مرکز سياست دو حزبي آمريکا طي پروژه اي جديد به ارايه استراتژي براي احيا ديپلماسي عمومي آمريکا و بهره گيري موثر از ظرفيت بالقوه رسانه‌هايي نظير اينترنت، تلفن همراه و شبکه‌هاي اجتماعي به منظور پيروزي در "جنگ ايده‌ها" عليه مسلمانان مي پردازد.

به گزارش خبرنگار ديپلماسي عمومي مشرق، سايت مرکز سياست دو حزبي آمريکا(Bipartisan Policy Center) اعلام کرد که در پروژه جديد خود در نظر دارد براي جنگ نرم عليه مسلمانان در "جنگ ايده ها" به برنامه ريزي استراتژيک در ديپلماسي عمومي با محوريت شبکه هاي اجتماعي و رسانه هاي جديد بپردازد. اين اقدام به منظور کاهش آسيب پذيري آمريکا در مقابل مسلمانان صورت مي پذيرد.
اين منبع اعلام کرد: اين هفته "مرکز سياست دو حزبي ابتکار عمل امنيت ملي" يک پروژه جديد با هدف"ايجاد مفهومي جديد از ديپلماسي عمومي آمريکا و دسترسي به مخاطبان در سراسر جهان" آغاز کرد. پروژه ديپلماسي عمومي استراتژيک که به رياست مشترک "جيمز گلاسمن" معاون ديپلماسي عمومي جورج بوش و همچنين "دن گليکمن" سياستمدار آغاز شده، به دنبال توسعه پيشنهادهايي براي انسجام هر چه بيشتر ديپلماسي عمومي با سياست خارجي است؛ تا بدين وسيله منافع استراتژيک آمريکا در عصر رسانه‌اي جديد به پيش برده شود.
مرکز سياست دو حزبي بر اين باور است سياستگذاران آمريکا بايد ديپلماسي عمومي را بخش حياتي جعبه ابزار سياست خارجي ما در مقايسه با ديپلماسي سنتي و قدرت نظامي تلقي کنند.
گليکمن از اعضاي ارشد در مرکز سياست دو حزبي گفت: "اينترنت، تلفن همراه و شبکه‌هاي اجتماعي در حال تغيير دادن روش دريافت و انتقال اطلاعات از سوي جوامع هستند. با توجه به قدرت و دسترسي اينترنت و رسانه‌هاي اجتماعي ما بايد يک استراتژيِ ديپلماتيک را ايجاد کنيم که هم از لحاظ تکنولوژيکي هوشمند باشد، و بر ظرفيت بالقوه بخش خصوصي تاثير گذار باشد و هم به شکل نزديکي با استراتژي و اهداف امنيت ملي ما هماهنگ باشد. "

اين منبع ضمن متهم کردن مسلمانان به افراطي گري در مقابل آمريکا، افزود: در حال حاضر، افراط گرايي اسلامي و آسيب پذيري دولت‌ها، نگراني‌هاي مهم امنيت ملي هستند. مرکز سياست دو حزبي بر اين باور است يک برنامه ديپلماسي عمومي راهبردي قدرتمند مي‌تواند نقشي مهم در دستيابي به اهداف سياست خارجي آمريکا ايفا کند. بر اساس گفته "جيمز گلاسمن" رئيس مشترک اين پروژه که مدير اجرايي موسسه جرج دابليو بوش است و پيش از اين معاون وزير خارجه در امور ديپلماسي عمومي و امور عمومي بوده است "
يکي از وظايق مهم ديپلماسي عمومي بايد تحت فشار گذاشتن و تضعيف ايدئولوژي پشت سر افراط گرايي باشد و در عين حال جايگزين‌هاي مطلوب را توضيح دهد و از آنها حمايت کند و همچنين جوانان را از پيمودن مسيري که به افراط گرايي خشن منجر مي‌شود، دور سازد."
اين پروژه در يک دوره يک ساله موارد زير را پوشش خواهد داد:

بررسي درس‌هاي آموخته شده از اقدامات ديپلماسي عمومي قبلي؛ تعريف موارد استفاده راهبردي و ابعاد ديپلماسي عمومي؛ تعيين چالش‌هاي کوتاه مدت و ميان مدت مهم که ديپلماسي عمومي ‌مي تواند در پرداختن به آنها کمک کننده باشد؛ و ارائه پيشنهادهاي خاص درباره اينکه چگونه ديپلماسي عمومي مي‌تواند مخاطبان کشورهاي خاص (مانند پاکستان) را بهتر مورد هدف قرار دهد، چگونه مي‌تواند منافع آمريکا را به پيش ببرد و بهترين راه براي تعامل با بخش خصوصي به منظور داشتن بيشترين تاثير در سراسر جهان کدام است.
با کمک يک کارشناس، کميته سازماندهي دو حزبي و کارکنان مرکز سياست دو حزبي، اين پروژه پيشنهادات قابل توجهي ارائه خواهد داد تا ديپلماسي عمومي آمريکا احيا شود و از ظرفيت بالقوه رسانه‌هاي جديد به منظور پيروزي جنگ ايده‌ها بهره گيري موثري به عمل آيد.
اعضاي کميته سازماندهي عبارتند از:
• "جيمز گلاسمن" رئيس مشترک اين پروژه که مدير اجرايي موسسه جرج دابليو بوش است و پيش از اين معاون وزير خارجه در امور ديپلماسي عمومي و امور عمومي بوده است
• "دن گليکمن" رئيس مشترک اين پروژه، عضو ارشد مرکز سياست دو حزبي، رئيس و مدير عامل سابق " the Motion Picture Association of America " و رئيس سابق کميته منتخب سنا در زمينه اطلاعات
• "زينب السويج" مدير اجرايي کنگره اسلامي آمريکايي
• دکتر "پيتر برکويتز" عضور ارشد "موسسه هوور"
• "جارد کوهن" مدير "ايده‌هاي گوگل"؛ عضو سابق "بخش سياست و برنامه ريزي کارکنان" وزارت خارجه آمريکا
• سفير "پائولا دوبريناسکي" معاون ارشد رئيس و رئيس جهاني دولت و امور تنظيمي" موسسه "تامسون رويترز"؛ معاون وزير خارجه سابق در امور عمومي
• دکتر "مايکل دوران" استاد مهمان دانشگاه نيويورک؛ مدير ارشد سابق شوراي امنيت ملي
• دکتر "آرون لوبل" رئيس موسسه "رسانه‌هاي خارج آمريکا"
• دکتر "جوزف ناي" استاد دانشکده دولت دانشگاه هاروارد؛ رئيس سابق شوراي اطلاعات ملي
• "پريستو پدن" استاديار "دانشگاه برنامه ارتباطات ميان رشته‌اي کلورادو"؛ رئيس سابق شبکه تلويزيوني "اي‌بي‌سي"
• دکتر "راب ساتلوف" مدير اجرايي موسسه سياست خاور نزديک واشنگتن

درباره مرکز سياست دو حزبي:
در سال 2007، "هوارد بيکر"، "تام داشل"، "باب دُل" و "جرج ميچل" رهبران اکثريت سناي آمريکا مرکز سياست دو حزبي (BPC) را تشکيل دادند تا راه‌حل‌هايي را ابداع و ارتقاء دهند که مي‌تواند حمايت عمومي و قدرت سياسي براي دستيابي به پيشرفت واقعي را جذب کند. درحال حاضر مرکز سياست دو حزبي بر موضوعاتي چون بهداشت، انرژي، امنيت ملي و داخلي، حمل و نقل و سياست اقتصادي در راستاي منافع آمريکا تمرکز دارد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس