به گزارش مشرق، هنوز اظهارات محمود سریعالقلم، مشاورعالي رئیسجمهور درباره عدم شأنیت رانندگان تاکسی برای اظهارنظر درباره مباحث کلان کشور و اعتراض این قشر به این اظهارات نگذشته که این بار یکی دیگر از نزدیکان رئیسجمهور زبان به اهانت علیه نیمی از مردم ایران گشوده است. اکبر ترکان که از شروع به کار دولت اظهارنظرهای عجیبی از او منتشر شده بود، در اظهارنظری عجیب نیمی از مردم ایران را متهم به قانونگریزی کرده است.
«49/5 درصدی که به حسن روحانی رای ندادند قانون را قبول ندارند»، این صریحترین توهین دولتیها به مردم ایران است که این بار از زبان اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیسجمهور مطرح شده است.
پیش از این مشاوران روحانی در بیانی غیرمستقیم یا با برخی تقسیمبندیها به مردم توهین کرده بودند که انتقادات فراوانی را چه در بین نمایندگان مجلس و کارشناسان و چه در بین عموم مردم با برگزاری برخی تجمعات به همراه داشت.
اما اینبار این توهین نه غیرمستقیم بلکه بدون تقسیمبندی و صریح در گفتوگو با یکی از روزنامههای اصلاحطلب بیان شد. (ایـــنجا)
پیرامون همین موضوع با مرور مواضع برخی مسئولان دولتی و حامیان آنها حمله و توهین به نظارت قانونی مجلس نیز دیده می شود، به گونهای که طی چند هفته گذشته این مسأله نمود آشکاری در روزنامهها و سایتهای خبری داشته است.
به نظر میرسد این سناریو دقیقاً از زمانی کلید خورد که سعید حجاریان یکی از تئوریسینهای اصلاحطلبان از ضرورت انحلال مجلس سخن گفت و ادعا کرد باید قانون اساسی را تغییر داد تا دولت بتواند مجلس را منحل کند. چندی بعد آقایان نوبخت و یونسی به میدان آمدند و مجلس را تهدید کردند. اما ترکان دیگر مشاور منصوب رئیس جمهور، در گفتوگو با یک روزنامه اصلاحطلب با اشاره به رویکرد نظارتی مجلس و همچنین سؤالات نمایندگان از برخی وزرای دولت، تصریح کرد: «کسانی که عقلانیت و تدبیر را قبول ندارند مسلم است که مقابل دولت یازدهم خواهند ایستاد.»
دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: دولت اگر به مردم خدمتی میکند باید دربست برای افزایش خدمترسانی به کمک او برویم و نگاه سیاسی نکنیم و اگر جایی هم اشکال دارد، باید مشفقانه اشکال او را گوشزد کنیم که این هم به نوعی خدمت است و اگر در جایی هم خطایی میکند و بر خطای خودش پافشاری میکند هر که میخواهد باشد، لذا باید جلوی او ایستاد و این خودش کمک به اوست، چرا که از ارتکاب خطا جلوگیری میشود.
زاکانی اضافه گرد: از طرفی ما باید به گونهای منطقی عمل کنیم که جامعه از رفتار ما، رفتار عنادورزی و لجاجت را برداشت نکند و این بسته به هنر ماست که چگونه مستدل با مردم حرف بزنیم. بنده نمیدانم این عدد 80 را از کجا آوردهاند، ولی اگر بازتر صحبت کنند، قابل تامل است. اما با این صحبتها و تحلیلها که راجع به مجلس دارند، بخشی به این دلیل است که مجلس را دچار انفعال کنند، ولی معتقدم راه ناصوابی را در پیش گرفتند.
محمداسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اظهارات برخی از مشاوران و وابستگان به دولت درباره ورود به انتخابات گفت: البته اینکه ما موضع این اشخاص را موضع کل دولت تلقی کنیم درست نیست به دلیل اینکه دولت از مجموعه وزرا، معاونین و همچنین شخص رئیسجمهور و معاون وی تشکیل شده است.
وی افزود: با این حال بیان اینگونه اظهارنظرها از سوی برخی مشاورین دولت چندان مطلوب نیست چراکه مردم انتظار دارند در درجه اول وضعیت اقتصادی ترمیم شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اینکه در چنین شرایطی و با وضعیت فعلی دولت به سراغ بحث انتخابات برود به هیچعنوان پسندیده نیست چراکه انتظار اصلی ورود دولت به مسائل اصلی کشور و حل آن است.
کوثری گفت: بحث کردن از انتخابات مجلس در چنین شرایطی بیشتر به منحرف کردن اذهان مردم از مسائل و مشکلات اصلی تعبیر خواهد شد.
وی افزود: دولت باید بر مشکلات اصلی تکیه کند و از وارد شدن به چنین بحثهایی پرهیز کند.
وی افزود: بنا براین دولت روحانی گفتمان ندارد بلکه با عنوانی آمده است که این عنوان یک روش است و بر این اساس توانایی برانگیخته کردن آحاد مردم را ندارد لذا اینگونه اظهارات که توسط مشاوران رئیسجمهور مطرح میشود برای ایجاد فضای دوقطبی در جامعه است.
نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به کارکرد وجود فضای دوقطبی در کشور برای دولت اظهار داشت: دولت میخواهد با استفاده از این فضا یک دشمن فرضی در جامعه در مقابل خودش ایجاد کند و با استفاده از دشمن فرضی نظر مردم را به خود جلب کند که این کارکرد انتخاباتی دارد.
وی افزود: از طرفی دولت با توجه به اینکه در برخی امور توانایی لازم را ندارد در آینده میتواند برخی ناتوانیهای خود را در اداره امور گردن این دشمن فرضی بیندازد و خب توجیهی برای ناتوانی خود در اداره امور کشور خواهد داشت. پس بیان اینگونه مطالب در حقیقت برای ایجاد چنین شرایطی است.
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه مردم از اینگونه اظهارات خسته شدهاند، بیان داشت: مردم به دنبال رفع مشکلات خود مانند گرانی و حل معضل بیکاری در جامعه هستند. جامعه به دنبال این است که چرخ اقتصاد بچرخد و تولید ثروت کند و اینگونه اظهارات که متاسفانه از زبان مشاور ارشد رئیسجمهور شنیده میشود، خارج از مطالبه و خواسته مردم است.
طلا با اشاره به صحبتهای ترکان درباره نمایندگان مجلس و عملکرد 80 نفر از نمایندگان مجلس علیه دولت خاطرنشان کرد: این اظهارات گویای این مطلب است که 210 نفر دیگر از نمایندگان با دولت همراه هستند به عبارت دیگر اکثریت مجلس با دولت همسو هستند و این را در رای اعتماد به کابینه نشان دادند.
وی افزود: پس میتوان نتیجه گرفت که مجلس با دولت مشکلی ندارد و امیدواریم این اظهارات بهانهای برای عدم توانمندیهای دولت نباشد و مباحث انتخاباتی در کار نباشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این مطلب که ترکان خیلی زود بحثهای انتخاباتی را شروع کرده و باید آرامتر حرکت کند، تصریح کرد: به هر حال دولت یکی را میخواهد که خارج از قاعده صحبت کند و ترکان اکنون این وظیفه را برعهده گرفته است. طلا تاکید کرد: متاسفانه قاعده این دولت این است که هرکه با ما نیست علیه ما است، این در صورتی است که مجلس به دولت در مسائل کمک کرده و میکند و چیزی که آقایان فکر میکنند اشتباه است.
وی با اشاره به تعامل خوب دولت و مجلس خاطرنشان کرد: مجلس بر دولت نیست بلکه با دولت است و قصد همراهی و کمک به دولت را دارد و جایی اگر اشتباهی میبیند و تذکری میدهد بر اساس وظیفه قانونی خود و در حقیقت به خاطر حمایت از دولت است و به هیچوجه قصد تقابل با دولت را ندارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: به نظر میرسد آقای ترکان را نباید چندان جدی گرفت و بر همین اساس اظهاراتش را هم نباید چندان به حساب آورد.
در همین رابطه دخیلعباس زارعزاده مهریزی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اشاره به توهین اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور به نیمی از مردم ایران به «وطن امروز» گفت: آقای ترکان میگوید آن 5/49 درصدی که به آقای روحانی رای ندادند قانون را قبول نداشتند، این درصورتی است که اظهارات آقای ترکان خود مصداق بارز بیقانونی است.
وی افزود: مردم آزاد هستند و اختیار دارند به طور آزادانه در انتخابات به هر کسی که تمایل داشتند رای بدهند و این اظهارات از مشاور ارشد رئیسجمهور در تعارض با قانون است.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور خاطرنشان کردند: هم آن افرادی که به آقای روحانی رای دادهاند در چارچوب قانون بودهاند و هم افرادی که به سایر نمایندگان رای دادند و ترکان اشتباه و غلط بزرگی کرده است که چنین اظهاراتی درباره مردم کرده است.
وی افزود: اینگونه اظهارات توهین به بدنه مردم است، همان مردمی که نظام مبتنی بر آنها بنا نهاده شده است.
زارعزاده مهریزی با اشاره به اینکه اینگونه اظهارات دولت را زیر سؤال میبرد، خاطرنشان کرد: ترکان و امثال وی لیاقت حضور در بدنه دولت را ندارند و دولت باید چنین افرادی را از مجموعه خود دور کند.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با بیان این مطلب که شأن و جایگاه مردم باید حفظ شود، تاکید کرد: دولت باید به خاطر اظهارات توهینآمیز ترکان از مردم عذرخواهی کند. رئیسجمهور هم لازم است از مردم عذرخواهی کند و توهین به مردم به هیچ وجه جایز نیست.
وی افزود: تعدادی از افراد که از فتنههای 78 و 88 باقی ماندهاند میخواهند در شرایط فعلی اهداف سالهای 78 و 88 خود را بار دیگر به جریان بیندازند که این افراد باید بدانند مردم، دولت و مجلس جواب آنها را خواهند داد.
قاضیپور تصریح کرد: آقای ترکان به جای دخالت در امور مجلس جلو رانتخواری در مناطق آزاد را بگیرد.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت مجلس اظهار داشت: آقای ترکان در حالی بحث انتخابات مجلس دهم را مطرح میکند که در شرایط کنونی همه ما باید با وحدت و اتحاد مذاکرات هستهای را به سرانجام برسانیم. آقای ترکان باید بداند که ملت ایران آقابالاسر نمیخواهد و خود میداند که به چه کسی رأی بدهد و به چه کسی رأی ندهد. مردم خودشان بهتر از ترکان میفهمند که به چه کسی در انتخابات آتی مجلس رای بدهند.
نماینده مردم تهران با اشاره به اظهارات اخیر رئیسجمهور مبنی بر اینکه مجلس پیام انتخاب مردم را درک کند، گفت: ایشان هم پیام ملت ایران در انتخابات مجلس را درک کند، این مجلس هم عصاره انتخاب ملت است، پس رئیسجمهور هم شأن انتخاب مردم را باید درک کند.
بذرپاش همچنین با اشاره به گلایه اخیر رئیس جمهور از کارت زرد مجلس به وزیر ارشاد گفت: از آقای روحانی این توقع نمیرفت؛ چرا که ایشان خود را فرزند مجلس میداند و اینکه ایشان و همکارانشان مدام در حال تهدید مجلس هستند برازنده فرزند مجلس نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه رئیس جمهور خود سالها در کسوت نمایندگی مجلس بوده است، اظهار داشت: جا دارد آقای روحانی که خود را فرزند مجلس میداند جلوی تهدیدها و توهین های مکرر برخی دوستان خود را بگیرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: نمایندگان مجلس طبق سوگندی که یاد کردهاند موظف هستند تا وظایف نظارتی خود را نسبت به مسئولین اجرایی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه عملکرد دولت ضعیف و قابل نقد و سوال است، عنوان کرد: دوستانی که به صورت مداوم مجلس را تهدید می کنند و حرف از انتخابات آینده می زنند این رویکرد غیرمودبانه خود را تغییر دهند و به فکر حل مشکلات و ضعف های خود در دولت باشند.
وی در انتها با اشاره به تهدید نمایندگان توسط ترکان گفت: برخی از دوستانی که رویای مجلس آینده را در سر میپرورانند بهتر از فرصت خدمت را غنیمت شمرده و خود را سرگرم این جنجال آفرینی ها نکنند.
وی در ادامه با اشاره به 3 کارت زرد مجلس به وزرای دولت، اظهار داشت: هر 3 کارت زردی که نمایندگان تاکنون به برخی وزرا داده اند در راستای همان شعار اعتدال دولت بوده است و کارت زردها برای جلوگیری از افراطیگری بوده است.
این نماینده مردم تهران تصریح کرد: یکی از کارت های زرد به وزیر علوم مربوط میشد که وی قریب به یک هفته بعد از گرفتن رای اعتماد شروع به تغییر روسای دانشگاه ها و افراد ستادی کرد.
وی با بیان اینکه آقای جنتی هم که به دلیل تساهل و تسامح وزارت ارشاد در برابر توهین به مقدسات و ترویج اباحهگری و مطرح کردن مسائلی چون تکخوانی زنان مورد سوال نمایندگان قرار گرفت، اظهار داشت: محوریت کارت زرد نمایندگان بر دو موضوع بود، 1- بکارگیری عناصر تندرو و مرتبط با فتنه 2- موضع گیری های تند سیاسی که افق روشنی نداشت.
نجابت با بیان اینکه شروع این دولت نباید با افراطیگری همراه باشد، گفت: مردم از افراطیگری ها و اتفاقاتی که در دوران دوم خرداد و مجلس ششم پیش آمد، نگران هستند.
این نماینده مردم تهران در ادامه تاکید کرد: این کارت زردها هشداری بود برای اینکه مسیر افراطیگری های دوم خرداد و مجلس ششم تکرار نشود.
وی با بیان اینکه عدهای در کشور به دنبال مشروعیت دادن به فتنهگران هستند، گفت: برخی در دولت سعی دارند با بکارگیری عناصر مرتبط با فتنه به نوعی برای آنها مشروعیت ایجاد کنند.
نجابت با بیان اینکه ما انتظار نداریم که دولت آقای روحانی از اصولگرایان در کابینه استفاده کند، تاکید کرد: هیچکس این انتظار را از دولت "اعتدال" ندارد که برای عناصر تندرو و مرتبط با فتنه مشروعیت ایجاد کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آقای ترکان از ابتدای بکار دولت یازدهم تاکنون چندین بار تندروی کرده است، گفت: آقای ترکان به دلیل اظهارات تندی که در مدت اخیر داشتهاند، از سوی مسئولین ارشد دولتی تذکر گرفتهاند.
نجابت در ادامه با بیان اینکه دولت و مجلس اختلافات جدی ندارند، گفت: عدهای به دنبال تشدید اختلافات هستند و حیات و مماتشان در همین جنگ و جدل و خشونت هاست.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رئیس مجلس گفت: داعیه مجلس کمک و یاری دولت است و تاکنون نیز چنین رویهای را داشته است، اما این به معنی بی اثر بودن و عدم نظارت نمایندگان مجلس نیست.
وی ادامه داد: لذا نباید در مقابل خواستههایی که مجلس به لحاظ قانونی انجام میدهد خیلی جای بحث گذاشت و نقدهای تند داشت و اگر مجلس در حوزههای مختلف مطالبات مردم را مطرح نکند و جایی که میشود به دولت کمک کرد تا آنها محقق شود، چنین مجلسی خمود و بسته است.
وی با بیان اینکه در اظهارنظرهای آقای ترکان نسبت به گذشته تغییراتی احساس میشود، ادامه داد: اگر لحظهای احساس شود چنین اظهارنظرهایی نیز، دیدگاه دولت است باید گفت اینگونه اظهارنظرها به خیر و صلاح مملکت نخواهد بود.
عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه حجتالاسلام روحانی باید مشاورین خود را در چگونگی اظهارنظرهایشان توجیه کند، خاطرنشان کرد: اظهارنظرهای جنجالی و نسنجیده آقای ترکان و امثال او تعادل وحدت میان دولت و مجلس را برهم می زند.
وی گفت: هرچند سلایق مختلفی در مجلس وجود دارد، اما این سلایق مختلف برای صیانت و دفاع از منافع ملی یکپارچهاند.
منصوری با بیان اینکه توهین به نمایندگان مجلس توسط هر سلیقه را نمیپذیرم، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی عصاره ملت همیشه در صحنه ایران است.
وی با بیان اینکه همه مسئولین در اظهارنظرهای که در مورد مجلس میکنند باید دقت داشته باشند، افزود: مجلس در مقابل هرگونه بیاحترامی باهر ایدهای که باشد سکوت نخواهد کرد.
وی با بیان اینکه اظهارات نسنجیده ترکان بوی تفرقه میدهد، اضافه کرد: نمایندگان مردم در مجلس خود تصمیمگیرنده هستند و هیچ نمایندهای روی نمایندگان دیگر نمیتواند تأثیر بگذارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به سه کارت زردی که تاکنون وزیران اقتصاد، علوم و ارشاد دولت یازدهم از مجلس گرفتهاند، ادامه داد: گرفتن این اخطارها به نحوه عملکرد آنان و طرز دفاع از سئوالی که از آنها شده است برمیگردد.
محمدابراهیم رضایی نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات مشاور رئیسجمهور در ارتباط با انتخابات مجلس دهم، اظهار داشت: مشاوران رئیسجمهور با اظهارات خود برای دولت حاشیهسازی نکنند و این به مصلحت دولت نیست که دستخوش شیاطینی شود که تلاش میکنند تا روابط مجلس و دولت را بسیار تیره و بد جلوه دهند.
وی افزود: کسانی که این گونه فضایی را در کشور ایجاد میکنند به دنبال اهداف و مقاصد شیطانی خود هستند که بعضی از اعضای دولت نیز تحت تأثیر آن قرار میگیرند و فضای جامعه به سمتی که به مصلحت نیست سوق پیدا میکند.
نائبرئیس کمیسیون شوراهای مجلس اضافه کرد: دولت و مجلس امانتی که در حال حاضر به آنها سپرده شده را به مقصد برسانند انتخابات بعدی پیشکش، مردم خود میدانند که در انتخابات بعدی باید به چه فرد یا افرادی رأی بدهند.
جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات اخیر ترکان درباره نمایندگان مجلس، گفت: مشاوران آقای روحانی نقشهایی را در ابعاد مختلف برای دولت تعریف میکنند که این اقدامات آنها دولت را در آینده نزدیک با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد.
وی افزود: البته علت این گونه اقدامات مشاوران دولت این است که دولت خود در ریل اصلی خود حرکت نمیکند و بهترست که دولت از ظرفیت مجلس برای حل مشکلات مردم و وزرا استفاده کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: برخی رفتارهای رئیسجمهور همانند اظهار نظر وی در جمع هنرمندان رفتارهایی کاملا افراطی است و امیدواریم که این رفتارها ادامه پیدا نکند و بهتر بود آقای روحانی به جای پرداختن به مباحث حاشیهای لوایحی را در حوزه مسائل اقتصادی به مجلس تقدیم میکرد.
کریمی قدوسی خاطرنشان کرد: مجلس در مقتضیات مختلف از تمامی ظرفیتهای خود در خصوص دولت استفاده خواهد کرد؛ مجلس تلاش میکند تا تلاشها را به سمتی سوق دهد که مردم و مصالح کشور است و حرکت در این مسیر را چه از راه تعامل، چه از راه تذکر، چه از راه سؤال، چه از طریق استیضاح و چه اخضار رئیسجمهور به مجلس برای پاسخگویی طی خواهد کرد.
وی در پایان گفت: در صورتی که اظهارات افراطی مشاوران روحانی استمرار داشته باشد، مجلس روحانی را جهت پاسخگوی احضار خواهد کرد.
حسین مظفر نماینده مردم تهران در خانه ملت و معاون نظارت مجلس در گفتوگو با فارس، در واکنش به اظهارات اخیر اکبر ترکان درباره مجلس، گفت: مجلس قصد کارشکنی نسبت به دولت و عملکرد کابینه یازدهم را ندارد.
وی اضافه کرد: نقطهنظرات مطرح شده از سوی وکلای ملت برای اصلاح روند امور مطرح میشود که البته این مباحث نگاه قاطبه مجلس است.
معاون نظارت مجلس با بیان اینکه دولت باید از نقد منصفانه و مشفقانه استقبال کند، تصریح کرد: دوستان مجلسی هم باید از اقداماتی که دولت را در تنگنا قرار میدهد پرهیز کنند.
مظفر با بیان اینکه هر اظهارنظری که عاملی برای شکاف بین 2 قوه شود به صلاح دولت و مجلس نیست، اظهار داشت: هزینه این شکاف از جیب مردم پرداخت خواهد شد.
وی از دولتمردان خواست سعه صدر بیشتری داشته باشند تا در نهایت مجلس و نمایندگان هم با تعامل بهتر و نگاه مطلوبتر به دولت مسائل را دنبال کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس طرح سخنان ذکر شده را عاملی برای ایجاد مشکلات بین دو قوه دانست و افزود: مردم از اختلاف خسته شدهاند؛ مطلوب است رئیسجمهور تذکرات لازم را در این زمینه برای وفاق بیشتر 2 قوه بدهد.
«49/5 درصدی که به حسن روحانی رای ندادند قانون را قبول ندارند»، این صریحترین توهین دولتیها به مردم ایران است که این بار از زبان اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیسجمهور مطرح شده است.
پیش از این مشاوران روحانی در بیانی غیرمستقیم یا با برخی تقسیمبندیها به مردم توهین کرده بودند که انتقادات فراوانی را چه در بین نمایندگان مجلس و کارشناسان و چه در بین عموم مردم با برگزاری برخی تجمعات به همراه داشت.
اما اینبار این توهین نه غیرمستقیم بلکه بدون تقسیمبندی و صریح در گفتوگو با یکی از روزنامههای اصلاحطلب بیان شد. (ایـــنجا)
پیرامون همین موضوع با مرور مواضع برخی مسئولان دولتی و حامیان آنها حمله و توهین به نظارت قانونی مجلس نیز دیده می شود، به گونهای که طی چند هفته گذشته این مسأله نمود آشکاری در روزنامهها و سایتهای خبری داشته است.
به نظر میرسد این سناریو دقیقاً از زمانی کلید خورد که سعید حجاریان یکی از تئوریسینهای اصلاحطلبان از ضرورت انحلال مجلس سخن گفت و ادعا کرد باید قانون اساسی را تغییر داد تا دولت بتواند مجلس را منحل کند. چندی بعد آقایان نوبخت و یونسی به میدان آمدند و مجلس را تهدید کردند. اما ترکان دیگر مشاور منصوب رئیس جمهور، در گفتوگو با یک روزنامه اصلاحطلب با اشاره به رویکرد نظارتی مجلس و همچنین سؤالات نمایندگان از برخی وزرای دولت، تصریح کرد: «کسانی که عقلانیت و تدبیر را قبول ندارند مسلم است که مقابل دولت یازدهم خواهند ایستاد.»
سخنگوی فراکسیون اصولگرایان:
ترکان دچار هیجان شده است/ کارگزاران و اصلاحات به دنبال تصاحب مجلس هستند
علیرضا زاکانی سخنگوی فراکسیون اصولگرایان مجلس در خصوص اظهارات توهین آمیز اخیر ترکان، گفت: به نظر میرسد آقای ترکان دچار هیجانات شده است که به واقعیتها دقت ندارد. اما آیا اگر بنای کمک کردن به دولت داشته باشیم، پس دیگر نباید از او سوال کرد؟ این برداشت غلطی است.ترکان دچار هیجان شده است/ کارگزاران و اصلاحات به دنبال تصاحب مجلس هستند
دبیرکل جمعیت رهپویان ادامه داد: دولت اگر به مردم خدمتی میکند باید دربست برای افزایش خدمترسانی به کمک او برویم و نگاه سیاسی نکنیم و اگر جایی هم اشکال دارد، باید مشفقانه اشکال او را گوشزد کنیم که این هم به نوعی خدمت است و اگر در جایی هم خطایی میکند و بر خطای خودش پافشاری میکند هر که میخواهد باشد، لذا باید جلوی او ایستاد و این خودش کمک به اوست، چرا که از ارتکاب خطا جلوگیری میشود.
زاکانی اضافه گرد: از طرفی ما باید به گونهای منطقی عمل کنیم که جامعه از رفتار ما، رفتار عنادورزی و لجاجت را برداشت نکند و این بسته به هنر ماست که چگونه مستدل با مردم حرف بزنیم. بنده نمیدانم این عدد 80 را از کجا آوردهاند، ولی اگر بازتر صحبت کنند، قابل تامل است. اما با این صحبتها و تحلیلها که راجع به مجلس دارند، بخشی به این دلیل است که مجلس را دچار انفعال کنند، ولی معتقدم راه ناصوابی را در پیش گرفتند.
محمداسماعیل کوثری:
دولت به جای مباحث انتخاباتی سراغ ترمیم وضعیت اقتصادی کشور برود
دولت به جای مباحث انتخاباتی سراغ ترمیم وضعیت اقتصادی کشور برود
محمداسماعیل کوثری نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اظهارات برخی از مشاوران و وابستگان به دولت درباره ورود به انتخابات گفت: البته اینکه ما موضع این اشخاص را موضع کل دولت تلقی کنیم درست نیست به دلیل اینکه دولت از مجموعه وزرا، معاونین و همچنین شخص رئیسجمهور و معاون وی تشکیل شده است.
وی افزود: با این حال بیان اینگونه اظهارنظرها از سوی برخی مشاورین دولت چندان مطلوب نیست چراکه مردم انتظار دارند در درجه اول وضعیت اقتصادی ترمیم شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: اینکه در چنین شرایطی و با وضعیت فعلی دولت به سراغ بحث انتخابات برود به هیچعنوان پسندیده نیست چراکه انتظار اصلی ورود دولت به مسائل اصلی کشور و حل آن است.
کوثری گفت: بحث کردن از انتخابات مجلس در چنین شرایطی بیشتر به منحرف کردن اذهان مردم از مسائل و مشکلات اصلی تعبیر خواهد شد.
وی افزود: دولت باید بر مشکلات اصلی تکیه کند و از وارد شدن به چنین بحثهایی پرهیز کند.
حسین طلا:
دولت میخواهد یک دشمن فرضی در جامعه در مقابل خودش ایجاد کند/ این روش کارکرد انتخاباتی دارد
حسین طلا، نماینده مردم تهران با اشاره به این موضوع به «وطن امروز» گفت: زمانی جریان اصلاحات با شعار دموکراسی بر مسند اجرایی کشور نشست و میتوان از دموکراسی به عنوان گفتمان نام برد. در دولت آقای احمدینژاد هم بحث عدالت به عنوان شعار دولت بود. خب، عدالت هم گفتمان است و توانایی برانگیخته کردن آحاد جامعه را دارد اما چیزی که امروز توسط دولت و با عنوان «اعتدال» مطرح است گفتمان نیست بلکه یک روش است. دولت میخواهد یک دشمن فرضی در جامعه در مقابل خودش ایجاد کند/ این روش کارکرد انتخاباتی دارد
وی افزود: بنا براین دولت روحانی گفتمان ندارد بلکه با عنوانی آمده است که این عنوان یک روش است و بر این اساس توانایی برانگیخته کردن آحاد مردم را ندارد لذا اینگونه اظهارات که توسط مشاوران رئیسجمهور مطرح میشود برای ایجاد فضای دوقطبی در جامعه است.
نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به کارکرد وجود فضای دوقطبی در کشور برای دولت اظهار داشت: دولت میخواهد با استفاده از این فضا یک دشمن فرضی در جامعه در مقابل خودش ایجاد کند و با استفاده از دشمن فرضی نظر مردم را به خود جلب کند که این کارکرد انتخاباتی دارد.
وی افزود: از طرفی دولت با توجه به اینکه در برخی امور توانایی لازم را ندارد در آینده میتواند برخی ناتوانیهای خود را در اداره امور گردن این دشمن فرضی بیندازد و خب توجیهی برای ناتوانی خود در اداره امور کشور خواهد داشت. پس بیان اینگونه مطالب در حقیقت برای ایجاد چنین شرایطی است.
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه مردم از اینگونه اظهارات خسته شدهاند، بیان داشت: مردم به دنبال رفع مشکلات خود مانند گرانی و حل معضل بیکاری در جامعه هستند. جامعه به دنبال این است که چرخ اقتصاد بچرخد و تولید ثروت کند و اینگونه اظهارات که متاسفانه از زبان مشاور ارشد رئیسجمهور شنیده میشود، خارج از مطالبه و خواسته مردم است.
طلا با اشاره به صحبتهای ترکان درباره نمایندگان مجلس و عملکرد 80 نفر از نمایندگان مجلس علیه دولت خاطرنشان کرد: این اظهارات گویای این مطلب است که 210 نفر دیگر از نمایندگان با دولت همراه هستند به عبارت دیگر اکثریت مجلس با دولت همسو هستند و این را در رای اعتماد به کابینه نشان دادند.
وی افزود: پس میتوان نتیجه گرفت که مجلس با دولت مشکلی ندارد و امیدواریم این اظهارات بهانهای برای عدم توانمندیهای دولت نباشد و مباحث انتخاباتی در کار نباشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این مطلب که ترکان خیلی زود بحثهای انتخاباتی را شروع کرده و باید آرامتر حرکت کند، تصریح کرد: به هر حال دولت یکی را میخواهد که خارج از قاعده صحبت کند و ترکان اکنون این وظیفه را برعهده گرفته است. طلا تاکید کرد: متاسفانه قاعده این دولت این است که هرکه با ما نیست علیه ما است، این در صورتی است که مجلس به دولت در مسائل کمک کرده و میکند و چیزی که آقایان فکر میکنند اشتباه است.
وی با اشاره به تعامل خوب دولت و مجلس خاطرنشان کرد: مجلس بر دولت نیست بلکه با دولت است و قصد همراهی و کمک به دولت را دارد و جایی اگر اشتباهی میبیند و تذکری میدهد بر اساس وظیفه قانونی خود و در حقیقت به خاطر حمایت از دولت است و به هیچوجه قصد تقابل با دولت را ندارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: به نظر میرسد آقای ترکان را نباید چندان جدی گرفت و بر همین اساس اظهاراتش را هم نباید چندان به حساب آورد.
سخنگوی کمیسیون شوراها:
اظهارات مصداق بارز بیقانونی است/ دولت باید چنین افرادی را از مجموعه خود دور کند
اظهارات مصداق بارز بیقانونی است/ دولت باید چنین افرادی را از مجموعه خود دور کند
در همین رابطه دخیلعباس زارعزاده مهریزی، سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با اشاره به توهین اکبر ترکان مشاور رئیسجمهور به نیمی از مردم ایران به «وطن امروز» گفت: آقای ترکان میگوید آن 5/49 درصدی که به آقای روحانی رای ندادند قانون را قبول نداشتند، این درصورتی است که اظهارات آقای ترکان خود مصداق بارز بیقانونی است.
وی افزود: مردم آزاد هستند و اختیار دارند به طور آزادانه در انتخابات به هر کسی که تمایل داشتند رای بدهند و این اظهارات از مشاور ارشد رئیسجمهور در تعارض با قانون است.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور خاطرنشان کردند: هم آن افرادی که به آقای روحانی رای دادهاند در چارچوب قانون بودهاند و هم افرادی که به سایر نمایندگان رای دادند و ترکان اشتباه و غلط بزرگی کرده است که چنین اظهاراتی درباره مردم کرده است.
وی افزود: اینگونه اظهارات توهین به بدنه مردم است، همان مردمی که نظام مبتنی بر آنها بنا نهاده شده است.
زارعزاده مهریزی با اشاره به اینکه اینگونه اظهارات دولت را زیر سؤال میبرد، خاطرنشان کرد: ترکان و امثال وی لیاقت حضور در بدنه دولت را ندارند و دولت باید چنین افرادی را از مجموعه خود دور کند.
سخنگوی کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با بیان این مطلب که شأن و جایگاه مردم باید حفظ شود، تاکید کرد: دولت باید به خاطر اظهارات توهینآمیز ترکان از مردم عذرخواهی کند. رئیسجمهور هم لازم است از مردم عذرخواهی کند و توهین به مردم به هیچ وجه جایز نیست.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت:
ترکان به مشایی دولت تبدیل شده است/ ترکان به جای تفرقهافکنی جلو رانتخواری در مناطق آزاد را بگیرد
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات اخیر مشاور رئیسجمهور در ارتباط با انتخابات مجلس دهم، گفت: آقای ترکان به مشایی دیگر در دولت تبدیل شده و رئیسجمهور باید جلوی این مشایی نوظهور را در دولت بگیرد.ترکان به مشایی دولت تبدیل شده است/ ترکان به جای تفرقهافکنی جلو رانتخواری در مناطق آزاد را بگیرد
وی افزود: تعدادی از افراد که از فتنههای 78 و 88 باقی ماندهاند میخواهند در شرایط فعلی اهداف سالهای 78 و 88 خود را بار دیگر به جریان بیندازند که این افراد باید بدانند مردم، دولت و مجلس جواب آنها را خواهند داد.
قاضیپور تصریح کرد: آقای ترکان به جای دخالت در امور مجلس جلو رانتخواری در مناطق آزاد را بگیرد.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون رهروان ولایت مجلس اظهار داشت: آقای ترکان در حالی بحث انتخابات مجلس دهم را مطرح میکند که در شرایط کنونی همه ما باید با وحدت و اتحاد مذاکرات هستهای را به سرانجام برسانیم. آقای ترکان باید بداند که ملت ایران آقابالاسر نمیخواهد و خود میداند که به چه کسی رأی بدهد و به چه کسی رأی ندهد. مردم خودشان بهتر از ترکان میفهمند که به چه کسی در انتخابات آتی مجلس رای بدهند.
بذرپاش در گفتوگو با مشرق:
تهدید مجلس برازنده دولت یازدهم نیست/ رئیسجمهور اجازه توهین به مجلس را ندهد
مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران و عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی مشرق، با اشاره به اظهارات اکبر ترکان مبنی بر بیمنطق بودن رفتار نمایندگان مجلس، گفت: این همان مجلسی است که در رأی اعتماد به کابینه، بالاترین نصاب رأی را در تاریخ انقلاب به برخی وزرا داد.تهدید مجلس برازنده دولت یازدهم نیست/ رئیسجمهور اجازه توهین به مجلس را ندهد
نماینده مردم تهران با اشاره به اظهارات اخیر رئیسجمهور مبنی بر اینکه مجلس پیام انتخاب مردم را درک کند، گفت: ایشان هم پیام ملت ایران در انتخابات مجلس را درک کند، این مجلس هم عصاره انتخاب ملت است، پس رئیسجمهور هم شأن انتخاب مردم را باید درک کند.
بذرپاش همچنین با اشاره به گلایه اخیر رئیس جمهور از کارت زرد مجلس به وزیر ارشاد گفت: از آقای روحانی این توقع نمیرفت؛ چرا که ایشان خود را فرزند مجلس میداند و اینکه ایشان و همکارانشان مدام در حال تهدید مجلس هستند برازنده فرزند مجلس نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه رئیس جمهور خود سالها در کسوت نمایندگی مجلس بوده است، اظهار داشت: جا دارد آقای روحانی که خود را فرزند مجلس میداند جلوی تهدیدها و توهین های مکرر برخی دوستان خود را بگیرد.
نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: نمایندگان مجلس طبق سوگندی که یاد کردهاند موظف هستند تا وظایف نظارتی خود را نسبت به مسئولین اجرایی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه عملکرد دولت ضعیف و قابل نقد و سوال است، عنوان کرد: دوستانی که به صورت مداوم مجلس را تهدید می کنند و حرف از انتخابات آینده می زنند این رویکرد غیرمودبانه خود را تغییر دهند و به فکر حل مشکلات و ضعف های خود در دولت باشند.
وی در انتها با اشاره به تهدید نمایندگان توسط ترکان گفت: برخی از دوستانی که رویای مجلس آینده را در سر میپرورانند بهتر از فرصت خدمت را غنیمت شمرده و خود را سرگرم این جنجال آفرینی ها نکنند.
نجابت در گفتوگو با مشرق:
مسئولین ارشد دولتی به ترکان تذکر دادهاند/ عدهای به دنبال تشدید اختلافات هستند
حسین نجابت نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی مشرق، با اشاره به اظهارات تند اکبر ترکان نسبت به نمایندگان مجلس، گفت: این اظهارات تاثیری در رویکرد نظارتی نمایندگان مجلس نخواهد داشت.مسئولین ارشد دولتی به ترکان تذکر دادهاند/ عدهای به دنبال تشدید اختلافات هستند
وی در ادامه با اشاره به 3 کارت زرد مجلس به وزرای دولت، اظهار داشت: هر 3 کارت زردی که نمایندگان تاکنون به برخی وزرا داده اند در راستای همان شعار اعتدال دولت بوده است و کارت زردها برای جلوگیری از افراطیگری بوده است.
این نماینده مردم تهران تصریح کرد: یکی از کارت های زرد به وزیر علوم مربوط میشد که وی قریب به یک هفته بعد از گرفتن رای اعتماد شروع به تغییر روسای دانشگاه ها و افراد ستادی کرد.
وی با بیان اینکه آقای جنتی هم که به دلیل تساهل و تسامح وزارت ارشاد در برابر توهین به مقدسات و ترویج اباحهگری و مطرح کردن مسائلی چون تکخوانی زنان مورد سوال نمایندگان قرار گرفت، اظهار داشت: محوریت کارت زرد نمایندگان بر دو موضوع بود، 1- بکارگیری عناصر تندرو و مرتبط با فتنه 2- موضع گیری های تند سیاسی که افق روشنی نداشت.
نجابت با بیان اینکه شروع این دولت نباید با افراطیگری همراه باشد، گفت: مردم از افراطیگری ها و اتفاقاتی که در دوران دوم خرداد و مجلس ششم پیش آمد، نگران هستند.
این نماینده مردم تهران در ادامه تاکید کرد: این کارت زردها هشداری بود برای اینکه مسیر افراطیگری های دوم خرداد و مجلس ششم تکرار نشود.
وی با بیان اینکه عدهای در کشور به دنبال مشروعیت دادن به فتنهگران هستند، گفت: برخی در دولت سعی دارند با بکارگیری عناصر مرتبط با فتنه به نوعی برای آنها مشروعیت ایجاد کنند.
نجابت با بیان اینکه ما انتظار نداریم که دولت آقای روحانی از اصولگرایان در کابینه استفاده کند، تاکید کرد: هیچکس این انتظار را از دولت "اعتدال" ندارد که برای عناصر تندرو و مرتبط با فتنه مشروعیت ایجاد کند.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آقای ترکان از ابتدای بکار دولت یازدهم تاکنون چندین بار تندروی کرده است، گفت: آقای ترکان به دلیل اظهارات تندی که در مدت اخیر داشتهاند، از سوی مسئولین ارشد دولتی تذکر گرفتهاند.
نجابت در ادامه با بیان اینکه دولت و مجلس اختلافات جدی ندارند، گفت: عدهای به دنبال تشدید اختلافات هستند و حیات و مماتشان در همین جنگ و جدل و خشونت هاست.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رئیس مجلس گفت: داعیه مجلس کمک و یاری دولت است و تاکنون نیز چنین رویهای را داشته است، اما این به معنی بی اثر بودن و عدم نظارت نمایندگان مجلس نیست.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه:
ترکان تندروی میکند/ می خواهند مجلس از حق قانونی خود استفاده نکند
عیسی امامی عضو کمیسیون تلفیق بودجه در خصوص اظهار نظر اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور اظهار داشت: مجلس یک حق قانونی دارد و اگر از این حق قانونی خودش استفاده نکند که دیگر مجلس نیست.ترکان تندروی میکند/ می خواهند مجلس از حق قانونی خود استفاده نکند
وی ادامه داد: لذا نباید در مقابل خواستههایی که مجلس به لحاظ قانونی انجام میدهد خیلی جای بحث گذاشت و نقدهای تند داشت و اگر مجلس در حوزههای مختلف مطالبات مردم را مطرح نکند و جایی که میشود به دولت کمک کرد تا آنها محقق شود، چنین مجلسی خمود و بسته است.
منصوری عضو کمسیون امنیت ملی:
اظهارنظرهای نسنجیده ترکان وحدت را بر هم میزند
عباسعلی منصوری با اشاره به اظهارت اخیر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور کشورمان با یکی از روزنامهها در مورد اینکه 80 نفر از نمایندگان مجلس سایر نمایندگان را اداره میکنند، اظهار کرد: هر شخصی آزادانه، در جامعه ایران میتواند اظهارنظر کند، اما زمانی که در جایگاهی قرار میگیرد، باید بداند که چگونه اظهارنظر میکند.اظهارنظرهای نسنجیده ترکان وحدت را بر هم میزند
وی با بیان اینکه در اظهارنظرهای آقای ترکان نسبت به گذشته تغییراتی احساس میشود، ادامه داد: اگر لحظهای احساس شود چنین اظهارنظرهایی نیز، دیدگاه دولت است باید گفت اینگونه اظهارنظرها به خیر و صلاح مملکت نخواهد بود.
عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه حجتالاسلام روحانی باید مشاورین خود را در چگونگی اظهارنظرهایشان توجیه کند، خاطرنشان کرد: اظهارنظرهای جنجالی و نسنجیده آقای ترکان و امثال او تعادل وحدت میان دولت و مجلس را برهم می زند.
وی گفت: هرچند سلایق مختلفی در مجلس وجود دارد، اما این سلایق مختلف برای صیانت و دفاع از منافع ملی یکپارچهاند.
منصوری با بیان اینکه توهین به نمایندگان مجلس توسط هر سلیقه را نمیپذیرم، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی عصاره ملت همیشه در صحنه ایران است.
وی با بیان اینکه همه مسئولین در اظهارنظرهای که در مورد مجلس میکنند باید دقت داشته باشند، افزود: مجلس در مقابل هرگونه بیاحترامی باهر ایدهای که باشد سکوت نخواهد کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی:
اظهارات ترکان در مورد مجلس بوی تفرقه میدهد
حجتالاسلام سید ناصر موسویلارگانی امروز با اشاره به اظهارت اخیر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور کشورمان با یکی از روزنامهها در مورد اینکه 80 نفر از نمایندگان مجلس سایر نمایندگان را اداره میکنند، اظهار کرد: از زمانی که دولت تدبیر و امید تشکیل شده امیدی در دلهای مردم و اتحادی بین سرا قوا به وجود آمده که عدهای مثل آقای ترکان میخواهند با سخنان تفرقهآمیز بین دولت و مجلس فاصله ایجاد کنند.
