نویسنده‌ طبقه حساس سعی دارد بر اساس یک داستان کلاسیک، فیلم‌ را پیش ببرد ولی وسط داستان یادش می‌رود مسأله‌ فیلم چه بود و کدام داستان فرعی و کدام داستان اصلی!

مسخره کنید! پولش را هم می‌دهیم...
گروه فرهنگی مشرق - شاید برایتان جالب باشد که سینما را با قلم و دید طلاب و روحانیون بخوانید و اگر فیلمی که قرار است از آن بخوانید «طبقه حساس» آخرین اثر کمال تبریزی و آخرین نوشته پیمان قاسم‌خانی باشد، احتمالا علاقه‌تان برای خواندن یادداشت‌ سینمایی یک طلبه از این فیلم بیشتر خواهد شد. فیلمی که دارای حواشی و هیاهوهای نسبتا ویژه‌ای است. به صورتی که از زمان اکران در جشنواره فجر هر چند روز یک‌بار با وقیح خواندن و رکیک خواندن این فیلم دیگران را توصیه به ندیدن این فیلم و مسئولان را تحریک به توقیف این فیلم می‌کنند. آن‌چه ذهن نگارنده را درگیر خودش کرده نکاتی در داستان و روایت و چند نکته خارج از متن فیلم است که ذیلاً ارائه می‌گردد.
 
*برادر، پدر! ما مقصریم

برادر عزیز! قبل از این‌که پیمان قاسم‌خانی یا کمال تبریزی را به باد انتقاد و تخطئه بگیرید باید بگوییم خودمان آرمان‌ها، معانی و مفاهیم ارزشی خود را بی‌ارزش کردیم. حق‌مان است که ایشان بیایند و همه باورها‌یمان را به سخره بگیرند. ما در تحقق این تمسخر متهم و بلکه مقصریم. وقتی از یک لفظ از معنی تهی شد و تبدیل به کلیشه شد، وظیفه‌ طنّاز این است که کلیشه‌ها را به چالش بکشد و آن‌ها را هجو کند. یکی از راه‌های سرایش یا حتی مقاصد طنز، هجو کلیشه‌هاست.

زمانی نه چندان دور، رضا امیرخانی در یک یادداشت نقد، نسبت به استفاده‌ی غیر متعین و مسرفانه‌ الفا‌ظ و کلماتی با ارزش هشدار داد. حتی در یک گفتگو آرزو کرد: «کاش گاوصندوقی داشتم و می‌توانستم کلمه‌ بسیجی را درون آن گاوصندوق حفظ کنم تا اینقدر دست‌مالی و کلیشه‌ای نشود.»

بلایی که امروز به سرمان آمده، همین استفاده‌ بی رویه از الفاظ و مفاهیم با ارزش است. حتما بارها عبارت «التماس دعا» را شنیده یا به کار برده‌اید. این عبارت آنقدر از روی عادت یا تکرار بوده که معنای واقعی خود را از دست داده است و فقط لقلقه‌ لسان شده است.

وقتی آقای کارگردان ناجوانمردانه برخی مفاهیم را تمسخر می‌کند

الفاظ و جملات «شهدا شرمنده‌ایم»، «امتحان الهی»، «مشیت الهی»، «بی‌غیرتی تا چه حد؟»، «ما داریم کجا می‌ریم؟»، «پلیس حافظ نوامیس مردم است»، «ارزش‌ها کجا رفته؟»، «مفسد فی الارض»، «مستهجن»، « خانم موهاتو بپوشون! انقلاب شده»، «ما در صحنه حضور داریم»، « تهاجم فرهنگی بیداد می‌کنه!» و... را در تیراژ انبوه در همایش‌ها، بولتن‌ها، شعارها، محاوره‌های بی‌اثر و... شنیده و به کار گرفته‌ایم که دیگر نه‌تنها کارکرد واقعی خود را از دست داده‌اند، بلکه تبدیل به شعارهایی بی‌اثر و کلیشه‌ای، یا طعمه‌هایی برای استفاده‌ی طنزپردازان... شده‌اند.


***داستانی به طول یک نفر و به عرض یک طبقه

نویسنده‌ طبقه حساس سعی دارد بر اساس یک داستان کلاسیک، فیلم‌ را پیش ببرد ولی وسط داستان یادش می‌رود مسأله‌ فیلم چه بود و کدام داستان فرعی و کدام داستان اصلی!
داستان فیلم با مرگ همسر کمالی(شخصیت اصلی فیلم) آغاز می‌شود. مرگی که دردسرهایی به دنبال دارد. کمالی یک مرد سنتی و متمول است که روی خانواده و مسأله‌ ناموس حساسیت عجیب و غریبی دارد. البته به همان میزان هم برای همسرش نقشی ابزارگونه قائل است. کمالی حتی در رویاهایش، همسرش را در بهشت، با دستکش ظرفشویی می‌بیند. تنها کمبودی که از ناحیه‌ نبود همسرش دارد، غذای خوب خانگی است. البته از تیکه‌پرانی‌های اروتیک نویسنده در خلال دیالوگ‌ها می‌توان فهمید که شأن زن در نظر کمالی، نهایتاً در حد رفع گرسنگی و رفع شهوت انسان خلاصه می‌شود.

وقتی آقای کارگردان ناجوانمردانه برخی مفاهیم را تمسخر می‌کند

به عنوان مثال در مراسم هفتم همسر کمالی می‌بینیم که او دچار مشکلات گوارشی شده و دوستانش علت بیماری‌اش را دو چیز می‌دانند. «غذای خانگی، و غذای خانگی!» غذای خانگی اول که معلوم است، غذای خانگی دوم اما حکایت از نیاز شهوانی کمالی دارد که با تیکه‌پرانی‌های دوست کمالی به یک دیالوگ طنز منتهی می‌شود.

این‌که مرگ همسر کمالی، شرایط عادی زندگی‌اش را بهم نمی‌زند! حتی برای همسرش فروغ، قطره‌ای اشک نمی‌ریزد! کافی است تا بفهماند زن در نگاه کمالی یک ماشین ظرفشویی و در نهایت یک کلفت خانگی است. او حتی برنامه‌ عروسی دخترش را منتفی نمی‌کند و نهایتاً طبق سنت، به بعد از چهلم همسرش موکول می‌کند. سفر کاری‌اش به چین را بهم نمی‌زند. چند روز بعد، با همان دوستان تکه‌پران و هرزه‌گو، عازم سفر چین می‌شود. اما خنده‌دار این‌جاست که همچین آدم بی‌عاطفه‌ای، تعصب عجیب و غریبی نسبت به ناموسش دارد. حاضر نیست دامادش جنازه‌ همسرش را توی قبر بگذارد(چون اصلاً داماد را محرم نمی‌داند) حتی اسم کوچک همسرش را روی سنگ قبر نمی‌نویسد.

بالاخره مسأله‌ داستان بعد از مقدمه‌ای طولانی از معرفی شخصیت کمالی، شکل می‌گیرد. کمالی پس از بازگشت از سفر چین مطلع می‌شود که در قبر طبقه بالای قبر همسرش، به اشتباه یک مرد غریبه(پیمان قاسم‌خانی) دفن شده است. تعصب بدوی و جاهلی‌اش گل می‌کند و تمام تلاشش را می‌کند تا با نبش قبر، این مرد اجنبی را از قبر بیرون بکشد. اگر ما این مسأله را خط داستانی فیلم فرض کنیم، کشمش‌های داستان بر سر رفع نیاز شخصیت، زیادی عرض پیدا می‌کند و تمرکز فیلم از نیاز کمالی خارج و حول محور شخصیت کمالی متمرکز می‌شود.

روند فیلم درگیر داستان‌های فرعی همچون مشکلات بروکراسی و کاغذبازی در دادگستری، فساد اداری و رشوه به کارکنان و قاضی دادگستری، تصمیم کمالی به ازدواج با همسر محتشم برای یک تلافی احمقانه یا طلاق دادن همسر مرده‌ خودش، نقد کمک‌رسانی طبقه‌ متمول بازاری به موسسات خیریه‌، وابستگی عجیب و غریب طبقه‌ی بازاری و حتی دولتی ایران به کشور چین، می‌شود.

به شکلی که بیراه نگفته‌ایم اگر بگوییم داستان در شخصیت کمالی باقی ماند و همه‌ داستان‌های فرعی به نحوی در خدمت شخصیت‌پردازی کمالی بود و نه در خدمت مسأله‌ اصلی. البته این داستان بسیار عریض، حتی از هدف دوم خودش یعنی شخصیت‌پردازی کمالی هم بازماند و در نقطه‌ای نامعلوم معلق ماند. پایان‌بندی فیلم را هم می‌توان تلاشی برای فرار از همین ضعف دانست. پلانی که با بالا آمدن دوربین، کمالی را کنار دیواره‌ی قبر همسرش چمباتمه زده  در قاب می‌گیرد. تلاشی است تا آرامش کمالی را در کنار قبر فروغ به معنی پایان دغدغه‌ی نازل و سطحی وی و گره‌گشایی مسأله معرفی کند.
 
***آیا مضمون‌زدگی چیز خوبی‌ست؟

این فیلم بر خلاف رجز‌خانی‌های فرم‌گرایانه‌ نویسنده و کارگردانش، بسیار مضمون‌زده است و می‌خواهد مخاطب را شیرفهم کند که:«مخاطب عزیز، حرف من را فهمیدی؟ نفهمیدی؟ بگذار یک‌بار دیگر برایت می‌گویم. این جماعت رگ گردنی و غیرتی غیر طبیعی و دیوانه‌اند! ارزش‌هایشان هم مزخرف است... نفهمیدی؟! صبر کن! یک‌بار دیگر برایت می‌گویم.» و آنقدر این مضمون را با فلاش‌بک‌ و موقعیت‌ و خاطرات و گفتگوها تکرار و تکرار می‌کند که در بسیاری موارد مشمئز کننده است. کند‌ذهن‌ترین مخاطب هم همان یک سوم ابتدایی فیلم مضمون مورد نظر نویسنده را درک می‌کند. جای تعجب این‌جاست که نویسنده چه اصراری دارد که حرفش را اینقدر تکرار کند.؟

***شخصیت‌های هساث

تداوم اصرار نویسنده به مضمون مورد نظرش حتی باعث شده تا یکی از مهم‌ترین نیازهای شخصیت پردازی را (شخصیت خاکستری) نادیده بگیرد و کمالی را سیاه و غیرقابل دفاع به تصویر می‌کشد. اگر این فیلم، مملو از دیالوگ‌های طنز عطاران نبود و حواس مخاطب به این دیالوگ‌ها پرت نمی‌شد، به یقین شخصیتی به این سیاهی و فاقد عمق، دل مخاطب را می‌زد.

نویسنده بارها فضا رو طوری هدایت می‌کند که کمالی با خودش تنها می‌شود. یاد همسرش می‌افتد اما حتی جای خالی همسرش در رخت‌خواب هم ذره‌ای او را متأثر نمی‌کند. علاوه بر تماشاگر، خانواده‌ کمالی هم انتظار دارند او ذره‌ای در عزای همسرش گریه کند! اما باز هم نویسنده به وی این اجازه را نمی‌دهد. در نهایت نیاز مخاطب و شخصیت‌های فرعی داستان را با کشیدن سیفون توالت و یک خنده‌ فاجعه‌بار، ناشی از شوخی‌های اروتیک دوستان کمالی، به شکلی غیراخلاقی پاسخ می‌دهد.

مشخص است که نویسنده عامدانه و با اصرار کمالی را یک شخصیت غیر قابل دفاع و سیاه به تصویر می‌کشد. انگار هرچه غضب و ناراحتی از جماعت «مدعی ارزش‌ها» داشته، خواسته بر سر کمالی بدبخت خالی کند.

نیاز به سفیدی در شخصیت کمالی بارها توسط نویسنده و کارگردان نادیده گرفته می‌شود. از دید ایشان، این جماعت مدعی دین‌داری و بازاری که متصل به قدرت هم هستند، آنقدر منفورند که جای هیچ‌گونه دفاعی ندارند. مگر آن که در سکانس پایانی فیلم، دل کارگردان و مخاطب برای شخصیت دیوانه‌ی فیلم بسوزد!

وقتی آقای کارگردان ناجوانمردانه برخی مفاهیم را تمسخر می‌کند

باید گفت به قطع و یقین، ما هیج شخصیت طبیعی و نرمال در این فیلم نداریم. کمالی که به وضوح دیوانه است، خواهرش به شکل اغراق آمیزی آشفته است و رفتارش در داستان مسخره‌ است. دخترانش هیچ تشخّص داستانی ندارند و حتی مرگ مادرشان هم آنقدرها مهم نیست که مانع صحبت از عروسی و اجازه‌ پدر برای مراسم باشد. داماد‌ها به شکل تهوع آوری نقش چاپلوسان و طوطیان درگاه کمالی را دارند و به رقابت برای پادویی مشغول هستند. دوستان کمالی هم از بقیه بدتر.
 
طبقه‌ حساس طنز است یا ابزورد؟

شاید کسی مدعی شود که آن‌چه از فیلم توقع می‌دارید از اساس اشتباه است و این نه تنها یک فیلم طنز نیست بلکه یک ابزرود است. نگارنده به قوت بر این باور است که این فیلم طنز نیست، چرا که فاقد عمق و لایه‌های لازم برای یک اثر طنز است. اما از طرفی شاخصه‌های یک اثر ابزورد را هم ندارد. کارگردان و نویسنده نه توانسته‌اند کارکتر‌ها را عمق بخشیده و تبدیل به شخصیت کنند و نه توانسته‌اند از پرداختن به یک روایت کلاسیک و داستانی سرراست دل کنده و جدا شوند. دغدغه‌ی این فیلم به ادعای سازنده‌اش پرداختن به یک موضوع اجتماعی و نقد آن‌چه که ناهنجاری می‌خواند، بوده است.

از سوی دیگر با غیرواقعی تصویر کردن کارکتر‌های داستان و خیال آلود کردن موقعیت‌ها و واقعیت‌ها متمایل به ابزورد می‌شود. هرچند سعی می‌کند تا این رفت و برگشت‌های رازآلود و شبه سورئال را به کابوس‌های کمالی ترجمه کند ولی بازهم چیزی میان این دو سبک، بلاتکلیف می‌ماند. ترجیح بر این است که به ادعای نویسنده و کارگردان دل بسپاریم و این اثر را با معیارهای یک اثر طنز ببینیم.

آقای نویسنده، آقای کارگردان.... خودتی!!

کار هنرمند استفاده از همه‌ فرصت‌های رسانه‌ای برای ارائه‌ ایده‌هایش است. اگر بگوییم پوستر فیلم هم بخشی از فیلم است، اشتباه نگفته‌ایم. در پوستر فیلم، کلمه‌ی«هساث» استفاده شده که معادلی غیرطبیعی از کلمه‌ی «حساس» است. آقای کارگردان قصد دارد شخصیت کمالی را ابتدا به نماد یک طبقه‌ی اجتماعی تبدیل و سپس هرچه توان دارد به این جماعت بد و بیراه بگوید.

از قضا این طبقه هم حساس است، از جهت این‌که نمی‌توان با ایشان به منطق و گفتگو سخن گفت و معمولاً با داد و بیداد ایشان مواجه می‌شوی و از جهت دیگر هسّاث است و از اساس غیر طبیعی و دیوانه هستند. ایده‌ی تمسخر این فیلم، از پوسترِ معرفی، تا انتهای فیلم دنبال می‌شود.

وقتی آقای کارگردان ناجوانمردانه برخی مفاهیم را تمسخر می‌کند

مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود ایده‌ی این فیلم را در مسیر تمسخر غیرت ترجمه کنیم، خالی بودن فیلم از قرائن و شواهد نقد تعصب و تکریم غیرت است. یکی از مهم‌ترین پایه‌های نقد، آن‌هم در زبان تصویر، نقد یک چیز از طریق نمایش مثبت ضد آن موضوع است. وقتی کارگردان در این فیلم قرار است تعصب بی‌جا را مسخره کند، حداقل یک شاهد از غیرت صحیح را می‌باید با تصویری مثبت ارائه کند که نمی‌کند.

همه‌ رفتارهایی که به اسم غیرت در این فیلم نمایش داده می‌شود، به شدت مسخره و غیر قابل تفکیک با تعصب است. ایماء و اشاره‌ی کمالی و دامادش به پوشاندن موهای دختر کمالی، طعنه به آرایش و موهای بهاره رهنما هیچ مرزی با تأکید کمالی در پنهان کردن همسرش در خانه برای دوری از نگاه‌ نامحرم، برابر کردن این افعال با اصرار احمقانه‌ی کمالی در بیرون آوردن همسرش از طبقه‌ی دوم قبر، تمسخر رفتار کمالی در زمینه‌ی شعرنوشت روی سنگ قبر ندارد و همه را با یک چوب مسخره می‌کند. این فیلم با نمایش ده‌ها موقعیت تعصب در کنار چندین موقعیت غیرت دینی، ثابت می‌کند که به هیچ وجه قصد نقد تعصب را ندارد. چرا که نهی از منکر و حجاب کامل را در کنار ردیفی از رفتارهای احمقانه، به تصویر می‌کشد.

خلاصه‌ کلام آن‌که:« حجاب، امر به معروف، کمک به خیریه، کمک به کشورهای مسلمان، ازدواج، طلاق، حرمت جنازه مسلمان، مقوله‌ حلال و حرام، امتحان الهی و بسیاری از مفاهیم دینی دیگر، توسط آقای کارگردان به روشی بسیار ناجوانمردانه، مسخره می‌شود و تماشاگران در سالن سینما، از ته دل به آن‌ها می‌خندند» 

البته نکته‌ جالب توجه این‌جاست که اصرار کارگردان روی مضمون فیلم، باب تفکر روی فیلم و تأثیر آن روی مخاطب را می‌بندد و به خلاف فیلم‌هایی که تا ساعت‌ها یا شاید روزها بعد از تماشا، مخاطب را درگیر می‌کند، نهایتاً تا درب خروجی سینما همراه با مخاطب است. عدم شخصیت‌پردازی صحیح، مانع از هم‌ذات‌پندازی و ارتباط مخاطب با شخصیت‌های داستان می‌شود و فیلم را به شدت فراموش شدنی می‌کند.
 
طنز خارج از متن طبقه حساس

سینمای سفارشی در ایران بیشتر شبیه یک فحش هنری است. سینماگری که به سفارش دولت و ارگان‌ها فیلم بسازد معمولاً مورد طعن و وهن بقیه قرار می‌گیرد. اما نکته جالب این‌جاست که به زحمت بتوان کارگردانی را یافت که فیلم سفارشی در کارنامه‌اش نداشته باشد.
سازمان‌ها، نهادهای بسیاری در پروژه ساخت فیلم‌ها سرمایه گذاری می‌کنند و بعضاً حتی فیلم متعلق به آن‌هاست. این‌که سفارش دادن و گرفتن در سینما، درست یا غلط است مجالی دیگر می‌طلبد اما یک نکته خنده دار این وسط خودنمایی می‌کند. ژست استقلال کارگردان‌هاست که انسان را به خنده وا می‌دارد. بعضی‌ها اصلاً به روی خودشان نمی‌آورند که با پول این نهاد و آن ارگان فیلم‌ساز شده‌اند. این موضوع در جوان‌تر ها بیشتر دیده می‌شود و در معمرین سینما به نحوی دیگر!

وقتی آقای کارگردان ناجوانمردانه برخی مفاهیم را تمسخر می‌کند

سوء مدیریت مدیران کشور باعث می‌شود که تحت تأثیر نام و رسم فیلم‌ساز و شهرتش قرار بگیرند. این انفعال باعث می‌شود حتی جرأت سفارش دادن را هم نداشته باشند. با سلام و صلوات پول بیت‌المال را به آقای کارگردان تقدیم می‌کنند. مبادا به کارگردان هنرمند و محترم بربخورد! کارگردان هم انگار دارد رد مظالم یا طلب‌ سوخته‌اش را دریافت می‌کند با هزار افاده و اما و اگر می‌رود تا فیلمی را که دلش می‌خواهد بسازد. نه فیلمی را که سفارش‌دهنده می‌خواهد.
واقعاً خنده‌دار است که شما کالایی را سفارش بدهید، ولی اجازه نداشته باشید در ازای پولی که پرداخت می‌کنید، از کم و کیف کالا مطلع باشید یا حتی بگویید چه چیزی می‌خواهید.

البته خنده‌دارتر از آن این است که بدانید مدیریت محترم سازمان تبلیغات اسلامی، در جهت ترویج فرهنگ اسلامی عفاف، پول ساخت فیلم طبقه حساس را پرداخت کرده و از مقام شامخ نویسنده و کارگردان تقاضا کرده‌اند: ما را مسخره کنید! پولش را هم می‌دهیم...

قطعا در مجالی وسیع‌تر به سیستم سفارش و ساخت سینمای هالیوود خواهیم پرداخت تا یادآوری شود که هیچ سفارشی بدون تأمین نظر سفارش‌دهنده در هالیوود ساخته نمی‌شود و ایران از این جهت بهشت سینماگران است. این قصه پرغصه را شاید وقتی دیگر تعریف کردیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 39
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    متاسفانه ودیران فرهنگی کشور برای اثبات خود اجازه تواید و پخش هر فیلم هرزه ای را میدهند.وبدتر از آن اینکه بعد از مدتی صدا و سیما هم فیلم را به نمایش عمومی میگذارد.مانند ورود آقایان ممنوع،عروس فراری،نیش زنبور و.....
  • ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    1 0
    این نظر و عقیده شماست - کثیری از مردم با نظر شما موافق نیستند - با توجه به تجربیات گذشته بنظر می رسد نظر شما اعتبار خوبی ندارد
  • هادی ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    خلاصه اینکه طبقه حساس راعلیرغم بی تبلیغی نبینیدامامعراجی هاراباان هجمه تبلیغی فراون برویدببینید
  • علی ۱۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    خیلی عجیب است وقتی می خواهیم درباره یک مساله دینی و شرعی حرف بزنیم همین طلبه های گرامی می گویند شما چون سواد این کار را ندارید و تخصص آن را ندارید و نباید درباره آن نظر دهیم و نقد کنیم و قضاوت را به ما روحانی ها بگذارید که درس آن را خوانده ایم ولی خودشان الا ماشاالله تو هر زمینه ای نظر تخصصی می دهند دوست گرامی من یک سوال دارم شما چقدر تحصیلات آکادمیک سینمایی و یا اثر سینمایی خلق یا نوشته اید که درباره آن نظر می دهید
  • ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    با این نقدی که نوشتی ثابت کردی خودتم از طبقه نقد ناپذیر هساث هستی !
  • ریاستی ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    اقای کمال تبریزی متاسفم برای شما
  • محسن ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    چو دزدی با چراغ آید گزیده تر برد کالا
  • هادی ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    یادداشت خوبی بود آقای طلبه ، تشکر...
  • سینا ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    تاو قتی تلویزیون از این منافقان نون به نرخ روز خور حمایت میکند فیلم زندگی ریا کاریشون رو به اسم مذهبی ها میسازند ولی به حول قوه الهی باسلاحی به نام دهنمکی و حاتمی کیا مثل سوسک لهشان میکنیم
  • ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    در فیلم معراجی ها هم مردم به خیلی چیزها میخندن دلیل میشه بگیم دارن شهدا را به سخره میگیرن ؟
  • رضا ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    آب که سربالایی بره .....!! وقتی برادران بیسواد و غرب زده قاسم خانی ( با اون تیپ و قیافه های ضاغارت ) توسط صدا و سیمان و به لطف آقای مهران مدیری برای ما فیلمنامه نویس بشن (در حالی که نه تخصص اینکار رو دارند و نه سوادشو کلی آدم با سواد پشت در مونده اند ) بهتر از این نمیشه برادر. کجا شو دیدین حالا!!!! صدا و سیمانی که فقط بچه های خود خواه و هنر نفهم یک دانشگاه خاص مدیرانش باشند همینارو حمایت میکنه ، معروف و معرفی میکنه!! نگید چه ربطی به صدا و سیما داره چون برادران قاسم خانی رو صدا و سیما و مهران مدیری گنده کردند!!!!
  • ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    من هیچ کاری به فروش فیلمها ندارم. اما می گویم آن چیزی را که "طبقه حساس" باز زبان طنز می گوید دقیقا همان چیزی است که "خانه پدری" با زبان تراژیک و وحشت دارد می گوید. هدف هر دو یک چیز است: ایجاد تنفر از مفهوم غیرت در مخاطب مسلمان و ایرانی و معرفی مرد غیور به عنوان مرد بیشعور و عقب افتاده. منطقه از عنوان "طبقه حساس" هم نوعی ایهام توهین آمیز است. منظورش طبقه دوم قبرستان نیست. بلکه منظور از عبارت "طبقه حساس" همان طبقات مومن و متدین و غیور هستند. من بسیار متاسفم که سایتهایی که خود را حزب اللهی می دانند فریب استراتژی "دم مارمولک" دشمن را خوردن و با تمرکز روی داستان فیلم "خانه پدری" متوجه حملات موذیانه و بسیار توهین آمیز فیلم "طبقه حساس نشدند. مهم نیست که این فیلم ها چقدر ببینده دارند و چقدر بفروشند. مهم این است که کمر غیرت دارد می شکند
  • مهدي ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    نظرات جالبي ارائه مي دهند خدا نگهدارتان...مشتاقانه منتظر وعده آخر نقدتان هستم
  • ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    باید دید کمدی در ارزشهای شهدا شکل گرفته است و مردم دارند به ارزشها می خندند و یا صرفا به بعضی افعال و کنش های متقابل بین جامعه و شهدا. اگر مردم به ارزشها می خندند آری. آنهم تمسخر شهدا است. اما اگر مردم به روابط متقابل جامعه با شهدا می خندند در واقع طنز تلخ و تمسخر خود جامعه ریاکار است. اما در فیلم طبقه حساس این خود غیرت است که دارد مسخره می شود.
  • ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    تمسخر غیرت مهم ترین هدف این فیلم بود
  • ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    دوست عزیز این فیلم نقد نبود!! هجو بود! ما در مقابل نقد، گوش شنوا داریم و در مقابل هجو، ابروی درهم کشیده و البته زبانی برای پاسخ دهی به هجوی ناجوانمردانه...
  • ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    آخه پدر بیامرز!!! اگه قرار بود همه‌ی مخالفان را مثل سوسک له کنیم، همان بهتر که خدا، همه را فقط با یک مسلک و یک مرام و تفکر خلق می‌کرد...
  • ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    1. هیج جای سینما نگفتند مخاطب نظر ندهد 2. شما نظر دیگری دارید بنویسید 3. مقوله دین و سینما وقعا دو تا چیز متفاوته
  • محمد ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    باز هم توجیه! اگر به تبلیغ بیشتر بود که الآن همه از یارانه انصراف داده بودن! (با توجه به این که میخواید بگید معراجی ها فقط به خاطر تبلیغ خوب میفروشه!)
  • محمد ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    اولا طلبه ها در مورد هر چیزی نظر نداند. مقوله سینما از دو زاویه قابل بررسی هستش یک زمینه تکنیک هست که بحث دیگه ای داره اما در مورد محتوا دقیقا به روحانیت ربط داره این فیلم هجو مسایل مهمی هستش که خیلی راحت میشه متوجه شد منظور اینه غیرتی ها دیوانه اند! یعنی عملا غیرت تعطیل شده شعار فیلم خوب این دقیقا به روحانیت ربط داره.
  • محمد ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    تیکه اول درست تیکه دوم نادرست البته نظر منه! اما درست که توضیح نداره برای قسمت دوم صحبت شما: بحث مدیریت از خوده کار جداس نمیدونم کی باید این رو متوجه بشیم مدیر باید مشاوران خوبی داشته باشه نه این که خودش هم اون کاره باشه نمیدونم چه اصراری هست همه مدیرای بیمارستان ها خودشون دکتر باشن :| چه اصراری هست همه مدیرای ورزش خودشون اهل همون ورزش باشن همین که طرف یک درکی از کل داشته باشه بسه البته باید از چندین مشاور عالی کمک بگیره مخصوصا تو بخش هنر چون گاهی اوقات این قدر پیچیدگی داره که یه عده متوجه میشن و عده ای نه کسایی همچون حسن عباسی باید تو بدنه باشن
  • محمد ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    البته خنده‌دارتر از آن این است که بدانید مدیریت محترم سازمان تبلیغات اسلامی، در جهت ترویج فرهنگ اسلامی عفاف، پول ساخت فیلم طبقه حساس را پرداخت کرده و از مقام شامخ نویسنده و کارگردان تقاضا کرده‌اند: ما را مسخره کنید! پولش را هم می‌دهیم... یعنی سازمان تبلیغات اسلامی نمیدونه خط فکری نویسنده و کارگردان چیه فقط پول میده؟! سازمان تبلیغات اسلامی لطفا اگر چیزی نمیدونید دست به کاری نزنید بهتر از اینه که به جای لطف کردن کار رو خراب کنید حیف پول بیت المال حیف ای کاش حداقل پول بی استفاده رفته بود نه بر ضد ارزش ها!
  • علی ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    تمسخر ناموس پرستی و غیرتمندی، یک برنامه حساب شده است که هم در رسانه های داخلی و هم خارجی دنبال میشود. باید به هوش بود و در برابر این تبلیغات و القائات روانی واکنش درست نشان داد.
  • یوسف ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    سلام این عطاران از نظر اخلاقی تا حدی مشکل داره اینو امروز نمیگم. سالها پیش تو برنامه های طنز کودک اینو حس کردم با رفتارهای سبک و دور از اخلاق !!!!! چند وقت پیش هم که گفت حاضره برا خندوندن مردم حتی شلوارشو در بیاره!!!؟؟؟؟؟؟؟ اینقدر بی شرمی نوبره!!!!
  • مریم سراوانی ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    واقعیا نباید اجازه ساختن اینجوری فیلمی داد تو اردبیل که امیدوارم نگذارند سینمایی بیاورد
  • سینا ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    یارو !اصلا فیلم وساختارش مهم نیست مهم توهین به دین است که اتفاقا یک ضد دین ساخته ویک متخصص نقد کرده
  • ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    داداش وقتی اسم دهنمکی وحاتمی کیا اومد یعنی له شدن از نوع خودشون!سینمایی
  • اميرحسين ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
    0 0
    آقا رضا خيلى دلت پره برادر. انقدر كه براى نقد كار برادران قاسم خانى به تيپ و قيافه شون گير ميدى. احتمالاً خودت جزو اون باسوادهاى پشت در مونده اى. توصيه ام بهت اينه كه آبو بريزى اونجا كه ميسوزه :)))
  • ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    اتفاقا کلی توی این متن نکات فنی سینمایی بود که نشون میده نویسنده توی سینما مطالعه داشته!
  • خاک ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    نمیدانم چرا این آقا دلش می خواد فیلم جنجالی درست کنه_(اون از مارمولک که اسم فیلم باعٍث شد سال ها روی روحانیون بمونه) یا از همین سریال سرزمین کهن که فامیلی یه شخص رو از یکی از نژاد های ایرانی انتخاب کرده و این همه به این شخص توهین میکنه وتوقع داره اون مردم اون نژاد ناراحت نشه،اینم از این
  • ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    در جواب خاك: بالاخره هركسي داره تو اين دنيا براي آخرتش توشه جمع ميكنه ديگه!! امثال اين بابا هم ظاهرا پوستشون براي آتش خيلي كلفته!! البته اگر از ديد مسلماني نگاه كنيم!! وگرنه كه هيچ...آزاد از هفت دولت تا موقع مرگ!!!
  • محمود ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    چه ربطی داره؟؟؟ والا من خودم منتقد ده نمکی ام، موضوع خوبش باید مضمونش هم خوب و خالی از اشکال باشه. ولی طبقه ی حساث به نحوی خواسته به هجو دین و متدینین بپردازه و از این مستمسک برا خودش توبره بافته!
  • محمود ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    آخه بی سواد، اولا، سینما فقط یک مقوله ی آکادمیک نیست و مخاطب مهم ترین کسیه که می تونه در موردش نظر بده. ثانیا، موضوع و محتوای فیلم یک بحث مجزا از بار فنی اونه که اتفاقا احتیاج به کارشناس خودش (به طور مثال در این مورد یک روحانی) داره، نه این که هر فیلمساز کم اطلاعی نسبت به دین در فیلمش هر جور خواست دین رو به بازی بگیره.
  • محمود ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    درسته من کاملا با نویسنده این نقد موافقم ولی ده نمکی هم خیلی سلاح خوبی نیستا! مثل ژسه گیر زیاد توکارش هست باید بیشتر رو فهمش از دین کار کنه تا انقدر فیلمهاش سطحی و کلیشه ای نباشه!
  • بی سبد ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    0 0
    واسه نونه تا به کارش توبخندی واسه نونه واسه نونه
  • ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
    0 0
    تو محراب شونی یا پیمان ناقلا ؟؟
  • ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۳
    0 0
    موافقین و مخالفین نظر شما که خلاف این رو میگن
  • ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۳
    0 0
    آره این نکته واقعا دردناکه که صداو سیما انگار واجبه که فیلمهای این جوری رو پخش کنه تازه با کلی تبلیغ و در ساعات پر بیننده
  • ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    0 0
    و واقعا آدم وقتی از سینما بیرون میاد می گه حیف پولی که دادم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس