کد خبر 270770
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴

نخستین طرح ملی موقعیت یابی زمین پایه با حضور سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دانشگاه صنعتی مالک اشتر وزارت دفاع رونمایی شد.

 به گزارش مشرق به نقل از اداره کل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، در دومین روز از هفته پژوهش و همزمان با برگزاری جشنواره پژوهش و فناوری و گرامیداشت روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه، نخستین طرح ملی موقعیت یابی زمین پایه با حضور سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دانشگاه صنعتی مالک اشتر وزارت دفاع  رونمایی شد.

سردار دهقان در جریان رونمایی از این طرح ملی در جمع خبرنگاران گفت: موقعیت یابی  یکی از ارکان عملیات نظامی در ابعاد هوایی، زمینی و دریایی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به کاربردهای وسیع موقعیت یابی در امور غیر نظامی اظهار داشت:  موقعیت‌یاب‌ها در مواردی نظیر، حمل و نقل شهری، جاده‌ای، ریلی، هوانوردی، کشتی رانی، فعالیت های عمرانی و نقشه برداری که در مجموع به بیش از 270مورد می رسد، کاربری دارد.

وزیر دفاع خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیشترین سرویس‌های موقعیت یابی از طریق جی پی اس آمریکا و اندکی نیز از طریق گلوناس روسیه ارائه می شود و در عین حال سایر کشورها نظیر اتحادیه اروپا، چین، هند و ژاپن درصدد ایجاد سامانه های مستقل از جی پی اس به صورت جهانی یا منطقه ای هستند.

دهقان با اشاره به رویکردهای اجرایی وزارت دفاع مبنی بر طراحی سامانه‌های چند منظوره که بتواند همزمان بخش های کشوری و لشگری را پشتیبانی کند، تصریح کرد: این سامانه ها بخشهای گوناگونی را شامل می شود که در آینده ای نزدیک معرفی خواهند شد.

وزیر دفاع در تشریح عملکرد سیستم موقعیت یابی گفت: در روش موقعیت یابی زمین پایه، سیگنال‌های موقعیت یابی از طریق ایستگاه های فرستنده رادیویی مستقر در زمین پخش شده و کاربران با دریافت سیگنال های رادیویی موقعیت خود را با دقت مناسب تشخیص می‌دهند.

سردار دهقان در ادامه اظهار داشت: طرح پایلوت وزارت دفاع فناوری‌های مورد نیاز برای یک زنجیره در ابعاد کوچک را جهت اثبات فناوری فراهم آورده است که با آزمایش و ارزیابی کیفیت و دوام برای بهره برداری بخش های مربوط  تولیدی خواهد شد.

وی افزود: سامانه موقعیت یاب زمین پایه از زیرسامانه ها  و فناوری های متعددی از جمله فرستنده های پرقدرت، آنتن ها، مکانیزم های همزمانی فرستنده ها با قدرت چند نانوثانیه و گیرنده‌ها تشکیل شده است.

وزیر دفاع با بیان اینکه در حال حاضر فرستنده هایی در چند  نقطه کشور نصب و راه اندازی شده، افزود: انشاءالله با  نصب و راه اندازی زنجیرهای ملی در اقصی نقاط  کشور که از فرستنده‌های بسیار پرقدرت چند مگاواتی، با پوشش ملی و منطقه ای تشکیل می شود، آحاد مردم اعم از لشکری و کشوری تا پایان سال 1395 از این ظرفیت می توانند بهره مند شوند و با این ظرفیت به دست آمده جمهوری اسلامی ایران به جمع کشورهای دارای سامانه موقعیت یابی و ناوبری ملی و مستقل می پیوندد.

سردار دهقان تصریح کرد: انحصار شکنی در حوزه فناوری های پیشرفته آن هم در اوج تحریم های دشمنان، نشان از ایمان، اراده مستحکم، دانش و توانمندی بالای دانشمندان و متخصصان کشورمان است که امروز یکی از مصادیق آن را در فناوری موقعیت یابی زمین پایه مشاهده می کنیم.

وزیر دفاع در ادامه از اساتید، دانشجویان، محققان و مدیران دانشگاه صنعتی مالک اشتر که این پروژه و پروژه های ملی دیگری را طراحی، اجراء و به مرحله تولید رسانده اند تشکر و قدردانی کرد.

وی در پایان با اظهار امیدواری نسبت به تلاش و مجاهدت اساتید، محققان و صنعتگران دفاعی برای رساندن کشور به قله های فناوری های پیشرفته تاکید کرد: امروز با این ظرفیت‌های منحصر به فرد، ایران اسلامی قادر است به عنوان الگو و قطب علمی و فناوری در منطقه و جهان اسلام مطرح باشد.

در این جشنواره از برترینهای دانشگاه صنعتی مالک اشتر در بخش های پژوهشگر ،دانشجو، پروژه پژوهشی، پروژه تجاری سازی شده، واحد دانشگاهی، نخبه وظیفه، مدیر پژوهشی و نشریات برتر با لوح سپاس، توسط وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قدردانی شد.

همچنین در حاشیه این جشنواره، نمایشگاه آخرین دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی مالک اشتر افتتاح و مورد بازدید وزیر دفاع و شرکت کنندگان در این همایش قرار گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • بنده خدا ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    برید با این طرحای در حال افتتاح حال کنید که حداقل تا 4 سال دیگه خبری از این برنامه ها نخواهد بود.
  • ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    یعنی به جای سیستم ماهواره ای GPSغربی یا گلوناس روسی سیستم رادیویی زمینی که به راحتی قابل جمینگه؟!!ماقراره از قدیم دوباره شروع کنیم؟
  • رضا ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    یعنی فقط واسه داخل ایرانه؟
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    اين فرستنده ها به دليل قدرت بسيار زياد قابل جمينگ نيستند. مزيت اصلي كه نسبت به سيستم هاي ماهواره اي دارند پايداري بسيار خوب آنهاست. به دليل فركانس پايين بخصوص در مناطق شهري و كوهستاني قابل استفاده هستند.
  • ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    اتفاقا به راحتی هم لو می رن و به با موشک های هارم راحت نابود میشن....
  • رضا ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    ما باید برنامه ای داشته باشیم که این سیستم را ماهواره ای کنیم نه زمینی اینکه سیستم موقیعت یاب نشد که!! متاسفانه برنامه های علمی فناوری کشور افتاده در جاده خاکی . دیروز دومین میمون را به فضا فرستادین و گفتند یک قدم نزدیک شدیم به پرتاب انسان ولی نگفتند یک قدم از چند قدم!!! قرار بود ماهواره های جدید در مدار leo قرار بگیرد که فعلا گذاشته شده کنار از ماهواره بر سیمرغ هم خبری نیست که ظاهرا یا به مشکل بر خورده یا فراموش شده در مورد این آخری سیستم موقعیت یاب ایرانی ما باید روی نوع ماهواره ای این کار کنیم که مثلا از الان تا 10 سال دیگه جواب بده که با این اشتفته وضع و بی برنامه گی صنایع هوافضا نشدنی هست.
  • نوری ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    ما آمریکا را زیر پا له میکنیم
  • ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۴
    0 0
    نه تو خاک امریکا و اسرائیل هم قرار فرستنده بزنیم!
  • HADI ۲۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۳
    0 0
    اونی که موشک هارم بخواد شلیک کنه هنوز از مادرش متولد نشده این جوریام که شماها میگید نیست
  • سعید ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۲
    0 0
    موقعیت یابی یک عمر پیچیده است و حتی در مواردی سیستم ماهواری هم قابل کرش و شکست رو داره . به عنوان نمونه کرش شکار آرکیو . وبرای شکست انهدام ماهواره توسط موشک از ابداعات چین .پس این سیستم فقط یک برتری نسبی که و اگر جنگی در سطح قدرت های جهانی رخ بده گلوناس یا جی پی اس هم نابود میشه. سیستم موقعیت یاب زمینی صرفا یک شروع هر چند کوچک اما موثر و در مورد این مسئله باید گفت موقعیت یابی در دنیای واقعی پیچیدگیهای خاص خودش رو دار و این جور نیست که چهار فرستنده سیگنال بدن بعدم بگید خب احسنت هر جا میدان تداخل این سیگنال ها با گیرنده ماست پس موقعیت ماهم اونجاست.و در مورد جی پی اس هم این سیستم هم متکی به مراکز زمینی است.و مسئله دیگر این سیستم بار مالی اون که باید حداقل بیست شش تا سی و چهار ماهواره برای یک موقعیت یاب ماهواره ای لازمه تا کل دنیا را پوشش بده . این مسائل رو دلیل دنبال کردن این راه نیست فقط گفتم که بگم یک قدم یک قدم موشک با برد 2000کیلومتر ساختیم اگر تهرانی مقدم هم عین ما فکر میکرد امروز اسرائیل که هیچ همین لب مرز خودمونم نمیزدیم. یاعلی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس