اپلیکیشن جدید زمانی که یک اپلیکیشن اندرویدی روی گوشی های هوشمند مکان کاربر را ردیابی می کند به او هشدار می دهد. این عمل پیش از این بدون تنظیم سیستم عامل گوشی که به آن ‘روتینگ’ گفته می شد ممکن نبود.

به گزارش مشرق، محققان راهی یافته اند تا زمانی که یک اپلیکیشن اندرویدی مکان شما را ردیابی می کند به کاربران، هشدارهای لازم را بدهد.

سایت تحلیل تکنولوژی ام آی تی آمریکا با اعلام این خبر نوشت : اپلیکیشن جدید زمانی که یک اپلیکیشن اندرویدی روی گوشی های هوشمند مکان کاربر را ردیابی می کند به آن ها هشدار می دهد. این عمل پیش از این بدون تنظیم سیستم عامل گوشی که به آن ‘روتینگ’ گفته می شد ممکن نبود.

ظهور این تکنولوژی جدید مقارن با افشای این خبر است که آژانس امنیت ملی آمریکا در تلاش است تا اطلاعات شخصی مردم را از اپلیکیشن های گوشی های هوشمند جمع آوری نماید. اما این نرم افزار جدید ممکن است به مردم عادی فهم بهتری از میزان اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزارها و اشتراک گذاری اطلاعات شخصی بدهد. حتی اپلیکیشن های بازی و دیکشنری هم به صورت منظم مکان کاربر را از طریق جی پی اس یا همان سیستم مکان یابی جهانی جمع آوری می کنند.

بر اساس نتایج یک تحقیق که توسط پروفسور جان لینگویست از دانشگاه راتجرز انجام شد رابط های موجود اندروید شامل یک آیکون کوچک است که نشان می دهد چه زمانی اطلاعات در این خصوص در حال استفاده است اما کمتر کسی متوجه آن شده و اکثر کاربران نمی دانند معنی آن چیست. تیم لینگویست اپلیکیشنی طراحی کرده که بنر برجسته ای را بالای صفحه نشان می دهد که برای مثال می گوید، ‘نرم افزار دیکشنری به اطلاعات موقعیت مکانی شما دسترسی یافته است’. این اپلیکیشن در حال آماده سازی است تا در دو ماه آینده روی goole play برای استفاده عمومی کاربران قرار گیرد.

لینگویست می گوید کابران گوشی های اندرویدی که از نمونه اولیه اپلیکیشن وی استفاده کرده اند از میزان بسیار بالای ردیابی خود بسیار شوکه شده اند. وی گفت:‌ ‘مردم واقعا از اینکه برخی اپلیکیشن ها به اطلاعات مکانی آنها دسترسی داشته یا از میزان متناوب دسترسی آن نرم افزارها، شگفت زده شده اند.’

اپلیکیشنی جدید برای حافظت از اطلاعات شما در گوشی های اندروید

بر طبق نظرسنجی موسسه تحقیقاتی پیو تقریبا ۲۰ درصد صاحبان گوشی های هوشمند که مورد تحقیق قرار گرفتند، سعی کرده اند تا اپلیکیشن های مرتبط با اطلاعات مکانی خود را از کار انداخته و ۷۰ درصد نیز خواهان اطلاعات بیشتر پیرامون این نرم افزارها شده اند.

لینگویست می گوید هدف پروژه فشار بر گوگل و شرکت های سازنده اپلیکیشن ها برای ارائه اطلاعات شفاف تر در این خصوص، جمع آوری اطلاعات شخصی کمتر از کابران خود و اجازه انتخاب کاربر برای اشتراک اطلاعات شخصی است.

این مقاله اخیرا در یک کنفرانس امینت رایانه که تا چندی دیگر برگزار خواهد شد پذیرفته شده است.

در بسیاری از موارد اطلاعات مکانی کاربران توسط شرکت های تبلیغاتی برای تبلیغات هدفدار مورد استفاده قرار می گیرد. اما اطلاعات به دست آمده از سوی اپلیکیشن ها اغلب در وسعت بسیار زیاد در اختیار شرکت های تبلیغاتی قرار می گیرد.

گوگل که پلتفرم اندروید را در اختیار دارد طوری این سیستم عامل را طراحی کرده تا مانع شود اپلیکیشن ها بتوانند از یکدیگر اطلاعات دریافت کنند. بنابراین تیم لینگویست از یک روش غیرمستقیم برای کار در داخل رابط برنامه نویسی موقعیت یابی اندروید استفاده کرد. لینگویست می گوید مردم پیشتر این کار را با تغییراتی که در برنامه اعمال می کردند یعنی همان روش روتینگ انجام می دادند ولی این بار این کار را می توان به راحتی با یک اپلیکیشن انجام داد.’

گوگل سیاست های خود را نسبت به میزان کنترل کاربر روی اطلاعات مورد دسترسی اپلیکیشن ها تغییر داده است. در نسخه ۴.۳ اندروید که از جولای سال گذشته در اختیار عموم قرار گرفت کاربران امکان فعال کردن یا از کار انداختن دسترسی تک تک نرم افزارها به اطلاعات شخصی را داشتند اما این امکان در دسامبر ۲۰۱۳ و در نسخه به روز رسانی ۴.۴.۲ حذف شد.

اپلیکیشن و تحقیق جدید از سوی تیم لینگویست می تواند کمک کند تا گوگل مجبور به اعطای امکان کنترل بیشتر به کاربران شود. لینگویست در اظهار نظری در این باره گفت:‌ ‘از آنجایی که ما می دانیم فعالیت های جاسوسی NSA به چه اندازه گسترده و فراگیر است بنابراین این ابزار جدید می تواند مردم را نسبت به نقض حریم خصوصی خود هوشیار نماید.

این تحقیق نتایج مطالعه ای که درباره آی او اس، سیستم عامل موبایل اپل انجام شد را تکمیل می کند. سال گذشته در چند تحقیق جداگانه آکادمیک مشخص شد اپل کار مثبتی درباره توقف دسترسی اپلیکیشن ها به اطلاعات حساس صورت نداده است. آن تحقیقات منجر به طراحی اپلیکیشنی با نام ProtectMyPrivacy شد که دسترسی اپلیکیشن های مختلف به اطلاعات گوناگون را به کاربر اطلاع داده و توصیه هایی نیز ارائه می کند. به هر حال آن اپلیکیشن از کاربران می خواهد تا اول گوشی خود را جیلبریک کرده یا تنظیمات سیستم عامل اپل را تغییر دهند.

منبع: رادار آنلاین radaronline.ir

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس