کد خبر 293975
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۹

زباله همچون عفریتی به این جاده زیبا چنگ انداخته است.‌ رودخانه‌ها، لابه‌لای درختان و حاشیه این جاده جنگلی پر از زباله است و مردم را از این طبیعت گریزان می‌کند.

به گزارش مشرق، جاده جنگلی عباس‌آباد به کلاردشت یکی از 10 جاده زیبای جهان است که انباشت زباله در آن لکه‌ زشتی را به دامان آن نشانده است.چنین جاده‌ای که می‌تواند 35 کیلومتر زیبایی را در برابر دیدگان تان به‌ تصویر بکشد پشت این زباله‌ها خاموش مانده است.زباله همچون عفریتی  به این جاده زیبا چنگ انداخته است.‌ رودخانه‌ها، لابه‌لای درختان و حاشیه این جاده جنگلی پر از زباله است و  مردم  را از این طبیعت گریزان می‌کند.

این جاده با زیبایی‌های سحرانگیزش در ایام تعطیلات نوروزی مسیر تردد مسافران زیادی است که سرسبز‌ترین استان کشور را به‌عنوان مقصد سفر خود برگزیده‌اند؛ هر چند که آسفالت  آن سال‌های طولانی دست نخورده باقی مانده است. معضل انباشت زباله تنها مــشکل زیست محیطی در جاده جنگلی و گردشگری عباس‌آباد به کلاردشت نیست بلکه مشکل زباله و خطرات ناشی از تخریب زیست محیطی آن سال‌هاست در استان مازندران از جمله در غرب این استان که بیشترین حضور مسافر و گردشگر ایرانی و خارجی را در خود دارد، به یک دغدغه جدی تبدیل شده است.

زیباترین جاده جنگلی در محاصره زباله ها

گاهی اوقات زباله‌ها سوزانده می‌شوند که بوی آن  تا کیلومترها احساس می‌شود. شاید به همین دلیل بود که «ربیع فلاح» استاندار مازندران چند روز پیش به مسئولان شهری هشدار داد.نزدیکی دریا با جنگل و نبودن زمین کافی و بالابودن سطح آب موجب شده تا مکانی برای تخلیه زباله حتی به‌صورت سنتی وجود نداشته باشد.در منطقه عباس آباد بر اساس آمارهای رسمی، روزانه 40 تن زباله در وقت عادی و بیشتر از 60 تن در ایام حضور مسافر تولید می‌شود و مکانی هم برای تخلیه این حجم از زباله وجود ندارد.

زیباترین جاده جنگلی در محاصره زباله ها

در سال 78 و در 15کیلومتری عباس‌آباد، سه هکتار زمین تهیه شد اما پس از چند ماه استفاده، به علت صخره‌ای‌بودن منطقه، محل زباله اشباع شد که به‌نظر می‌رسد راه‌اندازی کارخانه کمپوست و زباله‌سوز  تنکابن  و نوشهر می‌تواند گره‌گشا باشد که البته اکنون در چرخه کمبود اعتبارات و بودجه باید مدت طولانی انتظار بکشد تا به مرز بهره‌برداری برسد. شاید تا آن هنگام از زیبایی‌های جنگل‌های زیبا چیزی باقی نمانده باشد.

رئیس انجمن حمایت ازمحیط زیست کلاردشت  خطراتی را که بر اثر ورود شیرابه‌های زباله‌ها به جنگل و درختان جنگلی در اطراف این جاده وارد می‌شود بسیار جدی دانسته و گفته است: امروزه خطر آلودگی محیط‌زیست از تجاوز به جنگل‌های شمال و منابع ملی بیشتر شده است و جنگلی که تا دیروز آماج حملات قاچاقچیان چوب بود، امروز گرفتار شیرابه‌های انباشت زباله  شده است.کرمی، کارشناس محیط‌زیست نیز دغدغه  انباشت زباله در این مسیر زیبا را دارد.

زیباترین جاده جنگلی در محاصره زباله ها

وی می‌گوید: نگاه مردم و مدیران شهری به جنگل و رودخانه‌ها این‌گونه است؛ جنگل محلی برای دفع زباله و رودخانه محلی برای دفع فاضلاب است. در حالی که با صرف هزینه‌ای در حدود 300 میلیون تومان می‌توان برای یک شهر با جمعیت 100 هزار نفری دستگاه زباله‌سوز تهیه کرد.جالب است به این نکته اشاره شود که عباس‌آباد درسال های 78 تا 82 کوره زباله‌سوز داشت و زباله‌ها به روز سوزانده می‌شد وعملاً آثاری از آنها برجای نمی‌ماند، متأسفانه به هر دلیلی این کوره خاموش شد واکنون حتی آثاری از تأسیسات در آنجا نیست.

حالا  شهرداری عباس‌آباد اعلام کرده  به دلیل نداشتن درآمد قادر به ساماندهی معضل زباله نیست. اگر کارخانه کمپوست (کود گیاهی) احداث شود مشکل زباله عباس‌آباد کم می‌شود.اعضای شورای شهر نیز بر این اعتقادند که بهترین راهکار برای برون‌رفت از معضل زباله در شهرها و روستاها، ساخت کارخانه کمپوست، کار فرهنگی و ایجاد انگیزه در شهروندان برای تولید حداقل زباله در خانه، تفکیک و استفاده بهینه و تبدیل این تهدید به فرصت است.

زیباترین جاده جنگلی در محاصره زباله ها

شهرداری کلاردشت سال‌ها زباله‌ها را در جنگل‌های حاشیه جاده کلاردشت می‌ریخت اما با توجه به ویژگی منطقه گردشگری کلاردشت، از سال 86 باهمکاری منابع طبیعی، زمین پنج هزارمتری تهیه شد تا پس از آماده‌سازی و حصارکشی  محیط، زباله‌ها را در محل جدید تخلیه کنند. شهردار سابق این شهر اعلام کرده بود پس از پرشدن سطح جایگاه، روی آن را با بلدوزر مخلوط می‌ریزیم، در واقع حداقل رعایت حفظ زیست محیطی صورت می‌گیرد.

معصومی، فرماندار کلاردشت یکی از راهکارهای ساماندهی زباله در این شهر گردشگرپذیر را جداسازی آن از مبدأ دانست و گفت: این مهم با ترویج فرهنگ عمومی در جامعه تحقق می‌یابد.

وی با اشاره به این که حدود 70 درصد زباله‌های تولیدی این شهر قابلیت بازیافت را دارد، تأکید کرد: در صورتی که چنین اتفاقی درمنطقه بیفتد، نگرانی و دغدغه جدی مسئولان نهادهای مسئول در بخش ساماندهی زباله برطرف خواهد شد.

وی مهم‌ترین دغدغه جدی مسئولان نهادهای ذیربط در کلاردشت را نیز مربوط به معضل زباله دانست و افزود: در حال حاضر روزانه به طورمیانگین 25 تا 30 تن زباله در منطقه تولید و به شیوه کاملاً سنتی و غیر بهداشتی در منطقه جنگلی حاشیه جاده عباس‌آباد - کلاردشت دپو می‌شود.معصومی تأکید کرد تا قبل از بهره‌برداری از نیروگاه زباله‌سوز نوشهر برای بهبود وضع موجود زباله در این شهرستان باید مسئولان نهادهای ذیربط مشارکت بیشتری در این زمینه داشته باشند.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: ایران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
    0 0
    باب تمام دنیا این مساله را با بازیافت و کمپوست حل کرده اند!
  • ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۴
    0 0
    باید کارخانه ی کمپوست بسازیم. کاری ندارد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس