به گزارش خبرنگار مشرق، هيلاري کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا بودجه اي 25 ميليون دلاري به کساني تخصيص داد که اين امکان را در اختيار مخالفان نظامهاي سياسي قرار دهند که به اصطلاح او به «قاتلان، هکرها و سانسورچيان» حمله کنند. اين اقدام در واقع گامي عملي است در جهت آنچه سال گذشته تحت عنوان «دستور کار آزادي اينترنت» مطرح کرده بود.
کلينتون گفت قبل از پايان سال، دولت اوباما يک «استراتژي بين المللي فضاي سايبر» منتشر مي کند که در آن قوانيني که آمريکا خواهان رعايت آن در فضاي آن لاين است آمده است.
آخرين باري که کلينتون در مورد «دستور آزادي اينترنت» اظهار نظر کرده بود از دولتهاي سانسورگر مانند چين خواسته بود که ديوارهاي آتش (firewall) خود را بردارند. اما اين قبل از آن بود که رسانه ها مملو از اخبار مربوط به تلاش مردم مصر و تونس براي سرنگوني دولتهايشان که از متحدان قديمي آمريکا بودند شود. وقتي دولت مصر پنج روز اينترنت را قطع کرد و به درخواست آمريکا مبني بر وصل آن توجه نکرد دولت اوباما در مظن اين اتهام قرار گرفت که چرا بيش از اين جانب مردم مصر را نمي گيرد.
البته قطع اينترنت توسط دولت مصر چيزي است که توسط رسانه هاي آمريکايي گفته شده است و دانستن اين خبر بر تناقضات رفتار آمريکا در برابر فيلترينگ مي افزايد، که شرکتي که قطع اينترنت را در مصر انجام داده يک شرکت خصوصي آمريکايي است که طرف قرارداد با NSA آژانس امنيت ملي آمريکا است.
اين سياست به اصطلاح ضد سانسور شوراي مديران پخش آمريکا، امنيت سايبري و فضاي اينترنتي ايران و چين را هدف قرار داده است و قابل ذکر است که چندي پيش پايگاه تحليلي خبري مشرق از قرار گرفتن کليد قطع اينترنت در دست رئيس جمهور آمريکا براي مواقعي که براي آمريکا اضطراري تلقي مي شود خبر داد که در واقع از جانب آمريکا اين امر سانسور تلقي نمي شود و از جانب مخالفان آمريکا محل تناقض است.
به نظر مي رسد که آمريکا در مود تحرکات کشورهاي خارجي موضعي اصولي ندارد. اگر اين تحرکات در کشورهايي که با آمريکا روابط خوبي ندارند مانند ايران رخ دهد، آمريکا جانب مخالفان و معترضان را مي گيرد اما اگر اين تحرکات در کشور هايي که رابطه تنگاتنگي با آمريکا دارند رخ دهد سرکوب مردم و قطع اينترنت توجيه پذير مي نمايد.
اين تزلزل را در تحولات خود آمريکا هم مي توان مشاهده کرد؛ مقامات آمريکايي از طرفي فعاليتهاي ويکي ليکس را محکوم مي کنند و از طرف ديگر در صدد تقويت هکرهاي سانسورشکن بر مي آيند.
در اين باره روز گذشته شوراي مديران پخش نشستي تشکيل داد و راهها و ابزاهاي مورد نياز براي تقويت مخالفان و معترضان را در کشورهايي که نظام سياسي شان با آمريکا زاويه دارد مورد بررسي قرار داد. رئيس بخش ضدسانسور اين شورا، کن برمن از راه اندازي وب سايتهاي پروکسي در ايران و چين خبر داد که مي تواند باعث عبور برنامه هاي مسدود شده از ديوارهاي آتش باشد.
فرهنگ اينترنتي که کلينتون ادعاي آن را دارد تلفيقي از «آزادي و امنيت، شفافيت و رازداري، و آزادي بيان و تساهل» است. اگر کشور شما اين فرهنگ را نپذيرد آنگاه آمريکا مخالفان شما را وا مي دارد تا اين فرهنگ را در شما ايجاد کنند مگر آنکه متحد با حسن معاشرت آمريکا باشيد که در آن صورت حسابتان جداست.