به گزارش گروه بين الملل مشرق به نقل از الجزيره، هزاران نفر از مردم يمن ديروز در شهر صنعاء پايتخت اين کشور به تظاهرات و راهپيمايي عليه نظام حاکم اين کشور پرداختند.
شرکت کنندگان در اين تظاهرات که در ابتدا براي حمايت و ابراز شادي خود از سقوط ديکتاتور مصر به خيابانها ريخته بودند، خواستار توجه مقامات صنعا به مطالبات خود شدند.
آنها همچنين تهديد به براندازي نظام مستبد کنوني در اين کشور کرده و در شعارهاي خود گفتند که انقلاب يمن بعد از انقلاب مصر در راه است.
مردم و دانشجويان يمني که عليه نظام حاکم اين کشور فرياد ميزدند بسوي ميدان تحريرحرکت کردند که در اين ميدان با مقابله نيروهاي امنيتي و پليس اين کشور و افراد مزدوري که از سوي جريان حاکم مأمور به تجمع در ميدان شده بودند، مواجه شدند.
حزب حاکم اين کشور سعي کرده است تا مجموعهاي از هواداران و نيروهاي امنيتي خود را با لباس شخصي در مقابل تظاهرات کنندگان قرار دهد و اينگونه وانمود کند که اين رژيم در ميان مردم يمن طرفداراني دارد، بعد از مدتي، درگيري ميان دو طرف آغاز شد و دو نفر در اين درگيريها زخمي شدند، گروه هوادار دولت در اين درگيريها از سلاح سرد و باتوم استفاه کرده و معترضان را متفرق کردند.
اين در حالي است که علي عبدالله صالح در اقدامي پيش دستانه از روز سوم ماه جاري ميلادي تعدادي از هواداران خود و مردم فقير اين کشور را با پرداخت مبالغي در ميدان التحرير مستقر کرده و مانع از اين ميشود که سناريوي مصر در اين کشور نيز تکرار گردد.
آغاز ديکتاتوري صالح در يمن به سه سال پيش از زمان به قدرت رسيدن حسني مبارک در مصر باز ميگردد.
ژنرال صالح نيز در اين کشور مانند همتاي مصري خود نظامي مستبد و خفقان آور ايجاد کرد و با جنبشهاي مردمي آزاديخواه بشدت مقابله کرده و آنها را قلع و قمع کرد. کشتار و آواره سازي شيعيان صعده در طول شش جنگ گذشته، تنها نمونهاي از جنايات عبدالله صالح در يمن بوده است.
روز جمعه نيز در استانهاي جنوبي يمن روز خشم عليه دولت مرکزي اعلام شده و مردم در شهرهاي عدن، ابين، الضالع و شبوة در جنوب اين کشور به خيابانها ريخته بودند.
شرکت کنندگان در اين تظاهرات نيز شعار سرنگوني رئيسجمهور مادامالعمر اين کشور را سر ميدادند و همچنين خواستار انجام اصلاحاتي در اين کشور بودند.
اين در حالي است که در دو هفته گذشته موج ناآراميها و تظاهرات مردمي در يمن با افزايش قابل توجهي همراه بوده و انتظار ميرود که در پي پيروزي مردم تونس و مصر در سرنگوني رژيم بن علي و مبارک موج مردمي اعتراضات عليه دولت صالح افزايش يابد.
اين در حالي است که رژيم حاکم در مصر به شدت از پيوستن عناصر معترض به جريانهاي شيعه در جنوب و شمال اين کشور نگران است و تمام توان خود را براي جلوگيري از اين امر معطوف کرده است.
عبدالله صالح هفته قبل در اقدامي براي کاستن از خشم مردمي اعلام کرده است که بعد از سال 2013 در رياستجمهور اين کشور باقي نخواهد ماند، وي همچنين براي فريب مردم مالياتها را اندکي کاهش داده و حقوق کارمندان دولت و نيروهاي ارتش را نيز افزايش داد.
مردم يمن در جشن و شادماني براي سرنگوني مبارک در مصر خواستار سقوط رژيم عبدالله صالح شده و با تجمع در ميدان التحرير صنعاء با عوامل جريان حاکم، درگير شدند.