وی افزود: بر این اساس میتوان گفت تا زمانی که 85 درصد از ظرفیت پذیرش
دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی خواهد بود، بنابراین کنکور هرگز حذف
نخواهد شد و مطابق این قانون میتوان گفت حذف کامل کنکور به طور کامل اتفاق
نخواهد افتاد.
رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش ادامه داد: برای 15 درصد باقی مانده که در پذیرش دانشجویان در دانشگاهها موثر خواهد بود، قانون سه راهکار را در نظر گرفته است که در شیوه اول پایههای 10، 11 و 12 تحصیلی مبنای پذیرش دانشجو قرار خواهد گرفت که امتحانات این سه پایه متوسطه دوم باید مطابق استانداردهای شورای عالی برگزار و به سازمان سنجش ارائه شود.
عمادی افزود: بر همین اساس امسال تصمیمی که برای نحوه پذیرش داوطلبان در
دانشگاهها اتخاذ شد، تاثیر 25 درصدی نمرات نهایی داوطلبان بود، اما تفاوتی
که با سال گذشته دارد، در این است که تاکنون این تاثیر سوابق تحصیلی به
صورت مثبت اعمال میشد، اما برای کنکور 93 سوابق تحصیلی هم تاثیرات مثبت و
هم تاثیرات منفی در کنکور خواهد داشت، بنابراین تاثیر 25 درصدی نمرات نهایی
داوطلبان در کنکور با تاثیر مثبت و منفی اعمال خواهد شد.
وی عنوان کرد: در روش دوم که در قانون آمده است؛ اعمال سوابق تحصیلی به اضافه نمره آزمون عمومی کنکور است که بر این اساس علاوه بر سوابق تحصیلی سه سال متوسطه آخر، آزمون عمومی نیز برای داوطلبان برگزار شود.
عمادی ادامه داد: راهکار سوم قانون، اعمال سوابق تحصیلی به اضافه برگزاری آزمون اختصاصی و عمومی است که در هر سه حالت پس از اعمال سوابق تحصیلی، نحوه پذیرش بر اساس آزمونها را سازمان سنجش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت مشخص خواهد کرد.
وی تصریح کرد: بر اساس این قانون که به قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور معروف است، دانشگاهها همواره از طریق این سه روش میتوانند برای کرسیهای خود دانشجو انتخاب کنند.
به گفته رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش، برگزاری چند آزمون کنکور در سال نیز از دیگر پیشنهاداتی بود که در شورای سه جانبه مطرح و مقرر شد مورد بررسی قرار بگیرد.
عمادی درباره مصوباتی که این شورای سه جانبه داشت نیز گفت: در این نشست سه جانبه کارگروه مشترک با همکاری وزارتخانههای علوم، آموزش و پرورش، سازمان سنجش و دانشگاه آزاد تشکیل میشود و مقرر شده رشته محلهایی که برای آنها نیازی به برگزاری آزمون نیست، مشخص شود؛ لذا بر اساس فرمولی که اعلام شده، چنانچه تعداد داوطلبان در یک رشته کمتر از سه برابر ظرفیت صندلیهای دانشگاه باشد، با اعمال سوابق تحصیلی و چنانچه تعداد داوطلبان و متقاضیان آن رشته محل بیش از سه برابر ظرفیت دانشگاهها باشد، برای آن رشتهها آزمون برگزار شود.
رییس مرکز سنجش آموزش و پرورش درپاسخ به این سوال که پیش از این عنوان شده بود سازمان سنجش استاندارد بودن امتحانات نهایی آموزش و پرورش را قبول ندارد و از این وزارتخانه خواسته تا کیفیت امتحانات خود را به حد استاندارد برساند، آیا برنامهای برای تغییر در نحوه امتحانات نهایی دارید؟ گفت: کنکور سراسری از چند جنبه داوطلبان را مورد سنجش قرار میدهد، در حالی که آزمونها و امتحاناتی که آموزش و پرورش برگزار میکند، متفاوت از این آزمون سراسری است.
وی در توضیح بیشتر گفت: این تمایز و تفاوت در شیوه برگزاری آزمونها و نوع سنجش استعداد، سرعت، دقت و سطح یادگیری دانشآموزان نباید به این معنا باشد که آزمونهای آموزش و پرورش از استاندارد لازم برخوردار نیست، چرا که آزمونهایی همانند آزمون پیشرفت تحصیلی و سایر آزمونهای آموزش و پرورش هرگز همانند کنکور نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، در این قانون آمده است، آنچه برای سابقه تحصیلی نمرات دروس سه سال آخر دوره متوسطه ملاک است که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازهگیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش برگزار شده باشد.
همچنین برای آزمون عمومی، آزمون سراسری از میان دروس عمومی رشتههای تحصیلی در سه سال آخر دوره آموزش متوسطه مدنظر است که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار و برای آزمون اختصاصی نیز آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشتههای تحصیلی در سه سال آخر دوره متوسطه مدنظر است که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود.
گفتنی است، وزارت آموزش و پرورش مسئولیت ارائه سابقه تحصیلی برای دانشآموزان و متقاضیان ورود به دانشگاه را بر عهده دارد واین وزارتخانه موظف است در اجرای این تبصره تغییرات لازم را در تشکیلات اداری خود به تصویب مراجع ذیربط برساند.
براساس این قانون، سازمان سنجش آموزش کشور مسئولیت سنجش داوطلبان را بر عهده دارد و تعیین روش پذیرش دانشجو در دانشگاه بر اساس ظرفیت رشته محلها و تقاضای داوطلبان به صورت سالانه تعیین و از طریق سازمان سنجش آموزش کشور قبل از ثبتنام اعلام میشود.