کد خبر 294614
تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۸

فرماندار و رییس ستاد مدیریت بحران شهرستان نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان از پایان عملیات نجات شماری از روستائیان منطقه که در پی طغیان رودخانه های فصلی و دائمی گرفتار سیل شده بودند، خبر داد.

به گزارش مشرق، صاحب گل صالحیˈ بامداد دوشنبه افزود: در مجموع 12 نفر از روستائیان جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر طغیان ناگهانی رودخانه ها در محاصره آب قرار گرفتند که طی عملیات 10 ساعته گروههای امداد و نجات شهرستانهای نیکشهر و قصرقند و با همکاری اهالی منطقه نجات یافتند.

وی ابراز داشت: از مجموع این افراد گرفتار شده هفت نفر در بالادست رودخانه کاجو در همان ساعات اولیه، چهار نفر در کیلومتر 32 محور ارتباطی نیکشهر - قصرقند و یک نفر در حوالی روستای کوراندپ نجات یافتند.

وی بیان داشت: سخت ترین قسمت عملیات نجات افراد گرفتار شده در سیل مربوط به یکی از روستائیان منطقه به نام ˈپیربخش بلوچˈ بود که از ظهر یکشنبه تا ساعتی پیش به مدت حدود 10 ساعت در قسمت عمیق رودخانه کاجو به کمک درختان گز خود را مهار کرده بود که پس از ناامیدی از اعزام بالگرد به کمک یک دستگاه بولدوزر اداره کل راه و ترابری جنوب سیستان و بلوچستان نجات یافت.

فرماندار نیکشهر گفت: این فرد روستایی با 37 سال سن به دلیل ضعف شدید جسمانی و شرایط نامساعد روحی به مرکز درمانی انتقال یافت و هم اینک کار احیای وی توسط گروه معالج در دست انجام است.

صالحی افزود: همچنین فردی که در حوالی روستای کوراندپ گرفتار سیل شده بود پس از ساعتی نجات یافت اما جریان تند آب خودرو وی را با خود برد.

در همین ارتباط نماینده 5 شهرستان جنوبی سیستان و بلوچستان در مجلس گفت: پس از تماس اینجانب با استاندار استان و دستور ایشان برای اعزام بالگرد ارتش از پایگاه هوایی بندر کنارک، به رغم چند ساعت انتظار این کار انجام نشد.

ˈمحمد سعید اربابیˈ افزود: گویا دلیل اعزام نشدن بالگرد شرایط نامناسب جوی بوده است، از دیگر سو گروه اعزامی هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز فاقد تجهیزات لازم بود و بناچار از نیروهای راهداری اداره کل راه و شهرسازی جنوب درخواست کمک شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تقدیر از مساعدت و دستور فوری استاندار استان ابراز داشت: متاسفانه برخی دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان هماهنگی و هم پوشانی لازم با یکدیگر را در جریان امدادرسانی نداشتند و امیدواریم این موضوع استمرار نداشته باشد.

رطوبت بالای جنوب سیستان و بلوچستان و نزدیکی این خطه به اقیانوس باعث ریزش باران های رگباری در اغلب فصول سال می شود که ویژگی بارز آن بارش زیاد در مدت زمان کوتاه است.

کمبود سد و آب بند در جنوب سیستان و بلوچستان باعث می شود سالیانه چند میلیارد متر مکعب حاصل از روان آب ها به دریای عمان سرازیر شود.

چندین رودخانه دائمی و فصلی در جنوب سیستان و بلوچستان جاری است که کاجو از جمله معروف ترین آنهاست و بومیان منطقه آن را وحشی خطاب می کنند.

تمساح های پوزه کوتاه ایرانی موسوم به گاندو که از جمله جاذبه های گردشگری جنوب سیستان و بلوچستان است، در رودخانه کاجو و سرباز و برکه های منطقه باهوکلات زندگی می کنند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس