به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، آمريکا به منظور جنگ تبليغاتي براي تبرئه سه جاسوس خود، که سال گذشته در مرزهاي ايران با عراق، بازداشت شده بودند؛ فيلم مستند «شين و جاش را آزاد کنيد: درخواست فوري براي شفقت» را ساخته است. آمريکا ادعا مي کند اين سه نفر در روزهاي اغتشاشات 88، صرفا براي کوهنوردي در کوههاي شمال عراق وارد ايران شده اند! و داستان فيلم را بر اساس اين روايت به پيش مي برد.
فيلم مستند 25 دقيقه اي «شين و جاش را آزاد کنيد: درخواست فوري براي شفقت» درعين حال تقاضايي است از سوي «سارا شورد» يکي ازسه جاسوس زنداني، که پس از 410 روز از زندان «اوين» آزاد شد، براي بخشش و آزادي دو همکار ديگرش که هنوز در زندان به سر مي برند و يکي از آن ها نامزد اوست.
سارا شورد روزهاي متمادي در سلول انفرادي خود در زندان اوين نمي توانست غذا بخورد و گاه حتي چنان پريشان خاطر و افسرده بود که از تختخواب هم بيرون نمي آمد. در آن روزها او آرزو داشت براي هميشه از انظار پنهان مانده و فراموش شود. اما در تمام آن لحظات غيرقابل تحمل در زندان اوين، «سارا» به مادرخود فکر مي کرد و مي دانست هرطور که شده بايد به خاطر او زنده بماند:«در آن دقايق غيرقابل توصيف مي دانستم که بايد يک جوري خودم را سرپا نگهدارم و به هر شکلي که شده به زندگي ادامه بدهم. مي دانستم ک بايد به خاطر مادرم هم که شده قوي باشم.»
اين بخشي از سخنان «سارا شورد» 32 ساله در فيلم مستند «شين و جاش را آزاد کنيد» است که در آن او براي ايجاد حس ترحم و اثبات ادعاي آمريکا صحبت مي کند.
« سارا شورد» در ماه سپتامبر گذشته با يک وثيقه مالي 500 هزار دلاري از زندان آزاد شد. اما نامزد او «شين بائر» و دوست آن دو «جاش فتال» که هردو 28 ساله هستند در زندان اوين در تهران باقي ماندند. محاکمه اين دو جاسوس آمريکا به اتهام ورود غيرقانوني به خاک ايران، روز يکشنبه و در پشت درهاي بسته، انجام شد. در حال حاضر تاريخ جديدي براي ادامه اين محاکمات از سوي مقامات ايران اعلام نشده است.
در جلسه بحث و بررسي که پس از نمايش فيلم مستند«شين و جاش را آزاد کنيد» در دانشگاه کاليفرنياي جنوبي تشکيل شد، سارا شورد به حاضران سناريوي هماهنگ شده خود را اينگونه مطرح مي کند که:«در آن روز کذايي احتمالا ما کمي بيشتر از حد معمول کوهپيمايي کرديم اما هرگز حتي نزديک به مرز ايران هم نبوديم. به نظر من تمام اين مسئله يک سوء تفاهم عظيم بيشتر نيست.»
«سارا شورد» به خاطر دو همکار زنداني خود تاکنون از گفتگو با خبرنگاران خودداري کرده است؛ اما فيلم اخير نتيجه همکاري او با «جف کافمن» کارگردان اين مستند و يکي از اعضاي «سازمان عفو بين الملل» است.
اين سناريو در مستند ساخته شده از يان قرار است:
سه دوست تصميم مي گيرند که يک سفر دستجمعي داشته باشند. دوستان ديگري به آن ها پيشنهاد مي دهند که براي گردشگري به کردستان عراق بروند. منطقه اي توريستي که از صلح و آرامش نسبي نيز برخوردار است(!!).
به اين صورت سه کوهنورد آمريکايي با اتوبوس به طرف اين منطقه حرکت مي کنند. «سارا شورد» مي گويد: «اين محل خيلي شلوغ بود». روز بعد يک فروشنده دوره گرد چاي، راه تازه اي را به سه کوهنورد نشان مي دهد. آن ها چند ساعت مشغول کوهپيمايي بودند که با يک سرباز مسلح روبرو مي شوند که با حرکت دست آن ها را تشويق مي کند که به راه خود ادامه بدهند.
سارا شورد مي گويد: «در آنجا نه سيم خارداري بود و نه پرچمي که نشان بدهد اين يک منطقه مرزي است.»
بنابر ادعاي سارا شورد؛ کمي بعد، آن ها سرباز ديگري را ملاقات مي کنند که با حرکت دست از آن ها مي خواهد که به محلي که او در آنجا ايستاده نزديک شوند. در اينجا سه کوهنورد آمريکايي براي رسيدن به جايي که سرباز مسلح ايستاده از مسير خود خارج شده و به طرف او مي روند. اما وقتي به محلي که سرباز در آنجا ايستاده مي رسند، او به به زميني که سه کوهنورد بر روي آن ايستاده اند اشاره مي کند و مي گويد:«ايران». يعني شما در خاک ايران هستيد. بعد هم به راهي که ما از آن جا به طرف او آمده بوديم اشاره کرد و گفت:«عراق»!
اعضاي خانواده هاي سه کوهنورد آمريکايي اميدوارند که اين فيلم مستند تازه، که به زبان فارسي نيز ترجمه شده است بتواند مقامات ايراني را قانع کند که اين سه همکار، بي گناهند و تا لحظه دستگيري عمل خطايي از آن ها سر نزده است.
کد خبر 28852
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۵
- ۰ نظر
- چاپ
آمريکا به منظور جنگ تبليغاتي و اثبات ادعاي کوهنورد بودن سه جاسوس خود که در جريان فتنه سال گذشته در مرزهاي ايران و عراق، بازداشت شده بودند؛ فيلم مستند «شين و جاش را آزاد کنيد: درخواست فوري براي شفقت» را ساخت.