به گزارش مشرق به نقل از مهر، اميرحسين فردي که امروز شنبه 9 بهمن در نشستي با حضور نمايندگان رسانهها درباره سابقه حوزه هنري در پرداختن به ادبيات انقلاب سخن ميگفت، در بخشي از صحبتهايش با نقد وضعيت ادبيات داستاني انقلاب گفت: سابقه ادبيات داستاني که در خور اين ملت و انقلاب باشد سابقهاي کوتاه است. داستان انقلاب همزاد با خود انقلاب است.
وي ادامه داد: ادبيات داستاني انقلاب در خروش همين ملت متولد شده و قبل از آن ما نويسنده انقلابي نداشتيم ولي نويسنده ضد انقلاب زياد داشتيم. همانها بعد انقلاب هم ضد انقلاب نوشتند، واقعيتها را درک نکردند و عليه مردم نوشتند. آنها به تحريف تاريخ پرداختند.
مدير مرکز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري که به گفته خودش 3 ماه است اين مسئوليت را برعهده گرفته است، توضيح داد: حال ما در اين عمر کوتاه سعي کرديم آثار درخشان توسط نويسندگان واقعي ملت، توليد کنيم.
فردي افزود: شعر ما با تکيه بر سنت گذشته جايگاه شايستهتري دارد و هميشه دستش پر بوده و صداي رسايي داشته است ولي ما در داستان خيلي عقب هستيم. مهمترين برنامه ما جشنواره داستان انقلاب است که از چند سال پيش راهاندازي شده و هدفش پرداختن به موضوع انقلاب و حوادث انقلاب در ساختار ادبيات داستاني است.
وي با تاکيد بر اينکه اين طرح به خوبي جواب داده است، عنوان کرد: ما شاهد رسيدن آثار خوب و استقبال شايستهاي از سوي نويسندگان هستيم و مهمترين ويژگي جشنواره اين است که آثار چاپ شده مورد داوري قرار نمي گيرند بلکه آثاري ويژه جشنواره نوشته ميشوند و در نهايت آثار برتر کتاب خواهند شد.
اين نويسنده در پاسخ به خبرنگار مهر مبني بر اينکه حوزه هنري به عنوان متولي فرهنگ و ادب انقلاب و بر اساس نگاه مقام معظم رهبري مبتني بر جذب حداکثري و دفع حداقلي، براي توجيه نويسندگاني که از آنها به ضد انقلاب نام برديد و شناساندن وجوه ارزشمند انقلاب و ادبيات بدانها و تلاش براي جذب آنها به جبهه انقلاب و مردم چه کرده است؟ توضيح داد: لازم است اينجا يادي از سيدحسن حسيني بکنم که ميگفت انقلاب و خيزش مردم يک دعوت عام بوده که همه بيايند سر سفره انقلاب و در سنگر آن.
فردي اشاره کرد: ما لازم نبوده کارت دعوت خصوصي براي آنها بفرستيم. نويسندهاي که به تاريخ و ملت خود علاقه داشته باشد در خيزشي به وسعت انقلاب، بيتفاوت نميماند و در کانونهايي شرکت نميکرد که عليه حرکت مردم است. لزومي نداشته ما کارت دعوت بفرستيم تا براي انقلاب بنويسند .آنها وظيفهشان بوده است.
مدير مرکز آفرينشهاي ادبي حوزه هنري اضافه کرد: آنها ميتوانستند بنويسد ولي ننوشتند. آنها ديگر طلبي از ملت ندارند. انقلاب ادبيات خودش را به وجود آورد و آنها عقب ماندند. وقتي انقلاب و جنگ شده بود اين نويسندگان کجا بودند و چه مينوشتند. آيا آنها براي تاريخ و وجدانهاي بيدار جوابي دارند؟
وي با تاکيد بر اينکه اين نويسندگان نبايد هيچ منتي بر سر مردم بگذارند، بيان کرد: انقلاب نبايد منت اينها را بکشد. انقلاب اصلا بدهکار اينها نيست. هر کس سوار اين قطار نشد از راه جا ماند.
در همين رابطه هدايت الله بهبودي مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري نيز بيان کرد: وقتي نويسندگاني چون نادر ابراهيمي و شمس آل احمد آمدند درباره انقلاب نوشتند و حلقوم انقلاب و مردم شدند همين روشنفکران دهه 40 با آنها چه کردند؟