کد خبر 291487
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۰

در یک هفته گذشته خبرهایی از توقیف شناور صدرا توسط یک بانک خصوصی تا دورخیز مدیران چهارشرکت بزرگ بین المللی نفتی برای تصاحب فاز 11 پارس جنوبی به گوش رسید.

 به گزارش مشرق، در یک هفته گذشته اخبار مختلفی در قالب گفت وشنود در صنعت نفت به گوش خبرنگاران این حوزه رسید که برخی از این اخبار به شرح زیر است.


* مسئول سابق قراردادهای پارس جنوبی منتقد می‌شود

با وجود انتقادات متعدد اکبر ترکان (مشاور ریس جمهور) در مورد ناکارآمدی شرکت های داخلی در پارس جنوبی و بنابر دلایلی نظیر اتلاف منابع و سواستفاده مالی و سومدیریت، نگاهی به سوابق قرارداد فازهای 12 و 15و16 و 17 و18 پارس جنوبی و تصاویر آن یادآور این نکته است که در زمان انعقاد این سه قرارداد وی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و مسئول اصلی تنظیم و نظارت براجرای این سه طرح بوده است.


* دورخیز مدیران شرکت های خارجی برای تصاحب بهترین فاز گازی


شنیده شده مدیران چهار شرکت بریتیش پترولیوم ، توتال، پتروناس و انی به صورت جدی خواهان مشارکت در توسعه فاز 11 هستند. این فاز مرزی به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی از بخش های پرفشار مخزن محسوب می شود که با اعلام بیژن زنگنه به یک شرکت خارجی واگذار خواهد شد.

 
* گزارش آتش سوزی در انبار گوگرد پارس جنوبی منتشر شد


به دنبال حادثه آتش سوزی در انبار روباز گوگرد پارس جنوبی در آخرین روز شهریور ماه سال جاری و در آستانه هفتم مهر ماه، روز ملی ایمنی و آتش نشانی مدیریت اچ اس ای شرکت ملی نفت ایران با انتشار گزارشی به کندوکاو ابعاد مختلف این حادثه پرداخته است.

استفاده شرکت گاز از انبار کنونی موقت ذخیره سازی گوگرد که سال ها پیش به صورت موقت و روباز ساخته شده و از حداقل امکانات ایمنی و آتش نشانی نیز محروم است، فقدان سیستم های پیشرفته اعلام حریق ، عدم ارائه آموزش های لازم آموزشی در زمینه مسائل ایمنی و زیست محیطی و بهداشتی به کارگران شاغل در طرحها، عدم وجود برنامه ای جامع نگر برای ایجاد مصارف دیگر برای گوگرد تولیدی در این منطقه و محدود شدن آن به صادرات و یا تولید اسیدسولفوریک از مهمترین دلایل این حادثه اعلام شده است.

در این گزارش با اشاره به این نکته که مقدار گوگرد تولیدی در پالایشگاه های کشور، بیش از دو میلیون تن در سال است پیشنهاد گردیده که استفاده از محصولات گوگردی به عنوان کودهای کشاورزی یکی از کاربردهای مهم این محصول در دنیاست که لازم است در این بخش اقدامات لازم انجام گردد.

 
* بی توجهی مسئولان نمایشگاه نفت به سازندگان داخلی


با آغاز ثبت نام حضور در نمایشگاه نفت تهران، شرکت های چینی در مورد حضور در این نمایشگاه با تردید روبرو هستند. در سال گذشته بیش از 320 شرکت چینی  و معادل 85 درصد شرکت کنندگان خارجی را شرکت های چینی تشکیل می دادند.

بر اساس سیاست های اعلامی مدیران وزارت نفت ، سالن های مهم نمایشگاه نفت در بهار سال 1393 برای شرکت های خارجی در نظر گرفته شده است و شرکت های داخلی باید در سالن های فرعی و غرفه هایی کمتر از 16 متر به ارائه دستاوردهای خود بپردازند. این تصمیم با مخالفت شرکت های داخلی روبرو شده است.
 

* شناور صدرا توسط یک بانک خصوصی توقیف شد


شنیده شده تنها شناور لوله گذار شرکت صدرا به دلیل بدهی های انباشته شده بانکی با حکم قضایی توسط یک بانک خصوصی توقیف شد. این شناور لوله گذارقرار بود در لوله گذاری فازهای 13 و 22 تا 24 پارس جنوبی که لوله های گاز ترش آنها به طول 600 کیلومتر از یک شرکت هندی خریداری شده است،مورد استفاده قرار گیرد.

بدین ترتیب پس از غرق شدن 530 شاخه از لوله های فاز19، نشت خط لوله انتقال سکوی دوم فاز یک، شکستگی خط لوله فاز هشت ، ورود آب به خط لوله فازهای 15 و 16 و نشت خط لوله فاز 12، لوله گذاری در این دو طرح 35 ماهه نیز که همگی آنها از لوله های وارداتی گاز ترش استفاده نموده اند، در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.

 
* بودجه صفر انرژی های نو علی رغم تاکیدات وزیر نفت

در لایحه بودجه سال 1393 ، بودجه اختصاص یافته برای حمایت از طرح های انرژی های پاک و تجدیدپذیر سازمان انرژی های نو ایران و پروژه های بهینه سازی مصرف سوخت تقریبا صفر می باشد. با وجود تاکید آقایان زنگنه و چیت چیان وزرای نفت و نیرو بر بالا بردن کارایی مصرف سوخت در کشور در برنامه های آنان این وعده عملی نشده است.


* شیرین سازی ضربدری گاز ترش در پارس جنوبی


به دنبال ناکامی شرکت های داخلی در راه اندازی سکوهای دریایی پارس جنوبی، پروژه انتقال گازترش پالایشگاه 6 و7و8 پارس جنوبی به پالایشگاه های فازهای 1، 2و3 و 4و5 پارس جنوبی کلید خورده است.

گاز ترش این طرح هم اکنون علاوه بر پالایشگاه فازهای 9 و 10 و 15 و 16 به پالایشگاه های بیدبلند و فجرجم نیز جهت شیرین سازی انتقال می یابد.


* مخالفت دستگاه های امنیتی با تبدیل منطقه ویژه پارس به منطقه آزاد


پیشنهاد تبدیل منطقه ویژه انرژی پارس به منطقه آزاد تجاری ازسوی مدیران شرکت ملی نفت ایران با مخالفت دستگاه های انتظامی و امنیتی روبرو شده است. حذف روادید و امکان ورود بدون ویزای اتباع خارجی به این منطقه راهبردی کشور در حوزه انرژی از تبعات تبدیل این منطقه آزاد انرژی به منطقه آزاد تجاری خواهد بود.


* هزینه 45 دلاری تولید نفت در فلات قاره

نگاهی به بودجه تخصیص یافته به طرح های فلات قاره ایران و نفت تولید شده دراین طرح ها نشان می دهد که هزینه بالاسری سرمایه گذاری، تولید و انتقال هر بشکه نفت از سکوهای فلات قاره ایران حدود 45 دلار است.

نرخ مشابه در خلیج مکزیک و دریای شمال به ترتیب 42 و 38 دلار می‌باشد. همچنین کل گازهای همراه این سکوها که بیش از 80000 میلیون مترمکعب در روز است، سوزانده می شود. با وجود تاکید رهبر انقلاب مبنی برحفظ سرمایه های ملی، هیچ برنامه ای برای تغییر در شرایط فعلی وجود ندارد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس