بعد از ورشستگی شهر دیترویت (Detroit)، به عنوان پایتخت خودروسازی ایالات متحده و کوچ اهالی این شهر، تلاش مقامات حکومتی آمریکا برای بازگرداندن جمعیت به این شهر صنعتی نمایانگر عمق بحران اقتصادی در ایالات متحده می باشد.
دیترویت روزگاری قلب طپنده صنعت آمریکا قلمداد می شد و شرکت هایی همچون جنرال موتورز ، فورد و کرایسلر با فروش صدها هزار دستگاه خودرو در سال ، پول و ثروت را به این شهر سرازیر می کردند . اما رونق دیترویت دیر زمانی به درازا نکشید و با بروز مشکلات در صنعت خودرو سازی آمریکا ، پایتخت خودرو سازی آمریکا نیز به سمت ورشکستگی سوق داده شد .
اکنون فرایند ورشکستگی ها که روزگاری به افراد حقیقی یا موسسات حقوقی اختصاص داشت ، گریبان شهرهای آمریکا را نیز گرفته است . بخشی از این مشکلات ریشه در ولخرجی های دستگاه های مربوطه و فساد اداری دارد و بخش دیگر آن تحت تاثیر کند شدن فضای کسب و کار در جامعه است .
بسیاری از شهرهای آمریکا به دلیل کاهش فعالیت های تجاری ، قادر نیستند به اندازه گذشته مالیات و عوارض از افراد حقیقی و حقوقی دریافت نمایند و هزینه های خود را بپردازند . از این رو ، این شهرها در طول سالیان گذشته به استقراض از موسسات وام دهنده ، بانک ها یا حتی صندوق های بازنشستگی روی آورده اند . اما همین راه حل نیز برای دیترویت کارساز نبود تا جایی که اکنون بزرگترین بستانکار شهر ، همین صندوق های بازنشستگی هستند . اکنون باید بخشی از اموال عمومی در دیترویت به حراج گذاشته می شود تا شاید بخشی از پول طلبکاران تامین شود . با این حال ، هنوز اطمینانی وجود ندارد که با اجرای مکانیسم پیچیده و طولانی ورشکستگی ، پایتخت خودروسازی آمریکا بتواند به وضعیت بحرانی خود سروسامان دهد .