کد خبر 278616
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۵

آزمایش موشک فوق سریع توسط چینی ها باعث شده که آمریکایی ها آن را دستاویزی برای زنده کردن نظریه ˈتهدید چینˈ قرار دهند.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا،  آن طور که از شواهد پیداست ظاهرا ارتش چین این آزمایش مهم را روز نهم ژانویه امسال ( 19 دی ) انجام داده است.

مطبوعات چین روز شنبه اذعان کردند که آمریکا به بهانه های مختلف از جمله آزمایش اخیر موشک فوق سریع و مافوق صوت درصدد حضور نظامی فزاینده در منطقه است.

آن طور که در رسانه ها منعکس شده واشنگتن آزمایش موشکی چین را یک تهدید قلمداد کرده و برنامه تبلیغاتی را پیرامون آن طراحی و به اجرا گذاشته است.

وزارت دفاع چین در پاسخ به اتهامات آمریکا در خصوص ساخت این موشک تاکید کرده که آزمایش موشکی اخیر تهدیدی برای دیگر کشورها نیست و فقط تلاشی برای تقویت سامانه های موشکی ارتش آزادیبخش محسوب می شود.

با این وصف واشنگتن تاکید می کند که چین می خواهد از این موشک برای نفوذ در سامانه های پوششی و دفاعی این کشور در منطقه استفاده کند.

روزنامه ˈچاینا دیلیˈ در این رابطه می نویسد، آمریکایی ها در تلاشند تا نظریه ˈتهدید چینˈ را زنده نگهدارند تا به هدف خود برای تغییر توازن منطقه دست یابند.

آمریکا مدعی شده که موشک آزمایش شده چین 10برابر سرعت صوت حرکت می کند.

روزنامه های چین به آمریکا هشدار داده اند که با تبلیغات و سخن پراکنی راه بجایی نخواهد برد. آمریکایی ها نظریه هایی چون تهدید چین و یا تهدید امنیتی از سوی پکن را برای ورود به این منطقه مورد استفاده قرار می دهند و چاینا دیلی می افزاید: اینها بهانه ای است برای اینکه واشنگتن به رقیب راهبردی خود جنبه تهدید آمیز بدهد.

نشریات چین این اتهامات را در حالی که آمریکا خود برنامه های وسیعی برای ساخت موشک های مافوق صوت دارد، مضحک توصیف کرده اند.

چین، روسیه و آمریکا سه کشوری هستند که در ساخت این نوع موشک ها تبحر دارند.

با این حال موسسه ˈرندˈ، اخیرا در ریشه یابی منازعات و موانع روابط آمریکا با چین در تحلیلی نوشت: با خروج نیروهای آمریکایی از عراق و خروج احتمالی این نیروها از افغانستان در سال 2014میلادی، واشنگتن درصدد اجرای سیاست های جدید در شرق آسیاست که هم اکنون چین در آن حضوری قدرتمند دارد.

همین امر نیز موجب طرح پرسشهایی در خصوص بروز احتمالی منازعه میان این دو کشور، چشم انداز آن و چگونگی ممانعت از بروز آن شده است.

برخی کارشناسان معتقدند در بیست سال آینده تولید ناخالص داخلی چین و بودجه نظامی این کشور از ایالات متحده پیشی خواهد گرفت و به رقیبی سرسخت برای آمریکا در عرصه بین المللی تبدیل خواهد شد.

هر چند منافع امنیتی و توانمندی های نظامی چین بیشتر برحوزه و مناطق پیرامونی خود متمرکز خواهد شد اما آمریکا که راهبرد بازگشت نظامی به آسیا و اقیانوسیه را دنبال می کند فقط به منافع خود و مهار چین می اندیشد.

برهمین اساس شواهد نشان می دهد که دولت اوباما که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری این کشور راهبرد ˈچین ستیزیˈ را کلید زد در طول سال 2013 سناریو ˈتهدید بودن چین در جنگ سایبریˈ را به اجرا گذاشت.

وزارت دفاع آمریکا براساس این سناریو و با همکاری رسانه های این کشور از جمله سی ان ان آن را به افکار عمومی تزریق کردند که ˈاطلاعات تسلیحاتی کلیدی آمریکاˈ در دست هکرهای چینی

افتاده است.

این در حالیست که یک هیات علمی دفاعی آمریکا پیشتر هشدار داده بود ایالات متحده در مقابل یک حمله تمام عیار سایبری آماده نیست.

و روزنامه ˈواشنگتن پستˈ به صراحت نوشت: طرح هواپیماهای جنگنده، کشتی ها و موشک های دفاعی از جمله مواردی بوده که به دست هکرهای چینی افتاده است.

پس از آن آمریکا دولت چین را به جاسوسی سایبری متهم کرد و یکی از سخنگویان پنتاگون نیز برای اینکه قدرت کشورش را به رخ بکشد، گفت چینی ها با ˈدست درازیˈ نتوانسته اند برتری فنآوری آمریکا را در صنایع دفاعی نقض کنند.

و بالاخره آمریکایی ها برای اینکه سابقه بدگمانی نسبت به چین

را برای ادامه سناریوهای خود ثبت کنند، گفتند واحد نظامی شماره ۶۱۳۹۸ متعلق به ارتش آزادیبخش خلق چین که مرکز آن در شانگهای است‏ توسط یک شرکت امنیتی آمریکایی به عنوان یکی از محتمل ترین عوامل حملات هکری مورد ردیابی قرار گرفته است.

و درنهایت در گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا برای اولین بار حملات سایبری به شبکه های کامپیوتری این کشور به طور مستقیم به دولت چین نسبت داده شد و اکنون نیز آزمایش موشک فوق سریع توسط چینی ها تهدید این رقیب راهبردی برای سامانه های دفاعی واشنگتن قلمداد شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس