فلافل یکی از غذاهای خوشمزه و پرخاصیت عربی به شمار می‌رود که به آسانی با نخود درست می‌شود.

با خوردن فلافل چه موادی وارد بدنمان می‌شود؟ +جدول
به گزارش مشرق، خوردن مواد غذایی ضروری برای حفظ سلامتی و استحکام بدن لازم است. فقط باید بدانید که کدام خوراکی ها؛ ارزش غذایی بالاتری دارند. در فرهنگ های مختلف تهیه غذا به روشهای گوناگونی صورت می گیرد که در نتیجه ترکیب های بیشماری از مواد غذایی حاصل میشود.

فلافل یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و پرخاصیت عربی به شمار می‌رود که به آسانی با نخود درست می‌شود. این غذای لذیذ در اکثر ساندویچی‌ها به عنوان یکی از پرفروش‌ترین غذاها شناخته می‌شود به شکلی که بسیاری از ساندویچی‌ها با کنار گذاشتن بقیه ساندویچ‌ها و غذاهای آماده و فست فودی خود، فلافل را به صورت سلف سرویس به مشتریان ارائه می‌کنند.

طرز تهیه فلافل


مواد لازم:


نخود پخته

2 پیمانه (450 گرم)

پیاز پوست کنده و خرد شده

2 عدد متوسط

جعفری تازه ساتوری شده

2 برگ

تخم مرغ

2 عدد

سیر ریز خرد شده

4 حبه

روغن زیتون

2 قاشق غذاخوری

نمک

به میزان لازم

فلفل قرمز

کمی

خرده نان

در صورتی مصرف می کنیم که مایه فلافل چسبنده باشد

آرد

برای پوشاندن روی فلافل ها

















 طرز تهیه:

  1. در ابتدای کار برای تهیه فلافل کمی روغن را داخل یک تابه یا قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت می گذاریم تا گرم شود. پیاز خرد شده را به همراه کمی نمک داخل روغن داغ کمی تفت می دهیم. حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا پیازها کم کم بپزد و شفاف گردند.
  2. داخل یک کاسه بزرگ، نخود پخته، پیاز سرخ شده، سیر خرد شده و جعفری تازه ساتوری شده را می ریزیم و سپس تخم مرغ ها را داخل آن می شکنیم و کم نمک و فلفل قرمز داخل آن ریخته و آنها را کاملاً مخلوط می کنیم.
  3. مخلوط فلافل را داخل دستگاه غذا ساز می ریزیم تا نخودها کاملاً له شوند و مایه مناسبی به دست آید. اگر چسبندگی مایه کم بود، کمی خرده نان به آن می افزاییم.
  4. از مایه فلافل به اندازه یک گردو بر می داریم و آن را به شکل توپهایی به قطر 3 سانتیمتر در می آوریم و آنها را داخل آرد می غلطانیم تا سطح آنها با آرد پوشیده گردد.
  5. داخل یک تابه مناسب به اندازه 3 انگشت روغن زیتون می ریزیم و آن را روی حرارت می گذاریم تا داغ گردد . پس از داغ شدن روغن زیتون، فلافل ها را داخل آن می ریزیم و آنها را به مدت حدود 4 دقیقه سرخ می کنیم تا رنگ آنها قهوه ای شوند. سپس آنها را از روغن در می آوریم و روی کاغذ آشپزخانه می گذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در زمان پخت فلافل توجه داشته باشید که شعله آنقدر زیاد نباشد که روغن بسوزد و فلافل مغزپخت نشود.

فهرست مواد مغذی

با خوردن فلافل چه موادی وارد بدنمان می‌شود؟ +جدول

فلافل

توجه فرمائيد كه این مقادير مربوط به مواد مغذي موجود در 100 گرم از است.

نخود

انرژي 224.3 كيلوكالري
آب 52 گرم
كربوهيدرات 27.5 گرم
پروتئين 9.155 گرم
چربي 9.12 گرم
فيبر خوراكي 6.901 گرم
كلسيم 44.37 ميلي گرم
فسفر 145.1 ميلي گرم
آهن 2.303 ميلي گرم
روي 1.468 ميلي گرم
مس 0.236 ميلي گرم
پتاسيم 283.1 ميلي گرم
سديم 355.6 ميلي گرم
منيزيوم 40.14 ميلي گرم
ويتامين آ ( رتينول) 2.856 واحد
بتاكاروتن 2.856 ميكرو گرم
آ.توكوفرول 0.412 ميلي گرم
ويتامين ث 1.271 ميلي گرم
ويتامين ب1 0.106 ميلي گرم
ويتامين ب2 0.081 ميلي گرم
ويتامين ب6 0.137 ميلي گرم
ويتامين ب12 0.018 ميكرو گرم
نياسين 0.542 ميلي گرم
فولات 88.38 ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع 2.616 گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع 1.968 گرم
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع 3.627 گرم
كلسترول 6.831 ميلي گرم
سرين 276 ميلي گرم
قند 4.754 گرم
گلوكز 0.123 گرم
مالتوز 0.243 گرم
ساكاروز 0.123 گرم
فروكتوز 0.123 گرم
گالاكتوز 0.123 گرم

تخم مرغ

انرژي 358 كيلوكالري
آب 48 گرم
كربوهيدرات 1.782 گرم
پروتئين 16.75 گرم
چربي 30.86 گرم
خاكستر 1.77 گرم
كلسيم 137 ميلي گرم
فسفر 448.1 ميلي گرم
آهن 3.531 ميلي گرم
روي 3.111 ميلي گرم
مس 0.025 ميلي گرم
پتاسيم 93.83 ميلي گرم
سديم 42.8 ميلي گرم
منيزيوم 9.012 ميلي گرم
منگنز 0.069 ميلي گرم
ويتامين آ ( رتينول) 584 واحد
ويتامين ك 146.9 ميكرو گرم
ويتامين ب1 0.17 ميلي گرم
ويتامين ب2 0.638 ميلي گرم
ويتامين ب5 3.807 ميلي گرم
ويتامين ب6 0.392 ميلي گرم
ويتامين ب12 3.111 ميكرو گرم
نياسين 0.015 ميلي گرم
فولات 146.1 ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع 9.547 گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع 4.198 گرم
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع 11.73 گرم
كلسترول 1297 ميلي گرم
LIFA 3.539 گرم
والين 932.9 ميلي گرم
ليسين 1330 ميلي گرم
leu 1472 ميلي گرم
ILE 848.1 ميلي گرم
تريپتوفان 195.9 ميلي گرم
هيستيدين 434.2 ميلي گرم
سيستئين 300 ميلي گرم
متيونين 416 ميلي گرم
THR 890.1 ميلي گرم
تيروزين 746.1 ميلي گرم
فنيل آلانين 716 ميلي گرم
سرين 100 ميلي گرم

سیر

انرژي 149 كيلوكالري
آب 58 گرم
كربوهيدرات 33.07 گرم
پروتئين 6.367 گرم
چربي 0.5 گرم
خاكستر 1.5 گرم
فيبرخام 1.5 گرم
فيبر خوراكي 2.1 گرم
كلسيم 181 ميلي گرم
فسفر 153 ميلي گرم
آهن 1.7 ميلي گرم
روي 1.167 ميلي گرم
مس 0.367 ميلي گرم
پتاسيم 400 ميلي گرم
سديم 17 ميلي گرم
منيزيوم 25 ميلي گرم
سلنيوم 0 ميلي گرم
منگنز 1.667 ميلي گرم
ويتامين ث 31.2 ميلي گرم
ويتامين ب1 0.2 ميلي گرم
ويتامين ب2 0.1 ميلي گرم
ويتامين ب5 0.6 ميلي گرم
ويتامين ب6 1.223 ميلي گرم
نياسين 0.7 ميلي گرم
فولات 3.1 ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع 0.1 گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع 0.233 گرم
LIFA 0.233 گرم
والين 291 ميلي گرم
ليسين 273 ميلي گرم
leu 308 ميلي گرم
ILE 217 ميلي گرم
تريپتوفان 66 ميلي گرم
هيستيدين 113 ميلي گرم
سيستئين 65 ميلي گرم
متيونين 76 ميلي گرم
THR 157 ميلي گرم
تيروزين 81 ميلي گرم
فنيل آلانين 183 ميلي گرم
قند 1 گرم

آرد

نرژي 358.6 كيلوكالري
آب
گرم
كربوهيدرات 59.17 گرم
پروتئين 16.02 گرم
چربي 7.015 گرم
فيبر خوراكي 8.045 گرم
كلسيم 511.3 ميلي گرم
آهن 0.481 ميلي گرم
پتاسيم 829.3 ميلي گرم
سديم 8.045 ميلي گرم
اسيد چرب اشباع 1 گرم
قند 1 گرم


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.irارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 14
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • عليرضا احمدپور ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 1
    اگر بجائ نخود از سيب زميني پخته شده له شده و داخل ان مقداري جعفري ،فلفل ،و در مركز ان پنير موزارلا وسپس مثل فلافل در داخل روغن زياد بمدت چند دقيقه سرخ كنيد .اين غذا بصورت سرپايي در طي روز در اكثر پيتزا فروشي ها در ايتاليا فروخته ميشود
  • ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 1
    البته فلافي عربي نيست مال هند وپاكستانه
  • هوتن ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    2 0
    ببخشید از کی به فلافل تخم مرغ اضافه شده؟
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    واقعا فلافل بهترین غذاست . دهنم آب افتاد برم مغازه علی فلافل
  • رضا ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    1 0
    فلافل فقط هوشنگ سگ پز
  • ۱۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    یعنی چی توی هر غذای غربی فرتی پنیر میریزن!!؟؟؟
  • رضا ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    فلافل یک غذای صد در صد عربی است ...اینو یک متخصص فلافل داره میگه !!!!!
  • ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 1
    دو روز پشت سر هم فلافل خوردم و این شد آغاز بروز بیماری نقرس من...و خداحافظ فلافل تا ابد.
  • علي ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    1 0
    ترا به خدا مضرات فلافل را هم براي مخاطبان بنويسيد. بله غذاي خوش مزه ايست اما مملو از روغن چندين دفعه استفاده شده است. بيخود نيست پزشكان در ايران ميلياردر و تاجر شده اند.
  • ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    در لبنان و سوریه فلافل می گن در مصر طعمیه می گن فلافل از نخود اما طعمیه از باقالی درست می شود البته فلافل عربی با فلافلی که در ایران درست می شود تفاوت دارد در سوریه از تخم مرغ و پیاز در داخل فلافل استفاده نمی شود به جای آن گشنیز خشک قاطی می کنند. روی هم رفته فلافل سوریه و لبنان خیلی خوشمزه تر از فلافل ایرانه.
  • ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    همه خاصیتش به نخوده!
  • ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    تبريك ميگم در حد مجله آشپزي ارتقاء يافتيد
  • ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    نه نه نه برو سر کوچه مروی واااای سس خردلم بگیریااا
  • دانیال ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۸
    1 1
    اقا نخورین.غذای فستفودی نخورین.نان فانتزی پر از جوش شیرین هست.واسه کبد ضرر داره.خود فلافل هم توش خمیر نون فتنتزی میریزن و مثل اسفنج روغن رو جذب میکنه. با مصرف اینجور غذاها به نسل های اینده ای که از وجود شما به دنیا میان ظلم میکنید و زندگیشان را خراب میکنید.خودخواه نباشید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس