دهند.

امیرحسین زمانی‌نیا نیز به عنوان یکی از اعضای تیم مشاوران حقوقی، ظریف را در این سفر همراهی می‌کند.

نشست وین3 قرار است از روز سه‌شنبه19فروردین ماه به مدت2 روز در شهر وین برگزار شود. دسترسی ایران به فناوری، بازار تجارت و منابع بانکی، نحوه نظارت و بازرسی وزمان دوره نهایی در دستورکار این دور از مذاکرات قرار دارد.

مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 درباره گام پایانی توافقنامه ژنو نیز روز پنجشنبه 14 فروردین ماه به مدت سه روز در شهر وین برگزار و به این مباحث و مباحث باقیمانده از وین 2 پرداخته شد. مذاکرات وین 2 روزهای 27 و 28 اسفندماه 1392 در شهر وین برگزار و به مباحثی چون غنی سازی، رآکتور آب سنگین اراک، تحریم‌ها و همکاری‌های بین‌المللی در زمینه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای پرداخته شد.

ظریف در خصوص مذاکرات بعدی درباره راه‌حل جامع نیز عنوان کرد: قرار است در جلسه اردیبهشت کار مذاکره را شروع کنیم و اگر امکان باشد وارد تدوین سند نهایی شویم. یعنی سه ماه اول مذاکرات جامع را به بحث و سه ماه دوم را به مذاکره و تدوین بگذرانیم و در صورت وجود حسن نیت و اراده سیاسی، بتوانیم این موضوع را حل و فصل کرده و به نتیجه برسانیم و بعد وارد اجرای این تفاهم شویم.

93/1/18/خبرگزاری ایتارتاس/ریابکوف: انتظار خاصی از این دور از مذاکرات نداریم

"سرگئی ریابکوف” معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده ارشد این کشور در مذاکرات هسته‌ای می‌گوید انتظار خاصی از این دور از گفت‌وگوها ندارد. دور تازه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 از روز سه‌شنبه در شهر وین آغاز می‌شود. پیش از این طرفین اعلام کرده بودند که این دور از مذاکرات هم بیشتر بر تبادل نظر متمرکز است. یک مقام آمریکایی دو روز قبل به خبرنگاران گفته بود طرفین از اواسط اردیبهشت شروع به نوشتن پیش‌نویس توافق جامع هسته‌ای خواهند کرد.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/19/خبرگزاری ایتارتاس/ریابکوف: بحران اوکراین تاثیری بر مذاکرات هسته‌ای در وین ندارد

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر خارجه و طرف مذاکره کننده روسی در مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه "1+5”، در آستانه دور سوم این مذاکرات در وین اعلام کرد که دستیابی به توافق بین طرفین تا تاریخ 20 جولای کاملا واقعی است و اکنون لازم است تا روی متن سند نهایی کار شود.

برخی کارشناسان نگران این مسئله هستند که جو حاکم بر مذاکرات هسته‌ای در وین تحت تاثیر عوامل خارجی و اختلافات روسیه و کشورهای غربی بر سر اوکراین، تیره شود. البته معاون وزیر خارجه روسیه با چنین نظری موافق نیست.

ریابکوف در این رابطه گفت: فکر نمی‌کنم که چنین اتفاقی بیفتد، چرا که پیشرفت در مذاکرات با ایران برای همه طرفین دارای اهمیت زیادی است و همه تلاش خواهند کرد تا صرف نظر از اختلاف نظرات پیرامون مسائل دیگر، مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران از طریق دیپلماتیک و سیاسی حل و فصل شده و مذاکرات که تاکنون در جهت درستی حرکت داشته، به نتیجه مطلوب و مطابق با منافع ملی همه طرفین، از جمله دولت آمریکا و ایران برسد.

93/1/19/ ظریف: ادامه مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی سنگین و نیازمند مسئولیت‌پذیری جمعی است

”محمد جواد ظریف” وزیر خارجه کشورمان در آخرین پست صفحه فیس‌بوک خود درباره روند پیشرفت مذاکرات هسته‌ای نوشت: "تا یکی دو ساعت دیگر مذاکرات با 1+5 در مقر ملل متحد در وین شروع می شود. این دور از مذاکرات، احتمالا آخرین دور مرور موضوعات مهم که هر یک از طرفین معتقد است به شکلی می باید در توافق نهایی مورد توجه واقع شوند خواهد بود و از دور بعد نگارش مشترک توافق نهایی را آغاز خواهیم کرد که کاری پیچیده، دشوار و کم سرعت خواهد بود." وی افزود: "هر یک از دوستان و هموطنان هم که نظر مشورتی، نکته حقوقی یا پیشنهادی در این زمینه دارند می توانند به آدرس ایمیل من ارسال کنند.”

ظریف همچنین در پیامی در شبکه توییتر نیز نوشت ادامه مذاکرات برای دستیابی به توافق نهایی سنگین و نیازمندمسئولیت‌پذیری جمعی است. به خصوص اینکه در راستای منافع همه طرف‌ها باشد.

93/1/19/جروزالم‌پست/یعلون:باید برای رویارویی با تهران آماده باشیم

"موشه یعلون” در تازه‌ترین اظهارنظر در مورد توافق هسته‌ای موقت با ایران، گفت از زمان آن توافق، تحریم‌های اقتصادی علیه ایران چندین بار نقض شده است. وزیر جنگ رژیم‌صهیونیستی که دیروز در تل‌آویو در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت اسرائیل به دقت روند مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 را دنبال می‌کند. وی تصریح کرد که اسرائیل همچنان به آماده‌سازی ارتش خود برای رویارویی احتمالی با ایران ادامه می‌دهد.

دو هفته قبل هم روزنامه صهیونیستی "هاآرتص” به نقل از منابعی در دفتر نخست‌وزیری رژیم‌صهیونیستی گزارش داد که وی دستور داده است عملیات آماده‌سازی ارتش برای حمله احتمالی به تأسیسات هسته‌ای ایران در سال 2014 ادامه داشته باشد. یعلون هم در این مورد گفته است: "ما باید بر اساس این رویکرد که "اگر خودمان به فکر خودمان نباشیم، چه کسی به فکر ماست”، آماده شویم. ایرانی‌ها دیگر مثل قبل منزوی نیستند. از دید آن‌ها، اوضاع (بعد از توافق موقت) بهبود یافته است.”

93/1/19/ کری: اظهار خوش‌بینی نمی‌کنم، اما مذاکرات هسته‌ای جدی پیش می‌رود

"جان کری” وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه گفت مذاکرات هسته‌ای با ایران، با جدیت پیش می‌رود. وی در این مورد گفت: "نمی‌خواهم به هیچ وجه ابراز خوش‌بینی کنم... اما مذاکرات جدی است.” کری همچنین گفته است آمریکا برای حمایت از تحریم‌های بیشتر علیه ایران "نه فقط در زمینه موضوع هسته‌ای، بلکه حقوق بشر و حمایت از تروریسم” آمادگی دارد.

وی که در کنگره آمریکا صحبت می‌کرد، در بخش دیگری از اظهاراتش مدعی شد که اکنون زمان گریز ایران برای رسیدن به توان تولید بمب اتم 2 ماه است و توافق جامع هسته‌ای باید آن را به 6 تا 12 ماه برساند.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/20/ عراقچی:تمایل طرفین برای پیدا کردن راه‌حل و زمینه‌های مشترک وجود دارد

سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای امشب (سه‌شنبه) پس از پایان روز اول سومین دور مذاکرات وین درباره گام پایانی توافقنامه ژنو در جمع خبرنگاران ایرانی گفت: مذاکرات بین ایران و 1+5 امروز از ساعت 9:30 صبح شروع تا 6 بعدازظهر ادامه یافت و با برخی ملاقات‌های دوجانبه یکسره این مذاکرات ادامه داشت. هدف این دور از مذاکرات آخرین بحث‌ها و بررسی‌ها در خصوص موضوعات در دستورکار است و تلاشی که دو طرف انجام می‌دهند که دیدگاه‌هایشان درباره هر موضوع و مسئله به هم نزدیکتر شود. هر دو طرف دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند و سؤالات خود را مطرح و در مجموع بحث‌های کلان برای رسیدن به یک درک نزدیک‌تر از هم و کم کردن فاصله‌ها و آماده شدن برای ورود به جزییات از جلسه آینده صورت می‌گیرد.

معاون وزیر خارجه ادامه داد: بحث‌ها در فضای خوبی برگزار شد و طرفین بر مواضع خود هستند، در برخی موضوعات اختلافات کمتر شده و در برخی موضوعات هنوز فاصله‌ها به قوت خود باقی است، ولی تمایل طرفین برای پیدا کردن راه‌حل و زمینه‌های مشترک وجود دارد.

معاون وزیر خارجه همچنین گفت: فردا بعد از پایان مذاکرات اولین جلسه کمیسیون مشترک بین ایران و 1+5 در سطح کارشناسان برگزار می‌شود که مرور می‌کند بر اجرای توافق ژنو در طول سه ماه گذشته و نمایندگانی از همه دستگاه‌هایی که به نوعی درگیر با توافق ژنو هستند تشریف آورده‌اند و در جلسه فردا شرکت می‌کنند.

عراقچی در خصوص برگزاری نشست بعدی ایران و 1+5 درباره گام پایانی توافق ژنو خاطرنشان کرد: این مذاکرات در دهه آخر اردیبهشت ماه در وین برگزار خواهد شد که زمان دقیق آن فردا اعلام می‌شود. عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای درباره رایزنی‌های دوجانبه‌اش با وندی شرمن نماینده آمریکا در گروه 1+5 خاطرنشان کرد: در حاشیه 1+5 با هر هیأتی که نیاز باشد گفت‌وگوهای دوجانبه صورت دهیم این کار را خواهیم کرد و هیچ فرقی بین کشورهای مختلف از این جهت نیست. با هیأت آمریکایی معمولا صحبت‌هایمان یک مقدار جدی‌تر و بیشتر از بقیه است به این دلیل که خیلی از تحریم‌هایی که علیه ایران وجود دارد، تحریم‌های یکجانبه آمریکایی‌هاست و برای رفع این تحریم‌ها و چگونگی رفع آن، معمولا بحث‌هایمان با آمریکایی ها یک مقدار جدی‌تر و بیشتر از بقیه هست. ضمن اینکه با بقیه کشورها در فرصت‌های دیگر امکان ملاقات داریم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا درباره رآکتور اراک به دیدگاه مشترکی رسیده‌اید؟ با بیان اینکه اراک یکی از موضوعات در دستورکار ماست، گفت: ما پذیرفتیم نگرانی‌ها مربوط به رآکتور اراک را به نحوی برطرف کنیم. معتقدیم از طریق فنی و استفاده از تکنولوژی‌های روز می‌توان این نگرانی‌ها را کاهش داد و به حداقل رساند.

معاون وزیر خارجه درباره تعهدات طرف مقابل گفت: در توافق ژنو تعهدات طرف مقابل به صورت روشن بیان شده است. اصلی‌ترین تعهد آنها پذیرش حقوق هسته‌ای ایران و اجرای این حقوق است و اینکه غنی سازی ادامه خواهد یافت و تعهد بعدی برداشته شدن همه تحریم‌هاست.

وی با بیان اینکه این تعهدات از نظر ما به هیچ وجه کمرنگ نشده، عنوان کرد:تعهدات طرف مقابل باید در طول گام نهایی محقق شود. یکی از موضوعات بحث ما در دوره قبل و این دوره کنونی نحوه برداشته شدن تحریم‌ها بوده که یک جلسه چندین ساعته به این موضوع اختصاص داده شد. همینطور بحث همکاریهای صلح‌آمیز هسته‌ای با ایران که بحث‌های چندین ساعته در دور قبلی و کنونی صورت گرفت. عراقچی ادامه داد: اگر رسانه‌های غربی قسمت‌های مربوط به خود را برجسته می‌کنند از دید خودشان حق دارند و جا دارد رسانه‌های ما روی این قسمت تعهدات طرف مقابل بیشتر کار کنند و برای مردم توضیح دهند.

وی در پاسخ به این سوال که ایران در بحث نظارت چه مقدار نظارت را می‌‌پذیرد؟ خاطرنشان کرد: در بحث نظارت ما به طور اصولی مشکلی نداریم، از این جهت که چیزی برای مخفی کردن نداریم. برنامه پنهان و مخفی نداریم همه ابعاد برنامه ما صلح آمیز و در چارچوب مقررات بین‌المللی است. با نفس نظارت بیشتر مشکل نداریم ولی با سوء استفاده از نظارت مشکل داریم. باید اطمینان حاصل کنیم که هر گونه نظارتی در چارچوب مبانی قانونی صورت گیرد و دوم دلایل منطقی برای آن وجود خواهد داشت و سوم اینکه سوء استفاده‌ای از آن صورت نخواهد گرفت. امیدواریم به راه‌حلی برسیم که در چارچوب تعهدات ایران بتوانیم امر نظارت را محقق کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره تقلیل تعداد سانتریفیوژها خاطرنشان کرد: نفس برنامه غنی سازی ایران موضوع مذاکره نیست و برنامه غنی سازی ادامه پیدا خواه کرد اما ابعاد و اندازه‌های آن موضوع مذاکره است و در این خصوص در حال مذاکره هستیم انشاءالله در پایان مذاکرات مباحث آن روشن می‌شود.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در خصوص مشکلات بازگشت درآمدهای نفتی به کشور خاطرنشان کرد: مسائل بانکی سختی هایی دارد چون مکانیسم‌های بانکی پیچیده است و سالها آمریکایی‌ها تلاش کردند این مکانیسم‌ها را متوقف و منجمد کنند. راه‌اندازی دوباره آنها سختی‌ها و پیچیدگی های خود را دارد و زمان خاص خود را می طلبد. تا آنجایی که مطلع هستیم این مکانیسم‌ها الان فعال شده و کار می‌کند حتما توضیحات بیشتر را دوستان در بانک مرکزی خواهند داد.

وی درباره کمیسیون مشترک گفت: احساس کردیم اگر در این مقطع جلسه برگزار و نهادهای درگیر در توافق ژنو از نزدیک با کارشناسان مربوطه در 1+5 موضوعات را بحث کنند، مفید خواهد بود. وی در پاسخ به سوالی درباره رفتار غیرمنطقی پارلمان اروپا گفت: باید بین اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا تفاوت قائل بود. پارلمان اروپا نقش حاشیه‌ای در اروپا دارد حتی در حد پارلمان های ملی کشورها نمی‌تواند ایفای نقش کند و تصمیماتی که می‌گیرد و قطعنامه‌ای صادر می‌کند حالت الزام آور برای کشورهای اروپایی ندارد.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/20/شینهوا/چین از ایران و گروه ۱+۵ خواست در مذاکرات انعطاف داشته باشند

چین از ایران و قدرتهای جهانی خواست که در مذاکرات هسته ای که در وین در جریان است از خود انعطاف نشان دهند. هونگ لی سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: مذاکرات 2 روزه بین ایران و گروه 1+5 نشان دهنده حرکت مثبت در مذاکرات است.

93/1/20/یو اس ای نیوز/کری: نهایی شدن توافق ایران و روسیه دیپلماسی هسته‌ای را در معرض خطر قرار می‌دهد

"جان کری” وزیر خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در کمیته سنا تصریح کرد که در صورت نهایی شدن قرار داد نفتی کالا مقابل نفت ایران و روسیه، واشنگتن تحریم‌های اقتصادی تصویب خواهد کرد و دیپلماسی هسته‌ای در معرض خطر قرار می‌گیرد.

روزنامه "کامرسانت” گزارش کرد که روسیه در نظر دارد ۵۰۰ هزار بشکه نفت ایران را در روز خریداری کند و در قبال آن کالا به ایران پرداخت کند.

در حالیکه مذاکره کنندگان ۱+۵ و ایران در وین در حال مذاکره هستند، کری به کمیته روابط خارجی سنا گفت که دولت اوباما به ایران و روسیه درباره پیشبردن این قرارداد نفتی هشدار داده است. وی ادامه داد که این قرارداد، توافق موقت ایران و ۱+۵ که در نوامبر سال گذشته میلادی حاصل آمد را نقض می‌کند و می‌تواند تحریم‌های آمریکا را به همراه داشته باشد.

93/1/20/ رویترز/ آمانو: توافق هسته‌ای ایران طبق برنامه اجرا شده است

"یوکیا آمانو” مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز، چهارشنبه، تصریح کرد که توافق اولیه بین ایران و 1+5 طبق برنامه اجرا شده است. آمانو در حین سفر به "اسلو” گفت: من می‌توانم به شما بگویم که این اقدامات طبق برنامه اجرا شده است.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/20/ افتتاح واحد تولید اکسیژن ۱۸ در خنداب اراک و اتاق کنترل رآکتور تهران

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در همایش روز ملی فناوری هسته ای گفت: ما امروز با اجازه ای که از محضر رهبر کسب کردیم امیدواریم 2 دستاورد ارزشمند را عرضه کنیم. اولین دستاورد واحد تولید اکسیژن 18 است که عنصر بسیار مهمی در صنایع پزشکی و محیط زیست است و برای اولین بار در ایران موفق شدیم آن را تولید کنیم. ما قصد داریم با اجازه ملت بزرگوار ایران واحد تولید اکسیژن 18 را در اراک راه اندازی کنیم. وی از طریق ویدئو کنفرانس این واحد را در خنداب اراک افتتاح کرد. در این مراسم همچنین اتاق کنترل رآکتور تحقیقات هسته ای تهران نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

صالحی بعد از افتتاح این ۲ دستاورد مهم گفت: این دستاوردها را خدمت دکتر روحانی تبریک عرض می‌کنیم. وی افزود: در حال حاضر بر روی طراحی یک رآکتور آب سبک با نوآوریهای جدید تمرکز کردیم و تلاش می‌کنیم رآکتورهای جدیدی را از این نوع بسازیم. صالحی ادامه داد؛ ما مایلیم که تحت نظارت آژانس این فناوری را برای کشورهای دیگر نیز بسازیم.

93/1/20/ اشتون: بین طرفین مذاکره‌کننده هسته‌ای اختلافاتی وجود دارد

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتجادیه اروپا پس از دیدار با یکدیگر در وین، پایتخت اتریش کنفرانس خبری مشترک برگزار کردند. کاترین اشتون در این کنفرانس خبری گفت که طرفین در مذاکرات هسته‌ای برگزار شده در وین به دنبال دستیابی به توافق بر اساس طرح اقدام مشترک بوده‌اند. وی گفت که در این مذاکرات به جزئیات پرداخته شده؛ اشتون افزود تفاوتهایی برای رسیدن به توافق وجود دارد اما طرفین در تلاشند تا شکافها را کاهش دهند.

93/1/20/ مقام آمریکایی: معلوم نیست اختلافات هسته‌ای با ایران قابل حل باشند

یک مقام آمریکایی به خبرگزاری انگلیسی رویترز گفته معلوم نیست اختلافات موجود در مذاکرات هسته‌ای با ایران قابل حل باشند. این مقام آمریکایی گفته ایران و کشورهای ۱+۵ در حال آماده‌سازی پیش‌نویس طرح توافق جامع برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران هستند اما معلوم نیست که آنها بتوانند اختلافات را کنار بگذارند. این مقام بلندپایه آمریکایی در پایان ننشست دو روزه هسته‌ای ایران و ۱+۵ گفت: "ما در حال حاضر تدوین پیش‌نویس را آغاز کرده‌ایم. در حال حاضر نمی‌دانیم آیا ما خواهیم توانست اختلافات را حل کنیم یا خیر.”

93/1/20/ رویترز/ ابراز امیدواری چین درباره نتایج مذاکرات هسته‌ای ایران

چین ضمن ابراز امیدواری درباره حصول توافق جامع بین ایران و کشورهای ۱+۵ در مذاکرات هسته‌ای، نقش روسیه در این مذاکرات را ستود. طبق گزارش خبرگزاری رویترز یک مقام بلندپایه چین که در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای ۱+۵ حاضر بود گفت که ایران و شش قدرت جهانی پیش از اتمام موعد توافق موقت هسته‌ای ژنو از خود احساس اضطرار برای پیشبرد امور نشان دادند.

این مقام چینی که "وانگ گون” نام دارد به خبرنگاران گفت: "همه در حال حرکت به سمت توافق نهایی هستند.” وی افزود: "به نظر می‌رسد تمامی طرفین در تلاشهایی که دارند مشتاق و صادق هستند.” این مقام چینی که مسئول ادره تسلیحاتی وزارت خارجه چین است گفته که مسکو علی‌رغم تنش‌هایی که با غرب بر سر مسائل اوکراین داشته نقش بسیار سازنده‌ای در این مذاکرات ایفا کرده است.”

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/20/ مصاحبه مطبوعاتی ظریف در وین

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از پایان نشست خبری مشترک با کاترین اشتون در نشست خبری جداگانه در جمع خبرنگاران ایرانی به تشریح سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره گام پایانی توافق ژنو پرداخت و به سؤالات مطرح شده پاسخ داد.

تصمیم گرفتیم با جدیت و به صورت مشترک از روز 23 اردیبهشت شروع کنیم به نگارش که با دیدار پایان روز کار را شروع و از صبح 24 در جلسه رسمی و بعد در جلسه نگارش بین ما و خانم اشتون، مرحله تدوین را شروع می‌کنیم.

ظریف ادامه داد: از الان سه ماه فرصت است برای تدوین محصول نهایی و برای اینکه در این مرحله حداکثر دقت را داشته باشیم، یک کمیته مشورتی حقوقی از اساتید برجسته حقوق بین‌الملل و فارغ التحصیلان حقوق بین‌الملل از دانشگاه‌های معتبر تشکیل دادیم که در این اجلاس برخی از آنها به ما پیوستند و در تهران شکل نهایی خود را خواهد گرفت و در کنار هیات مذاکره کننده مسئولیت ارائه مشورت حقوقی را خواهند داشت که قوی‌تر و دقیق‌تر وارد مرحله نهایی شویم.
وی در خصوص مخالفت آمریکایی‌ها با ابوطالبی گزینه تصدی دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل و واکنش ایران به این اقدام آمریکا گفت: نباید اجازه داد گروهی تندرو دستورکار حضور ایران در سازمان ملل را تعیین کنند و این رفتار برای ما قابل قبول نیست. سازوکارهایی در ملل متحد برای پیگیری این موضوع هست. حسب مورد تصمیم می‌گیریم چگونه بهترین روش را برای پیگیری دنبال کنیم.

93/1/21/ ایتارتاس/ ابراز رضایت ریابکوف از جدیدترین دور مذاکرات ایران و 1+5

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که این دور از مذاکرات هسته‌ای بین نمایندگان ایران و گروه "1+5” در وین بد نبود و اکنون زمینه لازم برای جمع بندی مشخص در خصوص متن توافقنامه نهایی وجود دارد. این دیپلمات روس افزود: البته مشکلاتی نیز وجود دارد که ظاهرا حرکت به سمت رفع آنها به کندی پیش می‌رود. ریابکوف افزود: از جمله این مسائل باید به دورنمای غنی سازی اورانیوم در ایران، ساخت راکتور هسته‌ای در اراک و مسئله لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد.

93/1/21/ رسانه‌های مصری/ صباحی: از حق ایران برای دست یابی به فناوری صلح آمیز هسته‌ای حمایت می‌کنم

"حمدین صباحی” موسس جریان مردمی مصر و یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور که در برنامه‌ای تلویزیونی حضور پیدا کرده بود، تأکید کرد که از حق ایران در دست یابی به فناوری صلح آمیز هسته‌ای حمایت می‌کند.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/21/ رئیس سابق سیا:آمریکا در صورت توافق هسته‌ای با ایران باید حضور نظامی و اطلاعاتی خود در منطقه را افزایش دهد

"دیوید پترائوس”، رئیس سابق سیا، دریادداشتی در واشنگتن‌پست درباره توافق هسته‌ای ایران و 1+5 نوشت: بحثی که در این مذاکرات به طرز وسیعی به آن پرداخته نمی‌شود، بررسی کامل‌تر مفاهیم استراتژیکی که یک توافق هسته‌ای می‌تواند بر جایگاه آمریکا در خاورمیانه داشته باشد، است.

وی افزود:چنین ارزیابی می‌بایست با بررسی پیامدهای لغو اکثر تحریم‌های ایران و از سرگرفته شدن روابط تجاری عادی ایران با اقتصادهای مهم جهان آغاز شود و همین چشم‌انداز، محکم‌ترین اهرم ما برای متقاعد کردن دولت ایران برای رها کردن بخش‌های کلیدی از برنامه‌ هسته‌ای‌اش می‌باشد.

مسیر این گزارش سپس به سمت ادعاهای حمایت ایران از تروریسم منحرف شد و پترائوس گفت که با این حال لغو تحریم‌ها، به تقویت اقتصادی دولت ایران نیز منجر می‌شود. از طرف دیگر ایران خود حامی مهم تروریسم است و حتی در زمان تحریم‌های فلج‌کننده‌ای که به این کشور تحمیل شده بود، ایران به عنوان بخشی از دستورکار ژئوپلتیکی گسترده‌تر خود در سراسر خاورمیانه و فراتر از آن، از گروههای افراطی حمایت می‌کرد که این اقدامات در تضاد با منافع آمریکا و نزدیک‌ترین همپیمانان آن به حساب می‌آید.

پترائوس در ادامه این یادداشت با اشاره به این موارد گفت که این فرضیات نباید موجب شود که دیپلماسی با تهران را رها کنیم. جلوگیری ایران از دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای باید اولویت برتر ما باشد و بعلاوه، گزینه نظامی هزینه‌ها و خطراتی را برای ثبات منطقه و اقتصاد جهان به همراه دارد و همچنین اقدام نظامی به اندازه یک توافق خوب که از راه مذاکره به دست آمده نمی‌تواند تضمین پایان دادن به تهدید هسته‌ای را بدهد.

وی تأکید کرد که واشنگتن حتی در صورت توافق جامع با ایران نباید حضور خود در خاورمیانه را کاهش دهد و حتی می‌بایست حضور نظامی، دیپلماتیکی و اطلاعاتی در منطقه را افزایش دهد تا به این طریق به شرکای خود کمک کند بتوانند علیه قدرت ایران توازن پیدا کنند.

93/1/21/ نشریه اتریشی استاندارد/ظریف:دستیابی به توافق جامع هسته‌ای به اراده سیاسی،صداقت ودوری ازمواضع افراطی نیازدارد

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با یک نشریه آلمانی زبان درباره مذاکرات بین ایران و کشورهای 1+5 گفت که ایران بستر توافق با آن کشورها را فراهم کرده است. ظریف در مصاحبه با نشریه اتریشی "استاندارد” در پاسخ به این سوال که چه چیزی وی را به حصول توافق هسته‌ای مطمئن می‌کند، گفت: "ما تسلیحات هسته‌ای نداریم و به دنبال آن هم نیستم؛ بنابراین فکر نمی‌کنم که دستیابی به توافق هسته‌ای کار دشواری باشد.” وزیر خارجه ایران افزود: "ما از یک طرف دغدغه حقوق هسته‌ای ایران و از طرف دیگر دغدغه رفع نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای ایران راداریم.”

93/1/23/ بی‌بی‌سی/ "ویلیام برنز” معاون وزیر خارجه آمریکا از سمت خود کناره‌گیری می‌کند

"ویلیام جی برنز”، معاون وزیر خارجه آمریکا که در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای ایران نقش داشته است در اکتبر سال جاری میلادی از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

93/1/23/ روزنامه السفیر/ دیپلمات آمریکایی: تصمیم نهایی هسته‌ای را رهبر عالی ایران خواهد گرفت

”فردریک هاف” فرستاده پیشین آمریکا در مرحله انتقالی سوریه در گفت‌و‌گو با السفیر، نسبت به توافق جامع هسته‌ای بین ایران و غرب ابراز امیدواری کامل کرد. فردریک هاف ابراز امیدواری کرد که رسیدن به توافق بین المللی در موردپرونده هسته ای ایران در مدت تعیین شده یک امر ممکن باشد. فردریک هاف افزود : در ایران موانع و اختلاف نظرهای فراوانی وجود دارد و من معتقدم که تصمیم نهایی به رهبر عالی جمهوری اسلامی ایران بازمی‌گردد.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/24/ غنی‌سازی یک تا ۹۰ درصد حق ایران است/سانتریفیوژهای نسل ۴ را برای نطنز در نظر گرفته‌ایم

علی‌اکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه تلویزیونی ثریا به تشریح عملکرد سازمان انرژی اتمی و فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: این فناوری "مردمی‌ترین" فناوری ایرانیان است که واقعاً عبارت زیبایی است، این فناوری که این همه فشار را به ملت وارد کرده است, آن هم فشاری که واقعاً می‌شود گفت ناعادلانه و غیر منصفانه بوده است. وی در ادامه افزود : یعنی بی‌هیچ دلیلی این فشار را وارد کرده‌اند خوب آن‌ها می‌خواستند بهانه‌های سیاسی را در یک قالب بریزند و قالب هسته‌ای را اتخاذ کردند اما عدو ( دشمن) شود سبب خیر.

93/1/24/ آسوشیتدپرس/ انتخاب ابوطالبی غیرقابل قبول است/مذاکرات هسته‌ای ادامه می‌یابد

"سامانتا پاور” نماینده آمریکا در سازمان ملل روز یکشنبه با غیرقابل قبول خواندن انتخاب "حمید ابوطالبی” از سوی ایران برای نمایندگی در سازمان ملل، گفت تهران باید فرد دیگری را به جای وی معرفی کند. وی که با برنامه "این هفته” شبکه "ای‌بی‌سی” گفت‌وگو می‌کرد، همچنین گفت تنشی که بر سر انتخاب ابوطالبی در روابط دو کشور به وجود آمده، تاثیری بر مذاکرات هسته‌ای نگذاشته و این گفت‌وگوها ادامه می‌یابد.

93/1/25/ ای بی سی نیوز/ وقتی برنامه هسته‌ای ایران قابل تحدید است، نباید ایده جنگ را پذیرفت

سناتور "رند پائول” از ایالت کنتاکی در مصاحبه با شبکه "ای بی سی نیوز” در خصوص برنامه هسته‌ای ایران تصریح کرد که معتقد است تمامی گزینه‌ها برای جلوگیری از هسته‌ای شدن ایران باید روی میز قرار داشته باشد اما وقتی تهدید هسته‌ای ایران قابل مهار و تحدید است، همانطور که فرایند مذاکرات تهران و 1+5 در حال پیشرفت است، آمریکا نباید به دنبال ایده جنگ باشد.

93/1/25/ رادیو اسرائیل/ تل‌آویو: اظهارات کری درباره توانمندی هسته‌ای ایران نگران‌کننده و غیرقابل قبول است

"اووال استینیتز” وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی در مصاحبه با رادیو اسرائیل ضمن انتقاد از اظهارات اخیر "جان کری” وزیر خارجه آمریکا مبنی بر آنکه جهان احتمالاً بر سرکوب توانمندی هسته‌ای ایران نمی‌تواند اصرار ورزد، گفت که این به مفهوم تسلیم شدن در مقابل ایران است.

93/1/25/کمیته کنفرانس بازنگری "ان پی تی” ۱۹ آوریل در نیویورک تشکیل جلسه می‌دهد

کمیته مقدماتی برای کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای سومین نشست خود را 28 آوریل تا 9 ماه مه 2014 (8 تا 19 اردیبهشت) در مقر سازمان ملل در نیویورک برگزار خواهد کرد. این سومین نشست این کمیته است که تا کنون برای فراهم کردن مقدمات کنفرانس بازنگری ان پی تی که سال 2015 برگزار خواهد شد برگزار میشود.

93/1/25/ سی بی سی نیوز/ یک شرکت کانادایی متهم همکاری هسته‌ای با ایران شد

یک شرکت کانادایی از سوی دولت این کشور متهم به همکاری با ایران و صادرات یک قطعه که در صنعت هسته‌ای کاربرد دارد شد. این شرکت متهم به صادرات یک قطعه شده است که این قطعه می‌تواند در برنامه هسته‌ای ایران به کار گرفته شود. شرکت "رد دییر لی اسپیشیالیست” از سوی آژانس خدمات برون مرزی کانادا (CBSA) و پلیس سلطنتی کانادا (RCMP) متهم به نقض تحریم‌های بین المللی علیه ایران شده است.

آژانس خدمات برون مرزی کانادا بعد از 3 سال تحقیق در این زمینه اعلام کرده است که این شرکت در سال 2011 قطعاتی با کاربردی دوگانه (در صنعت نفت و صنعت هسته‌ای) به ایران صادر می‌کرده است که میتوانسته در برنامه هسته ای ایران از آن استفاده شود.

93/1/26/ ایتارتاس/ سفر پوتین و اوضاع در اوکراین و سوریه؛ موضوع مذاکرات لاوروف در پکن

"سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر رسمی امروز، سه شنبه، خود به چین،مقدمات سفر "ولادیمیر پوتین" رئیس‌جمهوری روسیه به پکن را فراهم می‌سازد. در بیانیه وزارت خارجه روسیه با اشاره به اینکه وزاری امور خارجه دو کشور همچنین به تبادل نظر در خصوص طیف وسیعی از مسائل مهم بین المللی و منطقه‌ای، از جمله اوضاع در سوریه، افغانستان، مذاکرات ایران و گروه 1+5 و اوضاع در شبه جزیره کره خواهند پرداخت، یادآوری شده که مقامات مسکو و پکن در خصوص تمامی این مسائل مواضعی یکسان و یا بسیار نزدیک به یکدیگر دارند.

ظریف:دوستان نظر مشورتی خود را برای من ای‌میل کنند/وزیرجنگ اسرائیل:خود را برای رویارویی با ایران آماده می‌کنیم/کری:آمادگی اعمال تحریم ایران در حوزه حقوق بشر را داریم/عراقچی:نامه روحانی به رهبری عین واقعیت بود

93/1/27/ واکنش عراقچی به تحریف سخنانش

سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس در خصوص انتشار فایل صوتی منتسب به وی در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها، با ابراز تعجب از پخش ناقص و تحریف شده‌ی سخنانش در یک جلسه خصوصی، عنوان کرد:‌ نگرانم که اینطور بازی با منافع ملی تا کجا می‌خواهد پیش برود!

عراقچی به رسانه‌ها توصیه کرد که منافع ملی کشور و احقاق حقوق هسته‌ای ملت بزرگ ایران را قربانی اهداف کوتاه مدت سیاسی خود نکنند. لازم به ذکر است برخی رسانه‌ها مطالبی منتسب به سید عباس عراقچی درباره شناسایی حق غنی‌سازی ایران را منتشر کرده و مدعی شده‌اند که نظر عراقچی با نظر رئیس جمهور در این خصوص مغایرت دارد.

93/1/27/ شینهوا/ آمانو: آژانس نمی‌تواند نتیجه‌گیری کند که برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه خود با "شینهوا” تصریح کرد که آژانس برای حل سریع‌تر موضوع هسته‌ای به همکاری با تهران نیاز دارد و همچنان نمی‌تواند نتیجه گیری کند که برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است.

"یوکیا آمانو” مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مصاحبه روز سه‌شنبه خود با "شینهوا" تصریح کرد که آژانس برای حل سریع‌تری موضوع هسته‌ای به همکاری تهران نیاز دارد. وی ادامه داد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انتظار دارد به همراه ایران برای رویارویی با موضوعات نامشخص حول محور برنامه هسته‌ای تهران به جلو پیش رود تا تضمین حاصل کند که ماهیت برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز است. آمانو به شینهوا گفت که تابحال نه هیچ چارچوب پیشنهادی وجود داشته نه پاسخ‌های روشنی از جانب تهران درباره این همکاری مطرح شده است.

93/1/28/ پترائوس: احتمال دارد ایران و ۱+۵ قبل از پایان ضرب‌الاجل ۶ ماهه به توافق جامع برسند

"دیوید پترائوس”، رئیس سابق سیا و فرمانده سابق فرماندهی مرکزی آمریکا، اعلام کرد که شانس اینکه آمریکا و شرکای بین‌المللی آن به توافق جامع در خصوص برنامه هسته‌ای ایران دست پیدا کنند هم‌اکنون بیشتر شده است.

وی طی مراسمی در دانشگاه هاروارد گفت: چشم‌انداز رسیدن به توافق جامع هم‌اکنون به بیش از 50 درصد رسیده‌ است که چند هفته پیش و چند ماه پیش چنین نگرشی وجود نداشت. من هم‌اکنون به این باور رسیدم که رسیدن به توافق محتمل است و احتمال دارد قبل از به پایان رسیدن ضرب‌الاجل 6 ماه چنین توافقی صورت گیرد.

رئیس سابق سیا اعلام کرد که آمریکا و همپیمانان این کشور نگرش بسیار خوبی به برنامه هسته‌ای ایران طی سالها داشته‌اند. وی ادامه داد: نگرانی من سایت‌های مخفیانه‌ای است که در عمق زمین دفن شده‌اند اما به هرحال در این عصر و زمان چنین مخفی‌کاری‌هایی آسان نیست.

93/1/28/ نووستی/ ریابکوف: هدف آمریکا از تحریم روسیه، رسیدن به بازار پرسود ایران است

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآوری کرد که دلیل واقعی اظهارات مقامات آمریکایی در خصوص امکان اعمال تحریم‌های مضاعف علیه سوریه به خاطر همکاری اقتصادی با ایران، مبارزه بر سر دستیابی به بازار ایران است.

ریابکوف گفت:دیر یا زود تحریمهای بین المللی علیه ایران برداشته خواهند شد و ظاهرا مقامات واشنگتن، مانند پایتختهای اروپایی خواهان رقابت برای رسیدن به موقعیت بهتری در بازار پرسود ایران هستند و توافقات مقامات مسکو و تهران در مورد هر نوع همکاری اقتصادی-بازرگانی، مانعی بر سر راه رسیدن به این هدف خواهد بود و تهدیدها برای اعمال تحریم روسیه هم از همینجا ناشی می شود.

93/1/29/ عراقچی: نامه رئیس جمهور به مقام معظم رهبری درباره توافق ژنو عین واقعیت بود

سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان گفت همان طور که رئیس جمهور محترم در نامه خود به مقام معظم رهبری نیز اشاره فرموده‌اند توافق ژنو صراحتا حقوق هسته‌ای کشورمان را به رسمیت شناخته و با پذیرش ادامه غنی سازی در ایران، حق غنی سازی جمهوری اسلامی ایران را تثبیت کرده است. لازم به ذکر است برخی رسانه‌ها مطالبی منتسب به سید عباس عراقچی درباره شناسایی حق غنی‌سازی ایران را منتشر کرده و مدعی شده‌اند که نظر عراقچی با نظر رئیس جمهور در این خصوص مغایرت دارد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • میترا1 ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    یادمه یه اقایی میگفت باید سیاست از کف خیابونا جمع بشه ! منظورش این بود که از کف خیابون که افراد حقیقی هستند جمع بشه و بره تو فیس بوک و فضای مجازی ! که افراد ناشناس و .......... هستند ! اینم یه نوع طدبیره دیگه !!!
  • ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    امروز هسته ای فردا حقوق بشر پس فردا اسرائیل این استراتژی کثیف غربی هاست
  • ناشناس ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    جناب عراقچی حق غنی سازی ایران که بر طبق ان پی تی پذیرفته شده بود و دیگر نیازی به مذاکره نبود و اما مذاکرات برای لغو تحریمها لازم بود که متاسفانه با اینهمه عقب نشینی و تعلیق تحریمها افزایش یافته است .
  • ناشناس ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    باز طراحی قلب راکتور آب سنگین اراک که دکتر صالحی مطرح کرده اند به معنای تاخیر 20ساله در راه اندازی آن میباشد و همانند نیروگاه بوشهر زمانبر میشود .
  • حجت ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    1-هسته ای2-موشک های بالستیک3-پهبادهای ایران4-حقوق بشر5-اسرائیل6-حمایت از حزب الله7-رعایت اسلام8-دموکراسی
  • ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    من از تیم هسته ای که فرزندان انقلاب هستن حمایت میکنم(بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب)
  • ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    ای قربونت گل گفتی!!!منافع ملی درخطر است آقایان سر غرور یک ملت مذاکره نفرمایید لطفا
  • ناشناس ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    جناب عراقچی وقتی صدای خودشو وفایل صوتی خودشوتکذیب میکنه بعد انتظار داره مردم بهش اعتماد کنن که مثلا داره از حقوق ما دفاع میکنه ... نه سیدجان به فکر عاقبتت باش تاخوشایند این وان..........
  • یوسف ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    سلام تنها مشورتی که می تونم به آقا ظریف بدم اینه که؛ پدر من بیا بی خیال وزارت شو بذار ملت خودشون حقشونو از کدخدا بگیرن!؟ نه نمیشه !!! ولشکن تو بری عمو حسن که هنوز هست!!!!
  • ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    خفه شو صهیونیست خونخوار
  • Meysam ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    من نمیدونم این فیس بوک رفتن ظریف جاتونو تنگ کرده.مگه ارث باباتونو خورده هی بش گیر میدید که چرا عضو فیسبوکه؟مگه چه ایرادی داره
  • محسن ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    نمی دانم منتشر می کنید یا شماهم گزینشی عمل کرده و به نفع دولت و از ترس توقیف و ... منتشر نمیکنید تاریخ 200 سال گذشته ایران تا قبل از انقلاب اسلامی مشحون از خیانت و وابستگی به شکل های مختلف اقتصادی و فرهنگی بوده و مرحوم آل احمد در غربزدگی قدری موضوع را باز کرده است تا قبل از انقلاب فرماسونری ایران را سرسپرده ملکه انگلیس و در خدمت اهداف صهیونیست قرار داده بود و آمریکایی ها سوار بر کار و در جهت تحمیق ملتهای مسلمان از ایران سواری می گرفتند اما ناگهان نور امیدی پدیدار شد و مردی از نسل زهرای اطهر با دم رحمانی خود مردم را بیدار و بساط اجنبی را از این مملکت بر چید اما مگر شیطان به راحتی ما را رها می کند از راههای مختلف سعی در از بین بردن این نظام دینی کردند اما موفق نشدند تنها راه نفوذ در بدنه و ارکان دینی است که اگر با چاشنی حساسیت و امنیت همراه شود و کسی جرأت نزدیک شدن به ان را نداشته باشد قطعا موفقیت حاصل میشود کار به جایی رسیده که برای انحراف افکار از طریق ممنوع شده ( فیس بوک ) دعوت به ایراد نظر می شود در حالی که همه میدانند این کار فرافکنی است و فرار به جلو برای عدم پاسخگویی تا کی و تا کجا اقایان ؟ مگر شما تافته ی جدا بافته هستید یا از کجا برای خود ثابت کرده اید که از همه بهتر می فهمید ؟ مطالعه تاریخ ایران برای همین است که دقیقا تکرار میشود و افراد وابسته همیشه خود را در مرتبه ی بالاتر از حیث علم و دانش و اطلاعات دیدند و مردم را نامحرم و بیسواد تلقی کردند این خوشبینانه بود اما بدبینانه این است که تصور کنیم سیاه بازی در کار است و همه سر کار و اینها همه آبشخورشان یکی است امروز باید گفت کاری که دشمنان ما نتواستنددر جهت تضعیف ما انجام دهند خودمان توانستیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس