همکار نشریات اصلاح‌طلب می‌گوید، رادیکال‌ها مخالف سفرهای استانی رئیس‌جمهور هستند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***
{$sepehr_album_8958}


روحاني و هيات همراه مسافر داووس شدند

روزنامه اعتماد نوشت: امروز هواپيماي حامل رييس‌جمهور و هيات همراهش رهسپار داووس سويس شد. اجلاس بين‌المللي اقتصادي امسال در منطقه داووس در شهر پرهياهوي ژنو، در حالي ميزبان تهران است كه حسن روحاني با شركت در آن سطح حضور ايران را از وزير خارجه در دوره قبل به رييس‌جمهور ارتقا بخشيد. اينكه چه ضرورت‌هاي اقتصادي در ايران، روحاني را به اين اجلاس رهنمون ساخت يك بعد از تفاوت اين اجلاس با سال‌هاي ديگر است اما در سوي ديگر اين سفر، شعار تعامل با جهان رييس‌جمهوري پس از روي كار آمدن، بار ديگر توجهات جهان را به سمت ايران متمركز كرد.

حسن روحاني از همان آغاز به كار ديپلماسي حساب شده‌يي را در پيش گرفت. از آن جهت به اجلاس شانگهاي و سپس در ششصد و هشتمين نشت مجمع عمومي سازمان ملل حاضر شد تا پنجره‌يي تازه‌ را به روي جامعه بين‌الملل بگشايد. حالا هم از امروز روحاني مسافر ژنو است تا در بزرگ‌ترين اجتماع اقتصادي جهان در فضايي متفاوت، به سخنراني پرداخته و ديپلماسي بازي را از ايران به نمايش گذارد.


نشست ژنو2 شروع نشده شکست خورد

نشست ژنو2 امروز در حالی در سوئیس قرار است برگزار شود که ماجرای دعوت سازمان ‌ملل از ایران برای حضور در این نشست و سپس پس گرفتن دعوت از کشورمان از سوی بان‌کی‌مون، رسوایی بزرگی برای سازمان ملل به وجود آورده است.

به گزارش روزنامه کیهان، سازمان ملل تحت فشار آمریکا و در حمایت از گروه‌های تروریستی در شرایطی دعوت ایران به ژنو2 را پس گرفت که ناظران و رسانه‌های غربی اذعان دارند با این اقدام به نتیجه رسیدن نشست ژنو 2 به محاق رفته است.

در همین ارتباط، روزنامه انگلیسی دیلی‌تلگراف، نشست ژنو2 پیرامون سوریه بدون حضور ایران را نشستی بی‌نتیجه دانست که پیشاپیش شکست خورده است. دیلی‌تلگراف با اشاره به نقش‌آفرینی ایران در بحران سوریه طی مقاله‌ای با عنوان «معمای صلح سوریه» نوشت: تلاش برای گردهم آوردن همه طرف‌های ذیربط در جنگ سوریه بر سر میز مذاکرات به نظر می‌رسد که به مانند تلاش برای گردهم آوردن پازل‌های یک معما باشد.

سرمقاله‌نویس این روزنامه انگلیسی در ادامه نوشت: با توجه به عدم مشارکت ایران در اجلاس ژنو 2 درباره سوریه، این کشور هرگز به هرگونه نتایج مذاکرات خود را مقید نخواهد دانست؛ با وجود اینکه ایران از مهم‌ترین و اصلی‌ترین کشورهای تاثیرگذار در زمینه سوریه است. این روزنامه به نکات مهم در زمینه بحران سوریه اشاره و از جمله تاکید کرد: شاید مخالفان سوری دوست نداشته باشند اما باید ایران در هرگونه توافق احتمالی شرکت داشته باشد.

بازی شطرنج اصلاح‌طلبان با هاشمی

کیهان نوشت: خبرگزاری اصلاح‌طلب ایسنا به نقل از یک سایت همسو نوشت؛ هاشمی در شطرنج سیاست، مشغول بازی با مهره‌هایی نظیر روحانی و سیدحسن خمینی است.
ایسنا به نقل از نامه‌نیوز و در مطلبی با عنوان «شطرنج هاشمی در زمین خبرگان»  هاشمی را یک شطرنج‌باز ماهر خوانده و ادعا می‌کند: آیت‌الله مهدوی‌کنی تمایلی به حضور در انتخابات مجلس خبرگان ندارد. هاشمی اما استراتژی ویژه‌ای دارد و به دنبال آوردن حسن روحانی و سیدحسن خمینی است. اما پروژه اصلی هاشمی رفسنجانی در کنار حضور حسن روحانی، دعوت از سیدحسن خمینی است؛ دعوتی که چندی پیش از سوی برخی اصلاح‌طلبان انجام شد. برخی چهره‌های با سابقه اصلاح‌طلب از حاج‌سیدحسن آقای خمینی که سالیانی را در قم به تحصیل علوم حوزوی پرداخته خواسته‌اند خود را برای انتخابات خبرگان نامزد کند.
در پایان این نوشته آمده است: شاید مجلس خبرگان آخرین زمین بازی هاشمی 80 ساله در فضای سیاسی ایران باشد؛ بازی‌ای که وی سعی می‌کند تمام مخالفین خود را از صحنه سیاسی ایران حذف کند.»‌(!)

ضرورت عذرخواهی از محضر ملت

وطن امروز طی یادداشتی به اظهارات توهین آمیز اکبر ترکان واکنش نشان داد و نوشت: * اخیرا برخی از اطرافیان و مشاوران رئیس‌جمهور با لحن بسیار گزنده، حاشیه‌ساز و تفرقه افکنانه زبان به ملامت ملت می‌گشایند که در نوع خود بی‌سابقه بوده و ماهیتا جای تاسف و تعجب بسیار دارد. در حقیقت این اشخاص که موجودیت سیاسی - اجتماعی خویش را مدیون همین ملت هستند با نگاهی ملامت‌گر و کینه‌آلود به بهانه‌های متنوع نامشروع سعی دارند وجاهت این ملت نجیب را مخدوش کنند.

* توهین و افترا به نمایندگان این ملت در مجلس شورای اسلامی بخش دیگری از فرآیند تخریبی این رفتارهای هتاکانه را شکل می‌دهد. این افترا‌های هتاکانه به قدری دور از شأن و جایگاه تمدنی– اعتباری این ملت است که با هیچ توجیه سیاسی نمی‌توان این هتاکی‌ها را رفع و رجوع کرد.

* سازمان‌یافته دانستن فعالیت‌های نظارتی نمایندگان مجلس و به کار بردن لفظ اهانت‌بار «80 نماینده مجلس جریان اخلال در امور دولت را برعهده دارند» نه‌تنها اهانت به شأن مقننه‌ای و نظارتی مجلس است بلکه اهانتی زیانبار به مردمی است که این اشخاص افتخار نمایندگی آنان را در مجلس شورای اسلامی برعهده دارند. بی‌شک طرح تهمت مدیریت مجلس توسط 80 نفر توهین به 70 میلیون ایرانی است. آشکار است مجلس شورای اسلامی مایه افتخار و اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است. شانتاژ سیاسی، جنجال‌آفرینی وتلاش برای واداشتن نمایندگان مجلس شورای اسلامی به موضع‌گیری علیه دولت و اعمال فشار به نمایندگان برای امتناع از عمل به وظایف قانونی، خیانتی آشکار است که از سوی مرکزی مشخص مکررا دامن زده می‌شود.


مخالفان سفر استانی روحانی تندرو هستند

همکار نشریات اصلاح‌طلب می‌گوید، رادیکال‌ها مخالف سفرهای استانی رئیس‌جمهور هستند.

به گزارش کیهان، سعید لیلاز در مصاحبه با آریا گفت: ایده سفرهای استانی از دوره آقای احمدی‌نژاد شکل گرفت و بنده هم به عنوان یکی از موافقین این موضوع بودم و از این ایده نیز دفاع کردم. همچنین معتقدم که چنانچه قرار باشد انتقادی از قدرت یا دولتی صورت بگیرد باید در زمان روی کار بودن آن شخص باشد و هنگام برکناری از قدرت انتقاد از عملکرد آن شخص کار بی‌فایده است.

وی افزود: هر عمل یا ایده‌ای که آقای احمدی‌نژاد انجام داده نباید عملکردی منفی تلقی شود و همچنین نباید متمرکز بر این قضیه باشیم که بگوییم آقای روحانی موظف است متفاوت یا دنبال‌روی آقای احمدی‌نژاد باشد و همین شاخص قرار دادن رفتارهای آقای احمدی‌نژاد نباید به یک هنجار تبدیل شود که این یک عمل بسیار نادرست به شمار می‌رود.

لیلاز گفت: هنگامی که آقای احمدی‌نژاد به طرح ایده سفرهای استانی پرداخت با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شد چرا که یکی از مشکلات کشور ما مسئله توسعه‌نیافتگی جغرافیایی است و اینکه خارج از تهران همه‌جا به صورت خرابه وجود داشته باشد جای تاسف دارد.

اخیرا کسانی چون صادق زیباکلام و مرتضی کاظمیان (از اعضای فراری گروهک ملی مذهبی) سفر استانی رئیس‌جمهور به خوزستان را شبیه سفرهای استانی احمدی‌نژاد خوانده و ضمن پوپولیستی خواندن این سفرها، ابراز تاسف کرده بودند.


 پاي ابطال مصوبات به وزارتخانه ها هم باز شد

خراسان نوشت: پس از آنکه دولت يازدهم در ابتداي فعاليت خودتعدادي از بخشنامه ها و مصوبات دولت سابق را به دلايل مختلف لغو کرد، بر اساس بررسي هاي کارشناسان يک نهاد نظارتي، هم اکنون اين موضوع در برخي وزارتخانه ها نيز رخ داده است و مسئولان مربوطه به دلايل مختلف اقدام به لغو دستورات و الزامات مديران پيش از خود کرده اند.

غرور ملی شکست، نه ساختمان تحریم‌ها

حسین قدیانی طی یادداشتی در روزنامه وطن امروز نوشت: آنچه متاثر از توافق ژنو اجرا شد، آنقدر تلخ بود که غرور ملی آحاد ملت، حتی رای‌دهندگان به آقای روحانی را جریحه‌دار کرد. ایرانی‌جماعت را همگان به احساس می‌شناسند و روحیه حساس. صدالبته دیدن تصاویر پلمب ساخت و سازهای هسته‌ای و بازایستادن سانتریفیوژها از چرخش، روح و روان هر ایرانی آزاده‌ای را آزار می‌دهد. توده‌های مردم، صرفنظر از مصداق رأی‌شان، لابد خود را می‌گذارند جای آن نخبه جوان که آن همه گمنام و بی‌ادعا در کارگاه‌های هسته‌ای مشغول کار است، بعد می‌بیند نتیجه تلاشش پلمب شده. چیست مگر گناه اصحاب هسته‌ای؟! فی‌المثل آیا وزرای همین کابینه، خوش‌شان می‌آید که هر از چندی، دم و دستگاه‌شان به بهانه‌های مختلف، پلمب شود؟! یعنی هسته‌ای ما اندازه صفحه فیس‌بوک وزیر خارجه حرمت ندارد؟

الزام 2 وزارتخانه به تهيه بودجه صرفه جويي

خراسان نوشت: در حالي که بر اساس ماده 14قانون اصلاح الگوي مصرف مصوب سال 89، دولت موظف شده بود ظرف شش ماه آئين نامه مربوط به ترغيب مصرف  کنندگان به استفاده از تجهيزات با مصرف انرژي و آلودگي زيست محيطي کمتر را تهيه و تاييد کند، بالاخره اين آئين نامه طي روزهاي اخير در دولت تصويب و به دستگاههاي مربوطه ابلاغ شده است که بر اساس آن بودجه لازم براي انجام موارد فوق از محل صرفه جويي در وزارت نفت و نيرو تامين مي شود.

اعتراض شديد ايران به دبیرکل سازمان ملل

روزنامه تهران امروز نوشت: بان‌كي‌مون، دبير كل سازمان ملل تنها 24 ساعت زير فشارهاي آشكار و پنهان دوام آورد و مجبور شد دعوت خود از ايران براي حضور در كنفرانس صلح سوريه موسوم به ژنو 2 را پس گيرد. رفتار دبير كل سازمان ملل اعتراض فوري مقامات ايران را به‌دنبال داشت و از جمله محمدجواد ظريف وزير خارجه و مرضيه افخم سخنگوي وزارت خارجه تاسف خود را از عدم ثبات تصميم‌گيري بان‌كي‌مون اعلام كردند. در اين ميان افخم تاكيد كرد كه ايران اگر چه مشتاق برقراري صلح و آرامش در سوريه است اما هرگز مشتاق حضور در كنفرانس ژنو 2 نبوده و نيست. گفتني است دو روز پيش بان‌كي‌مون رسما از ايران براي شركت در ژنو 2 كه از امروز چهارشنبه آغاز مي‌شود، دعوت كرد ليكن با مخالفت كشورهايي چون آمريكا و عربستان مواجه شد و از آن طرف هم ائتلاف مخالفان سوري كه عمدتا گروه‌هاي تروريستي خارج از سوريه هستند براي لغو اين دعوتنامه به دبير كل سازمان ملل اولتيماتوم دادند. نهايتا هم بان‌كي‌مون دعوت خود را پس گرفت تا نقش متزلزل سازمان ملل بيشتر آشكار شود.

دهك‌هاي پايين در دولت من وضع بهتري پيدا كردند

روزنامه تهران امروز نوشت:
آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار جمعي از فرماندهان پيشكسوت 8 سال دفاع‌مقدس و سرداران سابق سپاه پاسداران با تشريح اتفاقات سال‌هاي اول انقلاب اسلامي در شوراي انقلاب، دولت موقت و انتخاب بني‌صدر به عنوان رئيس‌جمهور، گفت: تدابير داهيانه امام(ره)، انقلاب را از همه گردنه‌هاي خطرناك عبور داد و وقتي به جنگ تحميلي رسيديم، عده‌اي كه ادعاي دلسوزي براي نظام و كشور داشتند، به جاي تلاش براي وحدت، بر طبل اختلافات سپاه و ارتش مي‌كوبيدند. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام به تلخي‌ها و شيريني‌هاي پذيرش آتش بس اشاره كرد و گفت: چند ماه پس از پايان جنگ، امام راحل فرمودند كه شيريني‌هاي اين كار را داريم مي‌چشيم كه با برگشت آزادگان به كشور تكميل شد. هاشمي برنامه‌هاي خويش براي پذيرش مسئوليت فرماندهي جنگ را گرفتن مراكز استراتژيك از خاك عراق براي تحت فشار قرار دادن حزب بعث دانست و گفت: وقتي قبل از عمليات خيبر براي خداحافظي خدمت امام رسيدم، برنامه خود را گفتم و در اولين جلسه قرارگاهي هم در نزد فرماندهان جنگ تكرار كردم. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، در ادامه افزود: در سال‌هاي سازندگي، تمام كشور، كارگاه تلاش و كوشش بود و خانواده‌ها، حاصل دسترنج خود را در سفره‌ها مصرف مي‌كردند و اين دولت بود كه به كمك‌هاي آنها نيازمند بود و بر خلاف اظهارات بدخواهان، دهك‌هاي پايين وضع بهتري پيدا كردند و ضريب جيني به نفع فقرا اصلاح شد.


نجار استاندار خراسان رضوی می‌شود؟

به گزارش روزنامه ایران، خبر اول این که علی مروی نماینده نیشابور از انتخاب اسماعیل نجار به عنوان استاندار خراسان رضوی خبر داده این در حالی است که به گفته وزیر کشور، نجار یکی از سه گزینه مطرح برای این استانداری است که به هیأت دولت معرفی شده است. روز گذشته مطلبی درباره گزینه احتمالی استانداری خراسان در این ستون به چاپ رسید که بخشی از آن نادرست بود. اصل موضوع از این قرار است که در پی وقوع زلزله در زرند کرمان خبری از قول استاندار وقت کرمان – اسماعیل نجار - منتشر شد مبنی بر اینکه «در زلزله زرند تنها دیواری که عکس احمدی‌نژاد روی آن بود سالم ماند و مابقی ساختمان‌ها تخریب شد». اما واقعیت ماجرا این بود که یکی از هفته‌نامه‌های محلی این مطلب را به اسماعیل نجار استاندار وقت کرمان نسبت داده بود. به دنبال طرح شکایت استانداری، دادگاه هم مدیرمسئول آن هفته‌نامه را محکوم کرد ولی نجار رضایت داد و پرونده مختومه شد.

رؤیای اوباما به تحقق می‌پیوندد؟

وطن امروز نوشت:  پیروزی دیپلماتیك آمریكا باشد یا پیروزی یا شكست هسته‌ای ایران، ‌صدای فریادهای خوشحالی مشاوران اوباما را بلند كند یا جشن حزبی در ایران به راه بیندازد، ‌در هر صورت توافق ژنو از روز 30 دی رسمیت یافت و نخستین فاز برای اجرایی ‌شدن آن پیموده شد. ایران و آمریكا هر دو از هم‌اكنون به دنبال پیش‌بینی اتفاقاتی كه قرار است در این 6 ماه بیفتد هستند و سعی دارند با استفاده از كارشناسان سیاست خارجی و هسته‌ای خود به چشم‌انداز روشنی از این توافق رسیده و مشخص كنند فازهای بعدی چگونه باید پیموده شود. با این حال در آمریكا همچنان تندروها به دنبال تصویب قانونی در سنا هستند كه براساس آن تحریم‌ها علیه ایران با شتاب بیشتری اجرایی شود. این تندروی‌ها با این وجود با واكنش سریع كارشناسان سیاست خارجی در ایالات متحده روبه‌رو شده و آنها بارها بیان كرده‌اند توافق صورت گرفته با ایران به اندازه‌ای برای آمریكا موثر و ثمربخش است كه نمی‌توان با تصویب تحریم‌های جدید، اجرای آن را با شكست مواجه كرد.


 خاتمی نشستی درباره انتخابات نداشته است

آرمان روابط عمومی نوشت:
شنیده شد که نماینده اردكان در مجلس در خصوص خبر برخی از رسانه‌های اصولگرا درباره نشست سید محمد خاتمی با برخی ازبزرگان اصلاح‌طلب در دارآباد تهران و بحث وی پیرامون انتخابات مجلس آینده اضافه کرد: چنین نیست. اگر هم جلسه‌ای بوده جلسه‌های ماهانه بنیاد باران بوده که به طور مرتب برگزار می‌شود. محمدرضا تابش گفت: در جلسات بنیاد باران نیز تنها مباحث تخصصی مطرح می‌شود. روزی راجع به اقتصاد و روزی مثلا درباره انرژی هسته‌ای گفت‌وگومی‌شود. متخصصان می‌آیند و در این موارد گفت‌وگوهای کارشناسی صورت می‌گیرد. ضمن اینکه بحث پیرامون انتخابات مجلس بسیار زود است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    0 0
    تندرو به کسانی می گویند که علی رغم رای مردم باز اصرار به اعمال نظرات شکست خورده خود دارند - بنابراین منتقدان آقای روحانی در مسائلی که تکلیف ان با رای مردم روشن شده است تند رو هستند
  • شفق ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
    0 0
    این جمله مشکل داره "اعتراض شديد ايران به دبیرکل سازمان ملل" !!! لاوروف روسی (!) واکنش شدید نشون داد، وزیر خارجه ظریف ما تنها ابراز تاسف فرمودند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس