به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، جمشيد آراسته، کارشناس ارشد ارتباط تصويري و مدرس دانشگاه سوره در شيراز ميگويد: «در اوج ديدارهاي مرحله اول جام جهاني آفريقاي جنوبي و پس از هياهوي ناهنجار وووزلاها و وصله هاي ناچسب توپهاي جابولاني، سومين شگفتي غير انساني اين جام به وقوع پيوست و حيواني صامت پاي به جهان انسانها گذاشت و اينگونه شد که «پل» هشت پاي پيشگوي آلماني به صدر اخبار رسانه هاي ورزشي و غيرورزشي جهان آمد.
اين هشت پا اين گونه عمل مي کرد که قبل از هر بازي غذاي او را در يکي از جعبه هاي منقش به پرچم آلمان و کشور طرف بازي او قرار مي دادند و او با حرکت به سمت يکي از جعبه ها و ورود به آن جعبه، تيم برنده را پيشبيني مي کرد.
ظاهرا اين هشت پا به تعداد پاهايش هشت مسابقه را صحيح پيش بيني کرد و مايه تعجب و تفنن بينندگان مسابقات جام جهاني فوتبال و مخاطبان رسانه ها شد. عده اي شانس را دخيل دانستند، جمعي او را هدايت شده و از پيش برنامه ريزي شده دانستند. برخي آن را خرافه پرستي نام نهادند و جمعيتي نيز هنوز انگشت به دهانند.»
آراسته در تحليل علمي انتخابهاي اين هشت پا معتقد است، ريشه اين انتخاب ها را بايد در «داستان رنگ» و شدت و ضعف آن و اثرات آن بر چشم جستوجو کرد، بدين ترتيب که هشت پا بر اساس پرتوهاي منتشره از رنگهاي تشکيل دهنده پرچم کشورهاي مختلف واکنش نشان داده و به سوي رنگ جذاب تر جذب مي شد.
وي ميگويد: « رنگ ها بازتابي از نور هستند و نورها در فاصله طول موجهاي 370 تا 780 نانومتر قابل رويت هستند. هر رنگ با يک فرکانس و طول موج خاص ديده مي شود و حساسيت چشم نسبت به رنگها يکسان نيست، ضمن آنکه حدود 180 رنگ توسط چشم قابل تفکيک است.
پرچم کشور آلمان از سه رنگ مشکي، سرخ و زرد تشکيل شده است. رنگ سرخ با طول موج 625 تا 760 نانومتر اولين رنگ در طبيعت و داراي بالاترين بسامد نوري قابل تشخيص توسط چشم است. اين رنگ داراي بيشترين واکنش در برابر ديگر رنگها است و اولين رنگي است که توسط آب جذب مي شود و به همين سبب بي مهرگان دريايي نسبت به آن واکنش نشان مي دهند.
دومين رنگ، رنگ زرد است که از خانواده قرمز است اما شدت طول موج آن کمي کمتر است و نهايتا رنگ مشکي در اين پرچم وجود دارد که به باور صاحبنظران داراي طول موج هاي مختلفي از طيف کامل رنگها است. نتيجه آنکه مجموع اين طول موجها همراه با کنتراست رنگهاي زرد و سرخ در مجاورت رنگ مشکي، جذابيت ويژه اي را براي هشت پا ايجاد کرد تا او بيشتر به سوي پرچم آلمان بکشاند.
استراليا، اولين رقيب آلمان بود که پرچم کشورش از حجم وسيعي رنگ آبي برخورداراست . اين رنگ داراي کمترين طول موج برابر با 440 تا 490 نانومتر مي باشد که طبعا رقيبي براي رنگهاي پرچم آلمان نبود. پرچم کشور صربستان رقيب ديگر آلمان از سه رنگ سرخ و سفيد و آبي تشکيل شده که اين مورد هم در مجموع هشت پا را قانع نکرد. غنا اگر چه دو رنگ سرخ و زردش رقيبي براي پرچم کشور آلمان بود اما رنگ سوم آن که سبز بود او را از رقابت باز داشت و تبعا طول موج پايين تر سبز نسبت به رنگ مشکي و سکوت و آرامش او هم حرفي براي گفتن نداشت.
در مرحله دوم پرچم کشور انگليس با حجم وسيع رنگ سفيد و نوار سرخ، درمرحله يک چهارم نهايي پرچم کشور آرژانتين و در مرحله رده بندي پرچم کشور اروگوئه با دو رنگ آبي روشن و سفيد هيچ جاذبه اي براي پيشگوي هشت پا! نداشتند.
هشت پا اما دو بازي را خلاف ميل و باطن آلماني ها پيشگويي کرد: او بازي آلمان و اسپانيا را به سود اسپانيا پيش بيني کرد و اين جوابي براي کساني است که او را هدايت شده مي دانند و گرنه با اين ادعا او مي توانست باز هم هدايت شود و به گوي آلمان برود تا لااقل انرژي رواني را به بازيکنان تيم ملي آلمان القا کند.
دليل اصلي به نظر اينجا بود که پرچم کشور اسپانيا از دو برابر رنگ سرخ به اضافه رنگ زرد تشکيل شده بود که با محاسبه طول موج بيشتر اين رنگها نسبت به رنگهاي پرچم کشور آلمان طبيعتا هشت پا را به سمت اسپانيا سوق داد و اين داستان در مرحله نهايي هم تکرار شد و رنگهاي سرخ و سفيد و آبي پرچم هلند حريف پرچم اسپانيا نشدند تا هم اسپانيا قاتل آلمان، قهرمان شود و هم هشت پا آبروداري کند.
آري، جادوي رنگ با هشت پيش بيني هشت پا، جهاني را جادو کرد!»
به عقيده يک کارشناس ارشد ارتباط تصويري و مدرس دانشگاه، راز انتخابهاي هشت پاي آلماني در نمايش به اصطلاح پيشگويي نتايج مسابقات جام جهاني را بايد در جادوي رنگها جستوجو کرد.