اظهارات ترکان در مورد مجلس بوی تفرقه میدهد
حجتالاسلام سید ناصر موسویلارگانی امروز با اشاره به اظهارت اخیر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور کشورمان با یکی از روزنامهها در مورد اینکه 80 نفر از نمایندگان مجلس سایر نمایندگان را اداره میکنند، اظهار کرد: از زمانی که دولت تدبیر و امید تشکیل شده امیدی در دلهای مردم و اتحادی بین سرا قوا به وجود آمده که عدهای مثل آقای ترکان میخواهند با سخنان تفرقهآمیز بین دولت و مجلس فاصله ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه اظهارات نسنجیده ترکان بوی تفرقه میدهد، اضافه کرد: نمایندگان مردم در مجلس خود تصمیمگیرنده هستند و هیچ نمایندهای روی نمایندگان دیگر نمیتواند تأثیر بگذارد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به سه کارت زردی که تاکنون وزیران اقتصاد، علوم و ارشاد دولت یازدهم از مجلس گرفتهاند، ادامه داد: گرفتن این اخطارها به نحوه عملکرد آنان و طرز دفاع از سئوالی که از آنها شده است برمیگردد.
نائب رئیس کمیسیون شوراها:
دولت به مشکلات معیشتی مردم بپردازد/ مشاوران روحانی حاشیهسازی نکنند
دولت به مشکلات معیشتی مردم بپردازد/ مشاوران روحانی حاشیهسازی نکنند
محمدابراهیم رضایی نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات مشاور رئیسجمهور در ارتباط با انتخابات مجلس دهم، اظهار داشت: مشاوران رئیسجمهور با اظهارات خود برای دولت حاشیهسازی نکنند و این به مصلحت دولت نیست که دستخوش شیاطینی شود که تلاش میکنند تا روابط مجلس و دولت را بسیار تیره و بد جلوه دهند.
وی افزود: کسانی که این گونه فضایی را در کشور ایجاد میکنند به دنبال اهداف و مقاصد شیطانی خود هستند که بعضی از اعضای دولت نیز تحت تأثیر آن قرار میگیرند و فضای جامعه به سمتی که به مصلحت نیست سوق پیدا میکند.
نائبرئیس کمیسیون شوراهای مجلس اضافه کرد: دولت و مجلس امانتی که در حال حاضر به آنها سپرده شده را به مقصد برسانند انتخابات بعدی پیشکش، مردم خود میدانند که در انتخابات بعدی باید به چه فرد یا افرادی رأی بدهند.
کریمیقدوسی:
مشاوران رئیسجمهور افراطیگری را تمام نکنند روحانی به مجلس احضار خواهد شد
مشاوران رئیسجمهور افراطیگری را تمام نکنند روحانی به مجلس احضار خواهد شد
جواد کریمی قدوسی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات اخیر ترکان درباره نمایندگان مجلس، گفت: مشاوران آقای روحانی نقشهایی را در ابعاد مختلف برای دولت تعریف میکنند که این اقدامات آنها دولت را در آینده نزدیک با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد.
وی افزود: البته علت این گونه اقدامات مشاوران دولت این است که دولت خود در ریل اصلی خود حرکت نمیکند و بهترست که دولت از ظرفیت مجلس برای حل مشکلات مردم و وزرا استفاده کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: برخی رفتارهای رئیسجمهور همانند اظهار نظر وی در جمع هنرمندان رفتارهایی کاملا افراطی است و امیدواریم که این رفتارها ادامه پیدا نکند و بهتر بود آقای روحانی به جای پرداختن به مباحث حاشیهای لوایحی را در حوزه مسائل اقتصادی به مجلس تقدیم میکرد.
کریمی قدوسی خاطرنشان کرد: مجلس در مقتضیات مختلف از تمامی ظرفیتهای خود در خصوص دولت استفاده خواهد کرد؛ مجلس تلاش میکند تا تلاشها را به سمتی سوق دهد که مردم و مصالح کشور است و حرکت در این مسیر را چه از راه تعامل، چه از راه تذکر، چه از راه سؤال، چه از طریق استیضاح و چه اخضار رئیسجمهور به مجلس برای پاسخگویی طی خواهد کرد.
وی در پایان گفت: در صورتی که اظهارات افراطی مشاوران روحانی استمرار داشته باشد، مجلس روحانی را جهت پاسخگوی احضار خواهد کرد.
حسین مظفر:
دولتمردان سعهصدر بیشتری داشته باشند/ رئیسجمهور تذکر بدهد
دولتمردان سعهصدر بیشتری داشته باشند/ رئیسجمهور تذکر بدهد
حسین مظفر نماینده مردم تهران در خانه ملت و معاون نظارت مجلس در گفتوگو با فارس، در واکنش به اظهارات اخیر اکبر ترکان درباره مجلس، گفت: مجلس قصد کارشکنی نسبت به دولت و عملکرد کابینه یازدهم را ندارد.
وی اضافه کرد: نقطهنظرات مطرح شده از سوی وکلای ملت برای اصلاح روند امور مطرح میشود که البته این مباحث نگاه قاطبه مجلس است.
معاون نظارت مجلس با بیان اینکه دولت باید از نقد منصفانه و مشفقانه استقبال کند، تصریح کرد: دوستان مجلسی هم باید از اقداماتی که دولت را در تنگنا قرار میدهد پرهیز کنند.
مظفر با بیان اینکه هر اظهارنظری که عاملی برای شکاف بین 2 قوه شود به صلاح دولت و مجلس نیست، اظهار داشت: هزینه این شکاف از جیب مردم پرداخت خواهد شد.
وی از دولتمردان خواست سعه صدر بیشتری داشته باشند تا در نهایت مجلس و نمایندگان هم با تعامل بهتر و نگاه مطلوبتر به دولت مسائل را دنبال کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس طرح سخنان ذکر شده را عاملی برای ایجاد مشکلات بین دو قوه دانست و افزود: مردم از اختلاف خسته شدهاند؛ مطلوب است رئیسجمهور تذکرات لازم را در این زمینه برای وفاق بیشتر 2 قوه بدهد.