به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از سايت اينترنتي شبکه الجزيره نوشت: منابع آگاه اعلام کردند بيش از 10 هزار تظاهرکننده در حال حاضر ساختمان تلويزيون مصر را محاصره کردهاند و درصدد برگزاري اعتصابي جديد هستند.
همچنين هزاران تظاهرکننده در واکنش به سخنراني حسني مبارک به سمت چندين مقر مهم و حياتي در قاهره حرکت کردند که در راس آن کاخ رياست جمهوري قرار دارد.
جوانان انقلابي مصر که انتظار داشتند مبارک در سخنرانياش کنارهگيري از قدرت را اعلام کند، در پي اين سخنراني بسيار خشمگين شده و تهديد کردند که دست به نافرماني مدني خواهند زد و نظام حسني مبارک را ساقط خواهند نمود.
شبکه الجزيره نيز گزارش داد که پس از سخنراني مبارک، چندين خمپاره و آر.پي.جي به شهر رفح اصابت کرد.
شاهدان عيني در ميدان التحرير نيز اعلام کردند، يکي از اعضاي ائتلاف جوانان 25 ژانويه اظهار کرد که جوانان انقلاب مردمي تا زمان سقوط نظام مبارک درخواست نافرماني مدني را مطرح خواهند کرد.
بسياري از تظاهرکنندگان در ميدان التحرير در هنگام سخنراني حسني مبارک به نشانه اعلام مخالفت با اظهارات مبارک، کفشهاي خود را در آوردند.
بسياري از مردم شعارهايي عليه مبارک سر دادند و تهديد کردند که به کاخ رياست جمهوري خواهند رفت.
رهبران تظاهرکنندگان تصميم گرفتند که امروز بعد از نماز جمعه به کاخ العروبه (کاخ رياستجمهوري) حرکت کنند.
نيروهاي ارتش نيز اعلام کردند که در نزديکي مقرهاي مهم و حياتي نظير کاخ رياست جمهوري، ساختمان راديو و تلويزيون و ساختمان وزارتخانهها در نزديکي ميدان التحرير به حالت آماده باش درآمدهاند.
شاهدان عيني به الجزيره اعلام کردند، حدود 3000 تظاهر کننده بعد از سخنراني حسني مبارک به سمت کاخ رياست جمهوري العروبه در منطقه مصر الجديده رفتند.
بعد از سخنراني حسني مبارک نيز تظاهراتي گسترده در شهر اسکندريه برگزار شد.
يک خبرنگار در العريش اعلام کرد که در پي سخنراني حسني مبارک درگيريهاي شديدي ميان تظاهر کنندگان و نيروهاي امنيتي رخ داد که تعداد زيادي کشته و زخمي شدند و درگيريها تا ساعات اوليه صبح امروز ادامه داشته است.
شاهدان عيني به الجزيره گفتند: حدود 7000 تظاهرکننده به کاخ رياست جمهوري در منطقه مصر الجديده رسيدند.
يک مقام آگاه نيز به الجزيره گفت: درخواستهايي مطرح شده است مبني بر اين که امروز، جمعه چالش يا جمعه طوفان نامگذاري شود.
در شش مسجد بزرگ قاهره و در کليساهاي نزديک به اين مساجد اين درخواست مطرح شده و قرار شده از اين مساجد و کليساها مردم به سوي ميدان التحرير حرکت کنند.
درگيريهاي شديدي نيز ميان افراد مسلح و نيروهاي امنيت مرکزي در شهر رفح مصر درگرفت.
به گفته شاهدان عيني افراد مسلح که از سخنراني مبارک بسيار خشمگين بودند، به مقر نيروهاي امنيت مرکزي تيراندازي کردند که موجب درگيريهاي شديد شد.
يک مقام امنيتي در فرودگاه بينالمللي قاهره نيز از اتخاذ تدابير امنيتي شديد در تمامي ساختمانهاي وابسته به فرودگاه و سالنهاي فرودگاه خبر داد.
همچنين مردم نيز تحت بازرسي بدني قرار ميگيرند. اخباري نيز منتشر شده است مبني بر اين که سه افسر ارتش در رتبههاي سرگرد به جمع تظاهر کنندگان پيوستند.
يکي از اين افسران احمد علي شومان به الجزيره گفت: من سلاح خود را تحويل داده و به جمع تظاهر کنندگان پيوستم.
وي تاکيد کرد: من خود اين تصميم را گرفتم و ميخواهم که حسني مبارک کنارهگيري کند.
شومان خطاب به مبارک گفت: ما از تو ميخواهيم که به خواستههاي مردم پاسخ دهي و از اين پست کنارهگيري کني، چرا که هر ساله بر تعداد فقيران مصر افزوده ميشود و مردم تو را نميخواهند چون هيچ کاري براي مردم انجام ندادي.
وي ادامه داد: ارتش بايد به اين وضع پايان دهد و به حمايت از ملت بپردازد.
اين افسر ارتش خطاب به محمد حسين طنطاوي، وزير دفاع مصر گفت: تو نيز جزو اين نظام هستي و من از تو نيز ميخواهم که از اين پست کنارهگيري کني.
شبکه الحره اعلام کرد: حسني مبارک به همراه چند تن از مشاوران و مسئولان در حال حاضر در شرمالشيخ هستند.
شبکه الحره همچنين گزارش داد که فرماندهان ارتش در خصوص تعامل با وقايع مصر موضع يکساني ندارند.
اين در حالي است که الجزيره اعلام کرده است شوراي عالي نظامي ظرف مدت کوتاهي بيانيهي مهم را اعلام خواهد کرد.
فتحي سرور، رئيس پارلمان مصر نيز اعلام کرد: رفع مصونيت از احمد عز، دبير سابق حزب ملي جايز نيست. اين مساله نيازمند موافقت اعضاي کميتهي قانونگذاري است.