بی بی سی از یک سو ادعاهای ارتش اسرائیل درباره کشف توطئههای تروریستی فلسطینیان را به طور مرتب پوشش میدهد و از سوی دیگر هر واقعهای که حاوی ارائه تصویری منفی از صهیونیستها باشد را سانسور میکند.
به عنوان مثال، 19 مارس (28 اسفند) سربازان اسرائیلی یک نوجوان 14 ساله فلسطینی را که با دوستانش در حال بازی در دشتهای کرانه باختری بودند، با شلیک گلوله به شهادت رساندند.
سربازان اسرائیلی دو دوست 12 و 17 ساله یوسف شوامره را نیز دستگیر کردند، به آن دو دستبند و چشمبند زدند و به شهرک یهودینشین بردند و با زبان عبری آن دو را مورد استنطاق قرار دادند، اما این دو نوجوان چون زبان اسرائیلیها را نمیفهمیدند، پاسخ نمیدادند و همین مسئله سبب شد به شدت مورد شکنجه قرار گیرند.
مطمئنا اگر این واقعه، برعکس رخ داده بود و یک کودک اسرائیلی توسط فلسطینیها کشته شده و دو کودک دیگر نیز مورد ضرب و جرح قرار میگرفتند، رسانههای غربی از جمله بی بی سی، داد و بیدادی به راه میانداختند.
اما چون در این مورد، جنایتکاران، اسرائیلی بودند، رسانههای غربی همچون بی بی سی اقدام به سانسور ماجرا کردند.
در موردی دیگر، بی بی سی جنایت یک هفته پیش صهیونیستها در کشتن یک دانشجوی فلسطینی در کرانه باختری را نیز سانسور کرد.
تشییع دانشجوی فلسطینی که به دست رژیم صهیونیستی شهید و خبرش از سوی بیبیسی سانسور شد
پس از این ماجراها، زمانی که «کمپین حمایت از استقلال فلسطین» از سانسورهای بی بی سی انتقاد کرد، بخش خاورمیانهای شبکه خبری انگلستان پاسخ داد که «ما موظف نیستیم هر کشتاری را گزارش کنیم.»
مجددا در واکنش به اعتراض جریانهای فلسطینی، بی بی سی پاسخ داد: «عدم پوشش خبری کشته شدن کودک فلسطینی، نباید به تبعیض عملکردی بی بی سی جلوه داده شود. ممکن است وقایعی رخ دهند اما به علت وجود اخبار مهمتر در همان زمان، پوشش داده نشوند.»
اما «اخبار مهمتر در همان زمان» که بی بی سی ادعا کرده، چه وقایعی بودهاند؟
تقریبا همزمان با دو جنایت فوق از جانب صهیونیستها، بی بی سی اقدام به پخش ماجرای جعلی توقیف کشتی حامل تسلیحات پیشرفته ایران به مقصد غزه کرد.
این گزارش بی بی سی، در وب سایت ارتش اسرائیل نیز منعکس شد. این در حالی بود که بی بی سی مدعی شده بود منبع گزارش، ارتش اسرائیل بوده است.
البته این ماجرا جز یک داستانسازی دروغین چیزی نبود و در مدت کوتاهی دروغ بودن آن نیز از سوی منابع اسرائیلی و غربی افشا شد، چرا که اساسا وقتی غزه در محاصره صهیونیستها است، چطور میتوان یک کشتی تسلیحات نظامی به آنجا قاچاق کرد؟
کار به جایی کشید که روزنامه اسرائیلی هارآتص گزارشی با تیتر «نمایش نتانیاهو درباره کشتی توقیفشده: یک پروپاگاندای بیهود به سبک هالیوود» منتشر کرد. یک مقام آمریکایی نیز به خبرگزاری رویترز گفت که امکان چنین ماجرایی وجود ندارد.
اما در حالی که حتی رسانههای اسرائیلی نیز بر دروغ بودن ماجرا صحه گذاشتند، بی بی سی دست بردار نبود و در گزارشی این فرضیه را مطرح کرد که احتمالا مقصد تسلیحات این کشتی، صحرای سینا بوده، نه غزه و اسرائیل با هدف پرهیز از دمیدن به آتش ناآرامیهای مصر، مقصد کشتی را غزه عنوان کرده است.
نکته جالب آن که بی بی سی از انعکاس اظهارات مقامات آمریکایی درباره نادرست بودن این داستانسازی، خودداری کرد.
در همان مقطع زمانی، بی بی سی گزارش دیگری پخش کرد مبنی بر این که اسرائیل، بزرگترین تونل مخفی در غزه را کشف کرده است.
منبع این خبر نیز مجددا ارتش اسرائیل بود که در آن ادعا شده بود: «این تونل، بزرگترین تونلی است که تاکنون کشف شده و از آن برای انجام حملات تروریستی علیه شهروندان اسرائیل استفاده میشده است.»
در نمونه دیگر، بی بی سی خبر مربوط به انتقاد وزیر
خارجه آمریکا -جان کری- از اسرائیل به خاطر ترک مذاکرات با حکومت خودگردان فلسطین،
را به گونهای انعکاس داد که گویا کری از فلسطینیها انتقاد کرده است.
رافی برگ
هرچند رویکرد کلی شبکه بی بی سی در حمایت از رژیم صهیونیستی، امری قدیمی است اما روی کار آمدن یک مدیر حامی صهیونیست، در تشدید عملکرد ضد فلسطینی این شبکه بیتاثیر نبوده است. «رافی برگ» که از آگوست 2013 به عنوان مسئول بخش خاورمیانه بی بی سی منصوب شده، به تمامی خبرنگاران بی بی سی دستور داده که در گزارشهای خود، حمایت از اسرائیل را فراموش نکنند.