به گزارش مشرق، در طول 200 سال گذشته، قطعه قطعه کردن کشورها و تبدیل مستعمرات گوناگون به مجموعههای مختلف قومی، یکی از اصلیترین سیاستهای امپراطوری بریتانیا را تشکیل میدهد.
تقسیم هندوستان به 2 کشور پاکستان و هندوستان در پایان جنگ جهانی دوم، تقسیم خاورمیانه به کشورهای خرد و شیخنشینهای کوچک و جنگهای مستعمراتی در آفریقا نمونههای کوچکی از این سیاست هستند.
در این میان، دستگاههای تبلیغاتی این کشور همچون رادیو بی.بی.سی نیز پشتیبان اصلی این راهکار در سطح افکار عمومی خود بودهاند.
در این میان با گذشت سالهای متمادی از این سیاست، نه تنها این راهبرد تغییر نکرده است، بلکه به طور مداوم از سوی دستگاه تبلیغاتی این کشور پیگیری میشود.
*تطهیر جنایات «جیش العدل» توسط بی.بی.سی
از همان آغاز فعالیت گروههای تروریستی همچون جندالشیطان و جیش العدل در مرزهای جنوب شرقی ایران و تلاش برای ایجاد شکافهای مذهبی، دستگاه تبلیغاتی انگلستان و به خصوص بی.بی.سی به دنبال پشتیبانی تبلیغاتی از این گروهها و جنایتهای آنان بودهاند.
از بدو آغاز فعالیت گروهک جیش العدل بی.بی.سی تلاش کرده است در مصاحبه و گزارشهای خود به توجیه عملیات های تروریستی آنان و متهم کردن نظام جمهوری سالامی به عنوان مقصر اصلی این ماجرا بپردازد.
*پاسخی به جنایات نظام
در گزارشی که کسری ناجی گزارشگر شبکه تلویزیونی از گروهک جیش العدل درآبان ماه سال گذشته تهیه کرد، تعابیر جالبی در مورد این گروهک تروریستی بکار برده شده است.
ناجی در گزارش خود درباره حادثه سراوان میگوید: «درگیریهای دیشب هم در همین منطقه، در نقطه صفر مرزی شهرستان سراوان صورت گرفت، کمی بعد از غروب آفتاب، هنگامی که یک کامیون از مرزبانان جمهوری اسلامی هدف به قول مقامات ایرانی گروه های تروریست قرار گرفت. این اقدام تلافی جویانه آنچنان که آنها می گویند، پاسخی به جنایت های سپاه پاسداران بود».
در این گزارش، نقطهای که بر جسته میشود، پاسخ گروهک جیش العدل به اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از این نگاه این شبکه جنایت عنوان میشود؛ البته اگر «برقراری امنیت» را بتوان از دیدگاه بی.بی.سی، «جنایت» تلقی کرد.
*واکنشهایی که بی.بی.سی سانسور میکند
در این میان با وجود این کههدف از اینگونه اقدامات توسط گروه های مختلف تروریست در منطقه، تفرقه افکنی بین شیعه و سنی بوده اما همدلی مردم و مسئولان در مواجهه با چنین حوادثی بسیار قابل تامل است اماواکنش مردم و مسئولان [سنی و شیعه] (مانند اقدامات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عمران و آبادانی منطقه) هیچگاه در رسانههای معاند گزارش نمی شود زیرا در تقابل با هدف مذکور است.
*پایان آرامشی که بی.بی.سی از آن خوشحال است
در ادامه، بی بی سی فارسی با پخش یک فیلم از مواضع گروهک ترویستی «جیش العدل» به حمایت ضمنی از آنها پرداخته ومجری بی بی سی فارسی نیزتنها اقدام ایران در مقابله با این گروه تروریستی را اقدامتلافی جویانه اعضاء آن عنوان میکند.
مجری بی بی سی فارسی با اشاره به این حادثه، موضوع آرامش در مرزهای ایران را زیر سوال برد و افزود: «آرامشی که با دستگیری عبدالمالک ریگی شروع شد با اقدام اخیر گروه جیش العدل پایان یافته است».
*سر جندالله هم به آخور بی.بی.سی بند بود
البته بی بی سی فارسی پیش از این در پوشش اخبار مربوط به گروه تروریستی جندالله موضع حمایتی را به نمایش گذاشته بود.
در طول فعالیت گروهک «ریگی» و جنایات این گروهک در جنوب شرق کشور، بی بی سی فارسی حتی با عبدالمالک ریگی به گفتگو پرداخت.
ریگی در این گفتوگوی جهتدار با اهانت به جان باختگان و مجروحان حادثه تروریستی «سرباز» سیستان؛ از موفقیت آمیز بودن این عملیات ابراز خرسندی کرد.
*مصاحبه ای که گم شد
وی در بخشی از این مصاحبه برای تطهیر وجهه گروه خود، گفته بود: «(در عملیات ها) آنطوری نیست که اجازه بدهیم افراد بی گناه کشته بشوند. بنابراین برنامه ما طوری نبوده که براثر آن افرادی بی گناه کشته بشوند.»
نکته جالب این جا است که بعد از مدتی، فیلم بی.بی.سی حذف شده و حتی در سایت نیز نشانی از آن به چشم نمیخورد.
*بی.بی.سی: فعالیتهای جندالله ادامه پیدا می کند
بی بی سی فارسی حتی پس از اعدام ریگی نیز از وی به عوان رهبر جندالله یاد کرد و از تروریستی نامیدن اقدامات گروه او خودداری کرد. این در حالی بود که دولت های آمریکا و انگلیس نیز پس از شدت یافتن فعالیت های تروریستی گروه جندالله و کشته شدن ده ها نفر از مردم عادی، اسم این گروه را در لیست گروه های تروریستی قرار داده بودند.
پس از اعدام ریگی، این شبکه با دعوت از فردی به نام «حسین بر» که از او به عنوان تحلیلگر مسائل بلوچستان نام برده میشود، ریگی را مظهر خواسته های مردم سیستان و بلوچستان و ملت ایران عنوان کرد و گفت: «علت درگیریهای مسلحانه ریگی و اقدامات وی، برخورد نامناسب جمهوری اسلامی با مردم اهل تسنن سیستان و بلوچستان بود. ریگی به دنبال آزادی بود.»
حسین بر در بی بی سی فارسی گفت که «ریگی فقط نظامیان را هدف قرار میداد مطمئنا فعالیتهای جندالله ادامه پیدا خواهد کرد.»
*رسانه ای که سر آن به سازمان جاسوسی میرسد
البته نکته قابل تامل آنکه این رسانهها به دولتهای خود وابستگی مستقیم دارند و مستقل نیستند هر چند که مدیرانش همواره بر استقلال رسانه متبوع خود و رویکرد بی طرفانه و حرفه ای تاکید دارند.
بودجه سالانه تلویزیون فارسی بیبیسی 15 میلیون پوند (22 میلیون دلار) برآورد شده که این مبلغ از سوی وزارت خارجه انگلیس که به طور کلی تأمینکننده هزینههای سرویس جهانی بیبی سی است، تأمین میشود.
از این دور از ذهن نیست که این دستگاه سخن پراکنی به اجرای سیاستهای دستگاه امنیتی این کشور از جمله M.I.6 بپردازد که یکی از اهداف آنان، خونین کردن مرزهای جنوب شرقی ایراناست.