کد خبر 301323
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۹

يکي از شهروندان درباره کم رنگ بودن فرهنگ آپارتمان نشيني عنوان مي کند: در يک مجتمع 4 واحدي زندگي مي کنم که به جز ما بقيه واحدها، بچه کوچک دارند که مدام در زمان استراحت ساکنان سر و صدا مي کنند و باعث سلب آسايش آنان مي شوند.

بايدها و نبايدهاي زندگي در آپارتمان
به گزارش گروه اجتماعی مشرق، خانه هاي يک يا 2 طبقه، ديگر در مرکز خراسان شمالي کمتر ديده مي شود. در سال هاي اخير به ويژه از زمان به مرکزيت رسيدن بجنورد، خانه هاي قديمي و يک طبقه، يک به يک جاي خود را به آپارتمان ها و مجتمع هاي مسکوني دادند اما با وجود افزايش تعداد آپارتمان ها ، فرهنگ آپارتمان نشيني در بين مردم آن چنان که بايد رشد نکرد و بسياري از ساکنان آپارتمان ها از رعايت نشدن فرهنگ آپارتمان نشيني در مجتمع هاي مسکوني گلايه مند هستند.

سر و صداي ميهمانان

يکي از شهروندان درباره کم رنگ بودن فرهنگ آپارتمان نشيني عنوان مي کند: در يک مجتمع 4 واحدي زندگي مي کنم که به جز ما بقيه واحدها، بچه کوچک دارند که مدام در زمان استراحت ساکنان سر و صدا مي کنند و باعث سلب آسايش آنان مي شوند.

«موسوي» ادامه مي دهد: يکي از همسايگاني که در طبقه بالاي واحد ما سکونت دارد، از ناراحتي اعصاب رنج مي برد و به همين دليل فرزندانش را هنگام سر و صدا کردن کتک مي زند که اين مسئله اعصاب ساکنان را به هم ريخته است.

وي با بيان اين که هنوز فرهنگ آپارتمان نشيني به خوبي در بين مردم نهادينه نشده است، عنوان مي کند: برخي از همسايگان و يا ميهمانانشان هنگام رفت و آمد، سر و صداي زيادي ايجاد مي کنند.

سر و صداي کوبيدن به ديوارها

يک شهروند ديگر هم بيان مي کند: برخي از آپارتمان نشين ها هنوز هم به شيوه سنتي زندگي مي کنند، به گونه اي که برخي از همسايه ها بهداشت را رعايت نمي کنند و باقي مانده غذاي سفره خود را از پنجره ها ي واحدهايشان به بيرون مي ريزند و باعث کثيف شدن محيط زندگي مي شوند.

«کمالي» اضافه مي کند: در همسايگي ما فردي زندگي مي کند که بيشتر ماه هاي سال در حال ايجاد تغيير در منزلش است و هميشه بايد سر و صداي کوبيدن به ديوارهاي مجاور را تحمل کنيم.

وي ادامه مي دهد: اين در حالي است که اگر همسايه اي قصد نو شدن بنا و تغيير دکوراسيون داشته باشد، مي تواند در ساعت هايي از روز که براي مردم مزاحمت ايجاد نمي شود، اين کار را انجام دهد، اما بيشتر اوقات مشاهده مي شود که در بعد از ظهر يا صبح روزهاي جمعه که مردم استراحت مي کنند، چنين کارهايي انجام مي شود.

بي توجهي به تصميم مدير آپارتمان

شهروندي ديگر با بيان اين که قبل از استفاده از آپارتمان ها بايد فرهنگ استفاده از آن براي مردم تعريف و نهادينه مي شد، مي گويد: براي جلوگيري از هرج و مرج و بي نظمي در برخي آپارتمان ها مدير انتخاب مي شود اما گاهي اوقات ديده مي شود که برخي از همسايه ها به آن چه که توسط مدير عنوان مي شود، اهميتي نمي دهند.

وي که نام خود را ذکر نمي کند، خاطر نشان مي کند: چندي پيش آسانسور مجتمعي که در آن زندگي مي کنم، خراب شده بود که مدير آپارتمان با برگزاري جلسه اي از ساکنان خواست تا هزينه تعمير آن را بپردازند، اما واحد هايي که در طبقه اول زندگي مي کردند، از اين کار خودداري و عنوان کردند که آن ها از پله ها براي رفت و آمد استفاده مي کنند و ضرورتي براي پرداخت هزينه تعمير آسانسور نمي بينند.

وي ادامه مي دهد: چنين بي نظمي هايي باعث ايجاد هرج و مرج در ساختمان ها مي شود و ممکن است برخي ساکنان خود را به رعايت اصولي که براي آن ها تعريف شده است، مقيد ندانند.

يکي از ساکنان مجتمعي مسکوني در محدوده گلستان شهر بجنورد با انتقاد از وضعيت نا به سامان سکونت در اين آپارتمان ها بيان مي کند: در يک مجتمع مسکوني 10 واحدي زندگي مي کنم که برخي همسايگان قوانين آپارتمان نشيني را رعايت نمي کنند.

«مؤمني» اضافه مي کند: برخي از همسايه ها هنگام مشاجره با اعضاي خانواده شان و از روي عصبانيت در واحدها را محکم به هم مي کوبند به طوري که هر بار که مي خواهند در را باز کنند و يا ببندند، واحدهاي مجاور آن نيز به لرزه در مي آيند.

وي عنوان مي کند: برخي از همسايه ها تصور مي کنند که در خانه هاي قديمي شان زندگي مي کنند، بنابراين هنگامي که با هم کار دارند به جاي رفتن به در منزل هم، يکديگر را در راه پله ها صدا مي زنند.

وي اظهار مي دارد: هنگامي که آيفون و آسانسور خراب مي شود، ساکنان خود را موظف نمي دانند تا هزينه تعمير را بپردازند و اين امر باعث بروز مشکلات زيادي مي شود.

شهروندي که در مجتمعي کم جمعيت زندگي مي کند، نيز اين گونه عقيده دارد:آرامش و آسايش در مجتمع هاي مسکوني به تعداد واحدهاي آن بستگي ندارد، بلکه به فرهنگ ساکنان مربوط است.

«فيضي» ادامه مي دهد: بهتر است جلسه هايي براي توجيه ساکنان قبل از سکونت آن ها در مجتمع هاي مسکوني برگزار شود تا با قوانين آپارتمان نشيني و پرداخت هزينه هاي شارژ آشنايي نسبي پيدا کنند.

وي خاطر نشان مي کند: در برخي مجتمع ها مشاهده مي شود که افراد تحصيل کرده اي هم زندگي مي کنند اما باز آن چنان که بايد موارد لازم را رعايت نمي کنند.

وي با بيان اين که در برخي از مجتمع ها، ساعت هايي براي بازي بچه ها، تعميرات ساختمان و شست و شو و نظافت واحد ها در نظر گرفته شده است، عنوان مي کند: در چنين شرايطي ساکنان با مشکلات کمتري مواجه خواهند بود و از زندگي در کنار هم لذت خواهند برد.

يکي از ساکنان يک مجتمع مسکوني که مدير آن نيز هست، بيان مي کند: مالکان آپارتمان ها موظف هستند هزينه هاي مشترک و مستمري را که براي قسمت هاي مشترک ساختمان مانند آب، برق، گاز و نظافت ضروري است، پرداخت کنند.

«حشمت نيا» مي افزايد: پرداخت هزينه آپارتمان توسط مالک يا مستأجر آن بستگي به قرارداد تنظيم شده بين آن ها دارد و اگر مستأجر از پرداخت اين هزينه ها خودداري کند، هيئت مديره حق دارد براي دريافت آن به مالک مراجعه کند.

وي ادامه مي دهد: در برخي آپارتمان ها ساکنان تابع تصميم هاي هيئت مديره هستند و مشکلي پيش نمي آيد اما در برخي مجتمع هاي ديگر قوانين آپارتمان نشيني به خوبي رعايت نمي شود.

گوشه گيري، ارمغان آپارتمان نشيني

يک کارشناس ارشد مردم شناسي در مورد برخي معايب آپارتمان نشيني اظهار مي دارد: در آپارتمان‌ها عده اي از افراد با فرهنگ هاي مختلف کنار هم زندگي مي کنند که به دليل داشتن بافت سنتي که در بين مردم منطقه حاکم است، به سختي مي توان برخي قوانين آپارتمان نشيني را رعايت کرد.

«عاقل» ادامه مي دهد: برخي از ساکنان به دليل زندگي در خانه هاي حياط دار به سبک گذشته در آپارتمان ها زندگي مي کنند، به عنوان نمونه بلند صحبت مي کنند، رفت و آمد زيادي دارند و يا خود را نسبت به رعايت برخي قوانين ملزم نمي دانند.

وي اظهار مي دارد: از سوي ديگر برخي خانواده ها نيزتلاش مي کنند تا به فرزندان خود بياموزند که در مجتمع هاي مسکوني سر و صداي زيادي ايجاد نکنند و فعاليت يا جنب و جوش نداشته باشندکه اين امر باعث مي شود فرزندان در آينده گوشه گير و از فعاليت هاي اجتماعي دور شوند.

وي عقيده دارد: در بيشتر آپارتمان ها صداي افراد به راحتي به همسايگان منتقل مي شود بنابراين بايد در ساعت هاي استراحت افراد از ايجاد سر و صدا خودداري شود.

وي با اشاره به برخي مزاياي آپارتمان نشيني مي گويد: خانه محلي براي استراحت و آرامش است و اگر همه ساکنان قوانين آپارتمان نشيني را به خوبي رعايت کنند ،مي توانند در بسياري از امور با هم مشارکت و همکاري داشته باشند و ارتباط دوستانه اي برقرار کنند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: خراسان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • وحید عضدی ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۷/۰۴
    0 0
    با سلام و تشکر بابت نشر مطالب مفید موضوع : نقد فرهنگ زندگی در برجها و ساختمان های بلند که این فرهنگ ابتدا از امریکا به سایر نقاط دنیا فرستاده شد و پس از حدود پنجاه سال تجربه خود امریکایی ها دریافتند که زندگی در برج ها و آپارتمان ها سبب افزایش حس خشونت و انزوا در مردم میشود لذا امروزه اکثر مناطق مسکونی در امریکا به صورت ویلایی است. چندی پیش مطلبی با موضوع فوق رو در سایت شما مطالعه کردم که الان دوباره میخواهم مطالعه کنم اما پیدا نمیکنم اگر امکان داره لینک مطلب رو برام بفرستید متشکرم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس