کد خبر 2737
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۶

رييس انجمن ايدز ايران گفت: براي جلوگيري از ورود به موج سوم اين بيماري، نهادهاي آموزشي مربوط به جوانان مانند دانشگاه‌ها و مدارس بايد به ايدز بپردازند، ولي متاسفانه جمعيت هدف (جوانان)، آموزش نمي‌بينند و اقدامات انجام شده در اين زمينه، هرز مي‌رود.

به گزارش  خبرنگار سرويس جامعه مشرق، دکتر حميدرضا شاعري در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: افراد اطلاعات تئوري خوبي در زمينه ايدز دارند اما به علت نبود امکان پرداختن به مصاديق اين بيماري، هنوز در زمينه آموزش‌هاي موثر به منظور پيشگيري ضعف داريم.

وي درباره پيشگيري از ابتلا به ايدز اظهار کرد: در جهان روشهاي مطمئن و معتبري بر پايه تجربه‌ها و نتايج مهم وجود دارد اما استفاده از آنها در ايران مستلزم تعامل موثر آموزش دهندگان و آموزش گيرندگان است که به عزم ملي و بسيج عمومي نياز دارد اما متاسفانه هنوز اين اتفاق نيفتاده و اقدامات انجام شده در اين زمينه مقطعي و مناسبتي بوده است.

شاعري درباره وضعيت آموزش در زمينه ايدز در ايران گفت: منابع مکتوبي که مردم با مراجعه به آنها بتوانند خود را از ابتلا به اين بيماري مصون نگه دارند، کافي و قابل دسترس است اما رسانه‌هاي ديداري و شنيداري در اين زمينه مقطعي عمل مي‌کنند و در دو سه مناسبت سالانه خاص مانند هفته ايدز و هفته سلامت به اين بيماري مي‌پردازند.

وي با بيان اينکه آموزش‌هاي داده شده در زمينه ايدز مهارت محور نيست،‌ تاکيد کرد: اين آموزشها کاربردي نيست و به تغيير رفتار منجر نمي‌شود.

رييس انجمن ايدز ايران درباره محدوديت‌هاي موجود براي کاربردي کردن آموزشهاي مربوط به اين بيماري اظهار کرد: معذوريت‌ها و محدوديت‌هاي مختلف رسانه‌اي،‌ اخلاقي وعرفي باعث نپرداختن به جزييات اين بيماري مي‌شود البته اين دغدغه‌ها تا حدودي جدي و قابل تامل است. با اين حال ابتلا به ويروس HIV‌ خطري است که قشر جوان را تهديد مي‌کند. بنابراين به طور متمرکز بايد به اين گروه آموزش داده شود.

شاعري خاطرنشان کرد: اگر اين عفونت در بين جمعيت معتادان تزريقي کنترل شود، بيم آن مي‌رود که مانند ساير کشورها سرايت جنسي، راه غالب انتقال اين ويروس شود بنابراين انجام پيشگيري به منظور وارد نشدن به موج سوم اين بيماري لازم است.

رييس انجمن ايدز ايران درباره وضعيت دارويي مبتلايان به ايدز اظهار کرد: داروهاي اين گروه از بيماران به صورت رايگان از سوي دولت در اختيار آنها قرار مي‌گيرد البته کاستيهايي در اين زمينه وجود دارد. به عنوان مثال بيماران از داروهاي ايراني چندان رضايت ندارند ولي با اين حال تامين رايگان داروهاي آنان جاي تقدير دارد.

وي ادامه داد: ايدز بيماريهايي را به همراه دارد که اين بيماري‌ها مانند سل به مداوا نياز دارند، هزينه‌بر هستند و بسياري از آنها زير پوشش بيمه قرار ندارند. اگرچه تلاشهايي براي ارائه دفترچه بيمه به مبتلايان به ايدز شده است اما چون اين اقدام فراگير نبوده به نتايج مطلوب نينجاميده است. از سوي ديگر، متاسفانه چون همه امور مربوط به ايدز در ايران از طريق دولت انجام مي‌شود، بسياري از مبتلايان به ايدز تمايلي به ثبت شدن نام و وضعيت خود ندارند. بنابراين به مراکز دولتي مراجعه نمي‌کنند در نتيجه از اين خدمات محروم مي‌مانند.

شاعري در پايان درباره اقدامات انجمن ايدز ايران گفت: هم اکنون بر پيشگيري از راه‌هاي سرايت جنسي متمرکز شده‌ايم و اين کار را با توانمندسازي بيماران انجام مي‌دهيم البته عملي شدن اين تصميم مستلزم مساعدتهاي دولت، افراد خير و ساير نهادهاي ذيربط است.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس